V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

24.05.2014. - Posjeta ministra trgovine i turizma Republike Srpske
Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić istakla je danas u Kozarskoj Dubici dobru organizovanost opštinskog Štaba civilne zaštite za vrijeme trajanja vanredne situacije i najavila da će u najskorije vrijeme u ovu opštinu biti upućena tražena pomoć.
"Zbog dobre organizovanosti u kriznoj situaciji, šteta od poplava u Kozarskoj Dubici je minimalna", rekla je Hrstićeva koja je danas razgovarala sa načelnikom Miletom Zlojutrom o potrebama ove opštine u aktivnostima na sanaciji štete od poplava.
Ona je naglasila da u ovoj opštini ne traže ništa za sebe, već samo gorivo kako bi mogli da dostave prikupljenu pomoć opštinama Šamac, Doboj i Bijeljina.
Zlojutro je nakon sastanka rekao da je Kozarskoj Dubici potrebno pogonsko gorivo i to ne direktno za ovu opštinu, nego za distribuciju pomoći koju Dubičani u Crvenom krstu prikupljaju za najugroženije opštine u Srpskoj.
On je naveo da je za 17 poplavljenih domaćinstva u Kozarskoj Dubici danas počela distribucija građevinskog materijala, pomoć koju je obezbijedio izvođač radova na izvorištu "Komlenac", češki Konzorcijum "OHL ŽS" sa sjedištem u Banjaluci, a posredstvom opštine Kozarska Dubica.
On je pojasnio da koordinaciju prikupljanja pomoći u Kozarskoj Dubici vrši opštinski Crveni krst i da su iz ove opštine ugroženom stanovništvu već otpremljene izvjesne količine pomoći i to u Prijedor stočna hrana, a u Bijeljinu veća količina različitih artikala.
"Ovo što nam se dešava velika je pouka da moramo odgovornije postupati kada je riječ o odbrani od poplava", zaključio je načelnik opštine Kozarska Dubica.
Sastanku je pored članova opštinskog Štaba Civilne zaštite prisustvovao poslanik u NSRS Darko Banjac.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi