V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.06.2015. Traženje investitora za razvoj kapaciteta Bolnice "Mlječanica"
Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milan Latinović izjavio je juče da su aktivnosti Vlade Srpske i tog ministarstva usmjerene ka pronalaženju investitora za ulaganje u smještajne i druge kapacitete Bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica".
Latinović je precizirao da su u tom smislu pokrenute aktivnosti sa Privrednom komorom regije Ravena u Italiji, čija delegacija je prošlog mjeseca posjetila Bolnicu "Mlječanica".
"Sutra imamo sastanak sa njihovim predstavnicima, kojima ćemo predati našu projektnu dokumentaciju i najavu da već imamo potencijalno zainteresovane dvije kompanije, koje bi se mogle uključiti u projekat rekonstrukcije i nadogradnje kapaciteta Bolnice `Mlječanica", rekao je Latinović juče novinarima.
On je dodao da su sa menadžmentom Bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica" izrađena određena idejna i projektna rješenja, koja će biti prezentovana potencijelnim investitorima.
Latinović je precizirao da je predračunska vrijednost planiranih radova, koji se odnose na rekonstrukciju postojećeg i dogradnju novog prostora, terapijskog bloka i nabavku medicinske opreme, oko sedam miliona evra.
"Nadamo se da će ta naša aktivnost uroditi plodom i da ćemo u dogledno vrijeme imati mogućnost da radimo na rekonstrukciji i nadogradnji Bolnice `Mlječanica", istakao je Latinović.
On je naglasio da ta zdravstvena ustanova ima veliku pogodnost, a to je vrlo kvalitetna mineralna voda, te dobar i sposoban tim zdravstvenih radnika koji se bavi fizikalnom rehabilitacijom.
Latinović je objasnio da je, zbog obaveza u Vladi Republike Srpske, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić spriječen da danas posjeti Bolnicu "Mlječanica".
Posjeta je bila planirana u okviru redovnih aktivnosti Ministarstva s ciljem sagledavanja aktuelnih potreba te zdravstvene ustanove.
Izvršni direktor za bolniči sektor Bolnice "Mlječanica" doktor Siniša Marković rekao je da bi projektom planirane investicije u rekonstrukciju objekata bolnice rezultirale zadovoljavanjem standarda najzahtjevnijih pacijenata i znatnim povećanjem smještajnih kapaciteta, za 60 novih kreveta.
"Takva investicija bila bi značajna i za Bolnicu 'Mlječanica', ali i cijelu regiju i Srpsku, zbog specifično povoljnog položaja naše zdravstvene ustanove", rekao je Marković.
On je precizirao da Bolnica trenutno zaspolaže kapacitetom od 140 kreveta, od kojih 20 za teške i nepokretne bolesnike i ima potpunu popunjenost smještajnih kapaciteta tokom cijele godine, ali i duge liste čekanja zbog velikih potreba pacijenata.
Iz naše bolnice pacijenti odlaze veoma zadovoljni i dosta dobro oporavljeni", naveo je Marković.
On je dodao da o zdravlju i oporavku pacijenata Bolnice "Mlječanica" brine 10 ljekara specijalista, više od 30 fizioterapeuta i 20 medicinski sestara, uz ostalo nemedicinsko osoblje.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi