V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

23.02.2023. - SUTRA MANIFESTACIJA "IZBOR SPORTISTE 2022. GODINE"
Sutra će u Domu kulture s početkom u 19.00 časova biti održan 50. jubilarni „Izbor sportiste godine“, manifestacija na kojoj će biti proglašeni i nagrađeni najuspješniji sportisti i sportski kolektivi u 2022.godini.
Petočani stručni žiri, na osnovu dostavljenih prijedloga, odlučiće ko je najuspješnija sportska ekipa, najuspješniji sportista, trener, sportski radnik i mladi talenat.
I ovog puta manifestaciju će pratiti prigodan kulturno-umjetnički program u kojem će nastupiti Srpsko pjevačko društvo „Višnjić“, Izvorna grupa „Jabuka“, vokalna solistkinja Milica Stijepić Ivić i profesor Goran Vuleta iz Prijedora, te član Dramskog studija „Artist“ Aleksandar Vukomanović.
Generalni pokrovitelj i organizator 50. “Izbora sportiste godine” je opština Кozarska Dubica, a medijski pokrovitelj i suorganizator manifestacije JP “Centar za informisanje i kulturu“.
Pozivaju se svi sportski navijači i ljubitelji sporta da prisustvuju tradicionalnoj manifestaciji na kojoj će se proglasiti i nagraditi najuspješniji sportisti i sportski kolektivi u 2022.godini u Kozarskoj Dubici.
15.02.2023. - NAČELNIK RELJIĆ UPUTIO ČESTITKU POVODOM DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić uputio je čestitku predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara.
“U ime građana Kozarske Dubice i u lično ime Vama i svim građanima Srbije čast mi je i zadovoljstvo da uputim najiskrenije čestitke i poželim mnogo uspjeha u daljim aktivnostima usmjerenim ka miru, stabilnosti i jačanju naše matice.
Uvjeren sam da će Republika Srbija nastaviti da jača svoju političku i ekonomsku poziciju, te da će naše bratske, prijateljske i institucionalne veze utemeljene na zajedničkoj prošlosti i porijeklu i u budućnosti biti neraskidive. Vama i državnom rukovodstvu Srbije, još jednom ovom prilikom, želim da izrazim neizmjernu zahvalnost na nesebičnoj pomoći upućenoj Kozarskoj Dubici, zahvaljujući kojoj smo sanirali posljedice razornog zemljotresa i omogućili bolji životni ambijent našim građanima”, navedeno je u čestitki i dodato da građani Srpske
s ponosom posmatraju kako Srbija bilježi iz godine u godine napredak.
“Neka budući dani donesu nastavak razvoja Republike Srbije, a Vama, cijenjeni predsjedniče i svim građanima Srbije iskreno želim svako dobro. U nadi da ćemo se, povodom obilježavanja godišnjice proboja posljednje grupe jasenovačkih logoraša, sresti u Donjoj Gradini upućujem Vam posebno uvažavanje i srdačan pozdrav”, navedeno je u čestitki.
Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću 2019. godine, prema odluci odbornika Skupštine opštine, uručena je Povelje počasnog građanina Opštine Kozarska Dubica.
14.02.2023. - NAČELNIK OPŠTINE UPUTIO ČESTITKU POVODOM DANA BORCA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić čestitao je Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i 219 godina od Prvog srpskog ustanka, ističući da obilježavanjem ovog datuma, na još jedan način, ukazuje se poštovanje svim našim borcima i njihovim hrabrim djelima.
On je istakao da su borci Odbrambeno-otadžbinskog rata dali nesebičnu žrtvu u stvaranju Republike Srpske i tako osigurali put slobode budućim generacijama i opstanak na vjekovnim ognjištima.
“Ovaj veoma značajan datum za Republiku Srpsku podsjeća da dugujemo zahvalnost našim herojima, simbolizuje slobodarski duh i patriotizam srpskog naroda, kao i nastojanje da ravnopravno sa drugim narodima, živimo i radimo u miru i slobodi i trajno obavezuje da se čuva i jača Republika Srpska” naveo je načelnik Reljić..
On je u čestitku uputio predsjednicima republičke i opštinske Boračke organizacije i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske.
09.02.2023. - OBJAVLJENA ODLUKA O STIPENDIRANJU
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić donio je danas odluku o stipendiranju 88 studenata iz Kozarske Dubice koji se školuju na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.
U odluci o stipendiranju sadržane su dvije rang-liste prema kojima je pravo na stipendiju bez obzira na prosjek ocjena ostvarilo 14 studenata posebnih kategorija, odnosno, vukovaca, studenata iz porodica ratnih vojnih invalida i višečlanih porodica, te studenata čije je stipendiranje predložio Centar za socijalni rad, dok je 74 studenata bodovano prema kriterijumima za dodjelu stipendija.
Stipendija opštine Kozarska Dubica isplaćuje se 10 mjeseci po 100 KM, dok će apsolventi isti iznos primati pet mjeseci.
Za isplatu stipendija u budžetu opštine Kozarska Dubica za ovu godinu planirano je 90.000 KM.
Odluka o dodjeli stipendija objavljena je na oglasnoj tabli u zgradi opštine Kozarska Dubica, te na internet stranici opštine.
02.02.2023. -POTPISANI UGOVORI SA PET KORISNICA PREDUZETNIČKOG FONDA ZA ŽENE
U opštini Kozarska Dubica danas su potpisani tripartitni ugovori između Opštine Kozarska Dubica, USAID/INSPIRE i pet korisnica koje su zadovoljile uslove iz Javnog poziva za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena.
Sredstva za finansiranje biznisa u ukupnom iznosu od 50.000 KM obezbjeđena su iz Preduzetničkog fonda za žene, koji je formiran udruženim sredstvima Opštine Kozarska Dubica i USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE).
Zamjenica direktora Programa podrške zaštite ljudskih prava USAID/INSPIRE Dunja Škaljo rekla je novinarima da je cilj programa unapređenje zaštite ljudskih prava u BiH i stvaranje prilika za zapošljavanje marginalizovanih žena.
„Program je potpisao ugovore sa deset jedinica lokalne samouprave u BiH, pet u Republici Srpskoj i pet u Federaciji BiH, a cilj je da zajedno sa jedinicama lokalne samouprave kreiramo model koji će biti održiv i nakon odlaska donatora, odnosno stvarati prilike za zapošljavanje marginalizovanih žena, omogućiti im prihode i vjeru u bolju budućnost“, rekla je Škaljo.
Ona je istakla da dosadašnja iskustva u realizaciji prethodnog programa USAID-a za pomoć marginalizovanim grupama u BiH pokazuju da je više od 70 odsto biznisa ostalo održivo i nakon završetka programa.
Škaljo je navela da su ugovori do sada potpisani sa 60 korisnica iz osam jedinica lokalne samouprave, a da je nakon Kozarske Dubice, preostale još potpisivanje ugovora u Bosanskoj Krupi i Doboju.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da mu je posebno drago što je opština Kozarska Dubica među 10 opština u BIH uspjela da ostvari saradnju sa USAID-om u programu INSPIRE.
„Program je namijenjen marginalizovanim ženama koje imaju potrebu da se bave samostalnim biznisom. Zajedno sa USAID-om formirali smo Preduzetnički fond od 50.000 KM iz kojeg će biti finansirani biznisi pet korisnica, koje će biti u prilici da zarade i pomognu svojim porodicama“, rekao je Reljić.
On je zahvalio predstavnicima USAID-a, te naglasio da će opština Kozarska Dubica kao servis građana stajati na rapolaganju korisnicima programa.
Tripartitni ugovori između Opštine Kozarska Dubica i USAID/INSPIRE danas je u Kozarskoj Dubici potpisalo pet korisnica, koji će sredstvima iz programa pokrenuti biznise iz oblasti organske proizvodnje jagoda, pilića i proizvoda od meda, nabavku CNC mašine i otvaranje fitnes studija.
01.02.2023. - NAJAVA: SUTRA POTPISIVANJE UGOVORA NA OSNOVU JAVNOG POZIVA ZA FINANSIRANJE BIZNISA ZA MARGINALIZOVANE GRUPE ŽENA
U opštini Kozarska Dubica sutra će biti potpisani tripartitni ugovori između Opštine Kozarska Dubica, USAID/INSPIRE i korisnica sa područja Opštine Kozarska Dubica koje su zadovoljile uslove iz Javnog poziva za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena.
Sredstva za finansiranje biznisa marginalizovanih grupa žena u ukupnom iznosu od 60.000,00 KM su obezbjeđena iz Preduzetničkog fonda za žene, koji je formiran udruženim sredstvima Opštine Kozarska Dubica i USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE).
Ugovor sa korisnicima biće potpisan sutra u 14.00 časova u kabinetu načelnika opštine Kozarska Dubica, u prisustvu korisnika, predstavnika USAID/INSPIRE-a i predstavnika opštine.

31.01.2023. - ODRŽANA RADIONICA S CILJEM UMREŽAVANJA TURISTIČKE PONUDE
Za predstavnike turističkog sektora na području Kozarske Dubice i Kostajnice danas je održana radionica s ciljem umrežavanja turističke ponude banjalučke i prijedorske regije.
Domaćin je bila opština Kozarska Dubica, odnosno opštinska Turistička organizacija, čiji direktor Marijana Kotur kaže da je cilj da se okupe svi potencijalni ponuđači sa područja dvije opštine i konkretizuje turistička ponuda tog područja.
Vlasnik vinarije "Podrum Panić" Predrag Panić rekao je da je umrežavanje turističke ponude značajno i da podržava ovakve skupove i organzaciju jer očekuju poboljšanje prodaje vina i veći broj posjetilaca.
Radionica je dio USAID projekta Razvoj održivog turizma u BiH čiji su predstavnici prezentovali model razvoja turizma čiji je cilj povećanje broja posjetilaca, potrošnje i dužine boravka u banjalučko-prijedorskoj regiji.
Radionica je održana u organizaciji Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i USAID-a.
30.01.2023. - OBJAVLJENA PRELIMINARNA RANG LISTA OPŠTINSKIH STIPENDISTA
U opštini Kozarska Dubica danas je objavljena preliminarna rang lista opštinskih stipendista, prema kojoj su pravo na stipendiju koja se isplaćuje iz opštinskog budžeta, ostvarila 93 studenta.
Prema objavljenoj preliminarnoj rang listi, pravo na stipendiju bez obzira na prosjek ocjena ostvarilo je 13 studenata posebnih kategorija, odnosno, vukovaca, studenata iz porodica ratnih vojnih invalida i višečlanih porodica, te studenata čije je stipendiranje predložio Centar za socijalni rad.
Ostalih 80 studenata bodovani su prema kriterijumima za dodjelu stipendija.
Načelnik Odjeljenju za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Goran Dragaš potvrdio je da je na osnovu javnog konkursa zaprimljeno 107 prijava, a da 14 studenata nije ispunilo predviđene uslove konkursa.
On je naveo da svi podnosioci prijava imaju rok od osam dana da za podnošenje prigovora na preliminarnu rang listu stipendista, a da se prigovor ponosi načelniku opštine.
Stipendija opštine Kozarska Dubica isplaćuje se 10 mjeseci po 100 KM, dok će apsolventi isti iznos primati pet mjeseci.
Preliminarna rang lista stipendista objavljena je na oglasnoj tabli u zgradi opštine Kozarska Dubica, te na internet stranici opštine www.kozarskadubica.org.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi