V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.05.2024. - ČESTITKA POVODOM MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su građanima opštine Kozarska Dubica čestitku povodom obilježavanja 1. maja – Međunarodnog praznika rada.
„U ime opštine Kozarska Dubica svim građanima upućujemo čestitke povodom Prvog maja, praznika koji je uvijek bio i ostao simbol borbe za radnička prava i izraz društvene solidarnosti. Neka ovaj praznik bude podsjetnik na potrebu da svakodnevno ulažemo maksimalne napore da bi se osigurao privredni rast i razvoj, te ostvarila i unapređivala prava i položaj radnika. Čestitamo vam 1. maj i želimo da ga proslavite u zdravlju sa svojim porodicama i prijateljima“, navodi se u čestitki.
30.04.2024. - OBAVJEŠTENJE O RADNOM VREMENU TOKOM PRVOMAJSKIH PRAZNIKA
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica obavještava preduzetnike i preduzeća koji obavljaju proizvodnu, trgovinsku, zanatsku, ugostiteljsku, uslužnu i drugu djelatnost da su dani republičkih praznika 1. i 2. maj kada se praznuje Međunarodni praznik rada i 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom neradni dani.
Na prvi dan praznika, 1. maja u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe.
Odlukom načelnika opštine dozvoljeno je da na prvi dan praznika mogu raditi privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske i trgovinske djelatnosti tipa dragstor u vremenu od 08.00 do 12.00 časova.
Na drugi dan praznika, 2. maja, pored privrednih subjekata koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe, u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske i trgovinske djelatnosti tipa dragstor, a u vremenu od 08.00 do 12.00 časova svi ostali privredni subjekti.
Propisano radno vrijeme 9. maja za privredne subjekte je isto kao i drugog dana obilježavanja Međunarodnog praznika rada.
Ugostiteljski objekti u dane praznika radiće neograničeno, odnosno u skladu sa odlukom o radu i radnom vremenu ugostiteljskih objekata.
Iz Komunalne policije upozoravaju preduzetnike i preduzeća da se pridržavaju propisanog radnog vremena jer će Komunalna policija vršiti kontrolu.
29.04.2024. - MINISTARSTVO UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE: SRIJEDA I ČETVRTAK NERADNI DANI
U Republici Srpskoj u srijedu i četvrtak, prvi i dugi maj, biće neradni dani zbog obilježavanja Međunarodnog praznika rada, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.
Neradni dani biće i treći, peti i šesti maj povodom vaskršnjih praznika, kao i deveti maj kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom.
U dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
Načelnik opštine odnosno gradonačelnik će odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave obavezni da rade i u dane praznika i u kom obimu radi zadovoljenja neophodnih potreba građana.
U dane Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima Republike Srpske vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće treći, peti i šesti maj.
Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u te dane.
29.04.2024. - PARASTOS U DONJOJ GRADINI 12. MAJA, MEMORIJALNA AKADEMIJA DAN RANIJE U KOZARSKOJ DUBICI
U opštini Kozarska Dubica danas je održan Organizacioni odbora za pomen žrtvama zločina-genocida Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.
Na sastanku organizacionog odbora, kojim je predsjedavao predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić, potvrđeno je da će centralna manifestacija povodom 79 od proboja logoraša iz ustaškog koncentracionog logora Jasenovac i njegovog najvećeg stratiša Donja Gradina biti održana 12. maja u Spomen-području Donja Gradina.
Dan ranije, 11. maja, u Domu kulture u Kozarskoj Dubici biće održana Memorijalna akademija pod nazivom “Tuga koja traje cijeli život”.
Na današnjem sastanku organizacionog odbora prisustvovali su predstavnici lokalnih institucija, organizacija, ustanova i službi kako bi se obezbijedilo da se izvrše adekvatne pripreme na lokalnom nivou, uključujući regulaciju saobraćaja, uređenje prilaznih puteva i kompleksa Spomen-područja Donja Gradina, kao i učešće građana i učenika osnovnih i srednjih škola.
Potvrđeno je da će 12. maja, od jutarnjih časova biti zatvoren promet na međunarodnom graničnom prelazu Donja Gradina-Jasenovac, a da će se saobraćaj prema Donjoj Gradini odvijati u jednom smijeru.
Prema podacima Spomen-područja Donja Gradina, u zloglasnom ustaškom logoru Jasenovac tokom Drugog svjetskog rata ubijeno je 700.000 žrtava, među kojima je 500.000 Srba, 40.000 Roma, 33.000 Jevreja, 127.000 antifašista. U Jasenovcu je stradalo 20.000 djece.
Pomen žrtvama zločina-genocida Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini jedan je od istorijskih događaja koji zajedno obilježavaju Srbija i Republika Srpska.
27.04.2024. - SVEČANOM AKADEMIJOM ZAVRŠENO OBILJEŽAVANJE DANA OPŠTINE
Povodom obilježavanja 27.aprila-Dana opštine Kozarska Dubica, u Domu kulture večeras je održana Svečana akademija sa prigodnim kulturno- umjetničkim programom koji su pratile brojne zvanice i gosti.
Nakon himni Republike Srpske i Republike Srbije u izvedbi Srpskog pjevačkog društva “Višnjić”, prisutnima se prvo obratio domaćin, načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić koji se ukratko osvrnuo na istorijat grada, broj stanovnika, i na sve važnije događaje i ljude iz opštine.
„Vjerovatno manji broj naših sugrađana zna da je baš u ovo vrijeme na današnji dan prije 79 godina počeo napad partizanskih jedinica na ustaške položaje i prema istorijskim podacima zadatak da oslobodi tadašnju Bosansku Dubicu dobila je 45.divizija Druge armije. Vojska Srbije je oslobodila naš grad“, istakao je Reljić i dodao da će pokrenuti inicijativu da jedna od ulica Kozarske Dubice ponese naziv ove divizije.
On je naveo i podatak da je imenom i prezimenom 16.155 stanovnika naše opštine poginulo u Drugom svjetskom ratu, kao i da je među njima tek 107 bošnjaka i 87 katolika, što govori o ogromnim razmjerama stradanja srpskog stanovništva.
„Kozarska Dubica je danas otvoren grad koji pruža uslove za suživot sva tri naroda koja ovdje žive i želja nam je da i dalje raste i razvija se“, poručio je Reljić na večerašnjoj akademiji.
On je potom uručio zahvalnicu Opštine Kozarska Dubica Brani Krnjajiću kao poseban vid priznanja u ime Opštine i građana Kozarske Dubice za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti profesionalne vojne službe brigadnog generala i pilota nadzvučne borbene avijacije u Vojsci Srbije.
Zahvaljujući se na priznanju koje mu je uručeno, Krnjajić je istakao da mu je posebna čast što je ovu zahvalnicu dobio na današnji datum, kada obilježavamo oslobođenje opštine u Drugom svjetskom ratu, kao i zbog činjenice da je i sam potomak onih koji su prošli strahote logora.
Čestitajući Dubičanima Dan opštine Senka Jujić ministar uprave i lokalne samouprave RS je kazala da joj je veoma drago što današnji praznik obilježavamo zajedno sa prijateljima iz Srbije.
Ona je istakla važnost njegovanja kulture sjećanja.
“To je nešto što smo naslijedili od naših predaka i naša obaveza je da prenesemo na mlade da nikada ne zaborave one koji su stradali u Drugom svjetskom ratu”, kazala je Jujićeva.
Naglasila je da je Kozarska Dubica grad dobrih i sposobnih ljudi, a prije svega slobodarski grad.
"Dolazim u Kozarsku Dubicu više od deset godina i osjećam da jedan dio mene pripada ovdje vama“, izjavio je večeras predsjednik opštine Bela Palanka Goran Miljković.
Čestitajući Dubičanima veliki praznik koji obilježava ne samo istoriju Kozarske Dubice, Republike Srpske , već istoriju srpskog naroda, Miljković je istakao da ni jedna opština u Srpskoj i Srbiji nema takvu bratsku vezu kao što imaju Kozarska Dubica i Bela Palanka.
„Grad Kragujevac i Kozarsku Dubicu povezuje iskreno prijateljstvo i saradnja, kao i zajedničke stradalničke muke koje su zadesile oba grada za vreijeme svjetskog rata. Mi kao narod smo dužni i u obavezi smo da njegujemo poštovanje prema svim stradalim i našim herojima jer kultura sećanja je od velike važnosti, ali isto tako imamo obavezu da gradimo zajedničku budućnosti“, kazala je Slavica Radenković, odbornik Skupštine grada Kragujevca.
Nikola Vučen predsjednik opštine Smederevska Palanka je sa večerašnje akademije poručio da će Srbija svakako biti uz svoj narod.
„Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić se na svaki mogući način bori i pokušava da nas objedini i da svi zajedno opstanemo kao srpski narod. Siguran sam da će uspjeti u tome, a vjerujem i u vas kao što vjerujem i u nas. Drago mi je i što kad dođem ovdje vidim da se na svakom skupu intoniraju himne Republike i Srbije i predložću predsjedniku Srbije da se i u Srbiji sviraju dvije himne jer mi smo zapravo jedan narod“, istakao je Vučen.
Svečanoj akademiji su prisustvovali poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Bobana Ćibić i Dragan Brdar, zamjenik načelnika Kozarske Dubice Marko Tankosić, predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić, načelnici i gradonačelnici susjednih gradova i opština, te ostali predstavnici duhovnog i javnog života opštine.
U programu svečane akademije učestvovali su SPD „Višnjić“, Dramski studio „Artis“ i mlada Dubičanka, učesnica nedavno održanog Finala takmičenja pjevača amatera u našem gradu.
27.04.2024. - ODRŽANE 56. "TRKE OSLOBOĐENJA"
U okviru obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica danas je održana tradicionalna, 56. „Trka oslobođenja“ koja je i ovog puta okupila mnoštvo učesnika i gledalaca.
Istrčano je 18 trka u devet kategorija, a pored medalja, pehara, diploma i majica, juniori i seniori su dobili i novčane nagrade, prva tri prvoplasirana juniora i juniorke nagrađeni sa po 50, 40 i 30 KM, a seniori i seniorke sa 300 maraka za prvo, 200 za drugo i 100 KM za treće mjesto.
Prvi su trčali najmlađi, polaznici Dječijeg vrtića Pčelica. Zlatna medalja u ženskoj konkurenciji pripala je Lamiji Tatarević, srebro Teodori Čelica, a bronzana medalja Sofiji karlica. Među dječacima najbrži je bio Jakša Vujatović, drugi Novak Milaović, a treći Nikola Milanković.
Prvo i drugo mjesto među prvim razrednima osvojile su Bojana Krnjajić i Una Novaković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, dok je treće mjesto osvojila Tamara Grbić iz OŠ „Sveti Sava“. Među dječacima, prvi je bio Đorđe Milun i škole „Sveti Sava“, dok su drugo i treće mjesto osvojili Viktor Grbić i Miloš Raković iz škole „Vuk Karadžić“.
U kategoriji drugih i trećih razreda u ženskoj konkurenciji najbolje su bile učenice škole „Sveti Sava“, prva je bila Marija Toroman, druga Vanja Mašić, a treća Alkeksandra Pekić. U muškoj konkurenciji prvi je bio Nikola Kobas iz OŠ“Vuka Karadžić“, a drugo i treće mjesto osvojili su učenici škole „Sveti Sava“Lazar Šuvak i Aleksa Jokić.
Prva mjesta u kategoriji četvrtog i petog razreda pripala su Milici Vikalo iz škole „Sveti Sava“ i Veljku Vila iz škole „Majka Knežopoljka“. Drugo i treće mjesto u ženskoj konkurenciji osvojile su učenice škole “Sveti Sava” Barbara Balaban i Anastasija Kesić , a u muškoj Milan Grgić i Viktor Krajinović iz škole “Vuk Karadžić”.
Najbrži u u kategoriji šestog i sedmog razreda bili su Marija Dardić i Viktor Kondić iz OŠ“Vuk Karadžić“. Una Pralica iz škole “Sveti Sava” je bila druga, a Ivona Lukić iz škole “Vuk Karadžić” treća, dok je drugo mjesto kod dječaka osvojio Mihajlo Kecman iz škole “Vuk Karadžić”,a treće Novak Stojnić iz OŠ”Sveti Sava”.
Među učenicima osmog i devetog razreda Ena Stijović i Viktor Stojanović iz OŠ“Sveti Sava“ bili su prvi. U ženskoj konkurenciji drugo i treće mjesto pripalo je učenicama škole “Vuk Karadžić” Anđeli Majkić i Sari Vidović , a iz iste škole su osvajači drugog i trećeg mjesta u muškoj konkurenciji Vuk Pralica i Stefan Kojanović.
Kod srednjoškolaca najbriži su danas bili Nina Burazor i Luka Grgić. Kod srednjoškolki druga je bila Ema Tulić, treća Adrijana Karan ,dok je kod srednjoškolaca drugi bio Danilo Burazor, a treći Teodor Milanković.
U juniorskoj kategoriji prvo mjesto osvojili su Neda Radulović i David Mirković iz AK“Prnjavor“. Iz istog kluba je drugoplasirana juniorka Sofija Šušak, dok je treća bila Dubičanka Marija Dardić. Kod juniora drugi je bio Filip Radulović, a treći Luka Kalaba.
U seniorskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Marija Vrajić iz AK“Maksimir“ Zagreb, druga je bila Anastasija Udovčić iz AK”Prijedor”,a treća Jovana Radulović iz AK “Prnjavor”.
U muškoj konkurenciji prošlogodišnji uspjeh ponovio Uroš Gutić iz AK“Borac“ Banjaluka, drugo mjesto osvojio je Mlađan Samardžić iz AK “Maraton” Brčko, dok je treći bio Ante Živković iz Ak “Zaprešić” Zagreb.
Nagrade najbržim takmičarima 56.“Trke oslobođenja“ dodjeljivali su načelnik opštine Radenko Reljić, zamjenik načelnika opštine Marko Tankosić, sekretar Skupštine opštine Miloš Banjac i načelnici opštinskih odjeljenja Duško Bodilović, Bojan Aćimović i Goran Dragaš.
Reljić je istakao da je “Trka oslobođenja” veoma lijep događaj u kojem učestvuju mnogobrojni takmičari koji uz to imaju i veliku podršku svojih roditelja, baka, deka i prijatelja.
On je naglasio da je zbog toga sigurno da će se organizovati i u budućnosti.
Prva „Trka oslobođenja“ u Kozarskoj Dubici održana je davne 1952.godine, a prvi pobjednik je bio Radovan Latinović.
27.04.2024. - RELJIĆ: 27. APRIL ZNAČAJAN ISTORIJSKI DATUM ZA SVE DUBIČANE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić istakao je da je 27. april značajan istorijski datum za sve stanovnike ove lokalne zajednice jer su partizanske jedinice na taj dan prije 79 godina oslobodile grad od ustaške okupacije i nacističke vojske.
Reljić je podsjetio da je u Drugom svjetskom ratu Kozarska Dubica izgubila 53 odsto stanovništva.
On je svim Dubičanima čestitao Dan opštine - 27. april, dodajući da mu je posebno drago što se danas proslavlja zajedno sa gostima iz Srbije, iz bratskih opština Kragujevac, Bela Palanka, Mali Zvornik i Smederavska Palanka.
U čestitki sugrađanima Reljić je poželio da Kozarska Dubica ima prosperitet, mir među narodima i da sa ponosom nosi svoje ime, kao i prethodnih vijekova.
Čestitajući Dubičanima Dan opštine, ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić istakla je važnost njegovanja kulture sjećanja.
"To je nešto što smo naslijedili od predaka i naša obaveza je da prenesemo na mlade da nikada ne zaborave one koji su stradali u Drugom svjetskom ratu", izjavila je Jujićeva.
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac čestitao je Dan opštine građanima Kozarske Dubice i opštinskom rukovodstvu.
"Dan opštine vezan je za našu ponositu Kozaru, za borbu za slobodu koju je naš narod tražio uvijek kroz istoriju. Mi smo slobodarski narod i upravo 27. april označava tu slobodu i našu borbu za opstanak na ovim prostorima", rekao je Banjac.
On je zahvalio rukovodstvu opštine što se ovaj značajan datum obilježava dostojanstveno i izrazio nadu da će Kozarska Dubica i dalje koračati naprijed sa određenim ulaganjima i infrastrukturnim projektima.
Banjac je naveo da će u Donjoj Gradini 12. maja biti obilježen Dan sjećanja na stradale u jasenovačkom logoru, te da se ne smije zaboraviti da je srpski narod drugi po broju stradalih u Drugom svetskom ratu u logorima.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić rekao je da je današnji praznik izuzetno značajan za sve stanovnike Kozarske Dubice i zahvalio svima koji doprinose razvoju grada.
On je istakao da se ovaj datum mora i dalje obilježavati jer je Kozarska Dubica dobila slobodu, koja je i u današnje vrijeme najveće bogatstvo.
U okviru programa obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica - 27. aprila u kabinetu načelnika opštine upriličen je prijem za goste i delegacije bratskih i prijateljskih opština.
Položeni su vijenci na spomenik Stojanke majke Knežopoljke u pomen na sve žrtve NOR-a, a u Svetsoavskoj ulici održana je tradicionalna Trka oslobođenja.
Povodom Dana opštine održana je i svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj su uručene zahvalnice zaslužnim ustanovama, pojedincima, preduzećima i organizacijama.
Dobitnici ovogodišnjih zahvalnica opštine su Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica", Narodna biblioteka Kozarska Dubica, doktor Draško Arežina, Srednjoškolski centar "Nikola Tesla" i Miloš Radulović.
Zahvalnice povodom Dana opštine dobila su preduzeća "Jelena" i "Agroflora", Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" u Kozarskoj Dubici i Crveni krst Slovenije.
Dan opštine Kozarska Dubica - 27. april ustanovljen je statutarnom odlukom Skupštine opštine u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a.
U nastavku programa obilježavanja Dana opštine u 20.00 časova biće održana svečana akademija u Domu kulture.
27.04.2024. - NA SVEČANOJ SJEDNICI SKUPŠTINE OPŠTINE URUČENE ZAHVALNICE ISTAKNUTIM USTANOVAMA, PREDUZEĆIMA, ORGANIZACIJAMA I POJEDINCIMA
U nastavku obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica održana je Svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica na kojoj su načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uručili zahvalnice Opštine Kozarska Dubica zaslužnim ustanovama, pojedincima, preduzećima i organizacijama iz naše opštine.
U prisustvu zvaničnika Republike Srpske, ministra uprave i lokalne samouprave Senke Jujić, poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darka Banjca, Dragana Brdara i Bobane Ćibić, odbornika i gostiju iz Bele Palanke, Kragujevca i Malog Zvornika, na svečanoj sjednici pročitane su čestitke upućene rukovodstvu i građanima Kozarske Dubice povodom Dana opštine, a istoričar Savan Janković održao je istorijski čas koji je posvetio svetitelju Đakonu Avakumu i istorijatu Dubice.
Čestitke za Dan opštine uputili su: predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik NS RS nenad Stevandić, ambasadorBiH u Švajcarskoj Boro Bronza, gradonačelnik Trebinja, Crveni krst Sovenije, kao i načelnici i gradonačelnici susjednih opština i gradova.
Čestitajući Dubičanima Dan opštine Senka Jujić ministar uprave i lokalne samouprave RS istakla je važnost njegovanja kulture sjećanja.
“To je nešto što smo naslijedili od naših predaka i naša obaveza da prenesemo na mlade da nikada ne zaborave one koji su stradali u Drugom svjetskom ratu”,kazala je Jujićeva.
Ona je podsjetila da smo prije par dana obilježili datum proboja posljednje grupe logoraša iz koncentracionog logora Jasenovac i da ćemo uskoro obilježiti Dan sjećanja u Donjoj Gradini i ponovo istakla da nešto što su nam naši preci ostavili u amanet treba da prenesemo našim mladima da ne zaborave.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić je rekao da je današnji praznik od izuzetnog značaja za sve stanovnike Kozarske Dubice i zahvalio se svima koji doprinose razvoju našeg grada.
Čestitajući Dubičanima Dan opštine, Rokić je istakao da se ovaj datum mora i dalje obilježavati jer smo se tada oslobodili od fašizma i dobili slobodu.
“Smatram da je sloboda i u današnje vrijeme najveće bogatstvo”, istakao je Rokić.
Zahvalnica opštine Kozarska Dubica dodijeljena je JZU Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“ kao poseban vid priznanja u ime Opštine i građana Kozarske Dubice za izuzetne rezultate ostvarene u razvoju banjsko-zdravstvenog turizma, značajnom unapređenju sistema zdravstvene zaštite u oblasti medicinske rehabilitacije i dijagnostike i uspješnu realizaciju najvećeg investicionog ciklusa u oblasti zdravstva na području opštine Kozarska Dubica u posljednjih nekoliko decenija.
Zahvalnicu je preuzeo izvršni direktor za medicinski sektor Bolnice „Mlječanica“ Mile Čeko.
Direktoru JU „Narodna biblioteka“ Kozarska Dubica Danijeli Mandić uručena je zahvalnica Opštine Kozarska Dubica kao poseban vid priznanja u ime Opštine i građana Kozarske Dubice za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti bibliotečke djelatnosti i kulture i doprinos organizaciji kulturnih i drugih događaja značajnih za unapređenje kulturne ponude na području opštine Kozarska Dubica.
Doktor Draško Arežina dobio je zahvalnicu Opštine Kozarska Dubica za izuzetne rezultate ostvarene u ljekarskoj profesiji, posvećenost i humanost u radu i odnosu sa pacijentima i doprinos razvoju opštine Kozarska Dubica u oblasti zdravstvene zaštite, dok je direktoru JU Srednjoškolski centar „Nikola Tesla“ Goranu Tubiću uručena zahvalnica za izuzetne rezultate koje je ta obrazovna ustanova ostvarila u radu u oblasti srednjoškolskog obrazovanja i vaspitanja, prosvjetnog rada i kulture.
Miloš Radulović dobitnik je zahvalnice Opštine Kozarska za postignute rezulate u policijskoj profesiji, doprinos unapređenju rada policije u zajednici, kao i izuzetnu humanost iskazanu u dobrovoljnom davalaštvu krvi na području opštine Kozarska Dubica.
Direktor preduzeća „Jelena“ d.o.o Marko Vlajsević preuzeo je zahvalnicu Opštine Kozarska Dubica kao poseban vid priznanja u ime Opštine i građana Kozarske Dubice za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti privrede i doprinos razvoju poljoprivrede, zapošljavanja i povećanje obima investicija u privredi i izvoza na području opštine Kozarska Dubica.
Zahvalnica je dodijeljena i direktoru preduzeća „Agroflora“ d.o.o. Zoranu Subotiću za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti privrede i doprinos razvoju drvoprerađivačkog sektora, zapošljavanja i povećanje obima investicija u privredi i izvoza na području opštine Kozarska Dubica.
Predsjedniku Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ u Kozarskoj Dubici Zoranu Sinkiću uručena je zahvalnica za izuzetne rezultate koje je “Prosvjeta” ostvarila u oblasti neinstitucionalnog, prosvjetnog, obrazovnog i kulturnog rada, doprinos razvoju kulture, obrazovanja, humanosti, očuvanja tradicija i običaja, kao i njegovanja kulture sjećanja na stradanja srpskog naroda kroz istoriju.
Zahvalnica Opštine Kozarska Dubica naknadno će biti dostavljena i predstavnicima Crvenog krsta Slovenije za ostvarene rezultate i izuzetan doprinos razvoju opštine Kozarska Dubica u oblasti djelovanja Crvenog krsta, uključujući donacije i obuke pripadnika volontera i građana i razvoj svijesti o društvenom angažmanu i dobrobiti građana opštine Kozarska Dubica.
Dan opštine Kozarska Dubica- 27. april, ustanovljen statutarnom odlukom Skupštine opštine u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a.
U nastavku programa obilježavanja Dana opštine u 17.00 časova počeće tradicionalna “Trka oslobođenja” u Svetosavskoj ulici, a u 20.00 svečana akademija u Domu kulture na kojoj će zahvalnica Opštine Kozarska Dubica biti uručena i Brani Krnjajiću kao poseban vid priznanja u ime Opštine i građana Kozarske Dubice za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti profesionalne vojne službe brigadnog generala i pilota nadzvučne borbene avijacije u Vojsci Srbije.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi