V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.11.2014. – Do kraja godine bolja naplata prihoda budžeta
Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Ljubomir Marjanović izjavio je da se do kraja godine očekuje povećanje prihoda budžeta po osnovu naplate poreza na nepokretnosti, komunalne naknade i taksa za isticanje firmi i potvrdio da je Opština Kozarska Dubica preduzela dodatne aktivnosti usmjerene ka poboljšanju naplate budžetskih prihoda za koje je nadležna.

"Prihod budžeta ostvaren na osnovu uplate taksa na isticanje firmi u prvih deset mjeseci ove godine iznosi 206.000 KM, a planiran je iznos od 230.000 KM. Očekujemo da ćemo do kraja godine u potpunosti ostvariti prihod po tom osnovu", rekao je Marjanović.

On je naglasio da specifičan problem, kao i prethodnih godina, predstavlja naplata komunalne naknade, koja je za deset mjeseci ostvarena u iznosu od 86.142 KM od planiranih 200.000 KM.

"Rok za izmirenje ovih obaveza ističe 31. decembra, tako da u posljednjim mjesecima ove godine očekujemo znatnije poboljšanje naplate prihoda po ovom osnovu", izjavio je Marjanović i podsjetio da se prihodi budžeta ostvareni iz komunalne naknade usmjeravaju na finansiranje održavanja čistoće gradskih ulica, održavanje zelenih površina, plaćanje troškova javne rasvjete i slično.

Prema njegodim rječima, važan izvor prihoda budžeta predstavlja porez na nepokretnosti za čiju naplatu je nadležna Poreska uprava Republike Srpske, koja je već preduzela aktivnosti na poboljšanju naplate, uključujući i prinudne mjere kao što su obračun zateznih kamata, takse na troškove prinudne naplate, blokade računa i slično.

Prihod od naplate poreza na nepokretnosti u prvih deset mjeseci ove godine ostvaren je u iznosu od 263.737 KM, a planirani prihod iznosi 490.000 KM.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi