V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.11.2014. -NAJAVA: Održavanje javne rasprave o Nacrtu budžeta opštine za 2015. godinu
U petak, 5. decembra, biće održana centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine za 2015. godinu kojim su predviđena ukupna budžetska sredstva od 10.443.600 KM.
Tokom javne rasprave svoje mišljenje, prijedloge, sugestije i zahtjeve o ovom dokumentu će izložiti budžetski korisnici, predstavnici javnih preduzeća, ustanova, mjesnih zajednica, privredni i društveni subjekti, nevladine organizacije, udruženja građana i drugi.
Odbornici Skupštine opštine prihvatili su na poslednjem zasjedanju Nacrt budžeta za 2015. godinu, a prilikom kreiranja uvažene su preporuke Ministarstva finansija Republike Srpske, na osnovu kojih su umanjeni prihodi od indirektnih poreza.
Poreski prihodi u strukturi ukupnih prihoda budžeta učestvuju sa više od 60 odsto, a na osnovu Odluke o učešću opština i gradova u prihodama od indirektnih poreza i načinu raspodjele tih poreza, opštini Kozarska Dubica je od 1. jula prošle godine koeficijent za raspodjelu sredstava od PDV-a smanjen za 18,5 odsto.
"S obzirom da preporuke Ministarstva finansija na Nacrt budžeta za 2015. godinu idu u pravcu daljeg smanjenja očekivanih prihoda od PDV-a, to je za opštinu Kozarska Dubica i druge lokalne zajednice u Republici Srpskoj koje su opterećene velikim dugovanjima, veoma teška pozicija i biće teško funkcionisati ako Vlada ne promijeni odnos prema lokalnim zajednicama", izjavio je ranije načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije, računovodstvo i naplatu budžeta Vinko Stojčić.
Po okončanju javne rasprave biće pripremljen Prijedlog budžeta opštine za 2015. godinu, koji će uz saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske biti razmatran u Skupštini opštine.
Nacrt budžeta za 2015. godinu izlozen je na oglasnim tablama u zgradi opštine, a javna rasprava će biti održana u velikoj sali Skupštine opštine sa početkom u 11:00 časova.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi