V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.03.2016. - POTPISANI UGOVORI SA PRIVREDNICIMA U OKVIRU "ReGERD" PROJEKTA
Direktor Agencije za saradnju, edukaciju i razvoj ACED - Banja Luka Duško Vučić potpisao je danas sa osam privrednika iz Kozarske Dubice ugovore o realizaciji 11 projekata u oblastima standardizacije i izrade biznis planova.
Ugovori su potisani u okviru komponenti EU ReGERD projekta "Regionalni rast kroz ekonomski i ruralni razvoj", odnosno o programu savjetodavnih usluga poslovnim subjektima sa područja regije Sava Garden, koju pored Kozarske Dubice čine opštine Gradiška, Laktaši i Srbac.
"Ova konkretna finansijska i savjetodavna podrška privrednim subjektima će doprinijeti jačanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i pozicioniranju tih preduzeća kao nosioca razvoja privrede u lokalnoj zajednici", izjavio je predstavnik Centra za regionalni i ruralni razvoj Bojan Arambašić.
Ukupna vrijednost projekata koji se realizuju u Kozarskoj Dubici je 59.230 KM, od čega je kroz ReGERD projekat obezbijeđeno sufinansiranje u iznosu od 35. 840KM, dok će poslovni subjekti učestvovati u finansiranju sa 23.390 KM.
Načelnik opštine Mile Zlojutro je rekao da se nominalno ne radi o velikim iznosima, ali da se radi o dobrom početku i projektu od kojeg se očekuje mnogo u budućnosti.
"Mi već nekoliko godina učestvujući u ovom projektu, zajedno sa drugim opštinama, vršimo pripreme da bi naši privrednici bili u situaciji da mogu da zatraže ovu vrstu pomoći, a standardi kvaliteta i poslovni planovi su ono što svako ozbiljno preduzeće mora da ima", naglasio je Zlojutro.
Savjetodavnu podršku u procesu uvođenja sistema kvaliteta i izrade poslovnog plana dobiće preduzeće "Jelena" i samostalni preduzetnici "Dević" i "Grmeč". Za uvođenje standarda projekti su odobreni Predragu Marinu i preduzećima "Bioplod" i "Beras", dok će "Dub Gala" dobiti podršku za izradu poslovnog plana, a "Agro flora" za izradu tehnološkog projekta.
Ukupna vrijednost ReGERD projekta je 1.168.878 KM, a implementiraju ga Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj ACED - Banja Luka, uz projektne partnere: opštine Gradiška, Kozarska Dubica, Laktaši i Srbac, Udruženje LAG SAVUS, Lokalnu razvojnu agenciju Kozarska Dubica i Univerzitetsko preduzetnički centar Banja Luka.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi