V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.12.2020. - ŠTETU PRIJAVILO OKO 500 GRAĐANA, POTREBAN SMJEŠTAJ ZA 10 PORODICA
Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dušan Drljić predočio je danas ministru uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senki Jujić da su u zemljotresu u ovoj opštini oštećeni mnogi javni i privatni objekti, da je štetu već prijavilo oko 500 građana i da za sada ima do 10 porodica kojima mora da bude obezbijeđen smještaj.
"Saradnja lokalne vlasti i Vlade Republike Srpske je na zavidnom nivou, a predstavnici institucija Srpske u najkraćem roku reagovali su i u ovoj situaciji", rekao je novinarima Drljić.
On je naveo da je Vlada Srpske interventno reagovala i opštini Kozarska Dubica odobrila 100.000 KM.
"Mislim da će to biti samo prvi dio da bi se intervenisalo u obnovi oštećenih objekata", rekao je Drljić i dodao da je realno očekivati da ukupna procjena štete bude izvršena do kraja januara.
Drljić je naveo da je određenu štetu prijavilo već oko 500 građana, a da će prioritet u sanaciji imati javni objekti i porodične kuće koje su neuslovne za stanovanje.
"Komisije su i u ovom trenutku na terenu, a, prema nepotpunim informacijama, za sada imamo do 10 porodica kojima moramo obezbijediti smještaj", rekao je Drljić.
On je naglasio da je u narednim danima važno pokazati solidarnost da bi se pomoglo ugroženim stanovnicima.
Jujićeva je izjavila da je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava u zemljotresu koji je pogodio Hrvatsku, a osjetio se u cijelom regionu.
"Materijalne štete ima, ali se ona uvijek može otkloniti. Juče je na sjednici Vlade Republike Srpske donesen zaključak o jednokratnoj pomoći opštinama Kostajnica i Kozarska Dubica, koja će i jednoj i drugoj lokalnoj zajednici dobro doći u ovom momentu", rekla je Jujićeva novinarima.
Ona je pozvala sve ljude dobre volje da pomognu opštini Kostajnica u saniranju štete od zemljotresa.
31.12.2020. - NOVOGODIŠNJA ČESTITKA NAČELNIKA OPŠTINE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić uputio je danas u ime Opštine Kozarska Dubica, Skupštine opštine i u lično ime, svim građanima opštine Kozarska Dubica novogodišnju čestitku.

“Godina koja je u svakom smislu bila teška ostaje iza nas i nadam se da će 2021. godina biti godina optimizma, nove energije, solidarnosti i bolje budućnosti. Neka Nova godina svim građanima donese ličnu i porodičnu sreću, zdravlje, blagostanje, poštovanje i svako dobro. Srećna i uspješna 2021. godina!”, navodi se u čestitki načelnika opštine.
31.12.2020. - ODLUKA O RADNOM VREMENU PREDUZETNIKA I PREDUZEĆA U DANE PRAZNIKA
U dane praznika Republike Srpske 1. i 2. januara 2021. godine, u skladu sa opštinskom Odlukom o određivanju radnog vremena preduzetnika i preduzeća, određuje se sljedeće radno vrijeme:
- na prvi dan praznika, 1. januara, u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinska djelatnost u poslovnom prostoru benzinske pumpe.
- na drugi dan praznika, 2. januara, pored navedenih subjekata, u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske djelatnosti i trgovinske djelatnosti tipa dragstor, a u vremenu od 08.00 do 12.00 časova, mogu raditi svi ostali privredni subjekti.
Ugostiteljski objekti u dane praznika rade u skladu sa zaključkom o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (Covid-19) u Republici Srpskoj kojeg je donio Republički štab za vanredne situacije, u periodu od 6.00 do 22.00 časa.
Za vrijeme trajanja republičkih praznika, a radi zadovoljavanja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, vatrogasne jedinice, zdravstvene ustanove, komunalna preduzeća i preduzeća za snabdijevanje električnom energijom, obavezni su da obezbjede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika.
Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a čiji proces proizvodnje na dozvoljava obustavljanje proizvodnje bez veće štete, mogu obavljati djelatnost u vremenu koje zahtjeva minimalan proces rada.
Nadzor nad primjenom Odluke o određivanju radnog vremena preduzetnika i preduzeća u dana praznika Republike Srpske vršiće opštinska inspekcija i komunalna policija.
31.12.2020. - MINISTARSTVO UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE: NERADNI DANI ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE I DAN REPUBLIKE
U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, Zakonom o Danu Republike Srpske i Odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike Srpske neradni dani su:

01.01.2021.godine (petak) i 02.01.2021.godine (subota) - Nova godina

09.01.2021. godine (subota) - Dan Republike Srpske

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

06.01.2021.godine (srijeda) i 07.01.2021.godine (četvrtak) - Badnji dan i pravoslavni Božić

U ove dane vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta.
30.12.2020. - OBILJEŽENA KRSNA SLAVA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Opština Kozarska Dubica obilježila je danas krsnu slavu – prepodobnomučenika Đakona Avakuma u posebnim okolnostima.
Slavski obred, u skladu s epidemiološkim mjerama u hramu Svetih apostola Petra i Pavla obavio je paroh Vojo Docić, a prisustvovalo je uže opštinsko rukovodstvo.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić čestitao je krsnu slavu svim građanima Kozarske Dubice.
“Svim našim sugrađanima želim sretnu krsnu slavu svetog Đakona Avakuma. Želim svima dobro zdravlje i da sve nedaće koje su nas snašle ove godine ostanu dio prošlosti i da s Novom godinom dođu i bolji dani. Podsjetio bih na značaj obilježavanja krsne slave kao dio srpske tradicije i kulture, iako ove godine niz okolnosti nije dozvolio da se obilježavanje ovog datuma upriliči na uobičajen način”, rekao je načelnik Reljić.
30.12.2020. -RELJIĆ: RELJIĆ: ŠTETE OD ZEMLJOTRESA PRIJAVITI NA BROJ TELEFONA 052 416-027, GRAĐEVINSKE KOMISIJE NA TERENU
Načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant štaba za vanredne situacije Radenko Reljić potvrdio je danas da je u jučerašnjem zemljotresu nastala značajna materijalna šteta na privatnim i društvenim objektima u Kozarskoj Dubici.
Na jutrošnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije formirana je građevinska komisija za utvrđivanje oštećenja na objektima, koja se sastoji od četiri tima.
“Komisija počinje sa radom odmah, a cilj je da u najkraćem mogućem roku evidentiramo sve štete na gradskom i seoskim područjima nastale u jučerašnjem zemljotresu, kako bi kompletna dokumentacija bila proslijeđena Vladi Republike Srpske, koja je ponudila pomoć. Imamo dosta dojava građana o nastalim štetama na privatnim objektima”, rekao je Reljić.
Reljić je pozvao građane i pravna lica da štete, uz zapisnik i adekvatnu foto-dokumentaciju, prijave putem broja telefona 052/416-027 u opštinsko Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove.
Reljić je konstatovao da je najvažnije da u jučerašnjem zemljotresu nije bilo povrijeđenih, te naveo da će opštinski Štab za vanredne situacija zasjedati interventno i u zavisnosti od seizmološke situacije.
Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio da će Vlada Srpske na današnjoj sjednici donijeti odluku da materijalno pomogne opštinama Kozarska Dubica i Kostajnica koje su pretrpjele štetu u zemljotresu, te ocijenio da su republičke institucije u prvoj reakciji nakon prirodne nepogode adekvadno odgovorile.
30.12.2020. - VIŠKOVIĆ: VLADA ĆE MATERIJALNO POMOĆI KOZARSKOJ DUBICI I KOSTAJNICI
Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio da će Vlada Srpske na današnjoj sjednici donijeti odluku da materijalno pomogne opštinama Kozarska Dubica i Kostajnica koje su pretrpjele štetu u zemljotresu, te ocijenio da su republičke institucije u prvoj reakciji nakon prirodne nepogode adekvadno odgovorile.
"Nemamo ljudske žrtve i zato možemo biti zadovoljni. LJudske živote ne možemo nadoknaditi, a materijalnu štetu možemo", rekao je za ATV Višković koji je juče sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović posjetio ove dvije opštine koje su najpogođenije zemljotresom.
On je potvrdio da će danas stručnjaci iz Republičke direkcije za obnovu i izgradnju obići neke objekte, poput srednje škole ili zgrade opštine u Kostajnici i procijeniti da li su bezbjedni za dalju upotrebu i šta treba uraditi radi sanacije.
Višković je napomenuo da je nakon jučerašnjeg zemljotresa odlučeno da se završi prvo polugodište u ovoj školskoj godini u Republici Srpskoj, jer se nije htjelo rizikovati.
"Djeca su faktički na zimskom raspustu, pa ćemo iskoristiti to vrijeme za sanaciju, posebno školskih objekata", rekao je Višković.
On je naglasio da će Vlada materijalno pomoći Kozarskoj Dubici i Kostajnici, da se stanovnicima tih lokalnih zajednica sanira šteta nastala u zemljotresu.
"U ovom momentu prioritet će biti građani i objekti za stanovanje, nalazimo se na kraju mjeseca gdje očekujemo i snježne padavine i sve nepogode i moramo učiniti sve da štetu na objektima stanonovanja saniramo", naveo je on.
Višković naglašava da u Kostajnici ima određeni broj građana koji se plaše da se vrate u svoje domove zbog mogućnosti novog podrhtavanja tla, jer su geografski najbliži epicentru zemljotresa koji je bio u Petrinji u Hrvatskoj.
"Određeni broj građana čiji su objekti oštećeni smješten je u objekat koji je tokom pandemije virusa korona namijenjen kao prihvatni centar, a neki će prespavati kod rodbine i prijatelja. Razgovarao sam sa načelnikom Kostajnice Nikolom Janjetovićem da oni kojima je pričinjena šteta, na trošak Vlade Srpske iznajme stanove za život dok njihovi objekti ne budu dovedeni u stanje upotrebe", rekao je Višković.
Višković smatra da su republičke institucije adekvatno odgovorile u svim nedaćama od poplava, velikih snježnih padavina, zemljotresa, nevremena, virusa korona...
"Učinili smo dosta da naše institucije, prije svih Civilna zaštita i Ministarstvo unutrašnjih poslova, vatrogasne jedinice i sve druge koje bi trebale da priskoče u pomoć, ostale smo doveli u nivo da mogu u svakom trenutku da na adekvatan način odgovore na svaku od katastrofa", rekao je on.
Višković ističe da institucije Srpske imaju i po zakonu i svojim aktima razrađene planove.
"Zemljotres je registrovan u 12.20 časova, a već u 12.30 časova smo imali saopštenja kako da se građani ponašaju, da se smanji panika jer se tada mogu desiti i neke neželjene stvari. Adekvatno smo odgovorili i građani su imali zahvaljujući medijima sve informacije i znali su kako treba da se ponašaju i odgovore", rekao je on.
Višković je poručio da svi treba da budu optimisti, da će ova teška godina ubrzo proći i da se treba okrenuti budućosti.
29.12.2020. - CVIJANOVIĆ: ZA SRPSKU NAJVAŽNIJE DA NEMA ŽRTAVA
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Kozarskoj Dubici da je najvažnije da u Republici Srpskoj nije bilo žrtava od posljedica jakog zemljotresa koji je danas pogodio Hrvatsku.
Cvijanovićeva je naglasila da je u Kozarskoj Dubici, koju je posjetio i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, oštećen veliki broj javnih objekata, ali i privatnih domaćinstava, kuća i stanova.
"Ovdje smo da damo podršku lokalnim vlastima jer nas sad čeka sanacija sve ove štete, izmještanje određenih službi, organizovanje normalnog života uz pretpostavku da će se smiriti ovo što je zadesilo region", rekla je Cvijanovićeva prilikom posjete Kozarskoj Dubici.
Cvijanovićeva je poručila da lokalne zajednice mogu da računaju na podršku republičkih institucija.
"Sve što bude neophodno da se organizuje život na normalan način, da se službe uspostave, da se pomogne ljudima koji su pretrpjeli štetu, biće urađeno kroz zajedničke aktivnosti republičkih i lokalnih vlasti", izjavila je Cvijanovićeva novinarima.
Prema njenim riječima, u ovakvim situacijama je neophodna mobilnost svih.
"Nije prvi put da nam se dešavaju nedaće i da to zahtijeva veliki aktivizam i veliku mobilnost svih nas koji radimo u institucijama i na republičkom i na lokalnom nivou", naglasila je Cvijanovićeva.
Cvijanovićeva je dodala da se zahvaljujući upravo toj mobilnosti uvijek obezbijede mogućnosti za sanaciju štete.
"Voljeli bismo da nam se ovakve stvari ne dešavaju i da nema izazova ove vrste, ali takav je život. Bitno je da imamo službe koje mogu obave svoj dio posla, zbog naših građana i normalnog rada institucija. Nama je u interesu da institucije rade i na republičkom i na lokalnom nivou, da građanima bude dostupno sve ono što im je potrebno", poručila je Cvijanovićeva.
Cvijanovićeva naglašava da je u ovakvim situacijama uvijek prioritet briga za čovjeka i za porodicu, te podsjetila da je tako bilo i tokom poplava 2014. godine, kada se prvo vodilo računa o ljudima, porodicama i tome na koji način ih vratiti u njihove domove.
Cvijanovićeva i Višković posjetili su Kozarsku Dubicu nakon što je ova lokalna zajednica pretrpila oštećenja od zemljotresa koji je danas pogodio Petrinju u Hrvatskoj.
Zajedno sa rukovodstvom opštine, Cvijanovićeva i Višković posjetili su zgradu opštine, Dom zdravlja i Centar za informisanje i kulturu.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi