V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.01.2022. -BOŽIĆNA ČESTITKA NAČELNIKA OPŠINE I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE
Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, čestitku građanima Kozarske Dubice uputili su načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić.

“Sa željom da Božićni najradosniji praznik provedete u miru, sa rodbinom, prijateljima i komšijama ne zaboravljajući pri tom one kojima su životne nedaće umanjile svjetlost božićnih dana, svojim sugrađanima pravoslavne vjeroispovjesti upućujemo srdačnu čestitku.
Neka nas Božić-praznik zajedništva, porodičnog okupljanja potakne na dobra djela. Neka nam vodilja uvijek bude međusobno poštovanje, ljudskost i razumjevanje”, poruka je načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine Kozarska Dubica.
04.01.2022. - UTVRĐEN PROTOKOL ZA PRVO BOGOJAVLJENSKO PLIVANJE ZA ČASNI KRST
Danas je na radnom sastanaku povodom organizacije plivanja za Krst časni, koje će biti upriličeno na Bogojavljenje, utvrđen protokol ovog događaja.
„Na Bogojavljenje, 19. januara 2022. godine prvi put u Kozarskoj Dubici u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ i Crkvene opštine biće održano plivanje za Krst časni, a maksimalan broj učesnika će biti 20”, rekao je to Zoran Sinkić predsjednik “Prosvjete”.
Prema riječima paroha dubičkog Slobodana Malinovića u hramu Svetih apostola Petra i Pavla u 09.00 časova počeće sveta liturgija, a u 10.30 časova sa vjernim narodom upriličiće se litiju od hrama Svetih apostola Petra i Pavla do splava „Sveti Nikola“ na gradskom keju.
“Nakon dolaska litije u 11.00 časova uslijediće čin velikog osvećenja vode, potom svečano plivanje do Časnog krsta”, rekao je Malinović.
Pobjednik će biti nagrađen sa dukatom od 8 grama 24 karatnog zlata i sa ikonom. Ostali učesnici dobiće prigodne nagrade.
Udruženje „Srbi za Srbe“ biće uključeno u samu organizaciju ovog događaja.
Za okupljeni narod organizovano je kuvano vino, sendviči i kolači na keju.
Učesnici plivanja za Časni krst mogu se prijaviti do 17.01.2022. godine na telefon 065/488-053 – Zoran Sinkić ili na mail; info@milmaks.com
Uz prijavu potrebna je i potvrda o zdravstvenom pregledu iz Doma zdravlja.
“Pozivamo sva udruženja i građane da se odazovu ovom velikom i istorijskom događaju za naš grad”, poručili su organizatori.
Sastanku su danas, koji je upriličen kod predsjednika Skupštine opštine Vladimira Rokića, pored organizatora prisustvovali i predstavnici Policijske stanice, Vatrogasne jedinice, Komunalne policije, Doma zdravlja, Centra za informisanje i kulturu, Turističke organizacije, Komunalnog preduzeća “Komunalac” i Civilne zaštite. Sve ove službe će toga dana biti angažovane.
03.01.2022. - PROSLAVA DANA REPUBLIKE-9. JANUARA UZ KONCERT MITRA MIRIĆA
Kozarska Dubica se sprema za proslavu 30 rođendana Republike Srpske.
Dubičane će povodom proslave tri decenije postojanja Srpske zabavljati folk pjevač Mitar Mirić, a kao predgrupa nastupiće lokalna grupa “Trio gušt”.
Dubičani su pozvani da u što većem broju dođu na proslavu Dana Republike.
Kao i prethodnih godina biće obezbijeđeno kuvano vino i vatromet, a i ove godine proslavu sa gradskog trga uživo prenosiće Radio-televizija Kozarska Dubica, te će se moći pratiti i putem interneta.
„Svi naši sugrađani koji žive u inostranstvu moći će putem live streaming-a osjetiti atmosferu sa gradskog trga u Kozarskoj Dubici, to smo radili i ranije, i tako će srca svih onih koji žive u dijaspori to veče biti sa nama u Kozarskoj Dubici. Svi koji su u mogućnosti pozvani su da dođu da slavimo zajedno Dan Republike“, izjavio je načelik opštine Radenko Reljić.
Proslava Dana Republike počeće u 21 čas.
31.12.2021. - NOVOGODIŠNJA ČESTITKA NAČELNIKA I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE
U ime Opštine Kozarska Dubica, Skupštine opštine i lično ime upućujemo najiskrenije novogodišnje čestitke svim građanima Kozarske Dubice. Želimo da 2022. godina donese zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, uspjeh i napredak.

Srećna i uspješna 2022. godina!

NAČELNIK OPŠTINE
Radenko Reljić

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE
Vladimir Rokić
30.12.2021. - NERADNI DANI TOKOM PRAZNIKA
U Republici Srpskoj 1, 2, 3, 9. i 10. januara neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove, odlučila je danas Vlada Srpske.
Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske saopšteno je da se subota, nedjelja i ponedjeljak, 1, 2. i 3. januar, praznuju za Novu godinu, a 9. januar je Dan Republike.
Na Dan Republike Srpske ne rade republički organi i organizacije,organi jedinica lokalne samouprave, privredna društva, ustanove i druge organizacije kao i lica koja profesionalno obavljaju uslužno-preduzetničke djelatnosti.
U saopštenju se navodi da se u četvrtak, 6. januara, praznuje Badnji dan, a da se u petak, 7. januara obilježava pravoslavni Božić.
U ove dane vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta.
Vlada Republike Srpske donijela je zaključak da ponedjeljak, 10. januar, i petak, 14. januar, Novu godinu po julijanskom kalendaru, proglasi neradnim danima.
U te dane neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave javna preduzeća i ustanove. Rukovodioci navedenih organa su obavezni da u toku kalendarske godine organizuju rad zbog ostvarivanja punog godišnjeg fonda radnih dana, navodi se u saopštenju.
Ova odluka donesena je na današnjoj sjednici Vlade Srpske povodom obilježavanja Dana Republike - 9. januara.
30.12.2021. - OBILJEŽENA KRSNA SLAVA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA- SVETI ĐAKON AVAKUM
Opština Kozarska Dubica obilježila je danas svoju krsnu slavu, Svetog Đakona Avakuma.
U skladu sa epidemiološkim mjerama krsna slava Opštine Kozarska Dubica, Sveti Đakon Avakum obilježen je skromno kao i prethodnih godina, uz vjerski obred u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla i posluženje slavskog žita u Svetosavskom domu.
Čestitajući građanima Kozarske Dubice krsnu slavu načelnik opštine Radenko Reljić je rekao da se i ove godine slava obilježava na skroman način, ali kao tradicija naše vjere koju ćemo da obilježavamo i dalje.
“U zadnjih nekoliko godina opština Kozarska Dubica skromno proslavlja slavu, pa tako i danas. Ovdje u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla okupilo se najuže rukovodstvo, odbornici i naše sveštenstvo“, kazao je Reljić.
On je svim građanima čestitao krsnu slavu Svetog Đakona Avakuma, te poručio da se ta tradicija nastavi ubuduće i na takav način da se držimo svoje vjere, korijena i pravoslavnog porijekla.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić je rekao da je obilježavanje krsne slave tradicija i običaj srpskog naroda koji će u našem gradu nastaviti da se njeguje i ubuduće.
On je svim građanima Kozarske Dubice čestitao krsnu slavu Svetog Đakona Avakuma.
Jutarnje bogosluženje i slavski obred u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla služio je protojerej Slobodan Malinović, arhijerejski namjesnik pounski.
„Sveti Đakon Avakum koga danas slavimo potiče sa ovih naših prostora i uz sve blagostanje koje mu je nuđeno nije se odrekao svoje vjere, ostao je dostojan vjeri i imenu svom i zato je stradao. Svim građanima naše opštine čestitam krsnu slavu Svetog Đakona Avakuma“, izjavo je Malinović.
Rukovodsvo opštine Kozarska Dubica, odbornici i predstavnici političkih partija su nakon obreda u crkvi obilježavanje slave nastavili u Svetosavskom domu uz slavsko koljivo i posluženje.
Sveti Đakon Avakum se svake godine kao zavjetna slava svetkuje i u manastiru Moštanica, a od ove godine i kao krsna slava zimske kapele u izgradnji posvećene Svetom Đakonu Avakumu.
Opjevan u pjesmama, slavljen od Srpske pravoslavne crkve, Đakonu Avakumu u Kozarskoj Dubici posvećena je i jedna ulica.
28.12.2021. - ZA POTPREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE IZABRAN ODBORNIK JASMIN SPAHIĆ
Na jedanaestoj redovnoj sjednici Skupštine opštine za novog potpredsjednika Skupštine opštine izabran je Jasmin Spahić, odbornik SDA.
O njegovom imenovanju, na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, odbornici su se izjasnili tajnim glasanjem nakon što je konstatovana neopoziva ostavka, koju je iz ličnih razloga 20. decembra podnio dosadašnji potpredsjednik Nikola Janković iz NDP-a.
Spahić je u obraćanju odboricima zahvalio na izboru i naglasio da će zajedno sa odbornicima i rukovodstvom opštine Kozarska Dubica raditi za dobro svih građana.
Na današnjoj sjednici izabrana su i dva nova člana Komisije za budžet i finansije. Nakon ostavki koje su podnijele predsjednica Senada Zlokapa i član Nikolina Đukanović, u tu skupštinsku komisiju imenovani su Siniša Zlokapa, za predsjednika i Puhalić Danijel za člana komisije.
Većinom glasova odbornika prihvaćena je Informacija o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine Kozarska Dubica u periodu od 28. januara do 17. novembra ove godine.
Iz nadležnosti Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove usvojen je Program održavanja saobraćajnica u zimskim uslovima za 2022. godinu, kojim su definisani poslovi zimske službe na gradskim, lokalnim i nekategorisanim putevima.
Odlukom Skupštine opštine utvrđena je poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Kozarska Dubica u sljedećoj godini.
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić rekao je da poreska stopa za oporezivanje nepokrenosti na području opštine ostaje na nivou iz prethodne godine i iznosi 0,10 odsto.
Skupština opštine donijela je danas i Odluku o utvrđivanju početne visine mjesečne zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu. Visina zakupnine određivaće se u postupku javnog nadmetanja, a osnovna zakupnina, u zavisnosti od toga u kojoj gradskoj zoni se nalazi poslovni prostor, iznosi od dvije do 10 KM po kvadratnom metru.
Usvojena je i Odluka o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljištva koje čini imovinu opštine Kozarska Dubica u katastarskoj opštini Malo Dvorište.
Skupština opštine donijela je danas odluku o raspisivanju javnog oglasa za imenovanje dva člana Opštinske izborne komisije, a nakon provedenog konkursa, na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, za direktora Javne ustanove „Turistička organizacija Opštine Kozarska Dubica“ ponovo je imenovana Marijana Kotur.
Predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić rekao je da je zadovoljan radom Skupštine opštine i odbornika u ovoj godini.
„I posljednja redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica protekla je u najboljem redu, a usvojene su sve tačke“, rekao je Rokić, koji je u izjavi novinarima građanima zaželio srećne novogodišnje i predstojeće vjerske praznike.
27.12.2021. - NAJAVA: SUTRA XI REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić zakazao je XI redovnu sjednicu Skupštine opštine Kozarska Dubica, koja će se održati 28. decembra 2021. godine sa početkom u 9.00 časova.
Na predloženom dnevnom redu su 22 tačke, među kojima rješenje o prestanku mandata potpredsjednika Skupštine opštine i rješenje o izboru novog potpredsjednika.
Biće razmatrano i rješenje o imenovanju jednog člana skupštinske Komisije za budžet i finansije.
Planirano je i razmatranje i prihvatanje Informacije o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine od januara do novembra ove godine, te donošenje Programa održavanja saobraćajnica u zimskim uslovima za 2022.godinu, Odluke o utvrđivanju početne visine mjesečne zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu opštine za narednu godinu, kao i Odluke o visini poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine u 2022.godini.
Na ovom zasjedanju trebale bi da se usvoje i odluke o izboru najpovoljnijih ponuđača i dodjeli u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi