V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

05.02.2024. - MANIFESTACIJA “IZBOR SPORTISTE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA” 23. FEBRUARA U DOMU KULTURE
Manifestacija “Izbor sportiste Opštine Kozarska Dubica” biće održana 23. februara u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, utvrđeno je danas na sastanku Organizacionog odbora ove manifestacije sa tradicijom dužom od pet decenija.
Na manifestaciji će biti proglašen i nagrađen najbolji sportista sa područja opštine u protekloj godini, kao i sportski radnik, najuspješniji trener, najuspješnija ekipa i mladi talenat za 2023. godinu.
Sastankom Organizacionog odbora manifestacije “Izbor sportiste godine” predsjedavao je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić, koji je naveo da će odluku o izboru najboljih sportista donijeti stručni žiri, na osnovu prijava sportskih organizacija koje su registrovane na području opštine.
Rok za dostavljanje prijedloga sportskih kolektiva je 9. februar.
Generalni pokrovitelj i organizator “Izbora sportiste za 2023. godinu” je opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj Javno preduzeće “Centar za informisanje i kulturu”.
Naredni sastanak Organizacionog odbora manifestacije biće održan u ponedjeljak, 12. februara.
31.01.2024. - PREZENTOVAN IDEJNI PROJEKAT ZA IZGRADNJU BRZOG PUTA PRIJEDOR – KOZARSKA DUBICA – DONJA GRADINA
U kabinetu načelnika opštine Kozarska Dubica danas je prezentovan Idejni projekat za izgradnju brzog puta Prijedor – Kozarska Dubica – Donja Gradina u dužini od oko 35 kilometara.
Na sastanku sa opštinskim rukovodstvom o trasama brzog puta i rokovima za izradu idejnog rješenja razgovarali su predstavnici kineske kompanije "Shandong International", Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i banjalučkog Instituta za građevinarstvo IG.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da izgradnja brze ceste iz pravca Prijedora predstavlja strateški interes opštine kako bi se obezbjedio sigurnije i brže putovanje i transport robe, što će doprinijeti boljem povezivanju Kozarske Dubice sa većim gradovima Republike Srpske i okruženja, kao i razvoj privrede.
“Radi se o projektu čija je okvirna vrijednost oko 680 miliona KM i koji je veoma važan za Kozarsku Dubicu i njene građane. Slijede aktivnosti na izradi glavnog projekta, a opština Kozarska Dubica izvršiće sve potrebne aktivnosti da bi što prije započela izgradnja ove putne komunikacije”, rekao je Reljić.
Projektant u Institutu za građevinarstvo Milan Sandić rekao je da je u Kozarskoj Dubici danas predstavljeno idejno rješenje za izgradnju brzog puta, a da je rok za izradu glavnog projekta do kraja ove godine.
Sandić je naveo da su u izradi projekta uvažene reljefne i druge karakteristike terena, naseljenost i drugi faktori, te da će biti uvaženi i specifični zahtjevi lokalnih zajednica.
Savjetnik u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske Sergej Đukić rekao je da je izgradnja brzog puta Prijedor – Kozarska Dubica – Donja Gradina druga faza koncesionog ugovora potpisanog između kineske kompanije "Shandong International" i Ministarstva saobraća i veza, te da su sastanci na kojem su prezentovane moguće varijante tog puta održani i u Prijedoru i Novom Gradu.
31.01.2024. - MJEŠTANI KLEKOVACA IZRAZILI SVOJE PROBLEME I ZABRINUTOST U VEZI UZGOJA PASA NA PARCELI U PRIVATNOM VLASNIŠTVU
Na inicijativu mještana Klekovaca u opštini Kozarska Dubica danas je održan sastanak na kojem se su, u prisustvu nadležnih službi, mještani iznijeli svoje stavove, zabrinutost i probleme u vezi sa postojanjem odgajivačnice za pse u privatnom vlasništvu u tom selu.
Od načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića, komandira Policijske stanice i predstavnika opštinskih službi Komunalne policije i inspekcije, mještani su tražili da se na području Klekovaca ne dozvoli registracija odgajivačnice za rasne pse, jer smatraju da je ugrožena bezbjednost mještana, velikog broja djece, kao i javni red i mir.
„Na sastanku je dogovoreno da će činjenično stanje u vezi ove situacije biti navedeno u peticiji mještana Klekovaca, koji traže da se u što kraćem vremenskom roku psi izmjeste, te da se sa mišljenjem i peticijom građana upoznaju predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vopoprivrede Vlade Republike Srpske, u čijoj nadležnosti je izdavanje dozvole za registraciju odgajivačnice za pse“, saopšteno je iz Opštinske uprave opštine Kozarska Dubica.
Zaključeno da će se rješenje ovog problema tražiti od nadležnog ministarstva u najboljem interesu mještana sela Klekovci, te u skladu sa zakonskim propisima koji regulišu način i uslove za držanje domaćih životinja i kućnih ljubimaca, zaštitu životinja i javnog reda i mira.
29.01.2024. - PREMA PRELIMINARNOJ RANG LISTI PRAVO NA OPŠTINSKU STIPENDIJU OSTVARILA 83 STUDENTA
U opštini Kozarska Dubica danas je objavljena preliminarna rang lista opštinskih stipendista, prema kojoj su pravo na stipendiju koja se isplaćuje iz opštinskog budžeta, ostvarila 83 studenta.
Prema objavljenoj preliminarnoj rang listi, pravo na stipendiju bez obzira na prosjek ocjena ostvarilo je 11 studenata posebnih kategorija, odnosno, vukovaca, članova višečlanih porodica, studenata sa smetnjama u razvoju, te studenata čije je stipendiranje predložio Centar za socijalni rad.
Ostalih 72 studenata bodovani su prema kriterijumima za dodjelu stipendija.
Načelnik Odjeljenju za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Goran Dragaš potvrdio je da je na osnovu javnog konkursa zaprimljeno 95 prijava, a da 12 studenata nije ispunilo predviđene uslove konkursa.
On je naveo da svi podnosioci prijava imaju rok od osam dana da za podnošenje prigovora na preliminarnu rang listu stipendista, a da se prigovor podnosi načelniku opštine.
Stipendija opštine Kozarska Dubica isplaćuje se 10 mjeseci po 100 KM, dok će apsolventi isti iznos primati pet mjeseci.
Preliminarna rang lista stipendista objavljena je na oglasnoj tabli u zgradi opštine Kozarska Dubica, te na internet stranici opštine www.kozarskadubica.org.
27.01.2024. - U DONJOJ GRADINI OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da je u progonu Jevreja tokom Holokausta u nacističkim logorima stradao i veliki broj Srba, Roma i ostalih, te da se ne smije zaboraviti njihovo stradanje.
"U Donjoj Gradini, koji bila je u sistemu koncentracionog logora Jasenovac, počinjeni su masovni zločini u kojima je stradao veliki broj Jevreja i Srba", rekao je Reljić.
On je ukazao da se mora njegovati kultura sjećanja i da su dešavanja iz prošlosti trajna opomena za budućnost.
Jasenovac je Holokaust za srpski narod kojeg prošlost opominje kolike je žrtve dao za slobodu, poručio je narodni poslanik Darko Banjac na obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta u Spomen-području "Donja Gradina" u Kozarskoj Dubici.
Banjac je ukazao da su Srbi drugi narod u svijetu po stradanju u koncentracionim logorima u Drugom svjetskom ratu, podsjetivši da je u Jasenovcu postojao logor za djecu, koji je bio jedinstven u svijetu.
"To govori o zvjerstvima koji su rađeni nad srpskim narodom", rekao je Banjac i dodao da su Srbi postradali u koncentracionim logorima samo zato što su druge vjere i nacije.
On je naglasio da je neko bolesnog uma htio na uništi srpski narod na ovim prostorima, podsjetivši da su Srbi u NDH bili stavljeni van zakona i da su imali manja prava od životinja.
"I danas smo svjeodci da to ne staje. Svako danas želi da umanji značaj ne samo srpskog narodna, nego i Republike Srpske, neshvatajući da Srpska za srpski narod znači slobodu i garant opstanka na ovim prosorima, te je stoga i borba predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i svih koji obnašaju vlast u Srpskoj da se zaboravi sjećanje na naše stradanje i da se obezbijedi budućnost našim pokoljenjima, što je naš osnovni zadatak", rekao je Banjac, koji je i predsjednik NPS-a.
On je ukazao da treba njegovati kulturu sjećanja na srpski Holokaust, na Donju Gradinu i na sva srpska stratišta u NDH, dodajući da se ono što je srpski narod preživio u Drugom svjetskom ratu ne može mjeriti ni sa čim u istoriji.
Vijence žrvama logora Jasenovac u Drugom svjetskom ratu u Spomen-području Donja Gradina danas su položili ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić, te Banjac i Reljić.
U svijetu se danas obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta koji je ustanovljen 2005. godine rezolucijom Generalne skupštine UN.
Za datum obilježavanja, odnosno sjećanje na milione žrtava stradalih u Holokaustu tokom Drugog svjetskog rata, izabran je 27. januar, dan kada su jedinice Sovjetske armije 1945. godine oslobodile najveći nacistički koncentracioni logor - Aušvic.
Međunarodni dan sjećanja na Holokaust posebno se obilježava u evropskim zemljama u kojima je tokom Drugog svjetskog rata život izgubilo 53 miliona ljudi, među kojima gotovo 31 milion civila.
Prema podacima Spomen-područja Donja Gradina, u zloglasnom logoru Jasenovac tokom Drugog svjetskog rata stradalo je 700.000 žrtava ustaškog zločina, među kojima je život izgubilo 500.000 Srba, 40.000 Roma, 33.000 Jevreja, 127.000 antifašista. U Jasenovcu je stradalo 20.000 djece.
26.01.2024. - ODRŽANA XXII REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas su usvojene odluke o davanju saglasnosti na cjenovnike komunalnih usluga odvoza komunalnog otpada i komunalne usluge vode i odvodnje, lokalnih preduzeća „Komunalac“ i „Vodovod“ u Kozarskoj Dubici, koje će se primjenjivati od 1. februara ove godine.
Razloge za donošenje odluka kojim se povećava cijena komunalnih usluga odbornicima i novinarima obrazložili su direktori preduzeća „Komunalac“ i „Vodovod“ Igor Savković i Željko Dragičević, navodeći da poslovanje preduzeća u znatnoj mjeri opterećuje nedavno povećanja najniže plate i enorman rast troškova poslovanja, te da je donošenje ovih odluka bilo nužno da bi se održala likvidnost preduzeća i omogućilo normalno vršenje komunalnih usluga na području opštine.
Na XXII redovnoj sjednici većinom glasova odbornika Skupštine opštine usvojene su i Odluka o načinu pružanja javne komunalne usluge prikupljanja, transporta i deponovanja komunalnog otpada na području opštine Kozarska Dubica i Odluka o javnom vodovodu i javnoj kanaliazciji.
Odlukom Skupoštine Udruženju „Veterani posebnih jedinica policije 95“ ustupljen je na korištenje poslovni prostor vlasništvu Opštine u Trebinjskoj ulici, koji će se koristiti za potrebe kancelarije tog udruženja.
Zbog tehničkih grešaka, sa dnevnog reda današnje sjednice Skupštine opštine povučene su tačke koje se odnose na usvajanje izvještaja o namjenskom korištenju i utrošku sredstava ostvarenih od naknade za vode i koncesione naknade prikupljenih u Budžetu opštine Kozarska Dubica u toku prošle godine.
Nakon provedene konkursne procedure za direktora javne ustanove Dječiji vrtić „Pčelica“ Skupština opštine imenovala je Maju Berberović, diplomiranog profesora razredne nastave iz Kozarske Dubice.
24.01.2024. - RELJIĆ:BRIGA O STARIM I USAMLJENIM LICIMA OBAVEZA SVIH
„Kad te sustignu godine i bolest teško je, ali je još teže kada sve to dočekaš sam, bez ikog svog“, kaže Mira Čolić sedamdesetsedmogodišnja starica koja živi sama, bez primanja, u Babincu, selu na samoj međi dubičke i kostajničke opštine, u kontejneru koji joj je odmah po zemljotresu 2020. obezbijedila Opština Kozarska Dubica i koji je već četvrtu godinu njen dom.
Na kontejneru su nastala oštećenja, tu su problemi sa prokišnjavanjem i pitkom vodom, koje što prije treba riješiti. To je i razlog današnje posjete ovoj starici načelnika Radenka Reljića i njegovih saradnika, Darijana Babića načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i Duška Bodilovića načelnika Odjeljenja za poljoprivredu, koji su utvrdili stanje na objektu i odmah dogovorili radove na popravci.
Ni ovog puta nisu došli praznih ruku, donijeli su prehrambene i higijenske proizvode i nešto novca da joj se nađe pri ruci, pomoć koja je Miru veoma obradovala, kao i onda kada je nakon zemljotresa dobila kontejner, jer njena kuća, zbog oštećenja, više nije bila za stanovanje.
„Za probleme koje Mira ima na kontejneru i sa ogrijevom saznali smo od njenih poznanika“, kazao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i pozvao sugrađane koji imaju saznanja o licima koja žive sama, izolovana i u teškoj situaciji da o tome obavijeste nadležne službe u opštini kako bi im se pomoglo koliko je to moguće.
„Nažalost prema ovoj starici život nije bio milosrdan, živi sama, bez komšija, jednostavno nema od čega da živi, nema penzije, ni socijalne pomoći“, kaže Reljić i ističe da u ovoj posjeti nema populizma, jedini razlog naše posjete jeste da se pomogne ovoj starici.
On je rekao da će problem sa prokišnjavanjem kontejnera uskoro biti riješen, kao što je i juče riješen problem sa pitkom vodom.
„Dobili smo i informaciju da je ove zime bez grijanja zbog čega je nekoliko dana bila prinuđena da boravi u oštećenoj kući, koja nije samo neuslovna, nego zbog oštećenja i u ruševnom stanju. I za to smo našli rješenje, tako da će se u petak u ovaj kontejner instalisati klima uređaj“, kazao je Reljić.
On je rekao da ovakvih lica kao što je Mira ima još na području Kozarske Dubice i pozvao Dubičane da pokažu solidarnost i pomognu, te da obavijeste nadležne opštinske službe o takvim slučajevima.
Priča Mire Čolić nažalost nije rijetkost, sve je više starih i usamljenih kojima je pomoć potrebna, a kako bi im se pomoglo prije svega treba saznanje o tome, da ih neko obiđe, porazgovara i sa drugima podijeli njihove probleme, jer se gotovo uvijek nađe i neko ko ima razumijevanja, može i hoće da se neznancu nađe u nevolji.
22.01.2024. - XXII REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE U PETAK, 26. JANUARA
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić zakazao je za petak, 26. januar 22. redovnu sjednicu lokalnog parlamenta.
Dnevnim redom sjednice planirano je razmatranje 16 tačaka, među kojima je i nekoliko iz komunalne djelatnosti.
Odbornici će razmatrati Odluku o načinu pružanja Javne komunalne usluge prikupljanja, transporta i deponovanja komunalnog otpada na području opštine i Odluku o davanju saglasnosti na Cjenovnik komunalnih usluga odvoza komunalnog otpada preduzeća „Komunalac“ a.d. Kozarska Dubica.
Pored toga, na dnevnom redu je i Odluka o javnom vodovodu i kanalizaciji, te prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o cijeni komunalne usluge vode i odvodnje preduzeća „Vodovod “a.d.Kozarska Dubica.
Odbornici će razmatrati i Izvještaj o namjenskom korištenju-utrošku sredstava ostvarenih od naknade za vode i koncesione naknade prikupljenih u budžet opštine u 2023. godini, kao i programe korištenja sredstava od tih naknada za 2024. godinu.
Sjednica Skupštine opštine će biti održana u velikoj skupštinskoj sali sa početkom u 09.00 časova.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi