V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.05.2020. - NEMA REZULTATA TESTIRANJA OD JUČE, POZIV GRAĐANIMA DA POŠTUJU MJERE ZABRANE OKUPLJANJA U GRUPAMA I NOSE LIČNU ZAŠTITNU OPREMU
U Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici danas nisu stigli rezultati testiranja na prisustvo novog virusa korona, za pet lica koja su testirana juče, saopštila je epidemiolog u Domu zdravlja i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Borka Knežević.
Ona je navela da se rezultati testiranja očekuju sutra.
U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” danas boravi deset osoba, osam muškaraca i dvije žene, koji će nakon što u karantinu provedu sedam dana biti testirani.
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je 16 lica kojima je izdato rješenje o izolaciji. Svi kontolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama, poštujući tako propisanu mjeru.
Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica pozivaju građane da se i danas pridržavaju mjera zabrane kretanja koje je utvrdio Republički štab za vanredne situacije.
Građani se mole za odgovorno i disciplinovano ponašanje, poštovanje zabrane okupljanja u grupama i obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica, jer će te mjere u narednim danima biti kontrolisane, a njihovo nepoštovanje sankcionisano u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.
02.05.2020. - DANAS NEMA NOVIH OBOLJELIH, TESTIRANO PET OSOBA
U Kozarskoj Dubici danas nema novih oboljelih od virusa korona, saopštila je epidemiolog u Domu zdravlja i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Borka Knežević.
Ona je navela da je infekcija novim virusom korona juče potvrđena kod četiri muškarca srednjih godina iz Kozarske Dubice, koji se nalaze na bolničkom liječenju u Banjaluci.
“U Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici danas je testirano pet osoba, a riječ je o kontaktima osoba kod kojih je potvrđena infekcija”, navela je Kneževićeva.
Pod epidemiološkim nadzorom, koji uključuje izolaciju i svakodnevni kontakt sa ljekarima, je 56 lica.
U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” boravi devet osoba, koje su u Kozarsku Dubicu doputovale iz inostranstva. U pitanju je osam muškaraca i jedna žena, koji će nakon što u karantinu provedu sedam dana biti testirani.
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je 11 lica kojima je izdato rješenje o izolaciji. Svi kontolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama, poštujući tako propisanu mjeru.
“Postoje problemi u radu Komunalne policije na terenu jer neki građani negoduju i ne postupaju u skladu sa svojim obavezama u toku vršenja kontrole poštovanja mjere kućne izolacije. Molim građane da postupaju odgovorno i savjesno, jer će Komunalna policija izvršiti svoja ovlaštenja uključujući i propisane kaznene mjere”, rekao je šef tog odsjeka Slobodan Pralica.
On je potvrdio da su Komunalni policajci danas započeli aktivnosti na kontroli nošenja zaštitne opreme, maski i rukavica, te najavio da će postupati u skladu sa uredbom koja definiše obevezno korištenje lične zaštitne opreme i novčane kazne za lica koja se ne pridržavaju propisanih mjera”, rekao je Pralica.
Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica pozivaju građane da se se pridržavaju mjera zabrane kretanja koje je utvrdio Republički štab za vanredne situacije.
Građani se mole za odgovorno i disciplinovano ponašanje, poštovanje zabrane okupljanja u grupama i obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica.
01.05.2020. - NA VIRUS KORONA POZITIVNA JOŠ TRI MUŠKACA SREDNJIH GODINA
U Kozarskoj Dubici u popodnevnim časovima potvrđena su još tri nova slučaja infekcije virusom korona, rekao je to komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić.
On je precizirao da se radi o tri muške osobe srednje životne dobi, koje su hospitalizovane i testirane u Banjaluci, te da je u Kozarskoj Dubici danas potvrđena infekcija kod ukupno četiri osobe.
Reljić je izrazio nadanje da će svi oboljeli pacijenti biti dobro, uputivši podršku njima i njihovim porodicama.
“Epidemiološka situacija se pogoršava. Svakim danom imamo rast oboljelih, a razlog je nepoštovanje preventivnih mjera donesenih radi sprječavanja širenja virusa. Zato, još jednom molim sve građane, budite disciplinovani, slijedite upute nadležnih službi jer samo tako možemo da zaustavimo širenje virusa i sačuvamo živote”, rekao je Reljić.
On je naveo da su u preduzete sve epidemiološke mjere, uključujući identifikaciju i izolaciju kontakata oboljelih, koji će biti testirani.
01.05.2020. - INFEKCIJA VIRUSOM KORANA POTVRĐENA KOD MUŠKARCA SREDNJIH GODINA KOJI JE TESTIRAN U BANJALUCI
Muškarac srednjih godina iz Kozarske Dubice potitivan je na novi virus korona, saopštila je epidemiolog u Domu zdravlja i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Borka Knežević.
Ona je navela da je muškarac kod koga je potvrđena infekcija juče testiran u Banjaluci, a da su negativni nalazi dva lica koja su juče testirana u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici.
Prema podacima te službe, pod epidemiološkim nadzorom je 46 lica, dok je period nadzora završen za 458 osoba. U Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici danas nije bilo testiranja na prisustvo novog virusa korona.
U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” boravi pet osoba, koje su u Kozarsku Dubicu doputovale iz inostranstva.
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je 15 lica kojima je izdato rješenje o izolaciji. Svi kontolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama, poštujući tako propisanu mjeru.
“Komunalna policija će u i dane prvomajskih praznika i u nedjelju vršiti kontrole provođenja preventivnih mjera s ciljem sprečavanja širenja virusa korona i vršiti svoja ovlaštenja u skladu sa zakonskim propsima”, najavio je šef tog odsjeka Slobodan Pralica.
On je naglasio da će u narednim danima pripadnici Komunalne policije pojačati aktivnosti kontrole nošenja lične zaštitne opreme, maski i rukavica, na javnim mjestima.
“Molimo građane da nose zaštitne maske i rukavice kako ne bi morali primjenjivati restriktivne mjere, što nikome nije u interesu”, rekao je Pralica.
Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica pozivaju građane da se danas i u naredna dva dana pridržavaju mjera zabrane kretanja koje je utvrdio Republički štab za vanredne situacije.
Građani se mole za odgovorno i disciplinovano ponašanje, poštovanje zabrane okupljanja u grupama i obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica.
30.04.2020. - NEGATIVNI NALAZI SVIH PET TESTIRANIH OSOBA, APEL GRAĐANIMA DA POŠTUJU MJERE
Negativni su nalazi svih pet osoba iz Kozarske Dubice koji su juče testirani na prisustvo novog virusa korona, saopštila je epidemiolog u Domu zdravlja i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Borka Knežević.
Ona je navela da su u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja danas testirane dvije osobe, a da su pod epidemiološkim nadzorom 54 lica.
Kneževićeva je saopštila da je stabilno zdravstveno stanje dvije žene starije životne dobi kod kojih je juče potvrđena infekcija virusom korona.
“Jedna žena smještena je u regionalni karantin u Studentskom domu u Banjaluci, a druga na Odjeljenje za pulmologiju bolnice u Gradišci”, precizirala je Kneževićeva.
U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” borave četiri osobe, koje su u Kozarsku Dubicu doputovale iz inostranstva.
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je 17 lica kojima je izdato rješenje o izolaciji. Svi kontolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama, poštujući tako propisanu mjeru.
“Komunalna policija će u i dane prvomajskih praznika i u nedjelju vršiti kontrole provođenja preventivnih mjera s ciljem sprečavanja širenja virusa korona i vršiti svoja ovlaštenja u skladu sa zakonskim propsima”, najavio je šef tog odsjeka Slobodan Pralica.
Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica pozivaju građane da se u naredna tri dana pridržavaju mjera zabrane kretanja koje je utvrdio Republički štab za vanredne situacije.
Građani se mole za odgovorno i disciplinovano ponašanje, poštovanje zabrane okupljanja u grupama i obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica.
30.04.2020. - ČESTITKA POVODOM MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA - 1. MAJA
Načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić uputili su čestitku povdom Međunarodnog praznika rada- 1. maja svim građanima Kozarske Dubice.
„Ovogodišnji praznik rada, 1. maj dočekujemo u specifičnim okolnostima. Pred nama je vrijeme puno izazova ali ćemo udruženim snagama Vlade Republike Srpske i opstinske vlasti ulagati sve napore da zaštitimo i sačuvamo svako radno mjesto. Podršku upućujemo svim radnicima u Republici Srpskoj, a posebno onima koji doprinose očuvanju života i bezbjednosti građana prilikom borbe protiv pandemije izazvane virusom korona” navodi se u čestitki i dodaje da su zahvalni građanima jer poštuju propisane preventivne mjere, te na taj način doprinose da posljedice izazvane pandemijom budu što manje, a period ovakvog stanja što kraći.
“Čestitamo Vam 1. maj – Međunarodni praznik rada i želim da ga provedete u miru i zdravlju sa svojim porodicama i prijateljima”, poručili su Reljić i Barišić.
29.04.2020. - MINISTARSTVO UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE: NERADNI DANI 1. i 2. MAJ
U Republici Srpskoj su u petak i subotu, 1. i 2. maja, neradni dani jer se obilježava Međunarodni praznik rada, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.
U dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
Jedinice lokalne samouprave su, u dane prvomajskih praznika dužne postupati u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije, dodaje se u saopštenju.
29.04.2020. - KONSTATOVANO POGORŠANJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE U POSLJEDNIH NEKOLIKO DANA, MJERE USKLAĐENE SA ODLUKAMA REPUBLIČKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica konstatovano je pogoršanje epidemiološke situacije na području opštine u posljednjih nekoliko dana, tokom kojih je potvrđeno pet novih slučajeva infekcije virusom korona.
“Na današnjem sastanku uskladili smo odluke i naredbe sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije, uključujući radno vrijeme trgovina, pekara, apoteka i pojedinih zanatskih radnji, koje mogu raditi od 07.00 do 19.00 časova”, rekao je komandant Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je izrazio bojazan da je u poslednjih nekoliko dana došlo do popuštanja discipline kod građana, posebno kada je u pitanju zabrana okupljanja u grupama, te nošenje zaštitnih maski i rukavica na javnim mjestima.
“Potrebno je održati diciplinu u narednih desetak dana i u tom smislu najveći teret biće na pripadnicima policije i drugih kontrolnih organa”, rekao je Reljić novinarima.
On je naveo da je u Kozarskoj Dubici danas potvrđena infekcija virusom korona kod dvije starije ženske osobe, koje su bile u kontaktu sa osobama kod kojih je ranije potvrđena bolest, ali da situaciju dodatno komplikuje činjenica da ljudi često nisu iskreni u navođenju svojih kontakata.
“Pored toga, opasnost predstavlja situacija u kojoj su osobe pozitivne na virus korona starije životne dobi, jer posljedice po zdravlje mogu biti vrlo ozbiljne”, rekao je Reljić, koji je još jednom apelovao na ličnu odgovornost i disciplinu svakog pojedinca.
Prema njegovim riječima, ponašanje velike većine građana Kozarska Dubica je za pohvalu, ali da ima pojedinaca koji ne poštuju mjere i preporuke, a čije ponašanje sada može da ugrozi zdravlje većeg broja ljudi.
Reljić je najavio da će u narednim danima, na osnovu zaključaka Štaba za vanredne situacije, biti pojačano prisustvo policije, inspekcije i komunale policije na ulicama i drugim javnim površinama, a da će konačnu odluku o kaznenim mjerama donijeti Republički štab za vanredne situacije.
Epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici Borka Knežević potvrdila je danas da su pod epidemiološkim nadzorom 52 lica, dok je period nadzora i izolacije završen za 449 osoba.
U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” boravi jedna osoba, a Komunalna policija danas je kontrolisala 10 lica u kućnoj izolaciji, te konstatovala da je u svim slučajevima ispoštovana ta mjera.
Nova Naredba o obaveznom sprovođenju mjera na reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (Covid-19) Štaba za vanredne situacije objavljena je u sredstvima informisanja i oglasnoj tabli internet prezentacije opštine Kozarska Dubica.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi