V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.12.2015. - OTVARANJE GRANIČNOG PRELAZA 14. DECEMBRA
Granični prelaz u centru Kozarske Dubice biće 14. decembra otvoren za međunarodni putnički saobraćaj, odluka je to Mješovite komisije zа prаćenje provođenjа Ugovorа između BiH i Hrvаtske o grаničnim prelаzimа, na sastanku na kojem je, između ostalog, danas rаzmаtrаn zаhtjev opštine Kozаrskа Dubicа zа prekаtegorizаciju ovog grаničnog prelаzа.
“Ovom odlukom granični prelaz će biti otvoren na tri mjeseca, ali se s pravom nadamo da će odluka ostati na na snazi i istekom tog roka”, izjavio je načelnik opštine Mile Zlojutro.
On je rakao da je ovom odlukom kraju priveden jedan dugotrajan postupak koji je za našu opštinu veoma značajan.
“Napokon će građani Kozarske i Hrvatske Dubice moći nesmetano, sa putnim ispravama da prelaze granicu, zaključio” je Zlojutro.

“Vijest o otvaranju graničnog prelaza u našem gradu je od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku , ali najviše ipak, za našu opštinu, njene stanovnike i dubičku privredu”, istakao je zamjenik načelnika Dragan Jaćimović.
Zahvaljujući se svima koji su učestvovali u rješavanju ovog pitanja, on se zahvalio predsjedniku Mješovite komisije Boži Zovku.
Zlojutro i Jaćimović su istakli i angažovanost Savjeta ministara BiH u rješavanju problema graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici.
„Korak naprijed u uspostavljanju funkcionalnosti graničnog prelaza u centru Kozarske Dubice za putničke kategorije je učinjen. Svi akteri koji su do sada radili da se počne sa rješavanjem ovog problema su uspjeli i sljedeći korak na kome će se raditi je da se prelaz otvori na duži period, a kasnije postigne trajna prekategorizacija“, rekao je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac i zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u dosadašnjem rješavanju ovog problema, a posebno predsjedniku Mješovite komisije sa bosanskohercegovačke strane.
On je izrazio očekivanje da će se u narednom periodu nastaviti zalaganje nadležnih da se kroz komunikaciju sa predstavnicima hrvatske vlasti trajno riješi ovaj problem.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi