V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

24.11.2014. - Informacija o stanju u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja
Na području opštine Kozarska Dubica osnovnu školu u školskoj 2013/2014. godini pohađalo je 1.509 učenika što je za 77 manje nego u prethodnoj školskoj godini, navedeno je u Informaciji o stanju u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja koja je jednoglasno usvojena na protekloj sjednici Skupštine opštine.
U Informaciji se navodi da je za osam godina broj upisanih učenika u gradskim osnovnim školama smanjen za 524, a prisutan je i odliv srednjoškolaca u Kostajnicu i Prijedor zbog izbora odgovarajućeg zanimanja, što su ključni problemi po pitanju obrazovanja na području opštine.
“U 2014. godini broj učenika upisanih u prve razrede osnovnih škola još uvijek je manji od broja učenika koji su završili deveti razred, tako da je i dalje prisutan trend smanjenja ukupnog broja učenika u osnovnim školama i to za dva do tri odjeljenja godišnje”, navedeno je u Informaciji.
Budžetom opštine svake godine se određuju sredstva za subvencionisanje prevoza učenika, a u 2014. godini ona iznose 50. 000 KM.
Kako bi pomogla roditeljima srednjoškolaca i ove godine opština je donijela odluku o susfinansiranju prevoza učenika Javne ustanove Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” u iznosu oe 30 odsto. Srednjoškolci iz porodica poginulih boraca i Ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije i porodica sa četvoro i više djece, a koji putuju u druge opštine, takođe, dobijaju subvenciju u iznosu od 30 odsto.
Učenicima iz porodica sa više djece koje koriste usluge prevoza na putu do škole, a kupuju mjesečno više od dvije mjesečne karte i to za iznos koji prekoračuje cijenu dvije karte, predviđeno je da prevoznik i opština plaćaju po 50 odsto od cijene karte.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi