V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.04.2022. - NAČELNIKU RELJIĆU URUČENA ZAHVALNICA ZA GENERALNO SPONZORSTVO MEĐUNARODNE OFF ROAD TRKE
Članovi Of roud kluba "Kozara" iz Kozarske Dubice uručili su danas načelniku opštine Radenku Reljiću zahvalnicu za generalno sponzorstvo nedavne Međunarodne of roud trke "Kozara 2022".
"Podrška opštine Kozarska Dubica Of roud klubu sigurno neće izostati ni u narednom periodu jer članovi ovog kluba dobro rade svoj posao, a ujedno promovišu našu opštinu", izjavio je Reljić.
On kaže da je dvanaesta po redu Međunarodna of roud trka u Kozarskoj Dubici, koja je održana početkom aprila, okupila 150 vozila iz desetak država, te da je manifestacija vrijedna pažnje.
"Kada smo se god obratili članovima ovog kluba za pomoć, kada je trebalo pomoći nekome na nepristupačnom terenu zbog snijega i slično, oni su bili uvijek dostupni. Koristim ovu priliku da iskažem zahvalnost ovim momcima zbog učešća u humanim akcijama", rekao je Reljić.
On je članovima "Kozare" poželio da nastave da rade u punom kapacitetu, te i dalje razvijaju ljubav prema automobilima, izgrađuju prijateljstva i šire dobar glas o svom klubu i Kozarskoj Dubici.
Predsjednik Kluba Bojan Miljatović izjavio je da je Of roud savez BiH priznao rezultate takmičara iako nije održan planirani završni dan manifestacije.
"Na nivou Of roud saveza BiH kalendarski imamo šest takmičenja. Naša trka uvijek je u aprilu i prva kalendarska, a takmičenja se održavaju sve do novembra. Izražavamo zahvalnost načelniku opštine i njegovim saradnicima i nadamo se i dalje uspješnoj saradnji", rekao je Miljatović. On je najavio da je naredna trka u Busovači.
Of roud klub "Kozara" ima tridesetak članova sa desetak specijalno pripremljenih vozila za takmičenje.
Ono što ih okuplja već dugi niz godina je druženje i ljubav prema ovoj vrsti vožnje, a članovi Kluba su na raspolaganju opštini i svim ostalim strukturama u lokalnoj zajednici za svaku vrstu pomoći koju mogu da ponude.
Of roud je ekstremni vid sporta, odnosno vožnja terenskim vozilima van puta, po nepristupačnim terenima.
08.04.2022. - OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE USTAŠKOG ZLOČINA U DONJOJ GRADINI 1. MAJA
Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina genocida u Donjoj Gradini ove godine obilježiće se u nedjelju, 1. maja 2022. godine u Spomen području Donja Gradina.
Obilježavanje počinje svetom arhijerejskom liturgijom koja će se služiti u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici u 8.30h.
U Spomen – području Donja Gradina u 11.00 časova počeće okupljanje učesnika parastosa i pomena, a od 11. 15 časova do 11.45 planirano je polaganje cvijeća, vijenaca i paljenje svijeća.
Nakon toga učesnici će krenuti u pomen povorci do grobnog mjesta „Hrastovi“ gdje će biti služen pomen žrtvama ustaškog zločina genocida.
Od 12 do 13 časova služiće se parastos i pomen žrtvama ustaškog zločina genocida u sklopu kojih su pravoslavna, jevrejska i romska molitva, a od 13.30 časova planirano je obraćanje zvaničnika.
Veče prije, u subotu 30. aprila u Domu kulture u Kozarskoj Dubici upriličiće se Duhovna akademija čiji je početak zakazan u 20.00 časova.
08.04.2022. – U OTVARANJE NOVOG HIPER MARKETA KOMPANIJA KORT INVESTIRALA ŠEST MILIONA MARAKA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je otvaranje novog objekta KORT marketa značajan događaj za opštinu Kozarska Dubica jer se radi o investiciji vrijednoj šest miliona maraka.
“Investitor je uložio više od šest miliona maraka u jedan ovako vrijedan objekat koji ispunjava sve evropske i svjetske standarde. Ono što je bitno za naš grad jeste da je ovdje zaposleno više od 60 radnika i koristim priliku da kompaniji poželim uspjeh u realizaciji svih planova“, izjavio je Reljić.
U Kozarskoj Dubici juče je upriličeno veliko otvaranje novog objekta KORT marketa – Hiper KORTA na adresi Kralja Petra I Oslobodioca.
Otvaranje novog i većeg prodajnog objekta, ozvaničeno je najprije u krugu poslovnih saradnika, prijatelja i ostalih zvanica, a potom uz degustacije, roštilj, promocije i nagradnu igru za sve zainteresovane građane koji su posjetili novi KORT na dan otvaranja.
06.04.2022. - RASPISAN JAVNI OGLAS O DAVANJU U ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U MALOM DVORIŠTU
Načelnik opštine Kozarska Dubica raspisao je danas Javni oglas o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta koje čini imovinu opštine putem pribavljanja pismenih ponuda na području katastarske opštine Malo Dvorište ukupne površine 7,77 hektara.
Zemljište se daje u zakup na 25 godina i radi se o voćarskoj proizvodnji.
Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i koja podnesu ponude sa potrebnom dokumenatcijom u roku od 15 dana od dana objavljivanja oglasa.
Ponude se dostavljaju u zatvorenim kovertama poštom ili lično na adresu: Opština Kozarska Dubica, Svetosavska 5, 79240 Kozarska Dubica sa naznakom: „NE OTVARATI – Ponuda za javni oglas za zakup poljoprivrednog zemljišta“.
Otvaranje ponuda izvršiće Komisija za davanje poljoprivrednog zemljišta u zakup 27.aprila 2022.godine u 12 časova u prostorijama Skupštine opštine Kozarska Dubica.
Sve informacije mogu se dobiti u Odsjeku za poljoprivredu na broj telefona 052/416-022.
06.04.2022. - RELJIĆ: DAN OPŠTINE OBILJEŽITI UZ MASOVNO UČEŠĆE GRAĐANA I GOSTIJU
U Opštini Kozarska Dubica održan je drugi sastanak organizacionog odbora za obilježavanje Dana opštine - 27. aprila, na kojem je potvrđen program, koji čini niz događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera, te iskazana namjera lokalne zajednice da dodjeli priznanja i zahvalnice zaslužnim institucijama, pojedincima i organizacijama sa područja naše opštine.
Sastankom je predsjedavao načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, koji je istakao potrebu da se Dan opštine, ustanovljen u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a, obilježi na adekvatan način i na vrijeme izvrše sve organizacione pripreme.
“Cilj nam je da se ponovo, nakon dvije godine epidemioloških mjera, Dan opštine obilježimo uz masovno učeće naših građana i da budemo dobri domaćini svim našim gostima”, rekao je Reljić.
On je dodao da ove godine 27. aprila, 50 godina postojanja slavi Dub Radio, lokalni medij koji je i jedan od najstarijih radio stanica u BiH.
Obilježavanje Dana opštine počeće u 9.00 časova kada će načelnik opštine sa saradnicima ugostiti delegacije iz bratskih i prijateljskih opština iz Srbije i Bugarske.
U 10.00 časova biće položeni vijenaci žrtvama NOR-a kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka.
Svečana sjednica Skupštine opštine biće održana sa početkom u 11.00 časova, a sjednici će pored odbornika, prisustvovati zvaničnici, delegacije i gosti. Dnevnim redom sjednice biće predviđeno i uručenje zahvalnica pojedincima, instituacijama i organizacijama iz Kozarske Dubice.
Tradicionalna Trka oslobođenja, u punom obimu učesnika u svim kategorijama, planirana je za 17.00 časova.
U 20.00 časova biće održana svečana akademija u Domu kulture posvećena Danu opštine i značajnom jubileju Dub Radija.
04.04.2022. - NAČELNIK OPŠTINE I PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE NA OBILJEŽAVANJU DANA OPŠTINE KOSTAJNICA
Opština Kostajnica obilježila je u subotu, 2. aprila, Dan opštine, a svečanoj sjednici Skupštine opštine prisustvovali su načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić.
Povodom obilježavanja Dana opštine, Reljić i Rokić upututili su najsrdačnije čestitke načelniku opštine, predsjedniku Skupštine opštine i svim građanima Kostajnice poželjevši im sreću i napredak u radu.
"U vremenu iza nas kada smo zajedno bili suočeni s ozbiljnim posljedicama pandemije COVID-19 i zemljotresa solidarnost i zajedništvo došli su do posebnog izražaja. Uvjereni smo da će lokalna rukovodstva dvije susjedne opštine i u narednom periodu nastaviti da sarađuju, odgovorno rade na valorizaciji razvojnih resursa i upravljanju u cilju oporavka i napretka lokalnih ekonomija. Zahvalni smo na podršci vlada Srbije i Srpske zahvaljujući kojima smo prevazišli velike krize i nastavili zajedno djelovati u pravcu ravnomjernijeg razvoja i infrastrukturnog povezivanja”, naglasili su zvaničnici Kozarske Dubice u Kostajnici.
01.04.2022. - RELJIĆ: DANAS ISPLATA POLOVINE UKUPNOG IZNOSA GODIŠNJE STIPENDIJE ZA 85 STUDENATA IZ KOZARSKE DUBICE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potpisao je ugovore o stipendiranju, na osnovu kojih će na račune 85 studenata iz Kozarske Dubice danas biti isplaćena polovina ukupnog iznosa stipendije za tekuću akademsku godinu.
“Svi naši student koji su ostvarili prava na opštinsku stipediju dobiće danas polovinu godišnjeg iznosa stipendije. Ovo je mali gest koji će siguran sam obradovati naše studente koji se školuju u Republici Srpskoj, univerzitetima u regionu i inostranstvu jer znamo da studentima svaka pomoć znači mnogo”, rekao je Reljić.
On je naveo da su u prethodnim godinama, zbog smanjenja priliva u opštinskom budžetu koju je izazvala pandemija korona virusa i opšti pad ekonomske aktivnosti, posljedice osjetili i studenti i druge socijalne kategorije.
“Situacija sa opštinskim finansijama sada je znatno stabilnija zavaljujući finansijskoj pomoći Republike Srbije i Vlade Republike Srpske. Sada možemo reći da smo u mogućnosti da redovno vršimo isplate iz opštinskog budžeta i pomognemo različite kategorije našeg stanovništva u skladu sa nadležnostima opštine”, rekao je Reljić.
U akademskoj 2021./2022. godini opština Kozarska Dubica stipedira 85 studenata koji se školuju na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.
Za isplatu stipendija u Budžetu opštine Kozarska Dubica planirana su sredstva u iznosu od 90.000 KM, a na račune svih studenata danas će biti doznačeno po 500 KM opštinske stipendije.
30.03.2022. - UTVRĐEN OKVIRNI PROGRAM PARASTOSA I POMENA U DONJOJ GRADINI
Centralna manifestacija obilježavanja parastosa i pomena žrtvama ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini biće održana 1. maja 2022. godine, a dan ranije, 30. aprila, u Kozarskoj Dubici biće održana Duhovna akademija posvećena svim jasenovačkim žrtvama.
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović predsjedavala je prvom sjednicom Organizacionog odbora za obilježavanje parastosa i pomena žrtvama zločina-genocida Nezavisne Države Hrvatske u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.
Na sjednici su izabrani predsjednik i potpredsjednik Organizacionog odbora i imenovani članovi Izvršnog odbora, te utvrđen okvirni program parastosa i pomena žrtvama zločina-genocida.
Organizacioni odbor pozvao je sve građane Republike Srpske da u što većem broju prisustvuju obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida iz Drugog svjetskog rata u Donjoj Gradini.
Kao član Organizacionog odbora ovom sastanku je prisustvovao i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi