V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

02.10.2022. - NEZVANIČNI, NEPOTPUNI I PRELIMINARNI REZULTATI OIK-a: DODIK VODI U ODNOSU NA TRIVIĆEVU
Prvi nezvanični, preliminarni i nepotpuni podaci Opštinske izborne komisije /OIK/ Kozarska Dubica na izborima za nivo predsjednika Republike Srpske pokazuju da je kandidat SNSD-a Milorad Dodik sa prebrojanih 1.067 glasova u prednosti u odnosu na kandidata PDP-a i SDS-a Jelenu Trivić sa 747 glasova.
Predsjednik OIK-a Stojan Krnjaić potvrdio je Srni da su to rezultati koji se odnose na glasove sa osam od ukupno 40 biračkih mjesta u Kozarskoj Dubici.
U opštini Kozarska Dubica sva biračka mjesta zatvorena su na vrijeme, a prema preliminarnim podacima OIK-a na izborima je danas glasalo 11.010 birača ili 48,52 odsto.
02.10.2022. - NEZVANIČNI I PRELIMINARNI REZULTATI OIK-a:CVIJANOVIĆEVOJ 5.450 GLASOVA, ŠAROVIĆU 2.694
Prvi nezvanični i preliminarni podaci Opštinske izborne komisije /OIK/ Kozarska Dubica za nivo srpskog člana Predsjedništva BiH ukazuju na ubjedljivu pobjedu kandidata SNSD-a Željke Cvijanović, koja je osvojila 5.450 glasova.
Kandidat SDS-a i PDP-a Mirko Šarović ima 2.694 glasa, dok kandidat DNS-a Nenad Nešić ima 617 glasova.
"Podaci OIK-a odnose se na glasove sa 36 od ukupno 40 redovnih biračkih mjesta, nezvanični su, preliminarni i dobijeni telefonskim putem", rekao je Srni predsjednik OIK-a Stojan Krnjaić.
Tokom večeri očekuju se i prvi podaci na izborima za nivo predsjednika Republike Srpske.
U opštini Kozarska Dubica sva biračka mjesta zatvorena su na vrijeme, a prema preliminarnim podacima OIK-a na izborima je danas glasalo je 11.010 birača ili 48,52 odsto.
02.10.2022. - OIK: NA IZBORIMA GLASALO 48,52 ODSTO BIRAČA
U opštini Kozarska Dubica sva biračka mjesta zatvorena su na vrijeme, a prema preliminarnim podacima Opštinske izborne komisije glasalo je 11.010 birača ili 48,52 odsto, rekao je predsjednik OIK-a Stojan Krnjaić.
Krnjaić je rekao da je izborni dan protekao mirno.
Prvi rezultati izbora za nivo člana Predsjedništva BiH očekuju se oko 21.00 čas.
U 42 biračka odbora u Kozarskoj Dubici danas je bilo angažovano 388 lica, a OIK je za izbore akreditovala 1.231 posmatrača, uglavnom iz političkih partija.
Na birački spisak upisana su 22.773 birača.
Za opšte izbore u BiH na području Kozarske Dubice prijavljena su bila 63 politička subjekta, 40 političkih stranaka, šest koalicija i 17 nezavisnih kandidata.
02.10.2022. - OIK: DO 15.00 ČASOVA GLASALO 36,68 ODSTO BIRAČA
U Kozarskoj Dubici su do 15.00 časova glasala 8.322 birača, što je 36,68 odsto biračkog tijela te opštine, potvrdio je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Stojan Krnjaić.
Krnjaić je konstatovao da dan izbora u Kozarskoj Dubici protiče mirno i bez incidenata, te potvrdio da je OIK primio ukupno pet prigovora.
Najveća izlaznost u Kozarskoj Dubici do 15.00 časova zabilježena je na biračkim mjestima u Čitluku, Muratima, Međuvođu i Drakseniću, dok je najmanja izlaznost u biračkim mjestima Vodovod, Dom Rakovica, SŠC tri i Elektro jedan.
Na biračkom spisku za opštinu Kozarska Dubica su 22.773 birača.
Lokaciju glasanja birači mogu provjeriti putem SMS linije 091/12-12-12, uz slanje matičnog broja, ili u Centru za birački spisak opštine Kozarska Dubica na broj telefona 052/416-014.
02.10.2022. - OIK: IZLAZNOST DO 11.00 ČASOVA 15,24 ODSTO
Izlaznost birača u Kozarskoj Dubici do 11.00 časova je 15,24 odsto, a izborni dan protiče mirno, potvrdio je član OIK-a Miroslav Škara.
Škara je dodao je OIK zaprimila dva prigovora.
Naredni izvještaj o izlaznosti birača u OIK očekuju nakon 15.00 časova.
Građani Kozarske Dubice danas mogu glasati na 40 redovnih biračkih mjesta, jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima i putem mobilnog tima.
Na biračkom spisku za opštinu Kozarska Dubica je 22.773 birača, uz 67 lica koja će glasati putem mobilnog tima i četiri birača koji mogu glasati na biračkom mjestu za glasanje u odsustvu.
Lokaciju glasanja birači mogu provjeriti putem SMS linije 091 12 12 12, uz slanje matičnog broja, ili u Centru za birački spisak opštine Kozarska Dubica na broj telefona 052/416-014.
Lokacija biračkog mjesta za one koji glasaju u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima je u prizemlju Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” u Kozarskoj Dubici.
02.10.2022. - OIK: SVA BIRAČKA MJESTA OTVORENA NA VRIJEME
U opštini Kozarska Dubica jutros su na vrijeme otvorena sva biračka mjesta, rekao je predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Stojan Krnjaić.
On je naveo da se prvi podaci o izlaznosti birača očekuju nakon 11.00 časova.
Na opštim izborima u BiH građani Kozarske Dubice danas mogu glasati 40 redovnih biračkih mjesta, jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima i putem mobilnog tima.
U 42 biračka odbora angažovano je 388 lica, a OIK je za izbore akreditovala 1.231 posmatrača, uglavnom iz političkih partija.
Na biračkom spisku za opštinu Kozarska Dubica je 22.773 birača, uz 67 lica koja će glasati putem mobilnog tima i četiri birača koji mogu glasati na biračkom mjestu za glasanje u odsustvu.
Lokaciju glasanja birači mogu provjeriti putem SMS linije 091 12 12 12, uz slanje matičnog broja, ili u Centru za birački spisak opštine Kozarska Dubica na broj telefona 052/416-014.
Lokacija biračkog mjesta za one koji glasaju u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima je u prizemlju Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici.
Za predstojeće opšte izbore u BiH na području Kozarske Dubice prijavljena su 63 politička subjekta, 40 političkih stranaka, šest koalicija i 17 nezavisnih kandidata.
30.09.2022. - OIK: NA BIRAČKOM SPISKU 22.773 BIRAČA
Na Opštim izborima u BiH u nedjelju, 2. oktobra, u Kozarskoj Dubici građani će moći glasati na 42 biračka mjesta, 40 redovnih biračkih mjesta, jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima i putem mobilnog tima.
Član Opštinske izborne komisije /OIK/ Kozarska Dubica Nenad Dodoš potvrdio je novinarima da će u 42 biračka odbora biće angažovano 388 lica, a da je OIK za izbore akreditovala 1.231 posmatrača, uglavnom iz političkih partija.
“Biračka mjesta su na istim lokacijama kao i prethodnih izbora i uslovna su za odvijanje izbornog procesa. Članovi biračkih odbora sutra će preuzeti izborni materijal i pripremiti glasačka mjesta za sam dan glasanja”, rekao je Dodoš.
Dodoš je potvrdio da će glasačke kabine u nedjelju biti okrenute prema biračkom odboru, za razliku od ranijih izbora kada su one bile okrenute prema zidu.
“Ima i nekih promjena oko glasanja lica kojima je potrebna pomoć prilikom glasanja, te prilikom izdavanja glasačkih listića koji se moraju ovjeriti da bi bili važeći. To su veoma bitne stvari kojih se moramo pridržavati”, dodao je Dodoš.
On je ocijenio da izmjene neće značajnije usporiti tok glasanja na biračkom mjestu, niti ugrožavati tajnost glasanja.
Biračka mjesta će u nedjelju 2. oktobra biti otvorena u 7.00, a zatvorena u 19.00 časova, a u OIK očekuju da izborni dan prođe u najboljem redu, uz dobar odziv birača.
“Pozivamo birače da izađu na izbore i glasaju prema njihovim željama za kandidate za koje misle da su najbolji. Članovi biračkih odbora su obučeni i moraju se pridržavati procedura i pravila izbornog procesa, jer su oni organ za provođenje izbora, kao i članovi OIK i Centralna izborna komisija”, rekao je Dodoš.
Birački spisak za opštinu Kozarska Dubica broji 22.773 birača, uz 67 lica koji će glasati putem mobilnog tima i četiri birača koji mogu glasati na biračkom mjestu za glasanje u odsustvu.
Lokaciju glasanja birači mogu provjeriti putem sms linije 091 12 12 12, uz slanje matičnog broja, ili u Centru za birački spisak opštine Kozarska Dubica na broj telefona 052 416 014.
Lokacija biračkog mjesta za one koji glasaju u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima je u prizemlju Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” u Kozarskoj Dubici.
Za predstojeće Opšte izbore u BiH na području Kozarske Dubice prijavljena su 63 politička subjekta, 40 političkih stranaka, šest koalicija i 17 nezavisnih kandidata.
28.09.2022. - RASPISAN JAVNI POZIV ZA FINANSIRANJE BIZNISA ZA MARGINALIZOVANE GRUPE ŽENA
Opština Kozarska Dubica raspisala je danas Javni poziv za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena, čiji je ukupan fond 60.000 KM.
U Odjeljenju za privredu opštine Kozarska Dubica saopšteno je da je Javni poziv objavljen na osnovu Preduzetničkog fonda za žene, koji je formiran udruženim sredstvima Opštine i USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE). U realizaciji projekta u jednakom iznosu od po 30.000 KM učestvuje Opština Kozarska Dubica i USAID.
Na konkursu mogu učestvovati žene, pojedinačno ili u grupi, koje se u momentu podnošenja prijave ne mogu okarakterisati kao preduzetnice, odnosno, vlasnice registrovanog biznisa i koje to ranije nisu bile.
Prijave mogu podnijeti punoljetne osobe, s prebivalištem na području opštine Kozarska Dubica, koje imaju poslovnu ideju i žele je realizovati kroz započinjanje vlastitog poslovnog poduhvata na području opštine Kozarska Dubica.
Javni poziv se raspisuje za podršku razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća žena žrtava nasilja, samohranih majki, nezaposlenih žena mlađih od 35 godina, dugoročno nezaposlenih žena (bez obzira na godine starosti) žena s invaliditetom ili s djetetom s invaliditetom, žena iz ruralnih sredina, te žena koje su na neki drugi način marginalizovane.
Javni poziv biće otvoren do 28. oktobra, a prijavni obrazac dostupan je na oglasnoj tabli internet stranice opštine Kozarska Dubica – www.kozarskadubica.org.
Prijave sa dokumentacijom podnose se Odjeljenju za privredu Opštine Kozarska Dubica, ul. Svetosavska br. 5, 79240 Kozarska Dubica, sa naznakom „Za Komisiju za dodjelu sredstava u sklopu Programa podrške zaštiti ljudskih prava“, s navedenom adresom, lično u šalter sali opštine ili poštom.
Sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom se mogu dobiti u Odjeljenju za privredu Opštine Kozarska Dubica, kancelarija broj 24, broj telefona: 052-416-021, e-mail: privreda@kozarskadubica.org.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi