V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

24.03.2015. -Akcija provođenja preventivnih mjera u sprječavanju požara
Pripadnici Policijske stanice Kozarska Dubica i Profesionalne vatrogasne jednice danas su na platou kod zgrade opštine promovisali akciju provođenja preventivnih mjera radi sprečavanja nekontrolisanog spaljivanja korova, razvijanja i širenja požara.
Akciju organizuje Vatrogasni savez Republike Srpske-Regija Prijedor u saradnji sa Centrom javne bezbjednosti Prijedor uz poruku „Sačuvajmo prirodu, spriječimo požar na otvorenom prostoru“.
Komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Sretoja Vujanović je podsjetio je u pitanju preventivna kampanja u cilju informisanja javnosti o opasnostima koje mogu nastati prilikom spaljivanja korova usljed proljetnog uređivanja zemljišnih posjeda.
Građinima je dijeljen propagandni materijal sa upozorenjima da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, te da zapaljeni korov ne ostavljaju bez nadzora.
„Tokom ove sedmice zajedno sa kolegama iz Profesionalne vatrogasne jedinice izvršićemo obilazak kompletnog područja opštine, odnosno sve mjesne zajednice, a poseno one gdje su u ranijem periodu evidentirani požari i gdje su usljed toga bili ugroženi lica i imovina», rekao je Vujanovioć i dodao da će tokom obilazaka nastojati mještane informisati o opasnostima od požara i postaviti propagandni materijal na vidna mjesta kako bi svima bio dostupan.
Dragan Čavrić rukovodilac gašenja u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinice je apelovao na građane da obrate pažnju prilikom spaljivanja korova, odnosno drugih zapaljivih materija kako bi držali odstojanje od drugih zapaljivih materijala.
«U slučaju nekontrolisanog širenja požara građani mogu da se obrate vatrogasnoj jedinici na broj 123 ili policiji na broj 122 koji su dostupni 24 sata dnevno», rekao je Čavrić.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi