V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.11.2015. - "CENTAR ZA SOCIJALNI RAD" DIO SVJETSKE KAMPANJE ZA ZAŠTITU ŽRTAVA NASILJA
Povodom globalne kampanje u cilju sprječavanja nasilja nad ženama, koja će trajati do 10. decembra, u Centru za socijalni rad u Kozarskoj Dubici je rečeno da ova ustanova preduzima mjere koje bi imale preventivni učinak, kao i to da ima potpisan Protokol o postupanju u cilju zaštite i zbrinjavanja žrtava porodičnog nasilja.
„U cilju sprječavanja nasilja i kako bi se nasilnik prepoznao i bio sankcionisan ova kampanja se sprovodi u cijelom svijetu. Nama je prvenstvreno bio cilj efikasno provođenje zakonskih propisa u ostvarenju adekvatne zaštite žrtava nasilja u porodici. Protokol je potpisan između nas, Policijske stanice, Doma zdravlja, osnovnih i srednjih škola,Osnovnog suda i Okružnog tužilaštva“, rekla je to Maja Špica direktor Centra za socijalni rad i dodala da je broj prijavljenog nasilja nad ženama u Kozarskoj Dubici u odnosu na prošlu godinu smanjen.
Ona je naglasila da je ove godine evidentirano 11 slučajeva nasilja, od čega četiri nad ženam, dok je u 2014. godini bilo 11 registrovanih slučajeva od čega osam nad ženama.
Ona je podsjetila da prema Zakonu o zastiti od nasilja u porodici, prekršajne sankcije prema počiniocu nasilja su kazne, mjere upozorenja, zaštitne mjere, vaspitne mjere.
„Hitne mjere zaštite su udaljenje počinioca nasilja iz stana ili kuće i zabrana približavanja i kontaktiranja nasilnika sa žrtvom. Akcent treba staviti na prevenciju i bitno je raditi na promijeni svijesti i informisanju, odnosno skretanju pažnje na problem nasilja kroz kampanje za prevenciju“, rekla je Špica.
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25. novembra, sprovodi se globalna kampanja, stop nasilju nad ženama, kroz 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi