V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.03.2015. - Usvojen budžet opštine za 2015. godinu
Odbornici su danas na 25. redovnom zasjedanju Skupštine opštine usvojili budžet za 2015. godinu u iznosu od 9. 935.600 KM.
Usvajanjem budžeta više nije na snazi odluka o privremenom finansiranju opštine, a načelnik Mile Zlojutro je rekao da će usvojeni prijedlog budžeta biti ostvaren zavisno od izvornih prihoda.
„Zavisi i od toga koliko ćemo uspješno ostvariti kontakt sa građanima kada su u pitanju njihove obaveze prema Opštini, te koliko ćemo uspjeti održati saradnju i sa Poreskom upravom. U koliko se prihodi ne budu ostvarivali onako kako smo planirali mi ćemo, naravno, ići u rebalans“, rekao je Zlojutro.
On je napomenuo da će se praviti i ocjena priliva sredstava od PDV-a.
„Mi ćemo se ove godine ponašati na način da pratimo isključivo gotovinski tok, znači moći ćemo finansirati samo onoliko koliko novca nam dođe na račun. U slučaju većih problema sa prilivom sredstava tu je rebalans kao sredstvo da se stvari poprave. Ja se iskreno nadam i očekujem da će druga tri kvartala godine biti bolja nego prvi. Neke naznake imamo već i krajem ovog mjeseca, a vidjećemo kako će se stvari odvijati u aprilu, maju i junu. Očekujem nešto bolje stanje od onoga kako smo predviđali početkom godine“, rekao je Zlojutro.
On je naglasio da budzet ima dovoljno razvojnih komponenata.
„Budzet je i administrativni, naravno, ali uključen je i najveći dio mjera štednje usvojenih na protekloj sjednici tako da je u nekom dijelu i restriktivan“, rekao je Zlojutro.
Danas su usvojene i odluka o platama i drugim pravima opštinskih funkcionera, kao i Odluka o naknadama odbornicima i članovima radnih tijela Skupštine opštine, te Odluka o visini naknade za rad članovima upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Skupština opštine.
„Ovo je drugi put da smanjujemo funkcionerske plate, rukovodećim ljudima u opštini, direktorima javnih ustanovama koje se finansiraju iz budzeta, kao i odborničke naknade“, istakao je Zlojutro.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi