V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

12.08.2015. - ZA POBOLJŠANJE POLOŽAJA OMLADINE BUDŽETOM PREDVIĐENO 172. 000 KM
Opština Kozarska Dubica za projekte usmjerene ka poboljšanju položaja omladine sa područja opštine je iz budžeta ove godine izdvojila 172. 000 KM, potvrđeno je to u Opštinskoj upravi povodom Međunarodnog dana mladih - 12. avgust.
Načelnik opštine Mile Zlojutro je rekao da i pored teške situacije opština ne zanremaruje mlade i kroz projekte nastoji da im bude podrška ka bržem zapošljavanju ili pokretanju određenog posla.
„Opština je izdvojila 160. 000 KM za projekat zapošljavanja 63. mladih sa visokoškm stručnom spremom, a koji su se nalazili na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Njima će se kroz volonterski rad u Opštinskoj upravi i javnim preduzećima osigurati uslovi za polaganje državnog ispita, a samim tim steći će određen preduslov za brže zapslenje. Volonterima se svaki mjesec isplati 50 odsto od najniže plate u Republici Srpskoj na ime toplog obroka, a realizacija ovog projekta Jje počela 2014. i traje godinu dana“, rekao je Zlojutro.
On je podsjetio da na području opštine djeluju tri omladinska udruženja, i to, Udruženje mladih „Una“, Odred izviđača „Moštanica“ i Udruženje građana „Omladinski centar – Horozovac“.
„Opština ima dobru saradnju sa svim udruženjima, te u skladu sa mogućnostima podržava njihove aktivnosti putem projekata. Osim toga, od 2010. godine opština sarađuje sa Fondacijom „Mozik“ na projektu „Omladinska banka“ koroz koji smo zajedno podržali 55 projekata neformalnih grupa mladih u ukupnoj vrijednosti od 187. 000 KM“, rekao je Zlojutro i dodao da je u 2015. godini budžetom za projekte usmjerene ka poboljšanju položaja omladine planirano 12. 000 KM.
Zlojutro je naglasio da su pored boračke mladi najvažnija kategorija društva i da se treba preduzeti sve kako bi dobili posao u struci i time se spriječio odlazak mladih generacija iz zemlje.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi