V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.10.2013. - Održana 10. redovna sjednica SO
Odavanjem počasti minutom ćutnje tridesetdevetogodišnjem odborniku iz reda nacionalnih manjina Muhamedu Haliloviću koji je preminuo nakon duže bolesti počela je deseta redovna sjednica Skupštine opštine.
Dnevnim redom razmatrano je i usvojeno jedanaest tačaka, a prva je usvojena Odluka o uslovima i načinu držanja domaćih životinja i kućnih ljubimaca u urbanom području grada. “Ovom odlukom definisano je da domaće životine nije dozvoljeno držati u urbanom području grada u obuhvatu od 3. do 5. zone, izuzev dijela koji se nalazi uz regionalni put Kozarska Dubica – Moštanica. Objekti u kojima se drže domaće životinje moraju biti udaljeni po tačno određenim propisima od izvora i rezervoara za vodu, zdravstvenih i školskih ustanova, kao i stambenih objekata. Kada je riječ o kućnim ljubimcima određen je broj pernatih životinja koje vlasnik može držati u posebno izgrađenim odgovarajućim objektima, kao i broj ostalih kućnih ljubimaca koje vlasnik drži u stanu”, obrazložio je šef Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti Goran Dragaš i dodao da su određene novčane kazne u iznosu od 500 do 1.500 KM za lice koje prekrši odredbe odluke...
09.10.2013. – Za izbor zvaničnog suvenira opštine Kozarska Dubica prijavljeno 20 radova
Direktor Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica Marijana Kotur potvrdila je da je na osnovu raspisanog konkursa za izbor zvaničnog suvenira opštine Kozarska Dubica pristiglo 20 autorskih radova kandidata.
Ona je podsjetila da je konkurs raspisan s ciljem izbora suvenira opštine Kozarska Dubica, koji bi trebao da bude odraz tradicije, kulturno-istorijske i materijalne baštine i da izražava autentične prirodne i turističke vrijednosti i atraktivnosti opštine.
Kotureva je najavila da će pristigle radovi razmatrati posebno formirana komisija sastavljena je od stručnih lica iz oblasti umjetnosti, etnologije, dizajna, arhitekture i turizma.
"Pri izboru će se vrijednovati kvalitet ukupnog koncepta, prepoznatljivost, veza sa tradicijom i kulturnim naslijeđem, originalnost, tehnička izvodljivost i mogućnost serijske proizvodnje, ekonomska pristupačnost proizvoda i drugi bitni kriterijumi", precizirala je Kotureva.
Ukupni nagradni fond konkursa za izbor zvaničnog suvenira opštine Kozarska Dubica iznosi 1000 KM za prvu, drugu i treću nagradu.

08.10.2013. - NAJAVA: Izložba stoke „Miholjdan 2013“
U subotu, 12.10.2013. godine, u Kozarskoj Dubici biće održana šesti put za redom Izložba stoke “Miholjdan 2013”.
Najbolja grla će ocijeniti posebna komisija, a vlasnicima će biti uručeni pehari, diplome i novčane nagrade.
Kozarska Dubica je poznata po kvalitetu stočnog fonda, a cilj ove manifestacije je da podstiče dalji razvoj stočarske proizvodnje i omogući afirmaciju individualnih poljoprivrednih proizvođača kvalitetnih grla stoke na području opštine.
Osim toga, nastoji se održati tradicija s kraja 19. i početka 20. vijeka kada je prvi put upriličen ovakav sajam u Kozarskoj Dubici.
Organizator izložbe je Odjeljenje za poljoprivredu, pokrovitelj opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj JP „Centar za informisanje i kulturu“
Sajam stoke se organizuje na Stočnoj pijaci u 10:00 časova.
Izjave za medije su predviđene u 12:00 časova.
08.10.2013.- Sjednica OO izložbe “Kinološki vikend-Jesen 2013”.
Festival kinologije u Kozarskoj Dubici biće održan u novembru 2014. godine, najavio je sinoć Zoran Kos predsjednik Kinološkog društva “Dub dog” na završnom sastanku Organizacionog odbora 3. državne izložbe pasa “Kinološki vikend - Jesen 2013”.
Na ovom sastanku članovi Organizacionog odbora, te članovi i uprava društva sumirali su rezultate manifestacije koja je prije 15 dana u Kozarskoj Dubici okupila veliki broj ljubitelja pasa i napravili pregled aktivnosti za naredni period.
Mile Zlojutro predsjednik Organizacionog odbora i načelnik opštine, koja je bila pokrovitelj manifestacije, je ovom prilikom ocijenio da je izložba organizovana vrlo kvalitetno i iskazao nadanje da će na ovom nivou i šire biti napravljena i sledeće godine.
“Procjena je da je ovogodišnja izložba pasa u Kozarskoj Dubici najbolja u BiH. Mi smo uspješno organizovali i završili “Kinološki vikend - Jesen 2013” i kada je riječ o kinologiji napravili vrhunski posao na nivou BiH, odnosno najbolju izložbu pasa svih rasa prilikom čega su sudile međunarodne sudije”, rekao je Kos i podsjetio da je ocijenjeno 214 pasa od ukupno 52 rase, te da su bili prisutni učesnici iz 5 zemalja.
On je izjavio da su pripreme za predstojeći festival već u toku, te da će u narednom periodu pokušati da angažuju mlade snage i da nastave reviju “Dijete i pas”, na kojoj je tokom kinološkog vikenda 2013. godine učestvovalo 30 djece, koji su tom prilikom nagrađeni.
07.10.2013. - Opština počela pripreme za IPARD projekte
Opština Kozarska Dubica u saradnji sa njemačkom organizacijom za tehničku saradnju (GIZ-om) počela je pripreme za izradu IPARD projekata koji se odnose isključivo na oblast poljoprivrede i sufinansiraće se sredstvima Evropske unije.
Tim povodom načelnik opštine Mile Zlojutro i direktor Razvojne agencije opštine Kozarska Dubica Danijel Marjanović boravili su u dvodnevnoj studijskoj posjeti Čakovcu, odnosno Međimurskoj županiji u Hrvatskoj, s ciljem upoznavanja s primjerima dobre prakse lokalnog ekonomskog razvoja kroz GIZ Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj (ProLocal).
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro je izjavio da je GIZ organizacijom ovog studijskog putovanja imala za cilj na praktičan način pomoći ljudima iz partnerskih opština i gradova u sprovođenju priprema za izradu, a potom i realizaciju IPARD projekata koja još uvijek nije aktuelna na području BiH. On je pojsanio da se realizacija ovih projekata, koji će biti sufinansirani sredstvima EU, odnosi isključivo na poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda, te da je od značaja da opština spremno dočeka njihovu primjenu i pokuša uspješno ući u njihovu realizaciju...
04.10.2013. - Upriličen prijem za Aleksandra Tepića
Rukovodstvo opštine Kozarska Dubica upriličilo je danas prijem za Aleksandra Tepića, sina narodnog heroja majora Milana Tepića, predstavnike oficirskog Auto-moto sportskog kluba Beograd i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.
Povod posjete je godišnjica pogibije majora Tepića i održavanje desetog jubilarnog auto-relija "Memorijal heroja Tepića" u Beogradu koji će biti održan u nedjelju, 6. oktobra.
Govoreći o herojstvu svoga oca Aleksandar Tepić je rekao da mu je drago da se ljudi sjećaju i cijene hrabri čin majora Tepića, ali isto tako da će on uvijek prvenstveno biti njihov otac i član porodice koji im nedostaje.
“Drago mi je što je ekipa koja organizuje reli ukazala čast da dođe i u Kozarsku Dubicu i posjeti spomen-obilježje u Komlencu”, rekao je sin ovog narodnog heroja.
Makso Đukić predsjednik Organizacionog odbora memorijalnog relija “Milan Tepić” je rekao da oficirski Auto-moto sportski klub Beograd postoji deset godina i da svake godine na dan pogibije majora Tepića organizuju reli. “Tu su uglavnom prisutni oficiri, kolege pokojnog majora i porodica. Nikone ne može imati dobru budućnost ako se odrekne prošlost. Milan Tepić je herokjski dao svoj život i to se ne smije zaboraviti”, rekao je Đukić...
03.10.2013. - Opštini odobren projekat za unapređenje lokalne infrastrukture
Opština Kozarska Dubica jedna je od 25 u Republici Srtpskoj u kojoj će se realizovati projekat za unapređenje lokalne infrastrukture ili zaštite životne sredine.
Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz kredita Svjetske banke, uz sufinansiranje Vlade Republike Srpske u iznosu od oko 700.000 KM, a lokalne zajednice sufinansiraju realizaciju projekata s dodatnih 278.000 KM.
“Opštini Kozarska Dubica odobren je projekat uredjenja seoskih grobalja u iznosu od 40.250 KM, a od čega će opština obezbijediti 12.250 KM”, saopšteno je u Administrativnoj službi opštine i dodato da će uslijediti potpisivanje ugovora i angažovanje radnika.
Projekti se provode radi privremenog zapošljavanja onih kategorija nezaposlenih lica koje su najviše izložene efektima ekonomske i finansijske krize u ovim sredinama, a neminovno će uticati i na poboljšanje kvaliteta života stanovništva unapređenjem lokalne infrastrukture ili životne sredine.
Na provođenju javnih radova, predviđenih ovim projektima, a koji se odnose na uređenje javnih površina, saniranje divljih deponija, uređenje lokalnih puteva, riječnih korita i slično privremeno će biti angažovano oko 600 nezaposlenih lica iz najugroženije kategorije stanovništva koji su identifikovani s lokalnih biroa za zapošljavanje.
Projekat, "Podrška mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju“, biće realizovan u opšinama Kozarska Dubica, Teslić, Šipovo, Foča, Nevesinje, Višegrad, Trebinje, Han-Pijesak, Rogatica, Bileća, Novi Grad, Ribnik, Bratunac, Kotor-Varoš, Brod, Zvornik, Kupres, Mrkonjić- Grad, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Kneževo, Istočni Drvar, Kalinovik, Novo Goražde i Srbac.
02.10.2013. - Najava: Predsjednik SO zakazao 10. redovnu sjednicu
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Nebojša Milovčević zakazao je za srijedu, 09.10.2013. godine, desetu redovnu sjednicu Skupštine opštine.
Dnevnim redom je predviđeno razmatranje i donošenje Odluke o uslovima i načinu držanja domaćih životinja i kućnih ljubimaca. Odbornici će, takođe, razmatrati donošenje više odluka iz nadležnosti Odjeljenja za prostorno uređenje, kao i utvrđivanje prijedloga rješenja o imenovanju sekretara Skupštine opštine Kozarska Dubica i članova Školskog odbora MSŠ “Nikola Tesla” ispred lokalne zajednice.
Sjednica SO zakazan je za 10:00 časova u velikoj sali SO.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi