V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

05.01.2023. - NERADNI DANI U REPUBLICI SRPSKOJ 6., 7. I 9. JANUAR
U Republici Srpskoj sutra i u subotu, 7. januara, vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa posla radi obilježavanja Badnjeg dana i Božića, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.
Neradni dani u Republici Srpskoj su 6, 7. i 9. januar
Neradni dan biće i ponedjeljak, 9. januar, kada se praznuje Dan Republike Srpske, koji je republički praznik.
Neradni dani određeni su Zakonom o praznicima Republike Srpske, Zakonom o Danu Republike Srpske i odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike Srpske.
U dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i osobe koje profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
05.01.2023. - EKIPA "MQ AGROFLORA" POBJEDNIK NOVOGODIŠNJEG TURNIRA U MALOM FUDBALU
Ekipa "MQ agroflora" iz Kozarske Dubice pobjednik je tradicionalnog novogodišnjeg turnira u malom fudbalu u ovoj opštini.
U finalnom suretu savladali su ekipu restoran "Bulevar" 5:1.
Za najboljeg golmana u seniorskoj konkurenciji proglašen je Srđan Modić iz drugoplasirane ekipe "Bulevar", dok su iz pobjedničke ekipe najbolji igrač turnira Bojan Burazor i najbolji strijelac Predrag Pralica.
Pobjednička ekipa posvetila je svoj trijumf preminulom fudbaleru Ognjenu Pralici.
Pobjednički pehar najboljoj ekipi uručio je načelnik opštine Radenko Reljić, koji je istakao da je turnir i ove godine ispunio očekivanja organizatora, te da je učestvovao veliki broj ljubitelja malog fudbala.
Reljić je naglasio da će opština i dalje podržavati ovu sportsku manifestaciju koja je među najdugovječnijim u Kozarskoj Dubici.
Drugoplasiranoj ekipi pehar je uručio direktor Specijalne bolnice "Mlječanica" Darko Banjac.
Najboljim pojedincima u seniorskoj konkurenciji i pobjedničkoj ekipi veterana nagrade je uručio ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović, koji je pohvalio organizatore i zahvalio svima koji su podržali turnir.
U konkurenciji veterana pobijedila je "Vulkanizacija Mario" iz Petrinje u Hrvatskoj koja je 5:2 savladala ekipu Nacionalni park "Kozara" iz Prijedora.
U konkurenciji kadeta pobijedio je "PGP Prijedor", a među pionirima ekipa "Komunalac", koja je bila bolja od Omladinske škole fudbala "Borac".
U najmlađoj kategoriji pretpionira "Vilenjaci" su slavili protiv ekipe "Lidija nokti" rezultatom 1:0.
U završnoj večeri turnira članovi najmlađe selekcije Fudbalskog kluba "Borac" odigrali su dvije revijalne utakmice i nagrađeni su novogodišnjim paketićima koje su im obezbijedili opština Kozarska Dubica, preduzeća "Komunalac" i Centar za informisanje i kulturu.
Paketiće najmlađim fudbalerima, ali i nagrade najuspješnijim u mlađim selekcijama turnira, uručili su direktor preduzeća "Komunalac" Igor Savković i predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić.
Turnir je i ove godine bio međunarodnog karaktera i okupio je 43 ekipe iz Republike Srpske, Federacije BiH i Hrvatske u kategoriji seniora, veterana, kadeta, pionira i predpionira.
Ljubitelji fudbala su sa tribina vjerno pratili sve što se dešava na terenu sportske dvorane, a tokom 15 takmičarskih dana odigrana je 81 utakmica.
Najbolji su i ovog puta, osim pehara i diploma, dobili vrijedne nagrade. Prvoplasirana seniorska ekipa osvojila je 7.000 KM, a najbolja ekipa u kategoriji veterana 1.000 KM.
Pokrovitelji 33. turnira su opština Kozarska Dubica i Specijalna bolnica "Mlječanica", dok je medijski pokrovitelj Centar za informisanje i kulturu.
31.12.2022. - RELJIĆ: MIR, ZDRAVLJE, SREĆA I LJUBAV MEĐU LJUDIMA NAJVEĆE VRIJEDNOSTI I ŽELJE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić čestitao je svim Dubičanima predstojeće novgodišnje praznike, ističući da su mir, zdravlje, sreća i ljubav među ljudima najveće vrijednosti i želje.
“To je osnovno i najvažnije, a ostalog će svega dovoljno biti. U odnosu na posljednjih nekoliko godina u finansijskom smislu Opština Kozarska Dubica nešto malo bolje stoji i nadam se da to primjete i naši građani”, rekao je Reljić u izjavi novinarima.
On je najavio da će povodom 9. januara – Dana Republike Srpske biti organizovana proslava na gradskom trgu u Kozarskoj Dubici.
“Pregovaramo sa izvođačima koji bi trebali da okupe veći broj Dubičana i to je tradicionalna proslava kada se veliki broj naših građana i stanovnika ostalih gradova okupi na gradskom trgu”, rekao je Reljić.
30.12.2022. - OBILJEŽENA KRSNA SLAVA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA - SVETI ĐAKON AVAKUM
Služenjem liturgije i slavskim obredom u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, u prisustvu zvaničnika i gostiju, opština Kozarska Dubica obilježila je danas krsnu slavu – Svetog prepodobnomučenika đakona Avakuma.
Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić izjavi je da lokalna vlast i Crkvena opština imaju izuzetno dobru saradnju, a da opština pomaže sve vjerske zajednice, posebno Srpsku pravoslavnu crkvu.
"Slavu opštine Kozarska Dubica, kao i prethodnih godina, obilježavamo skromno i dostojanstveno, a pozvali smo naše privrednike i predstavnike republičkih i opštinskih struktura i sve ljude dobre volje koji žele da danas s nama proslave slavu", rekao je Reljić novinarima.
On je podsjetio da je đakon Avakum svetitelj koji je krajem 18. vijeka živio na ovom području, a stradao je od osmanlijske vlasti sa samo 20 godina jer nije želio da se odrekne svoje vjere i da prihvati islam.
"Kasnije je proglašen svecem i naša opština je uzela njegovo ime kao slavu", rekao je Reljić.
Sumirajući godinu koja je na izmaku, Reljić je rekao da je bila teška i turbulentna zbog globalne situacije, posebno rata u Ukrajini.
"U odnosu na posljednjih nekoliko godina opština Kozarska Dubica finansijski malo bolje stoji i to osjete sve nevladine i vjerske organizacije koje mi finansiramo", rekao je Reljić.
Paroh dubički Slobodan Malinović rekao je da je sveti đakon Avakum svetitelj koji je podnio teške muke u borbi za slobodu u vrijeme srpskih ustanaka, ali nije bio spreman da se odrekne svog srpskog imena i pravoslavne vjere.
"Kao takav slavljen je i poštovan među mnogima i u mnogim krajevima gdje je boravio, i u Srbiji, i u našim krajevima, a pogotovo u Kozarskoj Dubici gdje je slava opštine i jedna od slava u manastiru Moštanica, kome se danas podiže kapela u manastirskom kompleksu", rekao je Malinović.
On je svim građanima pravoslavne vjere čestitao današnji praznik uz želje da ga provedu u zdravlju i blagoslovu i da ih sveti đakon Avakum sačuva, zaštiti i pomogne, ne samo u ovaj dan nego uvijek kada im je potrebna njegova zaštita i blagoslov.
Obilježavanju krsne slave opštine Kozarska Dubica prisustvovali su i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Brdar i Bobana Ćibić, ambasador BiH u Sjevernoj Makedniji Dragan Jaćimović, opštinski zvaničnici, predstavnici političkih partija, preduzeća i organizacija i drugi gosti.
Liturgiju u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla služili su sveštenici dubičke parohije Slobodan Malinović i Vojo Docić, a nakon slavskog obreda, opštinski zvaničnici i gosti okupili su se na prijemu u Svetosavskom domu.
29.12.2022. - KOMUNALNA POLICIJA: RADNO VRIJEME ZA PREDSTOJEĆE PRAZNIKE
Iz Komunalne policije podsjećaju preduzetnike i preduzeća koji obavljaju proizvodnu, trgovinsku, zanatsku, ugostiteljsku, uslužnu i drugu djelatnost da su dužni da poštuju propisano radno vrijeme u dane predstojećih republičkih praznika, koji su i neradni dani.
U redovnom radnom vremenu za novogodišnje praznike koje svetkujemo 1. i 2.januara, te za Dan Republike 9. januara, mogu da rade privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe.
Pored ovih privrednih subjekata, 1. januara mogu da rade pekare i dragstori i to u radnom vremenu od 8 do 12 časova.
Drugog i devetog januara od 8 do 12 časova mogu da rade i svi ostali privredni subjekti.
U dane republičkih praznika, privrednici koji se bave proizvodnjom čiji proces proizvodnje ne dozvoljava obustavljanje proizvodnje bez veće štete, mogu obavljati djelatnost u vremenu koje zahtjeva minimalan proces rada.
Za ugostiteljske objekte važi uobičajeno praznično radno vrijeme, koje je od 20.decembra do 20. januara duže za jedan čas.
Iz Komunalne policije upozoravaju preduzetnike i preduzeća da se pridržavaju propisanog radnog vremena.
27.12.2022. - OBVJEŠTENJE: NERADNI DANI ZA NOVU GODINU, BOŽIĆ I DAN REPUBLIKE
U Republici Srpskoj neradni dani su nedjelja i ponedjeljak, 1. i 2. januar, saopšteno je danas iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.
U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, Zakonom o Danu Republike Srpske i Odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike, neradni dan je i ponedjeljak, 9. januar.
U saopštenju se navodi da u dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
U Republici Srpskoj neradni dani su i Badnji dan, petak, 6. januar i Božić, subota, 7. januar.
“U ove dane vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta”, dodaje se u saopštenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave.
26.12.2022. - ODRŽAN SASTANAK ORGANIZACIONOG ODBORA MANIFESTACIJE "PLIVANJE ZA ČASNI KRST"
Na Bogojavljenje, 19. januara, u Kozarskoj Dubici po drugi put biće organizovano plivanje za Časni krst, pod pokroviteljstvom Opštine Kozarska Dubica, a u organizaciji Srpsko prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) “Prosvjeta” Kozarska Dubica.
Na sastanku Organizacionog odbora koji je danas održan konstatovano je da će broj učesnika biti 25, te da će sve dežurne službe, kao i relevantne ustanove i preduzeća biti angažovane na dan manifestacije kako bi sve proteklo u najboljem redu.
Uz blagoslov i pomoć Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvo dubičkih parohija služiće Svetu liturgiju i sa vjernim narodom krenuti u litiji od hrama Svetih apostola Petra i Pavla do splava “Sveti Nikola” na gradskom keju.
“Nakon dolaska litije usljediće čin velikog osveštanja vode i svečano plivanje do Časnog krsta”, precizirao je Zoran Sinkić, predsjednik “Prosvjete” i organzator.
Sveta liturgija počeće u 9.00 časova, a polazak litije je planiran za 10.30, dok će u 11.00 časova početi plivanje za Časni krst.
“Manifestacija je prošle godine okupila brojne sugrađane i to nas je motivisalo da damo više da ovaj događaj ima tradiciju. Uvijek kroz istoriju Srpske pravoslavne crkve, kada su se neprilike dešavale, organizovala se litija kroz grad ili sela. Na taj način kroz molitvu suzbijala se nepogoda koja je snalazila naš narod”, rekao Sinkić.
On je najavio da će pobjednik biti nagrađen dukatom i ikonom, a da će i ostali učesnici dobiti prigodne nagrade.
”Pozivamo sve naše sugrađane i privatna društva da se uključe u organizaciju ovog velikog događaja i da se na taj način ugrade u ovaj veliki dan”, rekao je Sinkić.
Udruženja “Srbi za Srbe” i “Prometej” biće uključeni u organizaciju ovog događaja.
Učesnici plivanja za Časni krst mogu se prijaviti od 2. do 17. januara na telefon 065 488-053 Zoran Sinkić ili na mejl – info@milmaks.com.
Uz prijavu je potrebna i potvrda o zdravstvenom pregledu, a pravo učešća imaju svi koji su punoljetni.
Današnjim sastankom koji je održan u prostorijama Opštinske uprave, prisustvovali su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Policijske stanice, Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice, Komunalne policije, Turističke organizacije, preduzeća “JP “Centar za informisanje i kulturu”, “Komunalac”, te udruženja “Srbi za Srbe” i “Prometej”.
23.12.2022. - BOŽIĆNA ČESTITKA KATOLIČKIM VJERNICIMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić čestitao je župniku crkve “Uzvišenja svetog križa” Marku Vidoviću i svim katoličkim vjernicima Božić, poželjevši im da ovaj veliki praznik donese radost i blagostanje.
„U ime opštine Kozarska Dubica i u lično ime svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti upućujem najiskrenije čestitke. Neka ovaj veliki praznik donese radost, unese toplinu u srca svih vjernika i ljudi dobre volje i još jednom podsjeti na važnost porodice, prijatelja, razumijevanja i tolerancije, te da svi u dobrom zdravlju proslavite predstojeće praznike“, navodi se u čestitki načelnika opštine.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi