V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.09.2022. - OBAVJEŠTENJE: RASPISAN JAVNI POZIV ZA FINANSIJSKU POMOĆ NEZAPOSLENOM RODITELJU ČETVORO I VIŠE DJECE
Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo je Јavni poziv za podnošenje zahtjeva za finansijsku pomoć nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj.
Јedan od roditelja četvoro i više djece finansijsku pomoć može ostvariti ako ispunjava sljedeće uslove, i to:

– da je nezaposlen,
– da ima četvoro ili više djece, od kojih je najmlađe dijete u dobi do 18 godina života,
– da ima državljanstvo BiH/Republike Srpske,
– da ima mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i teritoriji Brčko distrikta BiH sa entitetskim državljanstvom Republike Srpske, na dan stupanja na snagu odluke i
– da se ne nalazi u evidenciji ЈU Јavni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske kao korisnik nekog od prava iz dječije zaštite .

Isplata finansijske pomoći za korisnike koji su u evidenciji ЈU Јavni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, vršiće se na osnovu evidencija Fonda, bez potrebe prijavljivanja na ovaj Јavni poziv, saopšteno je iz resornog ministarstva.
Uz popunjen zahtjev za isplatu finansijske pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj neophodno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:

– Dokaz o nezaposlenosti – potvrda Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske ili poreska kartica,
– Fotokopija lične karte za podnosioca zahtjeva,
– Izvod iz matične knjige državljana za podnosioca zahtjeva,
– Potvrda o prebivalištu za podnosioca zahtjeva,
– Fotokopija kartice sa brojem tekućeg računa podnosioca zahtjeva i
– Izvode iz matične knjige rođenih za svako dijete kao dokaz utvrđivanja da najmlađe dijete nije navršilo 18 godina.

Zahtjev sa neophodnom dokumentacijom podnosi se Ministarstvu porodice, omladine i sporta, na adresu: Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Trg Republike Srpske 1, Banjaluka.
Zahtjev za isplatu finansijske pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj se može preuzeti na internet stranici Ministarstva porodice, omladine i sporta.
Јavni poziv otvoren je 30 dana od dana objavljivanja.
18.09.2022. - POLOŽENI VIJENCI I SLUŽEN POMEN ZA STRADALE U HRVATSKOJ AGRESIJI
U porti Hrama Svete Petke u Kozarskoj Dubici danas je služen pomen za srpske borce i civile stradale u odbrani zapadnih granica Republike Srpske i BiH od hrvatske agresije, a kod spomen krsta položeni su vijenci.
U ime institucija Republike Srpske vijenac je položio ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, a u ime Srbije ministar za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.
Vijence i cvijeće su položili i delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, nekadašnjih oficira Vojske Republike Srpske koji su učestvovali u odbarni zapadnih granica, Boračke organizacije Srpske.
Kod spomen krsta vijence i cvijeće su položili načelnici opština Kostajnica i Kozarska Dubica Nikola Janjetović i Radenko Reljić, brojne delegacije republičkih, gradskih i opštinskih udruženja i nevladinih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i druge delegacije i pojedinci.
Kozarska Dubica je ove godine mjesto centralnog obilježavanja Dana odbrane zapadnih granica Republike Srpske, koje organizje Odbor Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih događaja.
U hrvatskoj agresiji 18. i 19. septembra 1995. godine na područje zapadnog dijela Republike Srpske, odnosno opština, Kozarska Dubica, Novi Grad i Kostajnica ubijeno je 107 lica, od kojih 56 civila i 51 pripadnik oružanih snaga Republike Srpske, dok je 101 lice ranjeno.
Odbrana zapadnokrajiških opština od hrvatske agresije smatra se događajem značajnim za odbranu Republike Srpske i odlukom Vlade Srpske svrstan je među najznačajnije datume novije istorije.
14.09.2022. - NAJAVA: CENTRALNA MANIFESTACIJA ODBRANE ZAPADNIH GRANICA SRPSKE I BiH OD HRVATSKE AGRESIJE
U Kozarskoj Dubici će u nedjelju, 18. septembra, biti obilježen istorijski događaj od republičkog značaja "Odbrana zapadnih granica Republike Srpske i BiH od hrvatske agresije".
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica potvrđeno je da će, u organizaciji Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske, u Spomen hramu Svete Petke u Kozarskoj Dubici biti služena liturgija i pomen za poginule borce i civile u hrvatskoj agresiji u septembru 1995. godine.
Sveta liturgija u Spomen hramu Sveta Petka počeće u 9.00 časova, a u 10.30 časova pomen za poginule borce i civile.
Iz opštinske uprave najavaljeno je da će događaju prisustvovati predstavnici institucija Republike Srpske i Srbije, srpski predstavnici u institucijama BiH, predstavnici opština i gradova Republike Srpske, 3. pješadijskog /Republika Srpska/ puka i NVO i udruženja od javnog interesa proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i NOR-a.
09.09.2022. - PROGRAM OBILJEŽAVANJA "SEPTEMBARSKIH DANA ODBRANE" KOZARSKE DUBICE
Program “Septembarski dani odbrane” i ove godine sačinjen je od niza događaja komemorativnog i sportskog karaktera u znak sjećanja na odbranu područja opštine Kozarska Dubica i zapadne granice Republike Srpske od hrvatske agresije u septembru 1995. godine.
Počeo je prošlog vikenda kada je u Sportskoj dvorani odigran 25. Memorijalni rukometni turnir “Major Milan Tepić”. Tradicionalni Memorijalni turnir u malom fudbalu “Zoran Bulić Zoki” biće održan u subotu, 10.septembra u Bjelajcima s početkom u 12.00 časova.
Kao i prethodnih godina, 16. septembra, u svim osnovnim školama i Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” u Kozarskoj Dubici biće održan istorijski čas posvećen događajima iz septembra 1995.godine.
Centralni događaj obilježavanja 27 godina od odbrane opštine Kozarska Dubica od hrvatske agresije biće održan 18. septembra u krugu Spomen-hrama Svete Petke kod Spomen-krsta, gdje će u 10 časova biti služen parastos svim poginulim borcima i stradalim civilima, potom položen vijenac i cvijeće. Istog dana na tom mjestu, sa početkom u 12 časova biće obilježan Dan 11.pješadijske dubičke brigade.
U Donjoj Gradini, 19. septembra, datum koji označava i dan pobjede nad agresijom hrvatske vojske na područje opštine Kozarska Dubica, kod mjesta pogibije policajca Zorana Bulića biće održan komemorativni skup u 11 sati.
Dvadeseta “Školska biciklijada” biće organizovana 21. septembra, na relaciji Kozarska Dubica-Moštanica. Istog dana biće obilježen Dan formiranja 5.krajiške brigade na Moštanici u 13h časova.
U okviru “Septembarskih dana odbrane” u Kozarskoj Dubici, 29. septembra biće obilježena godišnjica pogibije narodnog heroja majora Milana Tepića.
05.09.2022. - ZAVRŠENO ASFALTIRANJE ULICE U POVRATNIČKOM NASELJU JOŠIK
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je danas završeno asfaltiranje ulice u povratničkom naselju Jošik u dužini od 750 metara čija je vrijednost oko 140.000 KM.
Reljić je naveo da je ovaj projekat realizovan zahvaljujući Federalnom ministarstvu za raseljenje osobe i izbjeglice, koje je finansiralo 80 odsto, a opština Kozarska Dubica 20 odsto vrijednosti radova.
On je dodao da je projekat inicirao potpredsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Jasmin Spahić.
Spahić je rekao novinarima da će biti nastavljeni projekti usmjereni ka razvoju Kozarske Dubice, te je zahvalio na podršci federalnom ministru za raseljene osobe i izbjeglice Edinu Ramiću, načelniku Radeku Reljiću i svim saradnicima.
02.09.2022. - SANACIJA ZGRADE RTV KD I NARODNE BIBLIOTEKE TEČE PLANIRANOM DINAMIKOM
Rekonstrukcija objekta u kome su prije zemljotresa 2020. godine poslovali Centar za informisanje i kulturu i Narodna biblioteka u Kozarskoj Dubici odvija se planiranom dinamikom i predviđeno je bude završeno u novembru, potvrdio je danas načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u opštini Kozarska Dubica Darijan Babić.
Babić je podsjetio da je zemljotres ovom objektu nanio značajnu štetu nakon kojeg više nije bio bezbjedan za korištenje, pa se moralo pristupiti potpunoj rekonstrukciji.
Vrijednost rekonstrukcije zgrade je oko 500.000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz donacije Vlade Srbije opštini Kozarska Dubica.
Direktor Centra za informisanje i kulturu opštine Kozarska Dubica Dijana Kondić izjavila je da je zgrada RTV KD bila najoštećeniji javni objekat u zemljotresu u decembru 2020. godine u toj opštini.
Ona je podsjetila da ova zgrada datira iz doba Austrougarske, a da će sada imati moderan prostor prilagođen poslovanju elektronskih medija.
"Drago nam je da je rekonstrukcija zgrade došla u završnu fazu. Do kraja godine vratićemo se u nov objekat i zahvaljujem svima koji su to omogućili, a to su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji se založio da sredstva iz Srbije dođu u Kozarsku Dubicu, kao i Opštinskoj upravi i načelniku Radenku Reljiću", precizirala je Kondićeva.
02.09.2022. - MODERNIZOVAN GRADSKI SAT U SVETOSAVSKOJ ULICI
Gradski sat, koji je godinama simbol Svetosavske ulice u Kozarskoj Dubici, dobio je novi, moderan izgled, a u njegovu modrenizaciju uloženo je 12.000 KM, rekao je danas načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić.
"Pošto je nakon rekonstrukcije i uređenja zgrade Opštinske administrativne službe, uređen i plato i prilaz zgradi Opštinske uprave, odlučili smo da renoviramo i sat kao važan detalj ovog dijela glavne ulice", rekao je Babić novinarima.
On je na naveo da je nakon uređenja zgrade opštine i platoa ispred nje stari sat ostao kao simbol nekog prošlog vremena.
"Smatrali smo da je došlo vrijeme za njegovu modernizaciju, pa smo postavili novi digitalni sat koji može da služi kao multifunkcionalni medijski prostor", rekao je Babić i dodao da će u dogledno vrijeme biti donesene opštinske odluke koje će precizirati kako će taj prostor biti korišten za širu upotrebu, odnosno prostor za reklamiranje.
29.08.2022. - OBAVJEŠTENJE O PREUZIMANJU „PONOSNIH KARTICA“
Iz Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti obavještavaju višečlane porodice da su u Opštinu Kozarska Dubica stigle Ponosne kartice, koje izdaje Fondacija „Za porodicu“ iz Banjaluke.
Ponosne kartice, korisnici mogu preuzeti u kancelariji Odsjeka za društvene djelatnosti, broj 16 u zgradi opštine, svakim radnim danom od 8 do 15 časova.
Pri preuzimanju kartica potrebno je priložiti kućnu listu, odnosno dokaz o broju članova domaćinstva, fotokopiju lične karte podnosioca zahtjeva i uvjerenje da podnosilac zahtjeva ima prebivalište u Kozarskoj Dubici.
Ponosne kartice omogućavaju porodicama sa troje i više djece popuste prilikom kupovine roba i usluga što predstavlja mjeru podrške natalitetu i porodicama, a sve dodatne informacije o preuzimanju kartica mogu se dobiti na broj telefona 052/425-232 u opštinskom Odsjeku za društvene djelatnosti.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi