V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.11.2014. - Izgradnja vodovodnog sistema se odvija po planu
Radovi na izgradnji prve faze vodovodnog sistema opštine Kozarska Dubica i vodocrpilišta Komlenac nalaze se u završnoj fazi, potvrdila je Tanja Burić načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.
Ona je podsjetila da je projekat vodosnabdijevanja podijeljen u tri faze, a finansira se iz sredstava opštine, kreditnih sredstava Evropske investicione banke, IPA fondova i donatora.
“Radovi na izgradnji prve faze započeli su u junu 2013. godine. Cjevovod je postavljen skoro u potpunosti, rezervoar na Krivdića brdu je urađen oko 80 odsto, sanacija bunara završena, te je preostalo da se završe radovi na trafostanicama i pumpnim stanicama bunara”, pojasnila je Burićeva.
Ona je naglasila da su otežavajući faktori u izvođenju radova bile vremenske neprilike i period vanrednih situacija zbog poplava, ali da i pored toga rok za završetak neće biti značajno izmijenjen.
“Druga faza radova se odnosi na rekonstrukciju gradske vodovodne mreže i spajanje cjevovoda na području od Draksenića do Međeđe i očekuje se saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske i konsultanata ispred Evropske investicione banke da se raspiše tender za izbor izvođača radova za ovaj dio posla. Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale već u prvom kvartalu 2015. godine mogao bi se očekivati početak radova na rekonstrukciji”, rekla je Burićeva.
Ona je dodala da je dio prokjektne dokumentacije za treću fazu radova, koja podrazumijeva izgradnju glavnog cjevovoda i osam bazena za područje od Mjesne zajednice Komlenac do Knežice završena i da treba da se izvrši njena revizija.
“Dokumentacija treba da bude prosleđena revizorima i konsultantima do kraja godine, tako da bi se tender mogao raspisati u prvom kvartalu 2015. godine, a samim tim odmah bi počekla izgradnja”, rekla je Burićeva.
Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 13 miliona maraka, od čega su oko 50 odsto bespovratna donatorska i IPA sredstva.
“Opštinu Kozarska Dubica u srijedu će posjetiti konsultanti iz Beograda kako bi se izvršio pregled projektne dokumetacije za treću fazu” najavila je Burićeva i dodala da se realizacija kompletnog projekta odvija predviđenom dinamikom.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi