V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

10.12.2022. - SVE SLUŽBE NA TERENU, NAJKRITIČNIJA TAČKA KOD BINJAČKE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić zajedno sa dežurnim službama obilazi teren kako bi se utvrdile sve kritične tačke gdje bi voda, usljed obilnih padavina, mogla ugroziti stanovništvo, odnosno njihovu imovinu.
"Najkritičnija tačka je na nasipu kod Binjačke gdje su angažovane nadležne službe kako bi se reagovalo i spriječilo ugrožavanje domaćinstava u ovom dijelu grada”, rekao je Reljić i pozvao stanovnike da iz svojih podruma stvari premjeste na viši nivo i da slijede instrukcike nadležnih službi koje su u pripravnosti.
On je pojasnio da je količina vode prevelika i da bez obzira što crpne pumpe rade u punom kapacitetu, postoji opasnost od vode.
“Sve službe su na terenu, pratimo stanje i u slučaju potrebe zasjedaće Krizni štab. Još jednom poziv građanima da slijede instrukcije i iz podruma stvari premjeste na viši nivo”, poručio je načelnik Reljić i dodao da se za sada na putu prema Prijedoru u mjestu Knežica, kao i u pravcu Kostajnice saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom. Voda je, takođe, prekrila polovinu saobraćajnice na putu prema Gradišci kod “Crnačkog mosta”, a u mjestu Orahova prema Gradišci put je potpuno pod vodom.
09.12.2022. - ZAKAZANA GODIŠNJA I XVI REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić sazvao je godišnju sjednicu Skupštine opštine, koja će se održati 16. decembra 2022. godine.
Na godišnjoj sjednici biće razmatran Program rada Skupštine opštine za 2023. godinu, Prijedlog budžeta opštine Kozarska Dubica za 2023. godinu i odluka o izvršenju budžeta opštine.
Istog dana biće održana i XVI redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica sa 27 tačaka dnevnog reda.
09.12.2022. - NAJAVA: U NEDJELJU POČINJE TRADICIONALNI NOVOGODIŠNJI TURNIR U MALOM FUDBALU
Tradicionalni novogodišnji turnir u malom fudbalu "Kozarska Dubica 2022" počeće u nedjelju, 11. decembra, a učešće u seniorskoj kategoriji prijavilo je više od 20 ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH i Hrvatske.
Turnir je i ove godine međunarodnog karaktera, a učesnici se mogu prijavljivati do sutra u 19.00 časova kada će u sportskoj dvarani biti obavljeno izvlačenje grupa.
Organizatori su saopštili da će turnir početi u nedjelju u 17.30 časova prvim susretom u seniorskoj konkurenciji.
Osim seniora, na tradicionalnom takmičenju u malom fudbalu učestvuju i veterani, kadeti, pioniri i pjetlići.
Za ove kategorije takmičara prijave se primaju do 20. decembra na brojeve telefona 066/650-535 i 065/ 606-313.
Kao i do sada turnir prati bogat nagradni fond. Nagrada za prvo mjesto je 7.000 KM u kategoriji seniora, dok u veteranskoj konkurenciji iznosi 1.000 KM.
Završetak turnira planiran je u prvoj sedmici januara.
Pokrovitelji su opština Kozarska Dubica i Specijalna bolnica "Mlječanica", a medijski pokrovitelj i ove godine je Centar za informisanje i kulturu Kozarska Dubica.
09.12.2022. - ZIMSKA SLUŽBA SPREMNA ZA SNJEŽNE PADAVINE
Zimska služba u Kozarskoj Dubici je spremna za snježne padavine, pored mehanizacije, imaju dovoljno sredstava za posipanje i radne snage, potvrdio je danas načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić.
On je rekao i da je ovih dana završen tender za izbor izvođača radova na održavanju puteva u zimskom periodu u 2023. godini na području opštine Kozarska Dubica, te da će naredne, kao i ove godine, taj posao obavljati dubičko preduzeće "MR Slijepčević".
Radom Zimske službe u Kozarskoj Dubici pokriveno je 776,5 kilometara gradskih, lokalnih i seoskih puteva.
Zimska služba u gradu brine o prohodnosti oko 40 kilometara saobraćajnica, a na području Knežice održavaju se četiri kilometra puteva.
07.12.2022. - U KOZARSKOJ DUBICI KOORDINACIONI SASTANAK PODRUČNOG ODJELJENJA CIVILNE ZAŠTITE BANJALUKA
Opština Kozarska Dubica danas je domaćin koordinacionog sastanka područnog odjeljenja civilne zaštite Banjaluka, na kojem je analizirana realizacija zadataka u sprovođenju mjera civilne zaštite u Republici Srpskoj.
Sastanak je otvorio načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, koji je istakao da je civilna zaštita imala aktivnosti na području Kozarske Dubice u proteklih nekoliko godina u situacijama nakon zemljotresa i poplava.
„Sve te službe koje su radile na terenu danas imaju priliku da u mirnoj situaciji analiziraju prethodne aktivnosti i razmotre svoje planove i programe, te da se bolje upoznaju i ta poznanstva iskoriste za bolju komunikaciju u slučaju potrebe“, rekao je Reljić novinarima.
On je istakao da je Kozarska Dubica zahvalna svim službama Civilne zaštite koji su u ranijim godinama pomagali opštini i građanima i izrazio nadu da će Dubičani biti dobri domaćini sastanka.
Šef Odsjeka civilne zaštite opštine Kozarska Dubice Đuro Trubarac rekao je da današnjem sastanku u Kozarskoj Dubici prisustvuju službe civilne zaštite regije Banjaluka, te predstavnici ostalih subjekata u sistemu civilne zaštite, oružane snage, policija, hidrometeorološki zavod i javne ustanove Republike Srpske.
„Tema sastanka je usklađenost opštinskih operativnih mjera civilne zaštite sa republičkim, a govorićemo o zaštiti od požara, poplava, zemljotresa i snježnih padavina“, rekao je Trubarac novinarima.
On je naveo da je civilna zaštita u Kozarskoj Dubici organizovana preko specijalnih jedinica civilne zaštite koje su vezane za preduzeća koja u svom redovnom obavljanju poslova izvršavaju funkcije civilne zaštite, a da se u slučaju proglašenja vanredne situacije angažuju jedinice za sanaciju.
Koordinacioni sastanci civilne zaštite redovno se održavaju u proljeće i u jesen, a predstavljaju mjesto za informisanje, razmjenu mišljenja i prenosa zadataka sa republičke uprave na opštinske civilne zaštite u redovnim i vanrednim situacijama.
Tema sastanka je bilo i uspostavljanje sistema veze i sistema ranog upozoravanja u Republici Srpskoj, kao i primjena uredbe o sadržaju o načinu izrade Plana zaštite i spasavanja od elementarne nepogode i drugih nesreća.
30.11.2022. - RELJIĆ:U DONJOJ GRADINI BIĆE IZGRAĐEN NAJVEĆI MEMORIJALNI KOMPLEKS NA BALKANU
Najveći memorijalni kompleks na Balkanu biće izgrađen u Donjoj Gradini gdje će budući naraštaji učiti o velikom stradanju srpskog naroda, istakao je danas načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
"O tom projektu se priča već nekoliko godina, ali je najvažnije da su najviši zvaničnici Republike Srpske i Srbije odlučili da se u Donjoj Gradini izgradi veliki memorijalni kompleks, najveći na Balkanu, jer je riječ o najvećem stradanju Srba na području bivše Jugoslavije", rekao je Reljić novinarima.
On je podsjetio da su u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini stradali i antifašisti, Jevreji i Romi, te da nema porodice u Kozarskoj Dubici i Potkozarju kojoj preci nisu stradali u tom logoru, u kojem je ubijeno i više od 15.000 djece.
"Riječ je o projektu koji će u procentu od oko 75 odsto finansirati Vlada Srbije, a ostatak Vlada Republike Srpske. Koncept je takav da sva djeca, od osnovne škole do fakulteta, prođu kroz taj memorijalni kompleks kako bi naučili o istoriji stradanja srpskog naroda sa ove strane Drine", rekao je Reljić.
Reljić je ocijenio da je to dobra ideja i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, te da će to ostati trajni spomenik na području Potkozarja. "Ovaj projekat je i u investicionom smislu značajan za Kozarsku Dubicu", naglasio je Reljić.
Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je u utorak, 22. novembra, u Banjaluci da će u mandatu novih vlada Republike Srpske i Srbije početi izgradnja Memorijalnog centra "Donja Gradina".
Direktor Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" Tanja Tuleković rekla je da će Donja Gradina izgradnjom memorijalnog centra postati regionalni centar, osnovno polazište svih istraživanja i mjesto edukacije novih istraživača o ustaškom zločinu genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH.
30.11.2022. - MODERAN KOŠARKAŠKI TEREN IZ DONACIJE VLADE VOJVODINE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je danas da će na osnovu donacije Pokrajinske vlade Vojvodine u Sportskom centru "9. januar" biti izgrađen moderan košarkaški teren sa multifunkcionalnom sportskom podlogom.
Reljić je naveo da je sporazum o donaciji tri miliona dinara /25.600 evra/ potpisan prošle sedmice sa direktorom Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandrom Đedovcem.
"Ugovor je potpisan, zahvaljujući Sekretarijatu Narodne skupštine Republike Srpske i Sekretarijatu Pokrajinske vlade Vojvodine, koji su već uspostavili most saradnje", izjavio je Reljić novinarima, te zahvalio dosadašnjem generalnom sekretaru parlamenta Srpske Nebojši Zgonjanjinu koji je upriličio taj sastanak.
On je naveo da su predstavnici opštine Kozarska Dubica u Pokrajinskoj vladi Vojvodine primljeni bratski i na najljepši način.
"Oni imaju program kojim finansiraju izgradnju sportskih terena, kako u Srbiji, tako i u drugim državama, a u obnovu košarkaškog terena na našem sportskom centru, koji je u lošem stanju, biće utrošena kompletna donacija od oko 50.000 KM", rekao je Reljić.
On je izrazio nadu da će sve biti završeno do Dana opštine Kozarska Dubica – 27. aprila. "Tada ćemo pozvati donatore da budu naši gosti", najavio je Reljić i dodao da će i naredne godine konkurisati za projekte i sredstva Pokrajinske vlade Vojvodine koja se dodjeljuju u zemljama regiona.
Direktor Centra za informisanje i kulturu Kozarska Dubica Dijana Kondić istakla je da je u pitanju značajna donacija koja predstavlja iskorak u podršci sportu ove opštine.
Ona je pozvala društveno odgovorne kompanije da slijede ovaj primjer i pokušaju na isti ili sličan način da doprinesu razvoju lokalne zajednice.
Predsjednik Košarkaškog kluba "Una" iz Kozarske Dubice Dragan Nikolić izjavio je da je svaka donacija u današnje vrijeme dobrodošla, posebno košarkašima ovog kluba koji u predstojećoj godini obilježava 50 godina postojanja.
"Ovu značajnu donaciji doživljavamo kao poklon našem klubu i gradu. Sada ćemo trenirati na savremenoj podlozi, koja će otkloniti eventualne posljedice povreda koje nastaju na betonskim podlogama, i na novim koševima. Zahvaljujem donatorima i načelniku opštine Kozarska Dubica", rekao je Nikolić novinarima.
Najavljeno je da će sredstva iz donacije Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu opštini Kozarska Dubica biti doznačena do kraja ove godine, a da će sanacija košarkaškog terena početi na proljeće kada budu završene procedure tendera i konkursa i počne nova građevinska sezona.
RELJIĆ: USPOSTAVLJENA USPJEŠNA SARADNJA U CILJU STVARANJA BOLJIH USLOVA ZA RAZVOJ SPORTA
Zahvaljujući ugovoru koji je danas u Srbiji načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potpisao sa Aleksandrom Đedovcem direktorom Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, te donaciji od 10 000 evra, opština Kozarska Dubica uskoro će dobiti moderno košarkaško igralište u centru grada.
“Riječ je o donaciji Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, na čiji poziv smo se odazvali i evo danas napravili prvi korak u ovoj značajnoj saradnji. Veliko hvala našim prijateljima, a ova donacija će svakako značiti dubičkim sportistima”, rekao je Reljić.
On je precizirao da će košarkaško igralište na Sportskom centru dobiti novo ruho, moderno uređen teren po svjetskim standardima, te dodao da opština Kozarska Dubica namjerava u narednom periodu sistemski raditi na uređivanju svih sportskih terena. Potpisivanju ugovora u Zgradi Automomne pokrajine Vojvodine danas su prisustvovali i Darijan Babić načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove i Duško Bodilović načelnik Odjeljenja za poljoprivredu.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi