V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.07.2023. - NA PODRUČJU OPŠTINE NEMA ZARAZE - STRIKTNO POŠTOVATI PREVENTIVNE MJERE
Na području Kozarske Dubice nema bolesti afričke kuge svinja, ali je potrebno striktno poštovanje svih preventivnih mjera koje je naložilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, konstatovano je danas na sastanku opštinskog lokalnog Kriznog centra za kontrolu afričke kuge svinja.
Na sastanku je istaknuto prisustvo afričke kuge svinja u susjednoj Gradišci, te je upućen apel svim uzgajivačima svinja na području Kozarske Dubice da obavezno primjenjuju dezinfekciju i da se pridržavaju i drugih preporučenih mjera zaštite na svojim farmama.
"Ako su u nedoumici kako i kojih mjera treba da se pridržavaju, za sva pojašnjenja Farmeri mogu da se obrate opštinskoj veternirarskoj i poljoprivrednoj inspekciji, te Komunalnoj policiji, lično ili putem telefona broj 052/416-028", istakla je opštinski veterinarski inspektor Ana Ivanc.
Ona je naglasila da je lokalni Krizni centar za kontrolu afričke kuge svinja svakodnevo u koordinaciji sa svim nadležnim službama, kako na području ove lokalne zajednice tako i na republičkom nivou.
Na današnjem sastanku lokalnog Kriznog centra za kontrolu afričke kuge svinja u Kozarskoj Dubici napravljen je okvirni plan aktivnosti u slučaju da bolest bude potvrđena na području opštine, plan sprečavanja širenja zaraze, te plan bezbjednog uklanjanja i autanazije svinja.
Prvi slučaj afričke kuge svinja na području susjedne Gradiške potvrđen je u petak, 21. jula, na farmi Ćutilo u Rovinama, zatim na još tri farme, a na području tog grada danas će biti eutanizirano više od 1.300 životinja.
27.07.2023. - OBILJEŽAVANJE DANA USTANKA PROZIV FAŠIZMA 1941. GODINE
U mjestima Milića Gaj i Knežici kod Kozarske Dubice biće obilježen Dan ustanka protiv fašizma 1941. godine, a skupu će prisustvovati ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić.
Na Partizanskom groblju u Knežici ministar Egiće će u 17.00 časova položiti vijence, najavljeno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.
Vijence u Knežici položiće i drugi zvaničnici, narodni poslanici i predstavnici SUBNOR-a, opštine Kozarska Dubica, nevladinih organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.
Program u Milića Gaju počeće u 17.30 časova i planirano je obraćanje zvaničnika i umjetnički program.
Ustanak protiv fašizma u knešpoljskom kraju počeo je 27. jula 1941. godine napadom na žandarmerijsku stanicu u Knežici.
Ustanak u ovom kraju je bio dobro organizovan pod vođstvom narodnog heroja doktora Mladena Stojanovića.
24.07.2023. - ŠTETU NA USJEVIMA I U VOĆNJACIMA DO SADA PRIJAVILA 22 POLJOPRIVREDNA PROIZVOĐAČA
Štetu u poljoprivredi od olujnog nevremena i grada u Kozarskoj Dubici do sada su opštinskom Odjeljenju za poljoprivredu prijavila 22 poljoprivredna proizvođača.
Štete na usjevima kukuruza i soje, te u voćnjacima šljive, kruške i jabuke do sada su prijavili poljoprivredni proizvođači sa područja Kozarske Dubice, sela Dubičke ravni, Bjelajaca, Maglajaca, Sključana, Međuvođa, Sreflija, Klekovaca, Jasenja i Novoselaca.
„S obzirom da je riječ o milionskim štetama, koje prevazilaze finansijske mogućnosti opštine, zahtjevi za naknadu štete dubičkih poljoprivrednika biće proslijeđeni nadležnom ministarstvu Vlade Republike Srpske, koje će razmatrati mogućnost naknade ove vrste štete“, saopšteno je iz Opštine Kozarska Dubica.
Zahtjev za procjenu štete podnosi opštinskoj Komisiji za procjenu štete u poljoprivredi u šalter sali opštine Kozarska Dubica svakim radnim danom od 7.30 do 15.00 časova.
Kozarsku Dubicu je 19. jula zahvatilo jako olujno nevrijeme, praćeno jakim vjetrom i gradom, u kojem je pričinjena znatna materijalna šteta na elektro-mreži, automobilima, pomoćnim objektima, voćnjacima i usjevima, a nevrijeme praćeno gradom zahvatilo je dubička sela i 22. jula i nanijelo štete na usjevima kukuruza i u voćnjacima.
20.07.2023. - ŠTETE NA DALEKOVODIMA, AUTOMOBILIMA, VOĆNJACIMA I USJEVIMA
U Kozarskoj Dubici danas se opet zbrajaju štete od nevremena. U dva dana, dva puta je našu opštinu pogodilo olujno nevrijeme, a juče praćeno i gradom veličine teniske loptice.
Netom popravljeni dalekovodi sinoć su opet oštećeni, četiri su jutros bila van funkcije, grad je oštetio i brojna vozila, a štete su ogromne i u poljoprivredi, stradali su voćnjaci i usjevi kukuruza.
Na javnim objektima, zgradama i infrastrukturi, oštećenja nema, kazao je načelnik opštine Radenko Reljić.
On je rekao da je juče bio drugi talas nevremena koji je prošao kroz našu opštinu i napravio veliku štetu.
„Šteta je velika jer je grad bio krupan, 5-6 centimetara u promjeru“, kaže Reljić i navodi da su štetu od grada pretrpjela brojna vozila na kojima su polupana stakla i limarija“.
On je rekao da je grad oštetio i pomoćne objekte, nastrešice, a kao veliki problem ističe oštećenja na dalekovodnoj mreži zbog čega je veliki dio opštine ostao bez električne energije.
Reljić je ponovo apelovao na „Elektrokrajinu“ da pomogne kozarskodubičkoj „Elektrodistribuciji“, a rekao je i da će ovom preduzeću pomoći i Opštinska uprava.
„Znamo da je problem finansijske prirode i uključićemo se u rješavanje tog problema“, rekao je Reljić i kao najizrazitiji istakao da je prioritetno da se naprave prosjeke uz dalekovodne linije“.
Upravnik Elektrodistribucije Kozarska Dubica Nikola Janković je rekao da su danas do podneva uspjeli da saniraju kvarove na 20-kilovoltnim dalekovodima Orahova i Bunari-Draksenić, te na 10-kilovoltnom dalekovodu Kostajnica.
Još uvijek radimo na sanaciji oštećenja na 20-kilovoltnom dalekovodu Rakovica, koji je još uvijek van funkcije od Božića do Vojskove, kazao je Janković i izrazio nadu da će i ovaj dio opštine uskoro biti pod naponom.
Janković je rekao da se paralelno sa rješavanjem problema na dalekovodnoj, radi i na sanaciji kvarova na niskonaponskoj elektro-mreži.
Od grada su Kozarskoj Dubici stradali voćnjaci i usjevi pod kukuruzom.
17.07.2023. - NAJAVA: DANI DIJASPORE U VOJSKOVI 22. JULA
U okviru „Dubičkog ljeta“ u subotu, 22. jula u selu Vojskova održaće se „Dan dijaspore“.
„Manifestacija će početi u 17.00 časova polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja podignutog poginulim u narodno-oslobodilačkoj borbi u ovom selu, nastaviće se sastankom načelnika opštine Radenka Reljića i njegovih saradnika sa predstavnicima dijaspore koji je planiran u 17.30 časova, a završiti narodnim veseljem i druženjem sa dijasporom od 18.30 časova“, najavio je ispred Organizacionog odbora manifestacije Živko Goga.
„Obzirom na činjenicu da koliko nas ima na području Dubice sa stalnim mjestom boravka, toliko nas ima i privremeno zaposlenih u zemljama Zapadne Evrope i zbog toga neophodno je biti u stalnom kontaktu sa našim ljudima“, izjavio je Goga.
On je podsjetio da se „Dan dijaspore“ u Vojskovi održava po osmi put.
05.07.2023. - NAČELNIKU OPŠTINE RADENKU RELJIĆU URUČENA PLAKETA BRATSKE OPŠTINE BELA PALANKA
Načelniku opštine Kozarska Dubica Radenku Reljiću danas je uručena Plaketa Niketa Remezijanski, najviše odlikovanje koje Opština Bela Palanka dodjeljuje povodom obilježavanja Dana opstine 5. jula. Na svečanoj akademiji u Ustanovi kulture u Beloj Palanci, plaketu je načelniku Reljiću uručio predsjednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković.
Nakon svečane akademije, u centru Bele Palanke u prisustvu građana i zvaničnika otvorena je Fontana prijateljstva, identična onoj koja je u Kozarskoj Dubici otvorena 27. aprila ove godine, povodom obiljezavanja 50 godina bratimljenja, uspješne sradnje i prijateljstva ove dvije opštine.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da je počastvovan najvišim priznanjem i zahvalio na toploj dobrodošlici.
"Ovo je prvi put da prisustvujem obilježavanju Dana opštine Bela Palanka i želim da se naši bratski odnosi stari 50 godina proširuju i traju i sa nekim budućim generacijama. Građani Bele Palanke isto tako treba da znaju da u Republici Srpskoj u Kozarskoj Dubici imaju prijatelje i da su uvijek dobro došli kada ih put nanese, slučajno ili namjerno”, rekao je Reljić i u ime građana Kozarske Dubice i lično ime čestitao Dan opštine Bela Palanka.
Predsjednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković izjavio je da će saradnja između Kozarske Dubice i Bele palanke biti proširena i na privredu, te da su u planu zajednički projekti koji će se finansirati iz EU fondova.
Za delegaciju opštine Kozarska Dubica jutros je upriličen prijem u kabinetu predsjednika opštine Bela Palanka, te obilazak najznačajnijih kulturno-istorijskih spomenika i crkve Vaznesenja gospodnjeg u Beloj Palanci.
30.06.2023. - ODRŽANA TRINAESTA PO REDU "KONFERENCIJA BEBA" U KOZARSKOJ DUBICI
U Kozarskoj Dubici trinaesti put za redom održana je “Konferencija beba” – tradicionalna manifestacija koja u glavnoj gradskoj ulici okupi naše najmlađe sugrađane sa njihovom porodicama, te uz muziku i dječije pjesmice promoviše porodicu i porodične vrijednosti.
Za njih je ispred Doma kulture, u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, opštinske uprave, te Javnog “Centar za informisanje i kulturu”, a na zadovoljstvo roditelja i mališana, organizovana zanimljiva i vesela manifestacija ispunjena bogatim kulturno-umjetničkim programom, koji su izveli članovi Dramskog studija “Artist”, Dječijeg vrtića “Pčelica” i kulturno umjetničkih društava “Una” i “Knešpolje”.
Manifestaciju je otvorila direktor Centra za informisanje i kulturu Dijana Kondić koja je kazala da je ovo i najljepša manifestacija koja se održava u našem gradu, s obzirom na njen značaj a to je promocija roditeljstva i porodice kao najviših društvenih vrijednosti.
“Svim ovim mališanima želim da imaju zdravo i veselo djetinjstvo, da budu na ponos svojim roditeljima te da se ovdje svake godine okupljamo u što većem broju. Iskreno se nadam da će ova manifestacija i u budućnosti imati svoj kontinuitet i masovnost”, izjavila je Kondićeva.
Tradicionalno je izabrano tročlano predsjedništvo beba u periodu od Vidovdana 2022. do Vidovdana 2023. godine, najmlađa beba je Lena Kotur, najstarija beba Ana Zgonjanin, a beba sa najviše braće i sestara Marija Maša Vrebac. Za sve njih organizatori su uz pomoć prijatelja konferencije pripremili prigodne poklone koje su im uručili načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Goran Dragaš, šef Odsjeka za društvene djelatnosti Aleksandar Vlajnić i direktor Centra za informisanje i kulturu Dijana Kondić.
29.06.2023. - "KONFERENCIJA BEBA" SUTRA ISPRED DOMA KULTURE


Tradicionalna manifestacija „Konferencija beba”, koja za cilj ima promovisanje porodice i porodičnih vrijednosti, svijesti o značaju porodice, kao i to da ukaže na značaj rađanja i povećanje nataliteta u Kozarskoj Dubici biće održana u petak, 30. juna ispred Doma kulture sa početkom u 19.00 časova.
U organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Opštinske uprave, te Javnog preduzeća “Centar za informisanje i kulturu”, a na zadovoljstvo roditelja i mališana, manifestacija će biti ispunjena bogatim kulturno-umjetničkim programom, u kojem učestvuju Dramski studio “Artist”, Dječiji vrtići “Pčelica” i kulturno umjetnička društva “Una” i “Knešpolje”.
Tradicionalno će se izabrati tročlano predsjedništvo beba za narednu godinu dana i to najmlađa i najstarija beba rođena u periodu od Vidovdana 2022. do Vidovdana 2023. godine, te beba sa najviše braće i sestara. Za sve njih organizatori su uz pomoć prijatelja konferencije pripremili prigodne poklone.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi