V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

23.05.2014. - Sastanak sa pomoćnikom ministra zdravlja i socijalne zaštite
Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milan Latinović sastao se danas sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Milom Zlojutrom i razgovarao o aktivnostima koje će se u narednom periodu sprovoditi u cilju sprječavanja eventualnih epidemijskih infekcija.
Ovom sastanku, takođe, su prisustvovali direktor Doma zdravlja "Kozma i Damjan" Radenko Reljić i poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Darko Banjac koji su pomoćnika ministra upoznali sa dosadašnjim aktivnostima.
Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milan Latinović izjavio je da će Vlada Republike Srpske dezinsekciju u poplavljenim područjima Srpske vršiti u koordinisanoj aktivnosti u svim lokalnim zajednicama od Novog Grada do Bijeljine.
"Pripreme za dezinsekciju su u toku, odnosno u toku je nabavka potrebnih sredstava, a razmatra se i mogućnost da dezinsekcija bude izvšena i u koordinaciji sa susjednim zemljama", potvrdio je Latinović.

On je naglasio da je u poplavama zahvaćenim područjima, nakon što se završi dezinfekcija, od presudne važnosti nastaviti sa održavanjem lične higijene i higijene prostorija koje su poplavljene da bi se spriječila eventualna epidemijska infekcija.

"Znam da je ovdje Dom zdravlja od početka krize bio vrlo aktivan i imao svoj plan za evakuaciju i plan podrške i pomoći stanovništvu koje je bilo ugroženo poplavama", izjavio je Latinović, a zatim izrazio pohvale Štabu za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica i Domu zdravlja za adekvatne reakcije tokom poplava.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro potvrdio je da je pomoćnika ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milana Latinovića informisao o stanju na području opštine u smislu zdravstvene zaštite u vanrednim prilikama.

"U smislu zdravstvene zaštite, na području opštine Kozarska Dubica sve funkcioniše kako treba, vrši se dezinfekcija poplavljenih područja, ali nismo u mogućnosti da hitno izvršimo tretiranje insekata, odnosno komaraca", izjavio je Zlojutro.

On je dodao da je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske lokalnoj zajednici dato obećanje da se dezinsekcija planira učiniti na širem regionalnom nivou.

Zlojutro je građanima preporučio da se pridržavaju mjera lične higijene, posebno u područjima zahvaćenim poplavama i istakao da su uz mjere opreza u Kozarskoj Dubici minimalne mogućnosti za izbijanje zaraze.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi