V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.08.2022. - OBAVJEŠTENJE O PREUZIMANJU „PONOSNIH KARTICA“
Iz Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti obavještavaju višečlane porodice da su u Opštinu Kozarska Dubica stigle Ponosne kartice, koje izdaje Fondacija „Za porodicu“ iz Banjaluke.
Ponosne kartice, korisnici mogu preuzeti u kancelariji Odsjeka za društvene djelatnosti, broj 16 u zgradi opštine, svakim radnim danom od 8 do 15 časova.
Pri preuzimanju kartica potrebno je priložiti kućnu listu, odnosno dokaz o broju članova domaćinstva, fotokopiju lične karte podnosioca zahtjeva i uvjerenje da podnosilac zahtjeva ima prebivalište u Kozarskoj Dubici.
Ponosne kartice omogućavaju porodicama sa troje i više djece popuste prilikom kupovine roba i usluga što predstavlja mjeru podrške natalitetu i porodicama, a sve dodatne informacije o preuzimanju kartica mogu se dobiti na broj telefona 052/425-232 u opštinskom Odsjeku za društvene djelatnosti.
25.08.2022. - U SVE OSNOVNE ŠKOLE DOPREMLJENI UDŽBENICI KOJE JE OBEZBJEDILA OPŠTINA KOZARSKA DUBICA
Svim osnovnim školama u Kozarskoj Dubici danas su iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske dopremljeni udžbenici za učenike od petog do devetog razreda, koje je obezbijedila opština.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da će udžbenike dobiti 570 učenika u svim dubičkim školama i istakao da će opština nabavku udžbenika za starije osnovce finansirati i narednih godina.
"Nakon što smo u rebalansu budžeta predvidjeli sredstva za nabavku udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda, jer znamo da za prva četiri razreda udžbenike obezbjeđuje Vlada Republike Srpske, mi smo ta sredstva i obezbjedili, uspješno proveli tendersku proceduru i evo danas počeli distribuciju udžbenika po školama", naveo je Reljić novinarima.
On je precizirao da je ukupna vrijednost udžbenika 115.000 KM, bez PDV-a.
"To je otprilike 200 KM po djetetu što je prilična subvencija za naše roditelje. Znamo da je polazak u školu veliki udar na porodični budžet, tako da smo ovom subvencijom izašli u susret građanima i djeci", dodao je Reljić.
On je svim učenicima poželio srećan početak školske godine.
Školu "Majka Knežopoljka" u Knežici , koju je danas posjetio načelnik opštine sa saradnicima, će u narednoj školskoj godini pohađati 190 učenika, a udžbenike koje je nabavila opština Kozarska Dubica dobiće 94 od petog do devetog razreda.
"Za nas je to velika stvar pošto je ovo područje ruralno, većina stanovnika je nezaposlena, izvor prihoda im je nepouzdan i mislim da je ovo velika pomoć budžetu porodica naših učenika", rekla je direktor te škole Božana Vukić.
Udžbenici koje je za učenike od petog do devetog razreda obezbijedila opština, ali i oni za mlađe osnovce koje je inansira Vlada Republike Srpske, danas su dostavljene i u Osnovne škole "Vuk SteFanović Karadžić" i "Sveti Sava" u Kozarskoj Dubici.
Novi udžbenici će tako prvog dana nastave u školama dočekati sve dubičke osnovce.
25.08.2022. - OIK: U TOKU EVIDENTIRANJE BIRAČA ZA GLASANJE PUTEM MOBILNOG TIMA
Iz Opštinske izborne komisije obavještavaju birače sa područja opštine Kozarska Dubica da je u toku evidentiranje birača koji će glasati putem mobilnog tima.
Radi se o biračima koji imaju biračko pravo i koji žele glasati na Opštim izborima u BiH 2.oktobra, a zbog starosti, bolesti ili invaliditeta su vezani za svoje domove i nisu u mogućnosti da glasaju na redovnom biračkom mjestu.
Iz Opštinske izborne komisije pojašnjavaju da prema odredbama člana 19 Pravilnika o upotrebi i izradi izvoda iz Centralnog biračkog spiska za ovu kategoriju birača , izvod se sačinjava na bazi podataka nadležnog organa za socijalnu zaštitu.
Istim članom određeno je i da se izražena volja ovih birača da na dan izbora glasaju u svojim domovima utvrđuje pismenom izjavom svakog birača i pratećom medicinskom dokumentacijom o bolesti ili invalidnosti birača, koja je sastavni dio izvještaja koji će OIK dostaviti CIK-u BiH kao obrazloženje ovakvog vida glasanja.
Izjave se preuzimaju i potpisane, sa pratećom medicinskom dokumentacijom, predaju u kancelariji broj 7 u zgradi Opštine Kozarska Dubica, najkasnije do 6.septembra 2022.godine.
23.08.2022.- CVIJANOVIĆ: IZGRADNJA SISTEMA VODOSNABDIJEVANJA U KNEŽICI OD STRATEŠKOG ZNAČAJA
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je u Kozarskoj Dubici od strateškog značaja projekat izgradnje sistema vodosnabijevanja prema Knežici, te da će u realizaciji tog projekta biti ubrzane sve aktivnosti koje su u toku.
“Mi tamo imamo izvođača i projekat je u toku, ali u suštini to je nešto što naši mještani očekuju i sigurna sam da će se to i desiti”, rekla je Cvijanovićeva.
Ona je dodala da je zadovoljna činjenicom da je u Kozarskoj Dubici u prethodnom periodu bilo intervencija i kada su u pitanju škole, vrtići i putna infrastruktura.
“Suštinski je važno da se ovdje riješi pitanje privremene saglasnosti za rad međunarodnog graničnog prelaza u Kozarskoj Dubici, koja se daje na tri mjeseca. Treba da dobijemo trajnu saglasnost i da na taj način ta komunikacija bude neometana veza sa EU”, istakla je Cvijanovićeva.
Ona je istakla da će opština Kozarska Dubica imati podršku i ubuduće u svim projektima koji su vezani za lokalnu i komunalnu infrastrukturu, te sanaciju školskih objekata, nadogradnju vrtića ili bilo šta drugo.
“Stajaće iza toga republičke institucije kao što stojimo uz sve druge opštine koje su izdržale neko teško vrijeme u prethodnom periodu. Sigurno dolaze puno bolja vremena za Dubicu”, poručila je Cvijanovićeva.
Ona je novinarima potvrdila da su na sastanku sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem sa zadovoljstvom sumirane aktivnosti koje su se sprovodile u prethodnom periodu, te istakla da je opština danas mnogo stabilnija nego ranije, zahvaljujući i intervencijama Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske, ali i angažovanjem lokalne uprave i načelnika.
Predsjednik Srpske najavila je da će u Kozarskoj Dubici biti nastavljeni i projekti saniranja ulica i lokalnih puteva.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić zahvalio je Cvijanovićevoj i predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Zoranu Tegeltiji na velikom doprinosu u rješavanju finansijskih problema koje je opština Kozarska Dubica imala u ranijem periodu.
“Opština bi teško stala na noge u ekonomskom, odnosno finansijskom smislu, da nije bilo podrške institucija, Vlade i zvaničnika Republike Srpske”, rekao je Reljić novinarima.
On je potvrdio da su tema sastanka bili projekti na području opštine u oblasti vodosnabdijevanja, putne i druge infrastrukture i granični prelaz u Kozarskoj Dubici.
“Radilo se stvarno mnogo toga i koristim priliku da zahvalim predsjednici Republike Srpske u lično ime i u ime građana Kozarske Dubice na pomoći koju su opštini ukazali prethodnih godina”, rekao je Reljić.
On je dodao da je siguran da ta pomoć neće izostati i u budućem periodu.
23.08.2022. - OPŠTINA KOZARSKA DUBICA FINANSIRALA NABAVKU UDŽBENIKA ZA OKO 570 UČENIKA, PODJELA U ČETVRTAK U SVIM ŠKOLAMA
Oko 570 učenika od petog do devetog razreda osnovnih škola u Kozarskoj Dubici u četvrtak će dobiti udžbenike za novu školsku godinu, čiju nabavku je prvi put finansirala Opština Kozarska Dubica iz budžetskih sredstava.
Načelnik opštine Radenko Reljić potvrdio je da je na osnovu odluke Skupštine opštine o sufinansiranju nabavke udžbenika, Opštinska uprava provela proceduru i potpisala ugovor sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske vrijedan 115.000 KM, plus iznos PDV-a.
„To je otprilike 200 KM po djetetu što je prilična subvencija za naše roditelje. Znamo da je polazak u školu veliki udar na porodični budžet, tako da smo ovom subvencijom, koliko toliko izašli u susret našim građanima i djeci, da pomognemo bar što se tiče toga dijela troškova“, izjavio je Reljić novinarima.
On je podsjetio da udžbenike za prva četiri razreda osnovne škole finansira Vlada Republike Srpske, te istakao da će opština Kozarska Dubica finasirati nabavku udžbenika za starije osnovce i u narednim godinama.
„Najbitnije je da to neće biti samo ove godine. Na moj prijedlog i prijedlog izvršne vlasti u Kozarskoj Dubici biće to redovna stavka u rashodovnoj strani budžeta za svaku godinu“, rekao je Reljić.
On je svim učenicima poželio srećan početak školske godine i najavio da je podjela udžbenika planirana za četvrtak, 25. avgusta, u 10.00 časova u školi u Knežici, a zatim u 12.00 časova u osnovnoj školi „Vuk S. Karadžić“ i 13.00 časova u školi „Sveti Sava“.
19.08.2022. - PRVO MJESTO IZVORNOJ OJKAČKOJ GRUPI "TIMAR JELIĆKA"
Pobjednik manifestacije "Veče ojkače na Moštanici" je izvorna ojkačka grupa "Timar Jelićka".
Drugo mjesto, prema ocjeni stučnog žirija, pripalo je muškoj ojkačkoj grupi "Prijedor", a treće ojkačkoj grupi "Braća Panić" iz Prijedora.
Vrijedne nočane nagrade najboljim izvođačima uručio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, a manifestacija je završena izvođenjem pobjedničke pjesme ojkače i kozaračkim kolom.
Na 25. manifestaciji "Veče ojkače na Moštanici" nastupilo je 15 ojkačkih grupa iz opština potkozarja, a vrijedan nagradni fond obezbijedio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je sinoć otvorio manifestaciju.
Prva nagrada festivala iznosi 10.000 KM, druga 5.000 KM, a treća 3.000 KM.
Predsjednik žirija bio je Nemanja Savić, redovni profesor na Akademiji umjetnosti i dirigent hora Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" iz Banjaluke.
Članovi žirija bili su Duško Pevulja, profesor na Filološkom fakultetu u Banjaluci na studijskom programu Srpski jezik i književnost i Milica Dosković, vokalni solista iz Zrenjanina i horski operski pjevač u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.
"Veče ojkače na Moštanici" organizovali su Centar za informisanje i kulturu i opština Kozarska Dubica.
18.08.2022. - NA "VEČERI OJKAČE" NASTUPA 15 GRUPA IZ POTKOZARSKIH OPŠTINA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je tradicionalni narodni zbor i festival ojkače kod manastira Moštanica večeras okupio veliki broj građana, istakavši da su takva okupljanja važna za očuvanje srpske tradicije i identiteta.
"Narod se ovdje tradiocionalno okupio uoči praznika Preobraženja Gospodnjeg, a mnogo je i ljudi koji su došli iz inostranstva i koji su željni ovakvih okupljanja", naveo je on.
Reljić je istakao da je opština Kozarska Dubica po tradiciji organizator "Večeri ojkače" kod manastira Moštanica, koje je takmičarskog tipa.
On je zahvalio Vladi Republike Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji su obezbijedili novčane nagrade za najbolje ojkačke grupe, prema ocjeni stručnog žirija.
"Prva nagrada je 10.000 KM, druga 5.000, a treća 3.000 KM, a učestvuje 15 ojkačkih grupa", precizirao je Reljić.
On je rekao da je lijepo vidjeti veliki broj ljudi koji se okupio kod manastira, te da je ojkača dio identita koji se pjeva i sluša u potkozarskim opštinama.
"Mi ćemo i u budućnosti nastojati da održimo ovu tradiciju", rekao je Reljić.
Direkor Centar za informisanje i kulturu Dijana Kondić rekla je da se "Veče ojkače na Moštanici" organizuje 25. put, a da je njen cilj očuvanje autentičnog narodnog stvaralaštva i tadicionalne narodne pjesme.
"Veliko je interesovanje ojkačkih grupa, a više od 20 godina manifestacija je bila revijalnog karaktera. Ove godine zahvaljujući Dodiku, manifestacija je takmičarskog karaktera i obezbjeđene su vrijedne nagrade za najbolje izvođače", navela je ona.
Manifestaciju "Veče ojkače na Moštanici" večeras je u prisustvu brojne publike, otvorio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
18.08.2022. - DODIK: VEČE OJKAČE NA MOŠTANICI ZNAČAJNO ZA SRPSKI IDENTITET
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik otvorio je večeras festival "Veče ojkače na Moštanici", u okviru tradicionalnog zborovanja kod manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici povodom praznika Preobraženja Gospodnjeg, koji je i slava manastira.
Dodik je istakao da je Preobraženje Gospodnje praznik koji okuplja brojne ljude iz zemlje i dijaspore.
"Srpski narod uvijek pokazuje svoju posvećenosti i odanost Srpskoj pravoslavnoj crkvi. To je značajan dio našeg identiteta i tako će biti i u budućnosti", rekao je Dodik novinarima.
Dodik je rekao da festival ojkače njeguje divne tradicije srpskog naroda, te da su takve manifestacije važne za očuvanje identiteta, a da je posebno važno očuvati kontinuitet njihovog održavanja.
On je u obraćanju na manifestaciji rekao da manastir Moštanica treba da bude specijalno mjesto koje će doprinijeti da ojkača živi u srpskom narodu.
"Ova pjesma predstavlja istinsku dušu krajiškog naroda, koji je teško stradao kroz istoriju na mnogim stratištima", rekao je Dodik, koji je zahvalio organizatorima festivala, a učesnicima poželio da najbolji pobijedi.
Dodik je rekao da će i dalje podržavati ovakve tradicionalne manifestacije, te da će u budućnosti nastojati da na ovoj manifestaciji, osim iz Krajine, učestvuju i grupe iz drugih krajeva.
Na ovogodišnjoj manifestaciji nastupa 15 ojkačkih grupa iz potkozarskih opština, a prvi put nakon 20 godina ima takmičarski karakter zahvaljujući srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji je obezbijedio vrijedne novčane nagrade za najbolje izvođače.
On je tokom boravka na narodnom zboru razgovarao sa igumanom manastira Sergijem i načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi