V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.05.2023. - NA SNAZI VANREDNE MJERE ODBRANE OD POPLAVA
U opštini Kozarska Dubica na snazi su vanredne mjere odbrane od poplava, jer je vodostaj rijeke Une, prema posljednjem mjerenju, dostigao 432 centimetara.
Na gradskom keju su pripadnici Teritorijalno-vatrogasno spasilačke jedinice, koji postavljaju zaštitnu drvenu ogradu na svim otvorima, koji bi mogli potencijalno predstavljati opasnost usljed izlivanja rijeke.
“Sve službe su na terenu. Spremne su i vreće sa pijeskom ukoliko za to bude potrebe,” izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i komandant Štaba za vanredne situacije.
On je rekao da su nadležne ekipe konstantno na terenu, te da za sada nema ugroženih stambenih objekata, niti presječene putne komunikacije, pa je situacija još uvijek dobra.
Rijeka Una raste tri centimetara na sat i može se očekivati dalji rast.
“Sigurno mogu reći da je grad obezbijeđen zaštitnim zidovima i nasipima. Pojedinačno može biti izlivanja manjih rječica, nebranjeno područje je kritično, a samim tim može se očekivati onemogućavanje putne komunikacije na putu Kostajnica-Kozarska Dubica,” naveo je Reljić.
Nadležni organi poručju građanima da zaštite vrikednu imovinu, ako za to postoji realna potreba i da slušaju uputstva zvaničnih institucija o razvoju situacije koju su izazvale obilne količine padavina.
Krizni štab sastaće se večeras kako bi sagledao stanje i nastavio preduzimati adekvatne mjere.
16.05.2023. - RELJIĆ: PRATI SE SITUACIJA NA CIJELOM UNSKO-SAVSKOM NASIPU
U potpunosti je operativan Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica i prati se situacija na cijelom unsko-savskom nasipu, izjavio je danas načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant štaba za vanredne situacije Radenko Reljić.
„U zavisnosti od situacije na terenu preduzimaju se mjere zaštite od poplava“, rekao je Reljić.
Šef opštinskog Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac naveo je da je vodostaj Une u Kozarskoj Dubici 413 centimetara i da su na snazi redovne mjere odbrane od poplava.
On je precizirao da je trend rasta Une danas tri centimetra na sat, dok je vodostaj Save u Kozarskoj Dubici 796 centimetara, odnosno četiri centimetra ispod kote kada se uvode redovne mjere odbrane od poplava.
Na području opštine prohodne su putne komunikacije i da nema zaplavljenih domaćinstava.
„U porastu su bujične vode, ali su za sada sve rječice u koritima“, rekao je Trubarac.
15.05.2023. - NOVITOVIĆ: PREPORUKE NAKON SAGLEDAVANJA KOMPLETNE SITUACIJE
Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović izjavio je danas u Kozarskoj Dubici da se, prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u narednih tridesetak sati očekuje povećana količina padavina u slivu rijeke Sane i rijeke Une.
On je istakao da je trenutno zatišje što se tiče padavina, koje je započelo prethodne noći, što je, prema njegovim riječima, doprinijelo stabilizaciji vodostaja rijeka.
“Trenutno su svi vodostaji ispod redovnog nivoa odbrana od poplava, ali smo u obavezi da povećamo nivo opreza i da kao odgovorni u ovakvim situacijama provedemo sve preventivne mjere i provjerimo stanje u lokalnim jedinicama Civilne zaštite da bi imali pravovremene odgovore i aktivnosti na zaštiti ljudi i imovine”, rekao je Novitović novinarima.
On je istakao da je nužno preventivno djelovanje i odgovorno ponašanje, te da je obaveza Republičke uprave civilne zaštite da što brže i što efikasnije provede sve mjere, koristeći sistem ranog upozoravanja u koordinaciji sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom, JP “Vode Republike Srpske”, jedinicama lokalne samouprave i Vladom Republike Srpske.
“Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković informiše se iz sata u sat o situaciji u svakoj lokalnoj zajednici, a trenutno sam u obilasku svih lokalnh zajednica izloženim riziku od poplava tako da ćemo u toku današnjeg dana sagledati kompletnu situaciju, dati preporuke lokalnim zajednicama šta i kako uraditi, a u slučaju potrebe stavljaćemo u pripravnost jedinice Civilne zaštite”, rekao je Novitović.
Šef Odjeka civilne zaštite opštine Kozarska Dubica Đuro Trubarac rekao je da je pala velika količina kiše, ali da su vodostaji Une i Save u Kozarskoj Dubici još ispod redovnih odbrana od poplava.
“Očekujemo još kiše i vjerovatno rast vodostaja za još jedan metar u odnosu na sadašnji vodostaj. Operativan je opštinski štab za vanredne situacije i vjerovatno ćemo u toku dana donijeti odluku da li ćemo poduzeti još neke mjere prije proglašenja redovnih ili vanrednih mjera odbrane od poplava. Za sada pratimo situaciju na terenu i ne očekujemo veće problem u vezi vodostaja”, rekao je Trubarac.
Trubarac je naveo da je u toku prošle noći došlo do naglog porasta vodostaja svih rječica, pritoka Une.
“Izlile su bujične vode Mlječanice, Binjačke, Moštanica i ostalih, a one se vraćaju u svoja korita. Poplavljeno je poljoprivredno zemljište, bujične vode su odnijele most na lokalnom putu u selu Ševarlije, a za sad nema zaplavljenih domaćinstava i pomoćnih objekata”, rekao je Trubarac.
On je istakao da su za sada prohodne putne komunikacije na području opštine.
09.05.2023.- RELJIĆ: DRUGI SVJETSKI RAT NAJMRAČNIJI PERIOD U ISTORIJI ČOVJEČANSTVA
Povodom Dana pobjede nad fašizmom- 9. maja načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je značajno nove generaciji učiti o slobodarskim borbama predaka, a ovaj datum je među najvažnijim događajima u istoriji čovječanstva.
“Prije tačno 78 godina slomljen je fašistički i nacistički režim, najveće ideološke prijetnje u novijoj istoriji.
Naša obaveza je da njegujemo univerzalne antifašističke vrijednosti i čuvamo sjećanje na heroje koji su se izborili za život dostojan čovjeka”, rekao je Reljić.
Podsjećajući da je Drugi svjetski rat, najmračniji period u istoriji čovječanstva u kojem je živote izgubilo više od 50 miliona ljudi, Reljić je naglasio da je Kozarska Dubica tada izgubila polovinu svoga stanovništva.
“Srpski narod, naši preci, stanovništvo s ovih prostora dali su nemjerljiv doprinos u borbi protiv fašizma i nacizma, oslobađanju Evrope od zla i uspostavljanju humanog društva na demokratskim primcipima”, rekao je Reljić uputivši čestitku povodom Dan pobjede nad fašizmim svim Dubičanima.
"Njegovanjem sjećanja na stradale i istorijsku borbu doprinesimo budućnosti bez ratova i mržnje, rekao je Reljić.
08.05.2023. - OBAVJEŠTENJE O RADNOM VRIJEMENU ZA UTORAK, 9. MAJ
Iz Komunalne policije Kozarska Dubica saopštili su da na Dan pobjede nad fašizmom, 09. maja, u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe, kao i privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske djelatnosti i trgovinske djelatnosti tipa dragstor, a u vremenu od 08.00 do 12.00 časova mogu raditi svi ostali privredni subjekti.
"Za ugostiteljske objekte na području opštine Kozarska Dubica u dane praznika radno vrijeme je u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području opštineKozarska Dubica.
Upozoravaju se preduzetnici i preduzeća da se pridržavaju propisanog radnog vremena, jer će Komunalna policija vršiti kontrolu”, rečeno je u Komunalnoj policiji.
08.05.2023. - SUTRA NERADNI DAN U REPUBLICI SRPSKOJ - 9. MAJ DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM
Sutra je u Republici Srpskoj neradni dan - Dan pobjede na fašizmom, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.
Na ovaj dan neće raditi republički i organi jedinice lokalne samouprave i organizacije, preduzeća, ustanove i ostale organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
Načelnik opštine, odnosno gradonačelnik će odrediti koja su preduzeća, ustanove i ostale organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave obavezni da rade radi zadovoljenja neophodnih potreba građana.
Neradni dani određeni su u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske.
Dan pobjede nad fašizmom obilježava se 9. maja na dan kada je nacistička Njamačka kapitulirala u Drugom svjetskom ratu.
04.05.2023. - SUTRA DAN ŽALOSTI U REPUBLICI SRPSKOJ
U Republici Srpskoj sutra je dan žalosti u znak solidarnosti sa porodicama stradalih u tragičnom događaju u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a prema zaključku Vlade Srpske zastave na republičkim institucijama biće spuštene na pola koplja, sve manifestacije kulture otkazane, a sportske prilagođene datom trenutku.
Povodom ovog tragičnog događaja, Vlada je na današnjoj vanrednoj sjednici u čijem su radu, na poziv premijera, učestvovali predsjednik Republike Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić i srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, razmotrila informaciju o preduzetim aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvjete i kulture na prevenciji vršnjačkog nasilja.
S ciljem prevencije, Vlada Republike Srpske je zadužila Ministarstvo unutrašnjih poslova da preduzme dodatne mjere bezbjednosti u školama, što će, osim već prisutnih školskih policajaca, podrazumijevati pojačano prisustvo pripadnika policijskih snaga u školama.
Ministarstvo prosvjete i kulture zaduženo je da, počevši od sutra, održi niz sastanaka sa svim aktivima direktora osnovnih i srednjih škola na kojima će im biti naloženo da, zajedno sa školskim odborima, hitno dostave izvještaje o stanju bezbjednosti u svakoj školi ponaosob, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.
Vlada je pozvala sve lokalne zajednice da se školski objekti, tamo gdje to već nije urađeno, obezbijede video-nadzorom i mjerama fizičkog ograđivanja.
Svi vlasnici naoružanja pozvani su da preduzmu mjere dodatnog obezbjeđenja oružja i municije, osim mjera koje su već propisane Zakonom o oružju i municiji.
Naložena je i vanredna kontrola svih streljačkih klubova u Republici Srpskoj kako bi se provjerilo da li ispunjavaju zakonsko ograničenje prema kojem se onemogućava ulazak u ove klubove maloljetnim licima. Ukoliko se u kontrolama ispostavi suprotno, biće im oduzete dozvole za rad.
Iz Vlade Republike Srpske apelovali su na sve zaposlene u obrazovnoim sistemu da daju maksimalan lični doprinos kako bi bili identifikovani potencijalni bezbjednosni rizici u obrazovnim ustanovama, te da na taj način preveniraju bilo kakve neželjene događaje.
04.05.2023. - KOZARSKA DUBICA DIJELI BOL SA PORODICAMA STRADALIH U TRAGEDIJI U BEOGRADU
Prisluživanjem svijeća i polaganjem cvijeća na gradskom trgu ispred Opštinske uprave u Kozarskoj Dubici jutros je odata počast za osam učenika i jednog radnika obezbjeđenja koji su ubijeni u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić je izrazio saučešće porodicama nastradalih u jučerašnjoj tragediji na Vračaru, a povrijeđenima poželio brz oporavak.
"Duboko potreseni upućujemo izraze najiskrenijeg saučešća jer nema prave riječi za bol i žaljenje zbog tragičnog događaja u Srbiji", rekao je Reljić.
Reljić je istakao da Kozarska Dubica dijeli bol sa porodicama stradalih u tragediji u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".
Izrazi saučešće iz Kozarske Dubice upućeni su i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi