V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.11.2015. - DINAMIKA IZVOĐENJA RADOVA NIJE ZADOVOLJAVAJUĆA
Na području opštine Kozarska Dubica u toku je realizacija više projekta sanacije i izgradnje vodozaštitnih objekata i infrastrukture, uključujući i sanaciju nasipa na Uni i Savi, ali lokalna zajednica nije zadovoljna dinamikom izvođenja ugovorenih radova, potvrdio je danas načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Vladislav Stevanović.
"Zadovoljni smo odobrenim projektima, ali nismo zadovoljni kvalitetom i dinamikom izvođenja radova, a s tim u vezi juče smo održali sastanak sa vršiocem dužnosti direktora Javne ustanove "Vode Srpske" Milanom Kikićem", potvrdio je Stevanović.
On je naveo da primjedbe lokalne zajednice nisu upućene toj javnoj ustanovi ili Ministarstvu poljoprvrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, kao naručiocima poslova, već izvođačima radova na projektima zaštite od poplava, uz uvažavanje svih objektivnih razloga i vremenskih prilika.
"Smatramo da izvođač radova na sanaciji nasipa u Vriocima nije radove izveo do kraja i insistiramo da nas nadzorni organ i izvođač radova obavijesti o tome kada će biti izvršeni radovi i tehnički prijem", rekao je Stevanović.
On je precizirao da je za rekonstrukciju Savskog nasipa na području opštine Kozarska Dubica izdata privremena građevinska dozvola jer nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi u čitavoj dužini nasipa.
Stevanović je najavio da će se u cilju rješavanja tog problema već u četvrtak, 12. novembra, u Opštinskoj upravi Kozarska Dubica biti održan sastanak u organizaciji Pravobranilaštva Republike Srpske.
On je potvrdio da su na gradskom području opštine u toku radovi radovi na sanaciji Unskog nasipa, ali da dinamika njihovog izvođenja ni približno ne zadovoljava.
"Nedopustivo je da se dio zida koji čini unski nasip sruši, a da se paralelno ne izvrše radovi na zatvaranju tih otvora", naveo je Stavanović.
On je najavio sa je u okviru realizacije projekta regulacije toka rijeke Knežice potpisan ugovor sa izvođačem radova, a da će planirani radovi započeti u ponedjeljak 9. novembra.
"Radovi na rekonstrukciji gornjeg i donjeg obodnog kanala privode se kraju i insistirali smo da se otklone primjedbe koje smo evidentirali na osnovu prijava građana, a koje se u većini odnose na oštećenja putne infrastrukture", precizirao je Stevanović i dodao da će u skladu sa garantnim rokom izvođača radova sve primjedbe biti otklonjene.
Radovi na rekonstrukciji Savskog nasipa na području opštine Kozarska Dubica u dužini od deset kilometara vrijedni su oko 7,4 miliona KM, uključujući i sredstva planirana za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.
Za rekonstrukciju nasipa na rijeci Uni u gradskom području Kozarske Dubice biće utrošeno 300.000 KM, a isti iznos potreban je za planirane radove na regulaciji toka rijeke Knežice.
Za rekonstrukciju donjeg i gornjeg obodnog kanala, uključujući i dovodne i odvodne kanale u crpne stanice Glavinac i Orahova osigurano je 5,6 miliona KM.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi