V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.08.2014. - Potpisani sporazumi u cilju stručnog osposobljavanja 63 volontera
Sporazim o saradnji između 22 preduzeća i ustanove u cilju stručnog osposobljavanja 63 volontera potpisan je danas u opštini Kozarska Dubica.
Volonteri će nakon godinu dana rada imati pravo i mogućnost da polažu državni ispit, kako bi bili konkurentni na tržištu rada. Mjesečno će dobijati 50 odsto od najniže plate u Republici Srpskoj na ime toplog obroka, a biće raspoređeni u Opštinskoj upravi, javnim i privatnim preduzećima, ustanovama i organizacijama.
Mile Zlojutro načelnik opštine Kozarska Dubica je rekao da su sredstva za ovu namjenu izdvojena iz opštinskog budžta kako bi se mladim ljudima omogućilo da steknu određena praktična znanja.
”Na ovaj način steći će uslove da polažu stručne ispite kako bi mogli bilo gdje konkurisati za posao u budućnosti. Nažalost mi nemamo dovoljno sredstava da zaposlimo pripravnike”, rekao je Zlojutro.
On je rekao da je ovakav vid saradnje pomak u pružanju šanse za rad mladim ljudima, ali da bi svakako sretnija okolnost bila da opština ima razvijeniju privredu koja bi otvorila mogućnost zaposlenja mladim stručnjacima.
“Moram izraziti lično zadovoljstvo što smo ovaj posao priveli kraju. Nadam se da ćemo ovu praksu sprovoditi i u budućnosti, a još veća je nada da ćemo moći zapošljavati pripravnike”, rekao je Zlojutro.
Direktor osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola regije Prijedor Brane Miljatović je pozitivnim ocijenio opštinski projekat kojim se i prosvjeti omogućava da usavršava nove kadrove.
“Ovo je prvi put u regiji da opština finasira i prosvetne radnike da volontiraju. Imamo mnogo diplomaca koji nemaju priliku da dođu na tržište rada i upravo ovo im je prilika da postanu konkurentni”, rekao je Miljatović.
“Opštinske boračke organizacije takođe se uključila u ovaj projekat, koji će dati polaznu osnovu razvoju opštine”, rekao je predsjednik organizacije Dragoljub Ćibić.
U Dječijem vrtiću “Pčelica” narednih godinu dana volontiraće tri pedagoga. “Drago mi je što opština podržava mlade ljude da uz znanje steknu i iskustvo”, izjavila je direktor ove ustanove Sandra Latinović.
Preduzeće Komunalac, takođe, jedan od potpisnika sporazuma, a omogućiće odrađivanje volonterskog staža za troje visokoobrazovanih mladih Dubičana. “Za sada će nam ti mladi ljudi pomagati u odrađivanju opštih stvari I obići će sve organizacione dijelove preduzeća i nadamo se da ćemo im pomoći u daljem usavršavanju” rekao je Božidar Nikoletić direktor preduzeća.
Pored Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u pripremi ovog projekta učestvovalo je i Odjeljenje za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu.
Načelnik ovog Odjeljenja Dušan Drljić je rekao da se među volonterima nalazi deset diplomaca iz porodica poginulih boraca i sa određenim stepenom invaliditeta.

Sutra će u 10:00 časova u velikoj sali biti potpisani ugovori o volonterskom radu sa 63 volontera.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi