V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

05.07.2023. - NAČELNIKU OPŠTINE RADENKU RELJIĆU URUČENA PLAKETA BRATSKE OPŠTINE BELA PALANKA
Načelniku opštine Kozarska Dubica Radenku Reljiću danas je uručena Plaketa Niketa Remezijanski, najviše odlikovanje koje Opština Bela Palanka dodjeljuje povodom obilježavanja Dana opstine 5. jula. Na svečanoj akademiji u Ustanovi kulture u Beloj Palanci, plaketu je načelniku Reljiću uručio predsjednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković.
Nakon svečane akademije, u centru Bele Palanke u prisustvu građana i zvaničnika otvorena je Fontana prijateljstva, identična onoj koja je u Kozarskoj Dubici otvorena 27. aprila ove godine, povodom obiljezavanja 50 godina bratimljenja, uspješne sradnje i prijateljstva ove dvije opštine.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da je počastvovan najvišim priznanjem i zahvalio na toploj dobrodošlici.
"Ovo je prvi put da prisustvujem obilježavanju Dana opštine Bela Palanka i želim da se naši bratski odnosi stari 50 godina proširuju i traju i sa nekim budućim generacijama. Građani Bele Palanke isto tako treba da znaju da u Republici Srpskoj u Kozarskoj Dubici imaju prijatelje i da su uvijek dobro došli kada ih put nanese, slučajno ili namjerno”, rekao je Reljić i u ime građana Kozarske Dubice i lično ime čestitao Dan opštine Bela Palanka.
Predsjednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković izjavio je da će saradnja između Kozarske Dubice i Bele palanke biti proširena i na privredu, te da su u planu zajednički projekti koji će se finansirati iz EU fondova.
Za delegaciju opštine Kozarska Dubica jutros je upriličen prijem u kabinetu predsjednika opštine Bela Palanka, te obilazak najznačajnijih kulturno-istorijskih spomenika i crkve Vaznesenja gospodnjeg u Beloj Palanci.
30.06.2023. - ODRŽANA TRINAESTA PO REDU "KONFERENCIJA BEBA" U KOZARSKOJ DUBICI
U Kozarskoj Dubici trinaesti put za redom održana je “Konferencija beba” – tradicionalna manifestacija koja u glavnoj gradskoj ulici okupi naše najmlađe sugrađane sa njihovom porodicama, te uz muziku i dječije pjesmice promoviše porodicu i porodične vrijednosti.
Za njih je ispred Doma kulture, u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, opštinske uprave, te Javnog “Centar za informisanje i kulturu”, a na zadovoljstvo roditelja i mališana, organizovana zanimljiva i vesela manifestacija ispunjena bogatim kulturno-umjetničkim programom, koji su izveli članovi Dramskog studija “Artist”, Dječijeg vrtića “Pčelica” i kulturno umjetničkih društava “Una” i “Knešpolje”.
Manifestaciju je otvorila direktor Centra za informisanje i kulturu Dijana Kondić koja je kazala da je ovo i najljepša manifestacija koja se održava u našem gradu, s obzirom na njen značaj a to je promocija roditeljstva i porodice kao najviših društvenih vrijednosti.
“Svim ovim mališanima želim da imaju zdravo i veselo djetinjstvo, da budu na ponos svojim roditeljima te da se ovdje svake godine okupljamo u što većem broju. Iskreno se nadam da će ova manifestacija i u budućnosti imati svoj kontinuitet i masovnost”, izjavila je Kondićeva.
Tradicionalno je izabrano tročlano predsjedništvo beba u periodu od Vidovdana 2022. do Vidovdana 2023. godine, najmlađa beba je Lena Kotur, najstarija beba Ana Zgonjanin, a beba sa najviše braće i sestara Marija Maša Vrebac. Za sve njih organizatori su uz pomoć prijatelja konferencije pripremili prigodne poklone koje su im uručili načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Goran Dragaš, šef Odsjeka za društvene djelatnosti Aleksandar Vlajnić i direktor Centra za informisanje i kulturu Dijana Kondić.
29.06.2023. - "KONFERENCIJA BEBA" SUTRA ISPRED DOMA KULTURE


Tradicionalna manifestacija „Konferencija beba”, koja za cilj ima promovisanje porodice i porodičnih vrijednosti, svijesti o značaju porodice, kao i to da ukaže na značaj rađanja i povećanje nataliteta u Kozarskoj Dubici biće održana u petak, 30. juna ispred Doma kulture sa početkom u 19.00 časova.
U organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Opštinske uprave, te Javnog preduzeća “Centar za informisanje i kulturu”, a na zadovoljstvo roditelja i mališana, manifestacija će biti ispunjena bogatim kulturno-umjetničkim programom, u kojem učestvuju Dramski studio “Artist”, Dječiji vrtići “Pčelica” i kulturno umjetnička društva “Una” i “Knešpolje”.
Tradicionalno će se izabrati tročlano predsjedništvo beba za narednu godinu dana i to najmlađa i najstarija beba rođena u periodu od Vidovdana 2022. do Vidovdana 2023. godine, te beba sa najviše braće i sestara. Za sve njih organizatori su uz pomoć prijatelja konferencije pripremili prigodne poklone.
29.06.2023. - OBAVJEŠTENJE: ZABRANA SAJMOVA, OKUPLJANJA ŽIVOTINJA I STOČNIH PIJACA U NAREDNIH 30 DANA
U Republici Srpskoj zabranjeno je organizovanje sajmova, izložbi i drugih okupljanja životinja, prodaje hrane životinjskog porijekla i hrane za životinje van poslovnog prostora, rada stočnih pijaca, u trajanju do 30 dana, uz redovno praćenje epizootiološke situacije, zaključeno je na sastanku predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Udruženja uzgajivača svinja.
Na jučerašnjem sastanku u Banjaluci rečeno je da će biti upućena dodatna naredba lokalnim kriznim centrima u svim opštinama i gradovima o pojačanoj kontroli prometa svinja na području Srpske, a koji u ovom trenutku imaju status slobodnih od afričke kuge svinja, saopšteno je iz resornog ministarstva.
Kada je riječ o naknadi štete vlasnicima neškodljivo uklonjenih životinja, kao i za mjere asanacije terena, ona će biti vršena u skladu sa donesenim aktima Vlade Srpske, dok će resorno ministarstvo u skladu s tim donositi rješenja o isplati sredstava.
“Javnost će o svim narednim koracima biti blagovremeno obaviještena”, naveli su iz resornog ministarstva.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je do danas zaprimilo prijave o potvrđenom prisustvu bolesti afričke kuge svinja na 23 imanja na području Bijeljine, a potvrđeno je i jedno žarište u opštini Šamac, gdje je riječ o individualnom gazdinstvu, ekstenzivnog uzgoja.
Iz resornog ministarstva je saopšteno da su na tom planu opština Šamac i druge lokalne zajednice u Srpskoj dobile informacije sa instrukcijama o daljem postupanju.
U vezi s tim zadatak lokalne samouprave jeste da formira lokalni krizni centar za kontrolu afričke kuge svinja, dužan da obezbijedi sprovođenje svih naloženih mjera.
Potrebno je obezbijediti lokaciju za neškodljivo uklanjanje uginulih i eutanaziranih životinja sa zaraženog imanja u saradnji sa veterinarskom organizacijom i izvršiti eutanaziju svinja i sprovesti mjere asanacije zaraženog imanja, kao i sprovesti zabranu kretanja životinja u zaraženom i ugroženom krugu, kao i pojačanu kontrolu sprovođenja i nadzora nad svim naloženim mjerama, naveli su iz resornog ministarstva.
28.06.2023.- NAČELNIK OPŠTINE UPUTIO ČESTITKU POVODOM VIDOVDANA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić uputio je čestitku povodom Vidovdana krsne slave Vojske Republike Srpske, pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka i nekadašnjim borcima Vojske Republike Srpske.
„Vidovdan je među najvećim i najsvetijim praznicima srpskog naroda, koji nas obavezuje da sa neupitnom zahvalnošću i poštovanjem čuvamo uspomenu na borce koji su stradali za slobodu”, naveo je Reljić u čestitki.
On je dodao da Trećem pješadijskom /Republika Srpska/ puku želi da dostojno baštini vojno nasljeđe Vojske Republike Srpske i da bude garant mira u BiH.
28.06.2023. - VIDOVDANOM UTEMELJENA KOLEKTIVNA SVIJEST SRPSKOG NARODA
Vidovdan je veliki praznik i važan datum za srpski narod jer je to dan kojim je utemeljeno njegovo jedinstvo, identitet i kolektivna svijest, rekao je predsjednik Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić povodom obilježavanja krsne slave Vojske Republike Srpkse /VRS/.
Ćibić je rekao da Vidovdan svi moraju da uvažavaju po mnogo čemu, pa i po događajima i datumima iz novije istorije jer je to krsna slava VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka.
"Mi smo i ove godine učinili mnogo truda da na dostojan način obilježimo ovaj datum i odamo pomen za 224 poginula saborca. To smo proveli kroz dvodnevne aktivnosti - juče smo, kao i uvijek uoči Vidovdana, obišli sva grobna mjesta naših poginulih boraca i mjesna spomen-obilježja, zapalili svijeće i položili ruže", rekao je Ćibić novinarima kod hramA Svete Petke u Kozarskoj Dubici gdje je služena sveta liturgija, te parastos poginulim borcima Odbrambeno–otadžbinskog rata.
Pero Šiljak, borac 11. dubičke brigade, ponosan je jer je bio pripadnik Vojske Republike Srpske i istakao da Vidovdan srpski narod prati od Kosovskog boja do danas, a posebno u proteklom ratu, jer je na taj praznik probijen "Koridor života".
"Jedan sam od učesnika ove vojne operacije i to sa ponosom ističem. Nikada neću zaboraviti taj dan i prvi konvoj koji je tim koridorom prošao za Republiku Srpsku, tri šlepera sa kiseonikom i neophodnom medicinskom opremom. To je možda bila kruna svega - naše borbe, žrtava, onih naših sedam poginulih drugova sa Koridora. Toga se uvijek moramo sjećati", istakao je Šiljak.
Cvijeće ispred ploča sa imenima palih boraca u Hramu Svete Petke danas su položili poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Brdar, delegacija opštine Kozarska Dubica, predstavnici Opštinske boračke organizacije, Policijske stanice Kozarska Dubica, Organizacije starješina Vojske Republike Srpske i ratni komandanti 11. dubičke brigade.
Brdar je zahvalio pripadnicima Vojske Republike Srpske za slobodu koju su izvojevali, te borcima čestitao krsnu slavu.
"Srpski narod je kroz vijekove skupo plaćao slobodu, svojim životima. Ovo društvo ima najveći dug prema toj populaciji. Nama, koji obnašamo neke funkcije ostaje obaveza da uradimo sve da popravimo status naših boraca i njihovih porodica", rekao je Brdar i izrazio uvjerenje da će njihov status biti poboljšan.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić rekao je da se mora poštovati žrtva koju su borci dali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu jer, kako kaže, da nije bilo Vojske Republike Srpske - ne bi bilo ni srpske države.
Svetom liturgijom u hramu Pokrova Presvete Bogorodice i parastostom kod spomen-obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, Vidovdan je danas obilježen i u Knežici kod Kozarske Dubice.
27.06.2023. - ČESTITKA POVODOM PREDSTOJEĆEG KURBAN BAJRAMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić čestitali su islamskim vjernicima predstojeći Kurban-bajram.
“Želimo vam da ove praznične dane provedete u miru, sreći i blagostanju, zajedno sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima, u skladu sa tradicijom međusobnog uvažavanja i poštovanja”, ističe se u čestitki.
Reljić i Rokić su u čestitki izrazili želju da “bajramske poruke žrtve i solidarnosti” budu putokaz kako treba živjeti i ostati na pravom putu”.
23.06.2023. - RELJIĆ: U DRUGOJ POLOVINI GODINE OČEKUJE SE STABILIZACIJA PRIHODA BUDŽETA
U drugoj polovini godine očekuje se stabilizacija prihoda u opštinskom budžetu, koji su od početka godine u odnosu na projekcije manji za 490 000 KM, izjavio je načelnik opštine Radenko Reljić.
"Imamo informacije da će punjenje budžeta od narednog mjeseca biti veće, te da ćemo moći isplaćivati obaveze koje do sada nismo mogli plaćati predviđenom dinamikom. Da preciziram za protekla četiri mjeseca prihodi su manji za
490 000 KM i to nije zanemariv iznos. Molim za razumijevanje sve koji sredstva dobijaju iz opštinskog budžeta, u pitanju je situacija na koju niko od nas ne može uticati, ali postoji volja da se situacija normalizuje”, pojasnio je Reljić.
On je podsjetio da obaveza postoji prema stipendistima, majkama koje su ostvarile pravo na novčanu naknadu, sportistima i drugim udruženjima i organizavijama koji postoje radi opšteg interesa i društva.
“Kao prvi čovjek opštine ukazujem da nije u pitanju nemar, već manjak priliva sredstava, koji će se, po procjeni stručnjaka, normalizovati u drugoj polovini godine”, rekao je Reljić.
On je podsjetio da je juče Skupština opštine, po instrukciji Fiskalnog savjeta Republike Srpske, usvojila odluku o otplati dugovanja iz ranijeg perioda, koja iznose oko 800 000 KM. “Ovaj dokument je važan kako bi realizacija budžeta za ovu i narednu godinu tekla nesmetano”, rekao je Reljić.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi