V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.05.2014. - Prijem za dubičke vatrogasce
Načelnik opštine Mile Zlojutro upriličio je danas prijem za dubičke vatrogasce koji su pokazali potpunu spremnost i solidarnost u akciji spašavanja i pomoći stanovništvu ugroženom poplavama u Doboju.
“Naši vatrogasci su uradili lavovski posao i za to su dobili priznanje ministra unutrašnjih poslova. Pokazali su da su u samom vrhu spremnosti za reagovanje u kriznim situacijama, a možda i najboljii u Republici Srpskoj. Naš zadatak je bio dostaviti hranu djeci u Đačkom domu ali smo angažovani i na spašavanju ljudi u ovom poplavama najteže pogođenom gradu”, rekao je starješina Vatrogasne jedinice u Kozarskoj Dubici Milan Zlokapa i dodao da je najteže i najodgovornije bilo evakuisati majku sa troje djece, među kojima je bila i 40 dana stara beba.
Zlokapa je podsjetio da Profesionalna vatrogasna jedinica u svome sastavu ima Odjeljenje za zaštitu na vodi i pod vodom koje je formirano prije tri godine.
”Imamo četiri ronioca koji su osposobljeni za najteže zadatke i 13 vartogasaca koji su položili ispit za rukovanje čamcem”, rekao je Zlokapa.
Načelnik opštine Mile Zlojutro je naglasio zadovoljstvo povodom prijema za Dubičke vatrogasce.
“Kozarska Dubica ima dobro organizovanu i obučenu Vatrogasnu jedinicu, prije svega ljude koji su spremni da dejstvuju u bilo kojim uslovima i na bilo kom terenu. Mi smo danas upriličili prijem za vatrogasce Dejana Krnjajića, Dragana Đenadiju i Borisa Žujića zajedno sa starješinom Vatrogasne jedinice Milanom Zlokapom koji su se prije 11 dana pridružili akciji spašavanja i pomoći u Doboju, te pokazali veliku hrabrost i sposobnost. Na ovaj način želimo pokazati koliko to znači našem gradu i da im se kao ljudima zahvalimo na onome što su uradili”, rekao je Zlojutro.
Vatrogasci koji su bili u Doboju na zadatku su naglasili da su ponosni na djelo koje su učinili, te da će nastojati s istom odgovornošću raditi u narednom periodu.
Domaćini vatrogascima na ovom prijemu, takođe, su bili predsjednik SO Nebojša Milovčević, zamjenik načelnika opštine Ljubomir Marjanović i potpredsjednik SO Nenad Ličanin.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi