V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

04.08.2015. - ZAVRŠEN PROJEKAT "UNA ROK"
Završni koncert u okviru projekta „Una rok 2015“ na kome su učestvovali mladi muzičari iz Kozarske Dubice i Esena održan je sinoć na gradskom trgu.
Koncert su organizovali Akademija za mlade iz Valberberga, Udruženje mladih „Una“ iz Kozarske Dubice, Omladinski centar “Geko“ i „Apo- haus“ iz Esena.
Projekat je trajao od 17. jula, a završio je ovim koncertom kojem je prethodilo putovanje mladih muzičara iz Kozarske Dubice u Njemačku.
„Veza sa Njemačkom traje već duže vrijeme, a na ideju pokretanja projekta došlo se iz namjere da se povežu mladi iz naše opštine sa mladima iz Njemačke. Muzika spaja ljude i to je jezik koji svi razumiju“, rekla je Svjetlana Bašić direktor Udruženja mladih „Una“.

Mladi su se sinoć predstavili pop i rok hitovima svjetskih muzičara, kao i zajedničkom pjesmom koju su uvježbali na domaćem i njemačkom jeziku.

Rajnard Grip predstavnik Akademije za mlade iz Valberberga je podsjetio da su oni prije sedam godina započeli saradnju sa Udruženjem građana „Putevi mira“ iz Kozarske Dubice koji su zajedno sa gradom Esenom i opštinom Kozarska Dubica otvorili Omladinski centar „Una“ i kroz to stvorili saradnju sa Udruženjem mladih.

„Zato što već dugo godina sarađujemo sa „Unom“, uvidjeli smo da je jako bitno za omladinu Kozarske Dubice da se druže i sa omladinom iz drugih zemalja. Tako smo došli do realizacije ovog projekta i smatramo ga jako bitnim“, rekao je Grip i dodao da su tokom ove godine realizovana tri zajednička projekta, te da se nada i daljoj saradnji.

Završni koncert nakon mnogo rada i priprema mlade muzičare je u isti mah obradovao i rastužio.

„Srećni smo što smo predstavili naš projekat ali i tužni jer znamo da je ovo kraj i poslije koncerta se razilazimo. Iskreno, postoji nada da ćemo krenuti u realizaciju nekog novog projekta ali bez obzira, mi ćemo svakako ostati u kontaktu i nadamo se obilaziti jedni druge“, mišljenje je koje su podijelili učesnici projekta.

Božana Radoš koja je u ovom projektu po drugi put dobila ulogu trenera i ujedno pjevala tokom koncerta, kaže da joj je učešće bilo veliko zadovoljstvo iako je rad na relizaciji projekta zahtjevao veliki trud.

„Ovo druženje je doprinijelo da smo proširili svoja znanja. Mnogo toga se naučilo posebno o međuljudskim odnosima. S tim što smo imali priliku obilaziti njemačke gradove, cijelo vrijeme smo razgovarati na tri jezika što je bogato iskustvo“, rekla je Radoševa govoreći o putovanju u Njemačku koje je prethodilo koncertu.

Mladi Dubičani koji su bili učesnici projekta „Una rok“ su Sara Babović, Anja Jovanović, Filip Premasunac, Katja Milovčević, Miloš Kantar, Đorđe Đozlija i Danijela Gačić.
Pokrovitelj projekta je Opštinska uprava, "Centar za informisanje i kulturu" i opštinska Turistička organizacija.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi