V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.12.2014.- Opština obilježila krsnu slavu
Krsnu slavu, Svetog prepodobnomučenika đakona Avakuma i 200 godina od njegovog stradanja danas je slavskim obredom obilježila opština Kozarska Dubica.
U prisustvu gostiju i građana u hramu Svetih apostola Petra i Pavla osveštan je slavski kolač i žito, nakon čega je upriličen ručak za predstavnike Izvršne i Zakonodavne vlasti opštine, direktore javnih preduzeća i ustanova, preduzetnike i druge goste. Liturgiju u svetom hramu predvodio je prvi paroh dubički Gojko Slijepčević. Osim pravoslavnih sveštenika obilježavanju slave prisustvovao je gkavni dubički imam Safet efendija Beganivić.
Načelnik opštine Mile Zlojutro je podsjetio opština Kozarsak Dubica od 2006. godine na ovaj datum obilježava krsnu slavu, te da je ovo prilika da se sastanu predstavnici javnog, političkog i društvenog života. Načelnik je svim građanima uputio čestitke povodom predstojećih praznika uz želju da sledeća godina bude ispunjena, zdravljem, srećom, uspjehom i radošću. Čestitke u povodu obilježavanja krsne slave opštine i predstojećih praznika građanima je uputio i predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Nebojša Milovčević poželivši im zdravlje, sreću i uspjeh.
Obilježavanju krsne slave opštine prisustvovao je poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Perica Bundalo.
Bundalo je svojevremeno, uz blagoslov vladike Jefrema, predložio da današnji datum bude slava opštine Kozarska Dubica.
”Đakon Avakum je jedini svetac sa područja ove opštine. Malo ko slavi ovaj dan ali je svojstven i značajan po tome što je oličenje ponosa, vjere i čojstva”, rekao je Bundalo.
On je rekao da su 2014. godinu obilježili opštini izbori i da je Kozarska Dubica dobila dva poslanika u Narodnoj skupštini.
“Iako smo u opoziciji, barem u svoje ime mogu reći, da ću se truditi da uradim maksimalno što budem mogao za Kozarsku Dubicu. Na moj zahtjev i prijedlog, nedavno, prilikom izglasavanja budžeta u Narodnoj skupštini, usvojen je amandman na budžet Republike Srpske prilikom čega je učetvorostručen grant za Donju Gradinu. Skupština je skoro jednoglasno donijela zaključak da se zadužuje Vlada da bez odlaganja uđe u projektovanje izgadnje Memorijalnog centra Donaj Gradina što je u velikom interesu Kozarske Dubice”, rekao je Bundalo.
On je uputio čestitku građanima povodom nastupajuće 2015. godine poželivši im dobro zdravlje i sreću.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi