V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

02.10.2014. - Na „Dub dog fest-u" izlagači iz deset zemalja
Proteklog vikenda u Kozarskoj Dubici je u prisustvu brojnih posjetilaca održan veliki kinološki spektakl „Dub dog fest 2014”.
Na četvrtoj državnoj izložbi pasa, koja je i najveća manifestacija ovog tipa u BiH, izlagači iz deset zemalja su predstavili 60 rasa pasa, među kojima je najveća atrakcija bio najskuplji pas na Balkanu tibetanski mastif koji je stigao iz Hrvatske, a čija cijena se kreće oko 25. 000 evra.
Registrovano je ukupno 300 pasa, a izlagači su bili iz Slovenije, Turske, Italije, Mađarske, Austrije, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Srbije i BiH.
Otvarajući izložbu načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro je pohvalio organizaciju, i podsjetio da je ovo druga godina da se na visokom nivou organizuje ova manifestacija koja ima veliki značaj za promociju opštine.
Najboljim učesnicima su uručene nagrade u vidu zahvalnica, pehara i hrane za pse, a o pobjednicima su odlučivali osam najboljih sudija iz Mađarske, Turske, Hrvatske, Srbije i Slovenije.
Specijalnu nagradu “Super best in show“ za najljepšeg psa izložbe i najveći pehar ovogodišnjeg „Dub dog festa“ osvojio je samojed „Princ“ vlasnika Đurađa Milovanovića, a titulu “Best in show“ osvojio je njemački ovčar vlasnika Stefana Blagojevića iz Laktaša. U konkurenciji najljepših parova i najboljih uzgojnih grupa najbolji su bili aljaski malamuti vlasnika Sare Rovan i uzgajivača Petre Pleh iz Slovenije.
Titulu “Junior best in show” za najboljeg mladog psa osvojila je američka akita vlasnika Marijane Stankoi iz Hrvatske, a
tibetanski mastif je dobio nagradu za naboljeg u konkurenciji veterana.
Velikom kinološkom spektaklu prethodila je druga uzgojna smotra i prav specijalizovana izložba kangala, turskog pastirskog psa i ocjenjivanje pasa svih rasa van konkurencije kao i procijenjivanje pasa za uslovni rodovnik.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su KUD "Una" i Etno grupa srpskog pjevačkog društva "Višnjić".
Organizator manifestacije je Kinološko društvo “Dub dog” i “Kangal klub za EX YU prostore” Kozarska Dubica, Kinološki savezi BiH i RS, generalni pokrovitelj opština Kozarska Dubica, turistički promoter Turistička organizacija opštine, a medijski pokrovotelj Centar za informisanje i kulturu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi