V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.07.2014. - Delegacija opštine posjetila Belu Palanku
Delegacija opštine Kozarska Dubica, predvođena načelnikom Milom Zlojutrom, proteklog vikenda posjetila je bratsku opštinu Bela Palaka u Srbiji povodom proslave Dana grada.
„Tokom posjete smo imali nekoliko radnih sastanaka sa rukovodiocima ove i bratske opštine Etropole iz Bugarske. Obzirom da naše bratske opštine imaju pet realizovanih zajedničkih projekata iz oblasti infrastrukture, a za šta su povukli sredstva iz evropskih fondova, tražili smo da nam pomognu u smislu davanja smjernica za izradu projekata iz te oblasti“, rekao je Zlojutro i dodao da je ovom prilikom, a na inicijativu predsjednika opštine Bela Palanka Gorana Miljkovića dogovoreno da u narednom periodu predstavnici Javne ustanove Spomen-područje Donja Gradina u toj opštini održe predavanja u školskim ustanovama, kako bi se učenici pobliže upoznali sa istorijom srpskog naroda i stradanjem u jasenovačkom logoru.
Direktor Lokalne agencije za razvoj opštine Kozarska Dubica Danijel Marjanović, koji je, takođe, boravio u Beloj Palanci je naglasio da kada je riječ o IPA projektima Kozarska Dubica ima dobre reference kroz realizovani projekat prekogranične saradnje „Una-jedinstveni resurs održivog razvoja“.
„Mi smo, takođe, uveliko ušli u pripremu za izradu IPARD projekata, isključivo vezanih za poljoprivredu, a koji se finansiraju iz EU fondova i uskoro bismo konačno mogli imati obuku prvih konsultanata za izradu ovih projekata“, rekao je Marjanović i dodao da će opština Kozarska Dubica spremno dočekati prvi Javni poziv za podnošenje zahtjeva za finansiranje.
On je naglasio da su na održanim sastancima izneseni interesi uvezivanja dubičkih i privrednika iz Bele Palanke.
Potpredsjednik Skupštine opštine Nenad Ličanin naglasio je da bratske opštine, uključujući našu, imaju dobre temelje da dosadašnju saradnju prošire sa kulturne i sportske na ekonomsku.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi