V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

18.09.2020. - OBILJEŽENO 25 GODINA OD AGRESIJE HRVATSKE VOJSKE NA ZAPADNE GRANICE REPUBLIKE SRPSKE
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je iz Kozarske Dubice, mjesta centralnog obilježavanja 25 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske, uputio poruku mira, koji treba da obezbijedi razvoj, ali i sjećanja na sve stradale u hrvatskoj agresiji na srpske etničke prostore.
"Agresija tadašnje hrvatske vojske izvršena je u želji da se slomi život i narod na ovim prostorima. To nije prvi put da se baš na ovim prostorima vidi najoštriji napad hrvatskih jedinica prema srpskom stanovništvu. To je bila sigurno nepotrebna operacija sa stanovišta Hrvatske toga vremena, ali je to bio rezultat dogovora koji su imali Alija Izetbegović i Franjo Tuđman da se slomi Republika Srpska", izjavio je Dodik novinarima.
Nakon parastosa ubijenim vojnicima i civilima, Dodik je rekao da agresor 1995. godine nije uspio u svojoj namjeri.
"Poruka je i da nas nisu slomili! Ostajemo ovdje i naš odgovor je život i Republika Srpska!", poručio je Dodik u Kozarskoj Dubici.
On je rekao da da Republika Srpka drži korak sa drugim prostorima i da je, bez obzira na ozbiljnu izloženost, sankcije i bombardovanja NATO-a, znatno obnovila svoj socijalni, privredni i infrastrukturni život.
"Republika Srpska pokazuje snagu vitalnosti koja je zalog i dug prema onim koji su stradali", istakao je Dodik.
On je dodao da je u agresiji na tri zapadnokrajiške opštine Republike Srpske ubijeno 56 civila, što je više nego vojnika, kojih je poginulo 51.
"To govori da ciljevi nisu bili samo vojni, već i civilni. Za te zločine nad civilima niko nije odgovarao. S druge strane, Srbi su satanizovani, za Srbe je uvijek bilo predodređeno da budu krivi, da budu procesuirani, ali to je nešto što sa čim moramo da živimo. Mi Srbi smo ovdje naučili lekcije da upravo sve te nepravde koje smo doživljavali pretvorimo u našu želju za što boljom i stabilnijom Republikom Srpskom. I ovaj dan je upravo to", naglasio je Dodik.
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović istakao je da je u 50 godina isti neprijatelj napao Srbe koji žive u ovom krajevima.
"U Drugom svjetskom ratu izvršen je masovan pokolj stanovništva na ovim prostorima, a istu namjeru su imali i agresori 1995. godine kada su prešli rijeku Unu", rekao je Milunović i dodao da je namjera agresora bila da Srbe u potpunosti istjeraju iz Republike Srpske, sa vjekovnih ognjišta.
On je naglasio da su u toj vojnoj operaciji angažovane elitne jedinice hrvatske vojske kojima su se suprotstavile srpske jedinice oslabljenog sastava, uz značajnu ulogu pitomaca i avijacije.
"Spriječeno je da se učini ono što su učinili u Drugim svjetskom ratu, ali uz naše velike žrtve. Mi danas obilježavamo pobjedu, koja je u suštini sačuvala ne samo ove krajeve, već i Republiku Srpsku i prisjećamo se onih koji su herojski branili i odbranili naše granice", rekao je Milunović.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić naglasio je da 18. septembar treba da bude upisan zlatnim slovima i brojevima jer je na taj datum 1995. godine odbranjena Republika Srpska.
U izjavi novinarima, Reljić je podsjetio na tok napada i odbrane Kozarske Dubice u kojoj su nakon dva dana borbe zaustavljene elitne hrvatske jedinice.
"Hrvatske jedinice su vraćene i doživjele su veliki vojni gubitak jer su srpski narod, vojska i policija imali želju da ostanemo na ovim prostorima. LJudima koji su dali život dugujemo veliku zahvalnost. Da je Kozarska Dubica pala, mapa Republike Srpske ne bi izgledala kao danas", rekao je Reljić.
Tadašnji komandant odbrane Kozarske Dubice Pantelija Ćurguz izjavio je da je bitka za odbranu zapadnih granica Republike Srpske bila jedna od najsudbonosnijih bitaka koje je izvojevala Vojska Republike Srpske.
"Najsudbonosnije zato što nije bilo druge mogućnosti, nije bilo drugog pokušaja. Mi smo to na vrijeme shvatili i danas je prilika da, nakon 25 godina, izrazimo poštovanje prema svim komandama jedinica, vojnicima i borcima, te da se sjetimo onih koji su položili život na braniku otadžbine", rekao je Ćurguz.
On je naglasio da su efekti ove bitke rezultirali opstankom Republike Srpske.
Nakon parastosa koji je služen kod spomen-krsta u porti Hrama Svete Petke u Kozarskoj Dubici, vijenac na to spomen-obilježje u ime institucija Republike Srpske položili su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, izaslanik predsjednika Srpske Slobodan Župljanin i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, a cvijeće su zatim položile druge delegacije i pojedinci.
Ovaj istorijski događaj zbog pandemije virusa korona ove godine je obilježen sa skraćenim programom i uz preporuku Republičkog štaba za vanredne situacije do 50 ljudi.
Na području zapadnokrajiških opština - Kozarske Dubice, Novog Grada i Kostajnice, 18. i 19. septembra 1995. godine, u hrvatskoj agresiji ubijeno je 106 lica, od kojih 55 civila i 51 vojnik. Ranjeno je 39 civila i 62 vojnika.
Naselja i gradovi pretrpjeli su velika razaranja i štetu, a, prema podacima opštinskih komisija, procijenjena materijalna šteta u Novom Gradu je 83,3 miliona KM, u Kostajnici 40 miliona, a u Kozarskoj Dubici 50,4 miliona KM.
Napad Hrvatske vojske na opštinu Novi Grad počeo je 18. septembra 1995. godine u 9.25 časova. Hrvatska vojska bila je u sadejstvu sa pripadnicima takozvane Armije BiH i HVO-a.
Pripadnici Vojske Republike Srpske uspjeli su 19. septembra 1995. godine da potisnu Hrvatsku vojsku preko Une.
Obilježavanje 25 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske organizovao je Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje oslobodilačkih ratova, a na lokanom nivou sjećanje na te događaje obilježile su i opštine Novi Grad i Kostajnica i grad Gradiška.
17.09.2020. - URUČENA POSTHUMNA ODLIKOVANJA ZA 45 BORACA IZ KOZARSKE DUBICE I PRIJEDORA
Izaslanik predsjednika Srpske Slobodan Župljanin i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić uručili su danas posthumno 45 odlikovanja, Medalja zasluga za narod, porodicama poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa područja Kozarske Dubice i Prijedora.
Medaljom zasluga za narod posthumno su odlikovani: Zoran Konjević, Zoran Petrović, Mile Rašinac, Zoran Lakobrija, Duško Gligorić, Miloš Bačić, Aleksa Šuvak, Ratko Rapajić, Saša Lakobrija, Radomir Marin, Miroslav Tadić, Milan Pralica, Miro Sadžak, Milutin Rajčević, Slobodan Grahovac, Ranko Rusić, Ostoja Malbašić, Ilija Boščanin, Branislav Matić, Pero Bajalica, Miladin Vidović, Čedomir Živković, Ibrahim Bajrić.
Medaljom zasluga za narod posthumno su odlikovani i: Željko Bilić, Rado Milić, Drago Mikić, Nikola Burazor, Radinko Grbić, Radoslav Marjanović, Milinko Krnjajić, Željko Grujičić, Nenad Babić, Pano Bokan, Uroš Blagojević, Novak Mirković, Zlatko Tatić, Milan Radović, Dragan Vrban, Miroslav Vidović, Željko Grujić, Ernad Hašić, Gojko Rašić, Mirko Ćurčija, Milivoj Bakić iz Kozarske Dubice i Dragan Ćeran iz Prijedora.
"Posthumna odlikovanja poginulim borcima Vojske Republike Srpske dodjeljuje predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović. Republika Srpska je opredijeljena da posthumno odlikuje sve poginule borce koji do sada nisu odlikovani i tako iskaže priznanje i poštovanje za žrtvu koju su dali u proteklom ratu za Republiku Srpsku - našu najveću svetinju", rekao je Župljanin novinarima u Kozarskoj Dubici.
On je dodao da je svjestan da je to mali dio duga prema svima koji su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske.
"Važno je da imamo takav pristup i osjećaj da te ljude nikada ne zaboravimo i da ih se sjećamo", naglasio je Župljanin i dodao da će u svom razvojnom putu Republika Srpska voditi računa o potomcima i porodicama poginulih boraca.
On je istakao da se i danas vodi žestoka borba za opstanak Republike Srpske.
"Napadi na nju su svakim danom sve žešći, ali danas drugačijim sredstvima i metodama nego kada samo imali rat", rekao je Župljanin.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić zahvalio je predsjedniku Republike Srpske i njenom izaslaniku u nastojanju da posthumnom dodjelom odlikovanja bude iskazano poštovanje ljudima koji su položili živote za slobodu i Republiku Srpsku.
"Ovo je danas emotivan trenutak jer sam ulaskom u ovu salu sreo ljude sa kojima sam bio na ratištu kao ratni ljekar, a mnoge naše poginule sam lično poznavao. Ovo je trenutak da se prisjetimo tih teških dana za Republiku Srpsku i opštinu Kozarska Dubica", rekao je Reljić.
On je naglasio da će Republika Srpska i opština u skladu sa mogućnostima nastaviti da pomažu porodice poginulih boraca, njihove supruge i djecu.
"Ti ljudi nikada ne smiju da budu prepušteni zaboravu. Oni žive u našim srcima i temeljima Republike Srpske", naglasio je Reljić i podsjetio da se u Kozarskoj Dubici sutra obilježava 25 godina od odbrane područja opštine i zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije u septembru 1995. godine.
Član Predsjedništva Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zdravka Karlica pozdravila je odluku o posthumnom odlikovanju svih poginulih boraca Vojske Republike Srpske.
Ona je navela da se još traga za više od 2.650 poginulih Srba.
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i povodom 15. septembra, Dana poginulih i nestalih Republike Srpske, odlikovala je 282 poginula borca Vojske Republike Srpske Medaljom zasluga za narod.
Posthumna odlikovanja data su na inicijativu Boračke organizacije Republike Srpske i Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, a na prijedlog Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite Srpske.
17.09.2020. - NAJAVA: OBILJEŽAVANJE 25 GODINA OD ODBRANE ZAPADNIH GRANICA
U Kozarskoj Dubici sutra će, u organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje oslobodilačkih ratova, biti obilježeno 25 godina od odbrane zapadnik granica Republike Srpske.
Tim povodom u 10.30 časova u porti hrama Svete Petke biće služen parastos, dok je u 10.45 časova predviđeno polaganje vijenca i cvijeća.
Savjetnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milan Torbica podsjetio je da je tokom agresije Hrvatske vojske, tzv. Armije BiH i Hrvatskog vijeća odbrane /HVO/ u septembra 1995. godine ubijeno 106 srpskih vojnika i civila.
On kaže da je, prema podacima Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, ubijen je 51 vojnik i 55 civila, dok su ranjena 62 vojnika i 39 civila.
Torbica je rekao na konferenciji za novinare u Banjaluci da su pripadnici Hrvatske vojske, tzv. Armije BiH i HVO-a u operacijama "Maestral" i "Una 95" u septembru 1995. godine pokušali da iskoriste tadašnje NATO bombardovanje Republike Srpske i zauzmu njene zapadne granice, ali im to nije pošlo za rukom.
"Vojska Republike Srpske 18. i 19. septembra 1995. godine uspjela je da odbrani zapadne granice Srpske", rekao je Torbica i dodao da su hrvatske snage imale velike gubitke i da su priznale da je to njihov najveći poraz u proteklom ratu.
On je podsjetio da je operacija "Maestral" uslijedila nakon agresije hrvatskih snaga na bivšu Republiku Srpsku Krajinu u operaciji "Oluja" u avgustu 1995. godine.
"Neprijateljske snage tada su nastavile čišćenje teritorije sa srpskim stanovništvom napadom na južni i jugozapadni dio Republike Srpske, čiji je cilj bio osvajanje zapadnih dijelova Srpske", rekao je Torbica.
On je naveo da je cilj operacije "Una 95", napadom na krajnje zapadne granice Republike Srpske od Novog Grada do Gradiške, bio je osvajanje prostora do Banjaluke izlazak na rijeku Drinu i zauzimanje čitave teritorije Republike Srpske.
Torbica je rekao da su naselja i gradovi pretrpjeli velika razaranja i štetu, koja se u Novom Gradu procjenjuje na 83 miliona KM, Kostajnici oko 40 miliona KM, a u Kozarskoj Dubici oko 50,4 miliona KM.
Predsjednik pododbora za obilježavanje značajnih istorijskih događaja Miroslav Maričić rekao je da će ovaj istorijski događaj na lokalnom nivou biti obilježen i u Novom Gradu, Kostajnici i Gradišci.
Ovaj istorijski događaj biće obilježen u skladu sa važećim preporukama u vezi sa sprečavanjem širenja zaraze virusom korona.
11.09.2020. - RELJIĆ: USKORO OTVARANJE GRANIČNOG PRELAZA KOZARSKA DUBICA-HRVATSKA DUBICA
Granični prelaz Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica biće ponovo otvoren za saobraćaj u veoma kratkom roku, potvrdio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
"Obaviješten sam od načelnice Hrvatske Dubice Ružica Karagić da je stigao pozitivan odgovor ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Davora Božinovića o otvaranju ovog graničnog prelaza", rekao je Reljić novinarima.
Ovom odgovoru prethodio je zajednički zahtjev za otvaranje tog graničnog prelaza koji su nadležnim institucijama u BiH i Hrvatskoj uputili načelnici opština Kozarska Dubica i Hrvatska Dubica.
U tom zahtjevu načelnici su izrazili nezadovoljstvo građana odlukom o kategorizaciji ovog prelaza iz 2013. godine i situacijom koja je pogoršana pandemijom virusa korona, zbog koje je saobraćaj na ovom prelazu u potpunosti zatvoren.
Reljić je naglasio da je to veoma značajno pitanje za opštinu Kozarska Dubica i njene građane.
"U privremenom režimu rada u prethodnom periodu pokazalo se da je ovaj granični prelaz frekventan, te da ga koristi veliki broj građana iz naše i susjednih opština", istakao je Reljić.
On je najavio da će nastaviti sa realizacijom inicijative da tom graničnom prelazu, u centru Kozarske Dubice, bude vraćen status međunarodnog graničnog prelaza, odnosno da se sa kategorije "Stalni granični prelaz za pogranični saobraćaj" taj prelaz vrati u kategoriju "Stalni granični prelaz za međunarodni saobraćaj putnika u cestovnom saobraćaju".
Dopuštanjem putničkog saobraćaja preko ovog prelaza evidentno bi bilo i rasterećenje saobraćaja na prelazu u Donjoj Gradini.
10.09.2020. - USVOJEN REBALANS BUDŽETA u IZNOSU 11.861.000 KM
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojen Prijednog rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2020. godinu u iznosu 11.861.000 KM.
Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Nada Grgača obrazložila je da je Rebalasom budžeta za 2020. godinu planirano povećanje ukupnih prihoda za 383.000 KM ili za 3,3 odsto u odnosu na budžet.
Grgača je naglasila da je u redovnoj proceduri dobijena saglasnost Ministarstva finansija Vlade Republike Srpske i održana javna rasprava o tom dokumentu.
Načelnik opštine Kozarska Dubica ocijenio je da je današnja sjednica Skupštine opštine bila kratka i efikasna u svim tačkama dnevnog reda, uključujući i Rebalas budžeta opštine.
“Rebalans budžeta rađen je iz nekoliko razloga, a u prvom redu zbog SARS-CoV virusa koji je napravio velike poremećaje u svijetu, a u našem budžetu troškove od oko 100.000 KM i pad prihoda bužeta”, izjavio je Reljić.
On je precizirao da je u prvih šest mjeseci ove godine izvršenje budžeta bilo svega 31 odsto, jer je zbog pandemije potpuno stao život i ekonomija.
“Iz tog razloga vršili smo korekcije, a zaustavljeni su neki infrastrukturni projekti, koje ćemo sada nastaviti tokom ove godine kada se stabilizuju finansijski tokovi”, rekao je Reljić i dodao da je od potpunog kolapa budžet opštine Kozarska Dubica spasila Vlada Republike Srpske koja je opštini dodijelila 1.000.000 KM.
Prema njegovim riječima, ta sredstva su u potpunosti utrošena za izvršenje sudskih presuda Kompaniji “ARS” i “SLOGA” i obaveze prema Poreskoj upravi Republike Srpske.
“Imamo apsolutnu podršku Vlade Republike Srpske, kako bi do kraja godine zatvorili još jednu sudsku presudu koju očekujemo i održali budžet opštine koliko-toliko stabilnim”, naglasio je Reljić.
On je najavio da se vrše pripreme budžeta za sljedeću godinu, te da će opština Kozarska Dubica vjerovatno biti među rijetkim lokalnim zajednicama koja će provesti proceduru usvajanja bužeta u sadašnjem sastavu Skupštine opštine.
Na današnjem zasjedanju Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojena je i Odluka o izmjeni Odluke o izvršenju budžeta opštine 2020. godinu i prihvaćena Informacija o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine Kozarska Dubica u periodu od 1. januara do 12. avgusta ove godine.
Usvojena je i nekoliko odluka iz nadležnosti Odjeljenja za privredu i poljoprivredu, koje se odnose na zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske i Odluka o ustupanju na korištenje na određeno vrijeme zemljišta u selu Strigova Lovačkom udruženju „Jelen“.
03.09.2020. - ZAKAZANA XXXIV REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić zakazao je XXXIV redovnu sjednicu Skupštine opštine, koja će se održati u četvrtak, 10. septembra sa početkom u 9.00 časova.

Na Dnevnom redu zakazane sjednice je razmatranje i usvajanje Prijedloga rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2020.godinu.

Pored prijedloga rebalansa, pred odbornicima će biti Odluka o izmjeni Odluke o izvršenju budžeta opštine za tekuću godinu i Informacija o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine Kozarska Dubica u periodu od 1. januara do 12. avgusta 2020.godine.

Dnevnim redom predviđeno je i donošenje Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i dodjeli u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske jednom licu iz Draksenića i Odluke o ustupanju na korištenje na određeno vrijeme zemljišta u selu Strigova Lovačkom udruženju „Jelen“.

14.08.2020. - RASPISAN JAVNI POZIV ZA DODJELU SUBVENCIJA POSLOVNIM SUBJEKTIMA ZA UBLAŽAVANJE POSLJEDICA NASTALNIH ZBOG PANDEMIJE VIRUSA KORONA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić raspisao je Javni poziv poslovnim subjektima sa područja opštine Kozarska Dubica za ublaživanje posljedica nastalih zbog pandemije korona virusa – COVID 19.
Predmet Javnog poziva je dodjela subvencija poslovnim subjektima za iznos komunalne takse za isticanje poslovnog imena.
Pravno na subvenciju mogu da ostvare poslovni subjekti čije je sjedište na teritoriji opštine Kozarska Dubica i kojima je zabranjeno obavljanje djelatnosti Naredbom načelnika opštine i poslovne subjekte kojima je bio zabranjen rad, čija je izdvojena poslovna jedinica registrovana na području opštine Kozarska Dubica, a sjedište je na teritoriji druge opštine.
Pravo na subvenciju imaju poslovni subjekti koji nemaju neizmirenih obaveza prema opštini po osnovu komunalne takse za isticanje poslovnog imena zaključno sa danom 31.12.2019. godine.
Javni poziv, Program ublažavanja posljedica izazvanih korona virusom kod poslovnih subjekata na području opštine Kozarska Dubica i prijavni obrazac dostupni su u šalter sali opštine Kozarska Dubica i objavljeni na oglasnoj tabli internet prezentacije opštine www.kozarskadubica.org.
Krajnji rok za podnošenje prijava je 31. decembar ove godine.
13.08.2020. - OBAVJEŠTENJE: 19. AVGUSTA CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU REBALANSA BUDŽETA OPŠTINE ZA 2020. GODINU
Skupština opštine Kozarska Dubica je na sjednici održanoj 12. avgusta donijela odluku o prihvatanju Nacrta rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2020. godinu u iznosu 12.961.000 KM i uputila taj dokument u javnu raspravu, koja će trajati sedam dana.
Nacrt rebalansa budžeta opštine za 2020. godinu izložen je na oglasnim tablama u zgradi Opštine.
Centralna javna rasprava o Nacrtu rebalnasa budžeta opštine za biće održana 19. avgusta u 11.00 časova u maloj sali Skupštine opštine Kozarska Dubica, tokom koje će svoje mišljenje, prijedloge, sugestije i zahtjeve o ovom dokumetu izložiti budžetski korisnici, predstavnici javnih preduzeća, ustanova i mjesnih zajednica, privredni i društveni subjekti, udruženja građana, nevladine organizacije i zanteresovani građani.
Odjeljenje za finansije pružiće dodatne informacije putem telefona: 052/416-023 i putem e-mail adrese: info@kozarskadubica.org

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi