V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.06.2015. - Održana 27. redovna sjednica SO
Na dvadesetsedmoj redovnoj sjednici Skupštine opštine u prisustvu 26 odbornika danas je usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta opštine za 2014. godinu i izvještaj o korištenju sredstava budžetske rezerve.
Izvještaj su podržala 24 odnornika, jedan je bio uzdržan i jedan protiv.
Obrazloženje ovog izvještaja dao je načelnik Odjeljenja za finansije, računovodstvo i naplatu budžeta Vinko Stojčić, koji je podsjetio na smanjenje prihoda u pomenutom periodu, a nakon čega je predsjednik SO Nebojša Milovčević otvorio raspravu.
Marinko Burazor je u ime Kluba odbornika PDP-a rekao da ova stranka podržava izvještaj o Izvršenju budžeta ali da se mora insistirati na provođenju mjera štednje, koje u ovom trenutku nemaju alternativu.
Tokom ovog zasjedanja opštinskog parlamenta usvojeni su izvještaji o radu i finansijskom poslovanju JU „Centar za socijalni rad“ za 2014. godinu, opštinskih organizacija Crvenog krsta i SUBNOR-a, te Udruženja penzionera i Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvejeta“, dok Izvještaj o radu Lokalne agencije za razvoj nije podržan.
Jednoglasnu podršku odbornika dobio je i Program obilježavanja značajnih događaja na području opštine kojim je hronološkim redom definisano koji datumi se izdvajaju kao značajni za ovu lokalnu zajednicu. Ovim programom je naglašeno da će se obilježavanje značajnih događaja iz Odbrambeno-otadžbinskog rata vršiti tokom septembra, jer je Vojska RS i narod Kozarske Dubice tih dana 1995. godine zaustavio agresiju hrvatskih oružanih snaga.
Jednoglasno je prihvaćena i Odluka o prihvatanju grantovskih sredstava Evropske komisije po projektu „Vodovod i kanalizacija Republike Srpske“ za sufinansiranje projekta „Izgradnja vodovodnog sistema sa izvorišta Komlenac-druga faza“. Odobreni iznos grantovskih sredstava iznosiće 534. 788 KM.
Tokom ove sjednice Komisija za izbor i imenovanje kandidovala je četiri tačke, od kojih je prva tačka Razmatranje izbora i imenovanja potpredsjednika SO, još tokom usvajanja Dnevnog reda, izazvala polemike.
Ozren Bursać, predsjednik Komisija za izbor i imenovanje je nakon njenog zasjedanja, koje se desilo u pauzi sjednice Skupštine opštine, rekao da su po pitanju ove tačke Dnevnog reda dostavljena dva prijedloga.
SDA dostavio je prijedlog da mjesto potpredsjednika SO, koje je upražnjeno tri mjeseca, pripadne Omeru Veladžiću predsjedniku OO SDA, dok je drugi prijedlog dao DNS i kandidovao svoga odbornika Marinka Gvozdena. Komisija je odlučila da, ipag, prijedlog DNS-a bude predložen na glasanje, koje je po poslovniku izvršeno tajno, a nakon čega je prijedlog da Marinko Gvozden bude novi potpredsjednik SO, usvojen sa 22 glasa za, 3 uzdržana i jednim nevažećim.
Na ovom zasjedanju doneseno je i rješenje o razrješenju direktora „Centra za socijalni rad“ Branka Arnauta zbog sticanja uslova za penziju, kao i Rješenje o imenovanju Maje Špice za v.d. direktora ove ustanove.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi