V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

15.06.2016. - OSNOVNI SUD U KOZARSKOJ DUBICI POČINJE SA RADOM U SEPTEMBRU OVE GODINE
Zgradu suda u Kozarskoj Dubici danas su posjetili pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Slobodan Zec i predsjednik Osnovnog suda u Prijedoru Duško Miloica, koji su konstatovali da su ispunjene sve pretpostavke i materijalno-finansijski uslovi za početak rada Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici u septembru ove godine.
„Ispoštovane su sve pretpostavke za početak rada Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, imamo odluku o osnivanju suda , zgradu i osigurana materijalno-finansijska sredstva za početak rada ovog suda u Budžetu Republike Srpske za 2016. godinu, koja na godišnjem nivou iznose 785.000 KM“, precizirao je pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Slobodan Zec.
On je naveo da je povod današnje posjete zgradi suda u Kozarskoj Dubici provođenje zakonskih procedura, odnosno Zakona o sudovima Republike Srpske, povodom početka rada Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici i naglasio da su sredstva za rad tog suda u Bužetu Srpske obezbjeđena zahvaljujući amandmanu narodnog poslanika Darka Banjca.
„Sredstva su, zahvaljujući amandmanu poslanika Banjca, obezbjeđena za šest mjeseci, od 1. jula ove godine, ali zbog određenih procedura u postupku imenovanja predsjednika suda i sudija, evidentno je da će ovaj sud početi sa radom u septembru mjesecu ove godine, do kada će biti izabran predsjednik suda“, izjavio je Zec.
On je precizirao da će nakon toga biti provedene i ostale procedure za izbor administrativnog osoblja u sudu i imenovanje sudija, koje su u nadležnosti Visokog sudskog i tužilačkog savjeta.
Predsjednik Osnovnog suda u Prijedoru Duško Miloica izrazio je zadovoljstvo što će biti u prilici da zgradu suda u Kozarskoj Dubici preda novom predsjedniku suda, te da se na taj način realizuju odluke i zaključci Narodne skupštine Republike Srpske.
„Dosadašnji broj sudija nije zadovoljavao potrebe teritorije, ni grada Prijedora ni Kozarske Dubice, a sigurno je da će osnivanjem suda u Kozarskoj Dubici građanima biti omogućena mnogo bolja usluga, rješavanje predmeta u razumnom roku, a samim tim i kvalitetniji rad Osnovnog suda u Prijedoru“, izjavio je Miloica.
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac izrazio je zahvalnost Ministarstvu pravde Republike Srpske, koje je podržalo amandman kojim su obezbjeđena sredstva za početak rada Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici i Vladi Republike Srpske.
„To je samo još jedan dokaz da se saradnjom zakonodavne, izvšne i sudske vlasti može mnogo toga da se uradi. Sud u Kozarskoj Dubici je prestao sa radom 2004. godine i evo nakon 12 godina traženja, apelacija i molbi, sud , koji je i statusni simbol jednog grada i opštine, se vraća u Kozarsku Dubicu, jer Kozarska Dubica to svakako zaslužuje“, rekao je Banjac.
On je naveo da će, nakon imenovanja predsjednika osnovnog suda i sudija, sud u punom kapacitetu početi da radi do kraja oktobra ili sredine novembra ove godine.
„Važno je naglasiti da ćemo u narednom periodu u saradnji sa Ministarstvom pravde Republike Srpske pokušati da izvršimo renoviranje i rekonstrukciju zgrade Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, a građanima će biti olakšan pristup i korištenje određenih usluga koje pruža sud“, rekao je Banjac.
Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Kozarska Dubica Jovica Šuman izjavio je da je izvjesni početak rada Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici još jedan dokaz da je jako važno da sarađuju opštinska i republička vlast.
„Mi smo to dokazali u ovoj godini dana koja je prošla i Osnovni sud će početi sa radom. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u tom projektu“, rekao je Šuman.
Predviđeno je da u Osnovnom sudu u Kozarskoj Dubici radi 5-6 sudija, uključujući i predsjednika suda, te oko 15 novozaposlenih administrativnih radnika.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi