V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.04.2022. - NAČELNIK RELJIĆ ČESTITAO DUB RADIJU 50 GODINA POSTOJANJA I USPJEŠNOG RADA
Dub radio, koji posluje u sastavu Centra za informisanje i kulturu danas proslavlja 50 godina postojanja i uspješnog rada.
Sada već daleke 1972. godine na Dan opštine Kozarska Dubica, 27. aprila ozvaničen je rad tadašnje radio stanice.
Obilježavajući 50 godina postojanja današnji program Dub radija je prilagođen ovom velikom jubileju, koji je i ovog puta proslavio sa svojim slušaocima.
A čestitke zaposlenima u ovoj medijskoj kući stigle su i od načelnika opštine Radenka Reljića.
On je rekao da je danas svečan dan u Kozarskoj Dubici, jer pored Dana opštine obilježavamo danas i 50 godina postojanja našeg lokalnog radija, Dub radija koji posluje u sastavu Centra za informisanje i kulturu.
„U svoje ime i u ime Opštinske uprave čestitam vam 50. rođendan, da i dalje budete lider u medijskom svijetu, da pratite trendove, a Opština Kozarska Dubica će kao i do sada podržavati vašu ustanovu“, rekao je Reljić.
On je naveo da je kao dijete slušao Radio komune Bosanska Dubica, te da je Dub radio nasljednik ove radio stanice.
„Svakako je bitno pomenuti da pored radija, u sklopu Centra za informisanje i kulturu Kozarska Dubica radi i kablovska televizija koju rijetko koja opština ima, a mi je imamo više od 30 godina. Najiskrenije, od srca vam čestitam 50 godina postojanja, imaćete našu podršku, a vi budite dobri kao što ste i do sada bili i budite lider u medijskom informisanju našeg stanovništva“, poručio je danas Reljić.
27.04.2022. - KOZARSKA DUBICA OBILJEŽAVA DAN OPŠTINE
Kozarska Dubica danas obilježava Dan opštine - 27. april, koji je ustanovljen u znak sjećanja na oslobođenje od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu, te su tim povodom položeni vijenci kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka i održana je svečana sjednica Skupštine opštine.
U pomen na sve borce i žrtve Narodnooslobodilačke borbe u Drugom svjetskom ratu, u kojem je ta opština podnijela ogromne žrtve, vijence su položili poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac, predstavnici bratskih opština iz Srbije Bele Palanke i Kragujevca, te delegacije opštine Kozarska Dubica, opštinskog SUBNOR-a i Boračke organizacije.
Vijence su položile i delegacije opštinskih odbora SNSD-a, Socijalističke partije i Narodne partije Srpske.
Predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić rekao je otvarajući svečanu sjednicu da je dan oslobođenja u Drugom svjetskom ratu za Kozarsku Dubicu i njene stanovnike od izuzetnog značaja, zbog velikog broja stradalih.
Da je obilježavanje dana oslobođenja opštine u Drugom svjetskom ratu od izuzetnog značaja za sve građane Kozarske Dubice istakao je i načelnik opštine Radenko Reljić koji je rekao da su na ovom području tokom rata počinjeni zločini koji se nikada ne smiju zaboraviti.
"Veoma me raduje što će vlade Srbije i Republike Srpske u Spomen-području Donja Gradina graditi memorijalni kompleks u pomen na žrtve tih zločina", istakao je Reljić.
On je rekao da je Opštinska uprava danas ugostila dokazane prijatelje - predstavnike Bele Palanke i Kragujevca, bratskih opština iz Srbije, kao i susjednih opština. To je, kaže, tradicija koja se produžava s ciljem boljeg upoznavanja i razvijanja saradnje ovih opština u svim oblastima.
Reljić je naveo da je Kozarska Dubica danas srednje razvijena opština, te da su problemi u opštinskom budžetu uglavnom sanirani, i to zahvaljujući direktnoj pomoći vlada Srbije i Republike Srpske. "Sada ulazimo u period stabilnosti i mislim da će tako i ostati", istakao je Reljić.
On je najavio da će u Domu kulture večeras biti održana svečana akademija na kojoj će biti obilježen Dan opštine i 50 godina postojanja "Dub radija".
Čestitajući Dubičanima praznik, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za međunarodnu saradnju Boris Kovačević rekao je da su Kragujevac i Kozarska Dubica gradovi stradalnici i da je to ono što ih najviše povezuje.
"Kragujevac i Kozarska Dubica imaju posebnu vrstu emocije kada su u pitanju ovakvi događaji budući da nas kroz istoriju prate tragedije. Mi imamo naše Šumarice, vi imate svoju priču, tako da su to neke stvari koje dodatno jačaju vezu među nama, kao ljudima sa istog područja koji su prošli istu golgotu i strahote u prethodnom periodu", izjavio je Kovačević.
On je izrazio nadu da će Kragujevac i Kozarska Dubica u budućnosti imati intenzivniju saradnju.
Zamjenik predsjednika bratske opštine Bela Palanka Miroslav Marinković zahvalio je za poziv i prenio pozdrave iz Bele Palanke.
"Mi smo godinama prisutni kada naša bratska opština Kozarska Dubica obeležava svoje bitne datume. Mislim da treba da sarađujemo, da zajedno obeležavamo važne datume i sećamo se predaka koji su izvojevali slobodu koju danas živimo", poručio je Marinković.
Sa više od 18.000 žrtava, što je 53 odsto tadašnjeg broja stanovnika, Dubica je prostor koji je najviše stradao u Drugom svjetskom ratu na teritoriji bivše Jugoslavije.
26.04.2022. - KOZARSKA DUBICA SUTRA PROSLAVLJA DAN OPŠTINE
Kozarska Dubica sutra, 27. aprila, proslavlja Dan opštine, a Dub radio jubilarnih 50 godina postojanja.
Dan opštine, ustanovljen kao znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu, prije 77 godina, biće obilježen nizom događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera, a priznanja i zahvalnice dodijeliće se zaslužnim institucijama, pojedincima i organizacijama sa područja naše opštine.
“Cilj nam je da ponovo, nakon dvije godine epidemioloških mjera, Dan opštine obilježimo uz masovno učešće naših građana i da budemo dobri domaćini svim našim gostima”, rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i pozvao Dubičane da uzmu učešće u planiranim događajima.
On je dodao da ove godine 27. aprila, 50 godina postojanja slavi Dub radio, lokalni medij koji je i jedan od najstarijih radio stanica u BiH.
Obilježavanje Dana opštine počeće u 9.00 časova kada će načelnik opštine sa saradnicima ugostiti delegacije iz bratskih i prijateljskih opština, Kragujevca i Bele Palanke iz Srbije i susjednih opština.
U 10.00 časova biće položeni vijenci žrtvama NOR-a kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka.
Svečana sjednica Skupštine opštine biće održana sa početkom u 11.00 časova, a sjednici će pored odbornika, prisustvovati zvaničnici, delegacije i gosti.
Tradicionalna Trka oslobođenja, u punom obimu učesnika u svim kategorijama, planirana je za 17.00 časova.
U 20.00 časova biće održana svečana akademija u Domu kulture posvećena Danu opštine i značajnom jubileju Dub radija. Na svečanoj akademiji biće uručene zahvalnice zaslužnim pojedincima, institucijama i organizacijama iz Kozarske Dubice.
22.04.2022. - VASKRŠNJA ČESTITKA PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su čestitku građanima pravoslavne vjeroispovijesti povodom predstojećeg Vaskrsa.

“U ime Opštinske uprave, Skupštine opštine i lično ime želimo vam da Praznik nad praznicima proslavite u zdravlju, radosti i miru s najmilijima, te da osnaženi pobjedom života nad smrću steknete čvrst oslonac i ohrabrenje za sve životne izazove, a koje ćemo zajedno savladati”, navrdeno je u čestitki uz tradicionalni pozdrav Hristos vaskrse-vaistinu vaskrse.
20.04.2022. - POZIV NEZAPOSLENIM BORCIMA VRS RADI AŽURIRANJA SOCIJALNE KARTE BORACA
Iz Odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu opštine Кozarska Dubica pozivaju sve nezaposlene borce Vojske Republike Srpske od prve do pete kategorije, koji su stariji od 60 godina, da se jave u prostorije Odsjeka radi ažuriranja socijalne karte boraca.
Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Goran Dragaš rekao je da se poslovi na ažuriranju socijalne karte boraca vrše po nalogu Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, radi ostvarivanja dodatnih prava ove kategorije boraca.
„Molimo sve demobilisane borce od prve do pete kategorije, koji su stariji od 60 godina, da se u najkraćem mogućem roku jave u Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu i sa sobom ponesu i lične karte članova svojih domaćinstava“, rekao je Dragaš.
On je naveo da se u kancelariju broj 6 u zgradi Opštinske uprave Кozarska Dubica borci trebaju javiti lično, a da se dodatne informacije mogu dobiti na broj telefona 052/416-017.
19.04.2022. - NERADNI DANI ZA VASKRŠNJE PRAZNIKE
U dane pravoslavnog Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima Republike Srpske vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće Veliki petak, Vaskrs i Vaskršnji ponedjeljak.
Iz Ministavrsva uprave i lokalne samouprave saopšteno je da vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u te dane.
Pravoslavni vjernici obilježavaju najveći hrišćanski praznik Vaskrs u nedjelju, 24. aprila.
15.04.2022. - ČESTITKA KATOLIČKIM VJERNICIMA
Katolički vjernici proslavljaju u nedjelju, 17. aprila praznik Hristovog uskrsnuća- Uskrs.
Tim povodom načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić čestitali su župniku Marku Vidoviću i svim Dubičanima katoličke vjeroispovijesti ovaj veliki praznik.
“U ime Opštine Kozarska Dubica i lično ime svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovjesti upućujemo najiskrenije čestitke povodom praznika Hristovog ukrsnuća sa željom da Vam praznični dani budu ispunjeni zdravljem, srećom i porodičnim blagostanjem.
Želja nam je da ovaj veliki praznik ohrabri čovječanstvo, ojača nadu u bolju budućnost i bude nadahnuće za činjenje dobrih djela i jačanje zajedništva i pravednosti“, stoji u čestitki načelnika opštine i predsjednika skupštine.
15.04.2022. - "PUT SJEĆANJA" PREŠLO 16 UČENIKA IZ KOSTAJNICE
"Put sjećanja" povodom 77 godina od proboja jasenovačkih logoraša, danas je na biciklu od Kostajnice do Spomen-područja u Donjoj Gradini i spomen-kosturnice kod crkve u Drakseniću prešlo 16 učenika Osnovne škole "Petar Mećava" iz Kostajnice.
O stradanju naroda tog kraja učenicima je na istorijskom času kod spomen-kosturnice Crkve Svetog apostola i jevanđeliste Marka u Drakseniću govorio sveštenik Saša Tošanović, a istorijskom času prisustvovao je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović i zvaničnici opštine Kostajnica.
"Došao sam da podržim ovu dobru dječicu na manifestaciji povodom 77 godina od proboja logoraša iz Jasenovca. Želim da zahvalim organizatorima iz Kostajnice, koji su omogućili da djeca prođu ovim našim stradalničkim krajem i saznaju činjenice o našoj istoriji i stradanju", rekao je Milunović novinarima.
On je rekao da učenici iz Kostajnice imaju veliko sportsko srce i sportski duh, ali i veliku želju da obiđu mjesta gdje su stradali naši preci.
"NJihov put je počeo iz Kostajnice gdje se u Drugom svjetskom ratu desio strašan zločin, gdje postoje dvije grobnice u kojima je više od 2.600 stradalih. Prošli su pored Spomen- hrama Svete Petke i doma naše 11. Dubičke brigade i jedinica policije koji je u završnoj fazi izgradnje", naveo je Milunović.
On je rekao da su učenici kod crkve u Drakseniću obišli grob krvi i mozgova, koji je najstravičnijih mjesto u stradalničkoj Kozarskoj Dubici, opštini koja je u Drugom svjetskom ratu izgubila 53 odsto stanovništva.
"Ovdje se desio strašan i neviđen zločin i tako je i nastala grobnica krvi i mozgova, koja je jedinstvena u svijetu", rekao je Milunović.
On je dodao da su sve grobnice tog mjesta stradanja rekonstruisane i obložene granitom, što garantuje njihovo očuvanje i trajno čuvanje sjećanja na žrtve koje su na Mali Božić 1942. godine ustaše nemilosrdno pogubile kod crkve u Drakseniću.
Milunović je rekao da je u toku restauracija i konzervacija temelja crkve, koja će biti završena do 1. maja.
"Dječica će da produže do Spomen-područja Donja Gradina, a ja im želim da budu zdravi i uspješno stignu, jer to nije mali put. Svi su dobro raspoloženi i rekli su da nisu umorni. Oni su sjajni i vjerujem da će ih sljedeće godine biti još više. Ovo je lijep način da uz sport i rekreaciju mnogo toga nauče i saznaju", izjavio je Milunović.
Mjesta stradanja u Kozarskoj Dubici danas su posjetili i zvaničnici opštine Kostajnica, predsjednik Skupštine opštine Miloš Šteković, zamjenik načelnika opštine Dragan Kojić, a biciklom zajedno sa učenicima portparol opštine Aleksandar Pašić.
Učenici iz Kostajnice položili su vijenac na platou Spomen-područja Donja Gradina, gdje su ih dočekali predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić i direktor JU Spomen područje Donja Gradina Tanja Tuleković.
Posjetu Spomen-području Donja Gradina završili su obilaskom grobnih polja "Topole" i "Hrastovi".

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi