V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16-05.2014. - Sastanak opštinskog Štaba Civilne zaštite
Zbog obilnih padavina i opasnosti od poplava zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Ljubomir Marjanović održao je danas sastanak sa članovima opštinskog Štaba Civilne zaštite kako bi se sagledalo stanje na terenu. U jutarnjim časovima je konstatovano da je vodostaj Save na području opštine iznosio 705 centimetara, a Une 286 centimetara, što je ispod granice na kojoj se proglašavaju redovne mjere zaštite od poplava.
Jutros se iz korita izlila rječica Knežica, koja je u istoimenom naseljenom mjestu poplavila poljoprivredne površine, a izlijevanjem prijeti i Mlječanica u naseljenom mjestu Međuvođe, na magistralnom putu Kozarska Dubica – Prijedor.
Ukoliko se obilne padavine nastave, očekuje se i izlijevanje rječice Binjačke u mjestu Vrioci na putnom pravcu Kozarska Dubica - Kostajnica.
"Na području opštine trenutno nema ugroženih domaćinstava, neprohodnih puteva, niti potrebe za evakuisanjem stanovništva. Vodostaji rijeka su u porastu i shodno tome sve relevantne službe, što uključuje Civilnu zaštitu, Vatrogasnu jedinicu, Policijsku stanicu, Dom Zdravlja, Crveni krst i Komunalno preduzeće su u pripravnosti da intervenišu u slučaju potrebe”, potvrđeno je na sastanku, održanom u popodnevnim časovima.
Šef Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac je naglasio da trenutno najveću opasnost od poplava prijeti na području Rakovice, odnosno problem većih razmjera na putnom pravcu Dubica-Gradiška moglo bi izazvati probijanje nasipa kod Ćuklinca i to je najkritičnija tačka na području ove opštine.
On je apelovao na predstavnike mjesnih zajednica da budu u pripravnosti i u slučaju potrebe ukažu na probleme.
Predstavnici Policijske stanice, Vatrogasne jedinice i Komunalnog preduzeća “Komunalac” su naglasili da su 24 sata u pripravnosti za hitne intervencije, te da je ronilački tim Vatrogasne jedinice iz Kozarske Dubice angažovan na pružanju pomoći u ugroženim područjima Republike Srpske.
Kako bi situaciju držali pod kontrolom, zamjenik načelnika opštine, ujedno i zamjenik komandanta opštinskog Štaba Civilne zaštite Ljubomir Marjanović rekao je da će po potrebi biti angažovani timovi koji će u večernjim časovima obići kritična područja i najavio da će Štab Civilne zaštite i sutra zasjedati, ako situacija bude nalagala.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi