V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.04.2022. - SUTRA OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA U DONJOJ GRADINI
Sutra će biti održana centralna manifestacija obilježavanja parastosa i pomena žrtvama ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.
Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida iz Drugog svjetskog rata počinje svetom arhijerejskom liturgijom koja će se u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici služiti u 8 časova i 30 minuta.
Komemoracija u Spomen području Donja Gradina počinje u 11 časova i 15 minuta polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, parastos i pomen žrtvama ustaškog zločina genocida sa pravoslavnom, jevrejskom i romskom molitvom na grobnom mjestu “Hrastovi” počeće u 12 časova, dok je obraćanje zvaničnika predviđeno za 13 časova.
O monstruoznim razmjerama zločina –genocida govore zvanično utvrđeni i istorijski verifikovani podaci. Na stravičnim mukama u logoru Jasenovac umoreno je 700 hiljada nevinih muškaraca, žena,djece i antifašista, uglavnom Srba, Jevreja,Roma ,a u Donjoj Gradini počivaju kosti 366 hiljada nevinih duša.
30.04.2022. - ČESTITKA GRAĐANIMA ZA MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA 1. MAJ
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su čestitku svim građanim u povodu 1. maja-Međunarodnog praznika rada naglasivši značaj ovog datuma kao podsjetnika na borbu za radnička prava.
“Svako novootvoreno radno mjesto za nas predstavlja uspjeh i na tom prioritetu ćemo svakodnevno raditi s ciljem da svaki stanovnik naše opštine bude zadovoljan. Dovodeći nove investitore trudimo se da gdje god je moguće podržimo novo zapošljavanje i sačuvamo postojeća radna mjesta. Neka nam 1. maj bude podsjetnik i podsticaj da uvijek možemo bolje i više uraditi i tome ćemo ostati dosljedni, korak po korak, koristeći svaku mogućnost priliku i raspoloživi resurs za stvaranje boljeg životnog ambijenta. U ime Opštinske uprave, Skupštine opštine i lično ime čestitamo vam Međunarodni praznik rada”, navedeno je u čestitki.
30.04.2022. - ČESTITKA POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su čestitku glavnom imamu Islamske vjerske zajednice Safetu Beganoviću i svim vjernicima islamske vjere povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.
“U ime Opštinske uprave, Skupštine opštine i lično ime upućujemo najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama uz želju da praznik provedete u zdravlju, sreći i miru sa svojim najmilijim. Neka Ramazanski bajram bude povod da se obnove duhovne vrijednosti, prijateljske i porodične veze, te međusobna solidarnost”, navedeno je u čestitki.
29.04.2022. - SUTRA MEMORIJALANA AKADEMIJA "POLJA SMRTI"
Povodom obilježavanja 77 godina od proboja posljednje grupe logoraša iz Koncentracionog logora Jasenovac i u pomen na sve nevine tog logora i njegovog najvećeg stratišta Donja Gradina u Kozarskoj Dubici, sutra će biti održana Memorijalna akademija pod nazivom "Polja smrti".
Memorijalnu akademiju organizuje Javna ustanova "Spomen-područje Donja Gradina" uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.
Direktor javne ustanove Spomen područje Donja Gradina Tanja Tuleković pozvala je građane da sutra dođu u Dom kulture u Kozarskoj Dubici da pogledaju Memorijalnu akademiju "Polja smrti", a da 1. maja prisustvuju pomenu u Donjoj Gradini od 11.00 časova.
Tulekovićeva je istakla da se Javna ustanova Spomen-područje Donja Gradina i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske zalažu za dostojanstveno pominjanje i vječno pamćenje strahovitog stradanja žrtva fašističkog zločina na ovom području.
Memorijalna akademija "Polja smrti" biće izvedena sutra u 20.00 časova u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
29.04.2022. - OBAVJEŠTENJE: RADNO VRIJEME ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica obavještava preduzetnike i preduzeća koji obavljaju proizvodnu, trgovinsku, zanatsku, ugostiteljsku, uslužnu i drugu djelatnost da su dani republičkih praznika 1. i 2.maj neradni dani.
Na prvi dan praznika, 1.maja u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe.
Opštinskom odlukom dozvoljeno je da na prvi dan praznika mogu raditi privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske i trgovinske djelatnosti tipa dragstor u vremenu od 8 do 12 časova.
Na drugi dan praznika, 2.maja, pored privrednih subjekata koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe, u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske i trgovinske djelatnosti tipa dragstor, a u vremenu od 8 do 12 časova svi ostali privredni subjekti.
29.04.2022. - MINISTARSTVO UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE: NERADNI DANI 1. i 2., TE 9. MAJ
Neradni dani u Republici Srpskoj povodom Međunarodnog praznika rada su 1. i 2. maja, te 9. maj kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.
U dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
Načelnik opštine, odnosno gradonačelnik će odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave dužni da rade i u dane praznika Republike i u kom obimu, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, navodi se u saopštenju.
28.04.2022. - OBEZBJEĐEN BESPLATAN PREVOZ ZA UČESNIKE PARASTOSA U DONJOJ GRADINI
Centralna manifestacija obilježavanja parastosa i pomena žrtvama ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini biće održana u nedjelju, 1. maja 2022. godine.
Za Dubičane koji žele da prisustvuju pomenu i parastosu u Donjoj Gradini Opštinska uprava je obezbijedila besplatan prevoz.
Osigurana su dva autobusa. Iz Knežice autobus polazi u 8.45 časova, sa parkinga u centru mjesne zajednice i na putu ka Donjoj Gradini zaustaviće se ispred crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici.
Drugi autobus će krenuti u 9.15 časova ispred Sportske dvorane u gradu.
28.04.2022. - ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Povodom obilježavanja 27.aprila, datuma koji je 1945.godine proglašen za Dan oslobođenja opštine Kozarska Dubica od fašizma i dan kada je 1972.godine osnovan „Dub radio“, u prisustvu velikog broja zvanica i gostiju, sinoć je u Domu kulture upriličena svečana akademija.
Svečanu akademiju otvorio je nastup Srpskog pjevačkog društva “Višnjić”, a potom je prikazana reportaža o razvojnom putu Dub radija u kojoj je istaknuto da je Dub radio jedan od najstarijih medija u BiH, koji se od male radio stanice razvio u urban medij.
Dramski studio “ARTIST” je jednom umjetničkom pričom sve prisutne “proveo” kroz Kozarsku Dubicu i njene glavne znamenosti od oslobođenja opštine od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu, pa sve do danas.
Domaćin manifestacije obilježavanja Dana opštine načelnik Radenko Reljić u svom obraćanju naglasio da je Kozarska Dubica najviše stradala tokom Drugog svjetskog rata ali i da je narod Potkozarja hrabro odgovorio okupaciji. Načelnik Reljić rekao je da je “Dub radio” dao nemjerljiv doprinos razvoju opštine Kozarska Dubica u oblasti informisanja i medija.

Prisutnima se obratila i direktor Javnog preduzeća “Centar za informisanje i kulturu” Dijana Kondić koja je govorila o značaju radija kao javnog informativnog servisa građana nekada i danas, te se u ime medijske kuće, zahvalila za višegodišnju podršku Opštini Kozarska Dubica,načelniku,Vladi Republike Srpske, predsjednici Republike Srpske, srpskom članu Predsjedništva, prijateljima medijske kuće, Specijalnoj bolnici “Mlječanica”, preduzeću “Elektrokrajina” i predsjedniku OO SNSD-a Rankici Marelj.
O 27. aprilu 1945. godine, konačnoj borbi za oslobađanje kojom je hrabri i odlučni narod Kozare ropstvu rekao NE, te broju nevinih žrtava govorio je kustos Spomen područja Donja Gradina i istoričar Mirko Dimić.
Svečana akademija bila je prilika da se uruče zahvalnice i priznanja pojedincima zaslužnim za doprinos razvoju i promociji Kozarske Dubice.
Zahvalnica Opštine Kozarska Dubica dodijeljena je DUB radiju kao poseban vid priznanja u ime opštine i građana Kozarske Dubice za 50 godina uspješnog rada i doprinosa razvoju opštine u oblasti informisanja i medija.
Zahvalnica je dodijeljena Željku Dimiću kao poseban vid priznanja za izuzetne glumačke uspjehe postignute u zemlji i inostranstvu i doprinos promociji opštine Kozarska Dubica, a preuzeo je Željkov otac, Vlatko Dimić.
Zahvalnica Opštine Kozarska Dubica dodijeljena je Biljani Čekić kao poseban vid priznanja u ime Opštine i građana Kozarske Dubice za izuzetan uspjeh ostvaren u filmu “Dara iz Jasenovca”, doprinos promociji opštine Kozarska Dubica i očuvanju sjećanja na stradale u logoru Jasenovac.

Zahvalnicu za izuzetne rezultate ostvarene u ljekarskoj profesiji i doprinos razvoju opštine Kozarska Dubica u oblasti zdravstvene zaštite dobila je Radmila Karan Krnjajić.
Zahvalnica je dodijeljena Marku Kondiću kao poseban vid priznanja za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti biciklizma i doprinos razvoju i promociji sporta u Kozarskoj Dubici.
Na akademiji su se obratili i gosti, u ime bratske opštine Bela Palanka predsjednik Skupštine opštine Aleksandar Pejčić, a u ime grada Kragujevca pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju Boris Kovačević.
Autor više objavljenih djela i savjetnik Milorada Dodika, Milan Ljepojević izjavio je da mu je čast i zadovoljstvo što je prisustvovao obilježavanju godišnjice oslobođenja opštine, kao i pola vijeka postojanja i rada dubičkog medija.
Svečanoj akademiji prisustvovali su i predstavnici crkvenog kora naše opštine, ministar u Vladi RS Senka Jujić, narodni poslanici Darko Banjac i Perica Bundalo, odbornici SO, predstavnici opština i gradova u okruženju, gosti iz Srbije, predstavnici političkih partija, te ostale zvanice.
Za muzički dio programa bila je zadužena pjevačica božanstvenog glasa, Milica Dosković.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi