V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.02.2015. – Održan konstitutivni sastanak Foruma za bezbjednost
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je održan konstitutivni sastanak Foruma za bezbjednost opštine, na kojem je za predsjednika tog neformalnog i multisektoralnog tijela izabran sekretar Skupštine opštine Kozarska Dubica Stojan Krnjaić.
Na prijedlog načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutra, za zamjenika predsjednika Foruma za bezbjednost zajednice izabran je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Pero Karan.
Konstitusanju Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica prisustvovao je inspektor Centra javne bezbjednosti Prijedor Zoran Inđić, koji je istakao značaj konstituisanja tog tijela na lokalnom, ali i regionalnom nivou.
"Forum za bezbjednost je neformalna, nestranačka i multisektoralna instituacija konstitusana na nivou lokalne zajednice, koja za cilj ima da policijski organi zajedno sa drugim institucijama i organizacijama lokalne zajednice rade na detektovanju, rješavanju i prevenciji bezbjednosnih problema", rekao je Inđić.
On je članove Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica upoznao sa principima rada tog tijela i iskustvima iz prakse na području grada Prijedora u kojem Forum uspješno djeluje od 2003. godine i najavio skoro formiranje Foruma za bezbjednost na regionalnom nivou, koji bi obuhvatao šest lokalnih zajednica prijedorske regije.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izrazio je očekivanje da će Forum za bezbjednost opštine Kozarska Dubica na adekvatan način identifikovati probleme ključne za bezbjednost lokalne zajednice, doprinijeti njihovom rješavanju i pomoći radu policije.
Zlojutro je naglasio potrebu da Forum čine kvalifikovani, informisani i zainteresovani pojedinci i predstavnici institucija, te da se osnivanje i rad tog tijela uredi u formalno-pravnom smislu.
Predsjednik Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica Stojan Krnjaić najavio je da će na prvom radnom sastanku tog tijela biti utvđeni osnovni bezbjednosni problemi u lokalnoj zajednici, uključujući i prijedloge za njihovo rješavanje.
Sastanku foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica prisustvovali su i predstavnici i rukovodioci Policijske stanice Kozarska Dubica, Teritorijane vatrogasne jednice, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja "Kozma i Damjan", osnovnih škola "Sveti Sava" i "Vuk S. Karadžić", te načelnici opštinskih odjeljenja i službi za opšte, inspekcijske i stambeno-komunalne poslove i poslove Komunalne policije.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi