V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

18.01.2024. - SA JUČERAŠNJIM DATUMOM OBUSTAVLJEN PRIJEM PRIJAVA NA JAVNI KONKURS ZA UNAPREĐENJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI U STAMBENIM OBJEKTIMA
Iz Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske lokalne zajednice obavještene su da je juče, 17. januara, donesena Odluka o obustavljanju prijema prijava na Javni konkurs za dodjelu sredstava iz budžetske podrške Evropske unije za sprovođenje mjera energetske efikasnosti u stambenim objektima, za 2023. godinu, kojom se obustavlja prijem prijava na javni konkurs.
“Komisija za sprovođenje Javnog konkursa će, nakon što pregleda sve pristigle prijave zaključno sa danom 17.1.2024. godine, sačiniti presjek stanja utrošenih sredstava, nakon čega će odlučiti o nastavku prijema prijava”, saopšteno je iz ovog Fonda.
Komisija neće razmatrati prijave dostavljene nakon donošenja ove odluke, a o eventualnom nastavku prijema prijava biće donesena posebna odluka, o čemu će građani biti pravovremeno obavješteni.
Obustava prijema prijava na javni konkurs odnosi se na stambeni sektor, dok se u Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske još uvijek primaju prijave koje se odnose na povećanja energetske efikasnosti u mikro, malim i srednjim preduzećima za 2023. godinu.
13.01.2024. - ČESTITKE GRAĐANIMA KOJI NOVU GODINU DOČEKUJU PO JULIJANSKOM KALENDARU
Načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su čestitku povodom pravoslavne Nove godine svim sugrađanima koji proslavljaju po julijanskom kalendaru.
“Građanima pravoslavne vjeroispovijesti čestitamo, u ime Opštinske uprave, Skupštine opštine i u lično ime, pravoslavnu Novu godinu. Želimo da vam 2024. godina donese puno zdravlja, sreće, porodičnog i poslovnog uspjeha i napretka. Neka saosjećanje i povezanost budu vodilja, te dobra djela i zajedništvo doprinesu boljem okruženju. Sretna vam pravoslavna Nova godina”, navedeno je u čestitki.
11.01.2024. - PRIJEM I NAGRADE ZA MLADE RUKOMETNE REPREZENTATIVCE
Kadetska rukometna reprezentacija Republike Srpske pobjednik je Handball Climax Cup-a, 10. turnira u Solunu, koji je održan na samom kraju 2023.godine u konkurenciji 16 ekipa. Naši rukometaši su bez poraza došli do finala u kojem su slavili protiv grčke ekipe Feronas 25:17.
Uz banjalučke, dubički rukometaši Lazar Slijepčević, Stefan Maksimović, Viktor Stojanović, Luka Kojanović i Danilo Tubin bili su okosnica reprezentacije čiji je selektor takođe Dubičanin, Nemanja Dmitrović.
Za njih su danas prijem upriličili i simbolične novčane nagrade uručili načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić.
Turnir u Solunu bio je veoma uspješan, kako za reprezentaciju Republike Srpske, tako i za sportiste iz našeg grada, koji su prve rukometne korake načinili u „Kozari“ i još uvijek treniraju u klubu iz kojeg su ponikli brojni uspješni rukometaši.
„Turnir u Solunu organizovan je u više starosnih uzrasta, a mi smo se odlučili da prvi put sa reprezentacijom Republike Srpske nastupimo sa kadetskom selekcijom, 2008. i 2009.godište , koja je trenutno najbolja selekcija koju imamo, kako u „Kozari“, tako i na nivou Republike Srpske, pa i Bosne i Hercegovine“, kazao je selektor Nemanja Dmitrović.
On je rekao da je turnir bio za klubove i da je reprezentacija Republike Srpske bila jedini nacionalni tim.
„Iako smo imali problem da se pojavimo kao nacionalni tim, jer naša federacija nije priznata u sklopu sportske rukometne svjetske i evropske kuće, prvi put nastupili smo pod imenom Republika Srpska i to uspješno“, rekao je Dmitrović i istakao da je ova generacija jako uspješna i perspektivna što je pokazala i u finalu turnira u kojem je ubjedljivo savladala ekipu kluba koji, kako kaže, gotovo da ima više članova nego Rukometni savez Srpske.
On je istakao da vjeruje u ovu selekciju od koje očekuje još mnogo dobrih rezultata.
Reprezentativac RS Lazar Slijepčević rukomet trenira sedam godina.
„Za ovih sedam godina odigrao sam mnogo utakmica i turnira, ali ovaj je za mene posebno iskustvo, zato što sam igrao sa reprezentacijom“, kazao je Slijepčević, koji je od svih utakmica istakao finale u kojem su imali energiju koja ih je,kako kaže, dovela do zlatne medalje.
Stefan Maksimović rukomet trenira osam godina i zadovoljan je svojom i igrom svojih kolega na turniru.
„Do finala smo došli lagano, prošetali smo kroz grupu i došli do finala u kojem smo dosta dobro igrali i osvojili turnir“, kaže Maksimović i ističe da je učešće u reprezenatciji za njega veliki uspjeh jer nije lako igrati za reprezentaciju.
Viktor Stojanović u „Kozari“ trenira sedam godina.
„Učešće u reprezentaciji i na turniru u Solunu za mene znači veoma mnogo. Protivnici su na početku bili slabiji, a kako je turnir odmicao sve bolji, ali smo ipak mi u finalu bili bolji“, rekao je Stojanović koji u reprezentaciji igra na poziciji lijevo krilo i postiže golove.
Luka Kojanović rukomet trenira šest godina i golman je.
„Uspio sam da sačuvam našu mrežu, u finalu sam imao devet odbrana“, kaže Kojanović koji, kao i njegovi saigrači, od svih ustakmica ističe završnicu u kojoj su došli do pobjede.
Danilo Tubin rukomet trenira sedam godina i kaže da je o njihovom nastupu u Grčkoj sve rečeno osvajanjem turnira.
„Protivnici u grupama nisu bili jaki,a kako je turnir odmicao bilo je sve teže . U finalu smo sa osam golova razlike pobijedili najjaču ekipu Grčke“, rekao je Tubin.
On je dodao da je razlika igrati za klub gdje se svi dobro poznaju i za reprezentaciju u kojoj ima više nepoznatih igrača, ali da su se u ovoj reprezentativnoj postavi svi dobro snašli.
Svi dubički reprezentativci su istakli da im je učešće u reprezentaciji veoma olakšalo to što je selektor njihov trener sa kojim godinama uspješno rade.
Kazali su da će i dalje vrijedno trenirati i nastojati da napreduju, budu bolji i postižu dobre rezultate.
Da svakog dana napreduju i budu bolji sportisti, ali i ljudi poželio im je i načelnik opštine Radenko Reljić, koji je i ovom prilikom istakao da su naši sportisti najbolji promoteri našeg grada i Republike Srpske.
„Meni je bila čast i zadovoljstvo da danas primim dječake iz našeg grada, iz RK „Kozara“, koji su učestvovali i pobijedili na međunarodnom turniru u Grčkoj, a još mi je draže to što su učestvovali samostalno kao reprezentacija Republike Srpske“, rekao je Reljić.
On je mladim reprezentativcima obećao da će Opštinska uprava i dalje cijeniti i nagrađivati njihove uspjehe.
„Nadam se da će ovi naši mladi sportisti nastaviti pravim putem, kao i do sada“, rekao je Reljić.
Tim kadetske reprezentacije Republike Srpske u Solunu je imao 17 igrača, šestoricu iz ORK “Banjaluka“, petoricu iz RK“Kozara“, a ostali igrači su iz Bijeljine, Brčkog i Doboja.
Reprezentacija Republike Srpske na turniru u Grčkoj imala je podršku Jelene Jovanović, šefa Predstavništva Srpske u Solunu, koja ih ugostila i bodrila sa tribina.
09.01.2024. - DAN REPUBLIKE SRPSKE DUBIČANI PROSLAVILI KONERTOM LOKALNIH IZVOĐAČA
Dan Republike Srpske – 9. januar Dubičani su proslavili u Sportskoj dvorani uz nastup lokalnih izvođača.
Nastupao je svima dobro poznat “Bum bend”, a za prisutne bilo je obezbjeđeno kuhano vino.
Dubičani tradicionalno slave rođendan Republike, a aktivnosti su počele još juče širom Srpske.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je provobitno bilo dogovoreno da za 9.j anuar u našem gradu nastupa popularni Bora Čorba, ali nažalost, otkazao je gostovanje zbog bolesti.
„Dan Republike Srpske je ustavna kategorija, a ustav Republike Srpske je usaglašen sa ustavom BiH tako da ne može da bude pravna smetnja nikome i njegova proslava nije nikakav prkos, nego mi poštujemo sve druge i očekujemo isto da drugi poštuju naše važne datume“, izjavio je Reljić.
On je rekao da proslava rođendana Srpske treba da ostane trajna kategorija i da je danas proslavljen u Banjaluci spektakularnije nego ikad.
Suorganizator obilježavanja 9.januara sa opštinom Kozarska Dubica bilo je preduzeće Centar za informisanje i kulturu.
Direktor preduzeća Dijana Kondić izjavila je da se 9.januar u Kozarskoj Dubici proslavlja na dostojanstven način, sa puno ljubavi, poštovanja ali ujedno i sa željom,da nikoga ne uvrijedimo.
“Republika Srpska ustavni je dio BiH, a Dan Republike legitimni praznik koji mora da se poštuje. Srpska želi mir i stabilnost, da nikog ne ugrožava, ne da svoje i neće tuđe, 32 godine simbol je slobode, poziva na zajedništvo, te teži miru i stabilnosti“, naglasila je Kondićeva.
Građani Kozarske Dubice koji su prisustvovali proslavi poručili su da su Republiku Srpsku branili u ratu, te da će je nastaviti braniti i u miru, te slaviti dok god to bude volja naroda koji živi na ovim prostorima.
08.01.2023. - NAČELNIK RELJIĆ POZVAO SUGRAĐANE NA PROSLAVU DANA REPUBLIKE U SPORTSKOJ DVORANI
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je danas da je Dan Republike Srpske pokazatelj želje srpskog naroda za mirom i sigurnošću i pozvao sugrađane da u što većem broju prisustvuju sutrašnjoj proslavi u sportskoj dvorani.
"Svečano proslavljamo Dan Republike - 9. januar, to je zvaničan datum definisan Ustavom Republike Srpske, a Ustav Srpske je usklađen sa Ustavom BiH, pa ne može biti pravna smetnja nikome", rekao je Reljić.
On je istakao da je Republika Srpska trajna kategorija međunarodno priznata Dejtonskim sporazumom.
"Ono što je bitno jeste da se uz 9. januar svi građani Srpske osjećaju sigurno. Ovaj datum je u čast herojske borbe za slobodu i pokazatelj želje našeg naroda za mirom i sigurnošću. U Kozarskoj Dubici svake godine u prisustvu brojnih sugrađana pošaljemo poruku da jedinstveno gradimo i dajemo doprinos očuvanju Republike", istakao je Reljić.
On je pozvao sugrađane da se u što većem broju pridruže proslavi u sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici od 21.00 čas.
Opština Kozarska Dubica obezbijedila je nastup lokalnog "Bum benda", vrhunskog zabavljača uz koji će dobra atmosfera biti zagarantovana, a obezbijeđeno je i 500 litara vina za sugrađane kao poklon dobrodošlice.
Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Republika srpskog naroda u BiH. Srpsku su osnovali srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali status konstitutivnog naroda.
06.01.2024. - BOŽIĆNA ČESTITKA PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA
“Neka nas Božić-praznik zajedništva i porodičnog okupljanja potakne na dobra djela kako bi među nama bilo što više međusobnog poštovanja, ljudskosti i razumjevanja», poruka je o Božiću načelnika opštine Radenka Reljića i predsjednika Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimira Rokića.
U ime Opštine Kozarska Dubica i u lično ime, uz tradicionalni pozdrav “Mir Božiji – Hristos se rodi!”, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti poželjeli su da ovaj veliki praznik proslave u miru, dobrom zdravlju i sreći sa svojim najbližima.
04.01.2024. - PROSLAVA 9. JANUARA U SPORTSKOJ DVORANI UZ BUM BEND
Kozarska Dubica se i ove godine priprema za tradicinalnu proslavu Dana republike – 9.januar.
Ove godine proslava će biti organizovana u Sportskoj dvorani od 21 čas, a opština Kozarska Dubica obezbijedila je nastup lokalnog BUM BENDA, te 500 litara vina za sugrađane kao poklon dobrodošlice.
Načelnik opštine Radenko Reljić čestitao je građanima Kozarske Dubice Dan Republike Srpske koji predstavlja simbol slobode, i pozvao sve na zajedničku proslavu 9.januara.
"S obzirom da ove godine manje novca izdvajamo za proslavu, razliku sredstava uputićemo u humanitarne svrhe, odnosno za pomoć socijalno ugroženim porodicama a dio će biti usmjeren i za studentske stipendije, odnosno kao nagrada najboljim učenicima", objasnio je Reljić.
Dan Republike Srpske utemeljen je 9. januara 1992. godine kada je Skupština srpskog naroda u BiH donijela Deklaraciju o proglašenju republike pod nazivom Republika srpskog naroda BiH, a time je utemeljena današnja Srpska. Republika Srpska je odbranjena kao i njene granice, uspostavljena je vlast i politički sistem.
31.12.2023. -RELJIĆ I ROKIĆ UPUTILI NOVOGODIŠNJE ČESTITKE SVIM DUBIČANIMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić uputili su danas svim Dubičanima novogodišnje čestitke u kojim su istakli da su su mir, zdravlje, sreća i poštovanje među ljudima najveće vrijednosti i želje.
U čestitki se ističe da je godina iza nas bila je izuzetno teška, složena, izazovna u finansijskom smislu i izražava nada da će naredna godina biti stabilnija i da će omogućiti da se izvrše sve planirane obaveze.
“Nadamo se da će godina koja dolazi biti bolja i da će to primjetiti i naši građani. Svim Dubičanima želio da srećnu i uspješnu Novu godinu, ličnu i porodičnu sreću, zdravlje, poštovanje i blagostanje”, naveli su u čestitki Reljić i Rokić.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi