V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.04.2024. - PRIJEMOM ZA GOSTE I POLAGANJEM VIJENACA ŽRTVAMA NOR-a POČELO OBILJEŽAVANJE DANA OPŠTINE
Prijemom za goste upriličenim u kabinetu načelnika opštine, a potom i polaganjem vijenaca kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka u pomen na poginule za slobodu počele su današnje svečanosti u povodu obilježavanja Dana opštine – 27.aprila, datuma koji je ustanovljen u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu.
U pomen na sve borce i žrtve Narodno-oslobodilačke borbe u Drugom svjetskom ratu, u kojem je naša opština podnijela ogromne žrtve vijence su položili: u ime Vlade RS Senka Jujić ministar lokalne uprave i samouprave, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, poslanici iz Kozarske Dubice Darko Banjac, Bobana Ćibić i Dragan Brdar, delegacija Opštine Kozarska Dubica, načelnik Radenko Reljić, predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić i zamjenik načelnika Marko Tankosić sa saradnicima, šefovi delegacija bratskih opština iz Srbije, predsjednik opštine Bela Palanka Goran Miljković, zamjenik predsjednika opštine Mali Zvornik Milisav Despotović i odbornica Skupštine grada Kragujevca Slavica Radenković.
U pomen na žrtve Drugog svjetskog rata ruže su položili predsjednik OO SNSD Kozarska Dubica Igor Savković i drugi predstavnici udruženja, ogranizacija i pojedinci.
Program obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica nastavlja se u 11.00 časova Svečanom sjednicom Skupštine opštine Kozarska Dubica, na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i ustanovama iz oblasti javnog zdravstvenog, kulturnog, obrazovnog i nevladinog sektora, te iz oblasti privrede.
Tradicionalna “Trka oslobođenja” počeće u 17.00 časova, a u 20.00 časova svečana akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
Dan opštine Kozarska Dubica- 27. april, ustanovljen je statutarnom odlukom Skupštine opštine u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a.
26.04.2024. - KOZARSKA DUBICA SUTRA OBILJEŽAVA DAN OPŠTINE I 79 GODINA OD OSLOBOĐENJA U DRUGOM SVJETSKOM RATU
Kozarska Dubica sutra će obilježiti Dan opštine i 79 godina od oslobođenja u Drugom svjetskom ratu nizom događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera.
Načelnik opštine Radenko Reljić rekao je da će Dan opštine Kozarska Dubica Reljić prisustvovati delegacije bratskih i prijateljskih opština i gradova iz Srbije, zvaničnika Republike Srpske i gostiju.
Reljić je pozvao građane da prisustvuju tradicionalnoj “Trci oslobođenja” u Svetosavskoj ulici, te svečanoj akademiji koja će se povodom obilježavanja Dana opštine održati u Domu kulture.
Obilježavanje Dana opštine Kozarska Dubica – 27. aprila počeće sutra tradicionalnim prijemom u kabinetu načelnika Opštine za goste i predstavnike bratskih opština.
Delegacije i gosti će u 10.00 časova položiti vijence i odati počast žrtvama NOR-a kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka na gradskom groblju Urije.
U 11.00 časova biće održana Svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, na kojem će biti dodijeljena nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i ustanovama iz oblasti javnog zdravstvenog, kulturnog, obrazovnog i nevladinog sektora, te iz oblasti privrede.
Tradicionalna “Trka oslobođenja” počeće u 17.00 časova, a u 20.00 časova svečana akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
Dan opštine Kozarska Dubica- 27. april, ustanovljen statutarnom odlukom Skupštine opštine u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a.
25.04.2024. - NERADNI DANI ZA PRVOMAJSKE I VASKRŠNJE PRAZNIKE
Neradni dani za prvomajske i vaskršnje praznike u Republici Srpskoj biće 1. i 2. maj, zatim 3, 5. i 6. maj, kao i 9. maj kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.
Neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada su 1. i 2. maj, a u dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
Načelnik opštine odnosno gradonačelnik će odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave obavezni da rade i u dane praznika i u kom obimu radi zadovoljenja neophodnih potreba građana.
U dane Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima Republike Srpske vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće 3, 5. i 6. maj.
Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u te dane.
24.04.2024. -PREZENTOVAN PROJEKAT „PODRŠKA EVROPSKE UNIJE LOKALNIM PARTNERSTVIMA ZA ZAPOŠLJAVANJE“
U opštini Kozarska Dubica održan je sastanak između predstavnika Međunarodne organizacije rada i Opštine Kozarska Dubica, Grada Gradiška i Opštine Kostajnica, te predstavnika srednjih škola i Biroa za zapošljavanje sa područja ove tri lokalne zajednice.
Sastanak je održan u okviru procjene projektne aplikacije ove tri lokalne zajednice o formiranju Lokalnog partnerstva za zapošljavanje GDK (Gradiška-Dubica-Kostajnica). Opština Kozarska Dubica je nosilac ovog projekta čija vrijednost iznosi 180.000 američkih dolara i finansira se iz projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija (EU) a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH).
Projektom je osim formiranja partnerstva, predviđeno unaprijeđenje ljudskih i tehničkih kapaciteta obrazovnih institucija, te mogućnost zapošljavanja kod lokalnih poslodavaca kroz realizaciju programa za stručno osposobljavanje.
U okviru projekta biće organizovane obuke za podršku samozapošljavanju, a za najuspješnije će biti dostupna grant sredstva za otpočinjanje biznisa i obuke za novoosnovana samostalna preduzeća.
Iz Odjeljenja za privredu opštine Kozarska Dubica saopšteno je da se, ukoliko projekat dobije podršku donatora, potpisivanje ugovora o grant sredstvima očekuje sredinom maja.
22.04.2024. - CENTRALNA MANIFESTACIJA U DONJOJ GRADINI 12. MAJA
Centralna manifestacija povodom 79 godina od proboja logoraša iz ustaškog koncentracionog logora Jasenovac i njegovog najvećeg stratiša Donja Gradina biće održana 12. maja u Spomen-području Donja Gradina, odlučio je danas Organizacioni odbor kojim je predsjedavao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Isti dan će biti održana i duhovna akademija u Kozarskoj Dubici, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.
Na sjednici su izabrani predsjednik i potpredsjednici Organizacionog odbora i imenovani članovi Izvršnog odbora, te utvrđen okvirni program pomena žrtvama zločina-genocida, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.
U Banjaluci je danas održana prva sjednica Organizacionog odbora za pomen žrtvama zločina-genocida Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.
U ime načelnika opštine Kozarska Dubica, koji je član Organizacionog odbora, sjednici je prisustvovao zamjenik načelnika Marko Tankosić, te direktor JU Spomen-područje Donja Gradina Tanja Tuleković, koja je član Organizacionog odbora.
Prema podacima Spomen-područja Donja Gradina, u zloglasnom ustaškom logoru Jasenovac tokom Drugog svjetskog rata ubijeno je 700.000 žrtava, među kojima je 500.000 Srba, 40.000 Roma, 33.000 Jevreja, 127.000 antifašista. U Jasenovcu je stradalo 20.000 djece.
Ovo je jedan od istorijskih događaja koji Srbija i Republika Srpska zajedno obilježavaju.
22.04.2024. - Raspisan javni poziv za učešće u pripremama za izradu izmjena Revizije Regulacionog plana „Centralna zona Кozaska Dubica“
Iz Odjeljenja za prostorno uređenje Opštine Kozarska Dubica pozivaju sva zainteresovana pravna i fizička lica da u periodu od 23.aprila do 07. maja 2024. godine u pisanoj formi ovom Odjeljenju dostave svoje prijedloge i sugestije za određena planska rješenja na zemljištu ili objektima, odnosno objektu u njihovom vlasništvu u dijelu obuhvata Revizije Regulacionog plana „Centralna zona Кozarska Dubica“.
Za sve informacije zainteresovani se mogu obratiti u kancelariju broj: 30 u zgradi Opštinske uprave Opštine Кozarska Dubica, kontakt tel: 052/490-957.
Javni poziv je raspisan na osnovu Zakona o uređenju prostora i građenju, a u vezi sa Odlukom o pristupanju izradi izmjena Revizije Regulacionog plana „Centralna zona Кozaska Dubica“.
19.04.2024. - PREMA PRELIMINARNOJ RANG LISTI PRAVO NA BANJSKU REHABILITACIJU OSTVARILO 16 LICA IZ KETEGORIJА PORODICA POGINULIH BORACA I RVI
Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Goran Dragaš potvrdio je danas da je prema preliminarnoj rang listi pravo na banjsku rehabilitaciju u 2024. godini ostvarilo 16 lica iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.
Dragaš je naveo da je na osnovu javnog poziva Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske, preliminarna rang lista lica koja su u ovoj godini ostvarila pravo na banjsku rehabilitaciju objavljena na oglasnoj table u šalter sali opštine Kozarska Dubica.
“Ovo pravo ostvarilo je pet lica iz kategorije porodica poginulih boraca i 11 lica iz kategorije ratnih vojnih invalida”, precizirao je Dragaš.
On je dodao da se na preliminarnu rang listu prijavljenih kandidata za banjsku rehabilitaciju u roku od osam dana može podnijeti prigovor načelniku opštine.
11.04.2024. - ODRŽANA XXIII REDOVA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojena Odluka o uključivanju javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ u lokalni trezor Opštine Kozarska Dubica, najkasnije do 1. januara naredne godine.
Primjenom ove odluke Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici imaće status budžetskog korisnika u smislu planiranja i praćenja namjenskog korištenja odobrenih budžetskih sredstava u trezorskom sistemu poslovanja, a u skladu sa Programom ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2024-2026. godine, koji je donijela Vlada Republike Srpske.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić je u izjavi novinarima rekao je da je odluku o uključivanju domova zdravlja u lokalne trezore opština donijela Vlada Republike Srpske, te da to znači da Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici neće više imati svoj račun već da će novac iz Fonda zdravstvenog osiguranja biti prebacivan na račun javnog trezora Opštine Kozarska Dubica.
„Onda će se iz tog računa plaćati sve obaveze, plate kao i kod svih drugih budžetskih korisnika. To pravi veliki problem jer našoj lokalnoj zajednici ne odgovara takav način plaćanja s obzirom da još uvijek imamo problema sa sudskim presudama“, rekao je Reljić.
On je naveo da je u posljednjih nekoliko godina po osnovu sudskih presuda sa opštinskog računa „skinuto“ više od tri miliona KM, te da se može desiti da ponovo dođe do blokade računa opštine.
„U tom slučaju radnici i pacijenti će ispaštati jer neće biti isplaćena sredstva za materijalno poslovanje i plate Domu zdravlja. Međutim, to je odluka Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske koju moramo usvojiti“, rekao je Reljić.
On je ocijenio da ovakav način finansiranja nije uobičajen, što pokazuje i pilot projekat koji je realizovan u nekoliko opština Republike Srpske.
„U nekim opštinama je to dobro, a u nekim nije. U opštini Kozarska Dubica nije zbog toga što je naša opština još uvijek u velikim finansijskim problemima, nakon što smo u posljednjih osam godina mog mandata vratili više od devet miliona KM obaveza od prethodnih načelnika koji su zadužili opštinu Kozarska Dubica, dok budžet nismo zadužili ni jednu jedinu marku“, naglasio je Reljić.
Dodao je da je ostalo još zaduženje od četiri miliona KM, koje predstavlja veliko opterećenje za opštinski budžet.
Reljić je naveo da je Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici do sada u finansijskom smislu dobro poslovao, a da ulaskom u trezor opštine može doći do smanjenja kvaliteta zdravstvene zaštite i usluga.
Veći dio dnevnog reda XXIII redovne sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica odnosio se na razmatranje izvještaja o radu i radu i finansijskih planova javnih ustanova, preduzeća, organizacija i udruženja sa područja opštine Kozarska Dubica, koji su usvojeni većinom glasova odbornika.
Na sjednici je razmatrana i Informacija o stanju bezbjednosti na podsručju opštine Kozarska Dubica u prošloj godini, o kojoj je odbornike izvijestio komandir Policijske stanice u Kozarskoj Dubici Bojan Milanović.
Milanković je naveo da je stanje bezbjednosti u Kozarskoj Dubici tokom 2023. godine bilo zadovoljavajuće, a da je evidentirano povećanje ukupnog broja saobraćajnih nezgoda i pogoršanje stanja bezbjednosti u oblasti saobraćaja u odnosu na prethodnu godinu.
Milanković je rekao da je u prva tri mjeseca ove godine u saobraćanim nesrećama poginula dva lica, iako je povećana prisutnost policije na saobraćajnicama.
Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Kozarska Dubica Bojan Aćimović rekao je da je Skupština opštine Kozarska Dubica danas donijela Odluku o izmjeni i dopuni Revizije regulacionog plana “Centralna zona Kozarska Dubica”, u okviru koje je 11 prijedloga za promjenu regulacionog plana.
Aćimović je naveo da će nakon provođenja zakonskih procedura biti izrađen nacrt izmjena regulacionog plana koji će biti upućen na javni uvid i javnu raspravu, gdje će građani moći dati svoje primjedbe i sugestije.
„Biće sitnijih promjena na inicijativu građana, a najkrupnija promjena je formiranje zemljišta za novi vrtić koji će se nalaziti između pomoćnog stadiona i Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić““, precizirao je Aćimović.
Na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine opštine usvojene su i druge odluke iz nadležnosti opštinskih odjeljenja, kao i Program obilježavanja značajnih događaja iz odbrambeno-otadžbinskih ratova i Program kulturnih i sportskih manifestacija za tekuću godinu.
Razmatrani su i usvojeni i programi zajedničke komunalne potrošnje, održavanja gradske čistoće i zelenih površina, održavanja puteva – gradskih ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva, kao i Plan sistematske preventivne dezinsekcije i deratizacije na području opštine.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi