V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.03.2014. - Kozarska Dubica na putu dobijanja sertifikata za opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem
Opština Kozarka Dubica juče je u Banja Luci učestvovala na Info danu, a u okviru programa sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem.
”Sertifikacija, koja zahtjeva ispunjavanje određenih uslova, lokalne zajednice će učiniti privlačnijim za ulagače i konkurentnijim u širem okruženju. Opština Kozarska Dubica već uveliko radi na stvaranju uslova za dobijanje sertifikata, a krajnji cij je konkurentnost u zemljama jugoistočne Evrope obzirom da je Republika Srpska dio regionalnog projekta stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja”, rekao je Danijel Marjanović direktor Lokalne razvojne agencije opštine Kozarska Dubica koji je prisustvovao Info danu i dodao da sertifikacija doprinosi da administracija bude efikasnija, a privrednici imaju što bolji kontakt sa lokalnom zajednicom.
On je naglasio da opština Kozarska Dubica već vodi ozbiljne pregovore sa stranim i domaćim investitorima i da su očekivanja da se u 2014. godini otvore mogućnosti za nova radna mjesta i privredni rast.
Marjanović je najavio da će krajem marta biti održan poslovni forum namijenjen privrednicima iz Hrvatske i opštinama u pograničnom području sa ovom državom.
Prema njegovim riječima hrvatski investitori imaju interes da ulažu u opštine u Republici Srpskoj, posebno u pograničnom dijelu i time se opština Kozarska Dubica svrstava među atraktivnije.
Info danu je prisustvovao i Emir Kočan prestavnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica.
U projekat sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem uključeni su Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, Privredna komora, Savez opština i gradova i razvojna agencija EDA iz Banjaluke.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi