V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.03.2014. - Graničnom prelazu hitno vratiti raniji status
Opština Kozarska Dubica će intenzivirati aktivnosti kako bi uticala da se što prije konstituiše Komisija iz bosanskohercegovačke nadležnosti i da se Graničnom prelazu u centru opštine vrati status kakav je bio prije, rekao je Ljubomir Marjanović zamjenik načelnika opštine.
On je podsjetio da je Savjet ministara protekle nedjelje na 88. zasjedanju imenovao pet bosanskohercegovačkih članova Mješovite komisije za provedbe ugovora između BiH i Republike Hrvatske o graničnim prelazima.
“Svrstavanjem Graničnog prelaza u centru Kozarske Dubice u malogranične opština je ostala bez priliva stanovništva iz susjedne Hrvatske što se osjetilo u prometu roba i usluga. Do smjene ministra Šarovića aktivnosti vezano za formiranja našeg dijela komisije su išle bržim tempom, međutim nakon njegove smjene i te aktivnosti su stale, a naša očekivanja su bila da se ranije završi kompletna procedura”, rekao je Marjanović i naglasio da se opštinsko rukovodstvo nada da će u narednih mjesec dana biti konstituisano zajedničko tijelo Hrvatske i BiH i da će oni shvatiti važnost ovog Graničnog prelaza za građane Kozarske Dubice.
Granični prelaz u centru Kozarske Dubice je Ugovorom o graničnim prelazima između BiH i Hrvatske od 1. jula protekle godine izgubio status međunarodnog i kategorizovan kao stalni granični prelaz za pogranični promet.
Opštinsko rukovodstvo od tada intenzivno radi na vraćanju izgubljenog statusa ovom graničnom prelazu, a Skupština opštine Kozarska Dubica je uputila zahtjev nadležnim institucijama da se saglasno odredbama Ugovora između BiH i Hrvatske hitno pokrenu procedure za odobravanje privremenog međunarodnog putničkog saobraćaja na graničnom prelazu Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, a zatim i prekategorizaciju tog prelaza u granični prijelaz za međunarodni cestovni saobraćaj putnika.
Prekategorizacija ovog prelaza u malogranični uzrokovala je poteškoće građanima s obje strane Une jer u susjednu zemlju preko malograničnih prelaza mogu preći samo pomoću propusnica.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi