V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.05.2015. - Zaključak o prihvatanju inicijative za osnivanje Zavičajnog muzeja
Skupština opštine Kozarsak Dubica donijela je zaključak o prihvatanju inicijative za osnivanje Zavičajnog muzeja opštine Kozarska Dubica.
Inicijativu je podnio Klub odbornika PDP-a, a razlog je postojanje arheoloških pretpostavki i bogata istorija ovog kraja.
Načelnik opštine Mile Zlojutro rekao je da Kozarska Dubica nema ustanovu koja predstavlja mjesto za upoznavanje prošlosti i prirodne baštine ovog kraja, te da će se realizacija inicijative odvijati u skladu sa raspoloživim sredstvima.
„Stalna izložbena postavka, kao i tematske izložbe, predstavljale bi određenu turističku ponudu za domaće i inostrane turiste i zaljubljenike u tradicionalnu kulturu i običaje svih ljudi i naroda koji od praistorije naseljavaju ovaj kraj“, rekao je načelnik Zlojutro govoreći o projektu koji će zaživjeti po obezbjeđivanju sredstava.
Zaključak, koji je usvojen jednoglasno na proteklom zasjedanju opštinskog parlamenta, glasi da se pokreće inicijativa da SO usvoji zaključak, te da se zadužuje Opštinska uprava da obezbijedi materijalne, pravne i druge pretpostavke za osnivanje zavičajnog muzeja.
Milan Đurđević arheolog Zavičajnog muzeja iz Gradiške je rekao da su ovakve institucije značajne za razvoj kulture u svim društveno-političkim zajednicama.
„Iako Republika Srpska nema konkretan program razvoja kulture, potrebno je da svaka društveno-politička zajednica, naročito ona koja ima bogato kultuno-istorijsko nasleđe, ima bar jednu instituciju koja bi se bavila zaštitom, proučavanjem i prezentovanjem kulturno-istorijske baštine“, rekao je Đurđević koji od prošle godine vodi poslove na otkopavanju manastirišta Đurđevac u mjestu Kriva Rijeka kod Knežice u Kozarskoj Dubici.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi