V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

20.04.2022. - POZIV NEZAPOSLENIM BORCIMA VRS RADI AŽURIRANJA SOCIJALNE KARTE BORACA
Iz Odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu opštine Кozarska Dubica pozivaju sve nezaposlene borce Vojske Republike Srpske od prve do pete kategorije, koji su stariji od 60 godina, da se jave u prostorije Odsjeka radi ažuriranja socijalne karte boraca.
Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Goran Dragaš rekao je da se poslovi na ažuriranju socijalne karte boraca vrše po nalogu Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, radi ostvarivanja dodatnih prava ove kategorije boraca.
„Molimo sve demobilisane borce od prve do pete kategorije, koji su stariji od 60 godina, da se u najkraćem mogućem roku jave u Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu i sa sobom ponesu i lične karte članova svojih domaćinstava“, rekao je Dragaš.
On je naveo da se u kancelariju broj 6 u zgradi Opštinske uprave Кozarska Dubica borci trebaju javiti lično, a da se dodatne informacije mogu dobiti na broj telefona 052/416-017.
19.04.2022. - NERADNI DANI ZA VASKRŠNJE PRAZNIKE
U dane pravoslavnog Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima Republike Srpske vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće Veliki petak, Vaskrs i Vaskršnji ponedjeljak.
Iz Ministavrsva uprave i lokalne samouprave saopšteno je da vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u te dane.
Pravoslavni vjernici obilježavaju najveći hrišćanski praznik Vaskrs u nedjelju, 24. aprila.
15.04.2022. - ČESTITKA KATOLIČKIM VJERNICIMA
Katolički vjernici proslavljaju u nedjelju, 17. aprila praznik Hristovog uskrsnuća- Uskrs.
Tim povodom načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić čestitali su župniku Marku Vidoviću i svim Dubičanima katoličke vjeroispovijesti ovaj veliki praznik.
“U ime Opštine Kozarska Dubica i lično ime svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovjesti upućujemo najiskrenije čestitke povodom praznika Hristovog ukrsnuća sa željom da Vam praznični dani budu ispunjeni zdravljem, srećom i porodičnim blagostanjem.
Želja nam je da ovaj veliki praznik ohrabri čovječanstvo, ojača nadu u bolju budućnost i bude nadahnuće za činjenje dobrih djela i jačanje zajedništva i pravednosti“, stoji u čestitki načelnika opštine i predsjednika skupštine.
15.04.2022. - "PUT SJEĆANJA" PREŠLO 16 UČENIKA IZ KOSTAJNICE
"Put sjećanja" povodom 77 godina od proboja jasenovačkih logoraša, danas je na biciklu od Kostajnice do Spomen-područja u Donjoj Gradini i spomen-kosturnice kod crkve u Drakseniću prešlo 16 učenika Osnovne škole "Petar Mećava" iz Kostajnice.
O stradanju naroda tog kraja učenicima je na istorijskom času kod spomen-kosturnice Crkve Svetog apostola i jevanđeliste Marka u Drakseniću govorio sveštenik Saša Tošanović, a istorijskom času prisustvovao je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović i zvaničnici opštine Kostajnica.
"Došao sam da podržim ovu dobru dječicu na manifestaciji povodom 77 godina od proboja logoraša iz Jasenovca. Želim da zahvalim organizatorima iz Kostajnice, koji su omogućili da djeca prođu ovim našim stradalničkim krajem i saznaju činjenice o našoj istoriji i stradanju", rekao je Milunović novinarima.
On je rekao da učenici iz Kostajnice imaju veliko sportsko srce i sportski duh, ali i veliku želju da obiđu mjesta gdje su stradali naši preci.
"NJihov put je počeo iz Kostajnice gdje se u Drugom svjetskom ratu desio strašan zločin, gdje postoje dvije grobnice u kojima je više od 2.600 stradalih. Prošli su pored Spomen- hrama Svete Petke i doma naše 11. Dubičke brigade i jedinica policije koji je u završnoj fazi izgradnje", naveo je Milunović.
On je rekao da su učenici kod crkve u Drakseniću obišli grob krvi i mozgova, koji je najstravičnijih mjesto u stradalničkoj Kozarskoj Dubici, opštini koja je u Drugom svjetskom ratu izgubila 53 odsto stanovništva.
"Ovdje se desio strašan i neviđen zločin i tako je i nastala grobnica krvi i mozgova, koja je jedinstvena u svijetu", rekao je Milunović.
On je dodao da su sve grobnice tog mjesta stradanja rekonstruisane i obložene granitom, što garantuje njihovo očuvanje i trajno čuvanje sjećanja na žrtve koje su na Mali Božić 1942. godine ustaše nemilosrdno pogubile kod crkve u Drakseniću.
Milunović je rekao da je u toku restauracija i konzervacija temelja crkve, koja će biti završena do 1. maja.
"Dječica će da produže do Spomen-područja Donja Gradina, a ja im želim da budu zdravi i uspješno stignu, jer to nije mali put. Svi su dobro raspoloženi i rekli su da nisu umorni. Oni su sjajni i vjerujem da će ih sljedeće godine biti još više. Ovo je lijep način da uz sport i rekreaciju mnogo toga nauče i saznaju", izjavio je Milunović.
Mjesta stradanja u Kozarskoj Dubici danas su posjetili i zvaničnici opštine Kostajnica, predsjednik Skupštine opštine Miloš Šteković, zamjenik načelnika opštine Dragan Kojić, a biciklom zajedno sa učenicima portparol opštine Aleksandar Pašić.
Učenici iz Kostajnice položili su vijenac na platou Spomen-područja Donja Gradina, gdje su ih dočekali predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić i direktor JU Spomen područje Donja Gradina Tanja Tuleković.
Posjetu Spomen-području Donja Gradina završili su obilaskom grobnih polja "Topole" i "Hrastovi".
15.04.2022. - OBJAVLJENA PRELIMINARNA RANG LISTA ZA DODJELU PLASTENIKA
Preliminarna rang lista za dodjelu 20 plastenika je formirana i dostupna na Oglasnoj table Opštinske uprave, potvrdio je načelnik Odjeljenja za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Duško Bodilović.
On je dodao da korisnici imaju pravo prigovora načelniku opštine u roku od pet dana.
Opština Kozarska Dubica raspisala je krajem februara Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu 20 plastenika površine 100 metara kvadratnih, sa sadnim, odnosno sjemenskim materijalom, te sistemom za navodnjavanje i dodatnom opremom.
Riječ je o projektu „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba kroz proizvodnju povrća u plasteniku”.
Ovim projektom osigurana su donatorska sredstva od strane nevladine organizacije “Muslim Aid Association” u iznosu od 40 posto, sa istim procentom učestvuje i Opština Kozarska Dubica, dok je učešće korisnika 20 odsto od ukupne vrijednosti plastenika i prateće opreme, odnosno 630 KM.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti svakim radnim danom od 8 do 14 časova i na kontakt telefon 052-416-022.
14.04.2022. - NAČELNIKU RELJIĆU URUČENA ZAHVALNICA ZA GENERALNO SPONZORSTVO MEĐUNARODNE OFF ROAD TRKE
Članovi Of roud kluba "Kozara" iz Kozarske Dubice uručili su danas načelniku opštine Radenku Reljiću zahvalnicu za generalno sponzorstvo nedavne Međunarodne of roud trke "Kozara 2022".
"Podrška opštine Kozarska Dubica Of roud klubu sigurno neće izostati ni u narednom periodu jer članovi ovog kluba dobro rade svoj posao, a ujedno promovišu našu opštinu", izjavio je Reljić.
On kaže da je dvanaesta po redu Međunarodna of roud trka u Kozarskoj Dubici, koja je održana početkom aprila, okupila 150 vozila iz desetak država, te da je manifestacija vrijedna pažnje.
"Kada smo se god obratili članovima ovog kluba za pomoć, kada je trebalo pomoći nekome na nepristupačnom terenu zbog snijega i slično, oni su bili uvijek dostupni. Koristim ovu priliku da iskažem zahvalnost ovim momcima zbog učešća u humanim akcijama", rekao je Reljić.
On je članovima "Kozare" poželio da nastave da rade u punom kapacitetu, te i dalje razvijaju ljubav prema automobilima, izgrađuju prijateljstva i šire dobar glas o svom klubu i Kozarskoj Dubici.
Predsjednik Kluba Bojan Miljatović izjavio je da je Of roud savez BiH priznao rezultate takmičara iako nije održan planirani završni dan manifestacije.
"Na nivou Of roud saveza BiH kalendarski imamo šest takmičenja. Naša trka uvijek je u aprilu i prva kalendarska, a takmičenja se održavaju sve do novembra. Izražavamo zahvalnost načelniku opštine i njegovim saradnicima i nadamo se i dalje uspješnoj saradnji", rekao je Miljatović. On je najavio da je naredna trka u Busovači.
Of roud klub "Kozara" ima tridesetak članova sa desetak specijalno pripremljenih vozila za takmičenje.
Ono što ih okuplja već dugi niz godina je druženje i ljubav prema ovoj vrsti vožnje, a članovi Kluba su na raspolaganju opštini i svim ostalim strukturama u lokalnoj zajednici za svaku vrstu pomoći koju mogu da ponude.
Of roud je ekstremni vid sporta, odnosno vožnja terenskim vozilima van puta, po nepristupačnim terenima.
08.04.2022. - OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE USTAŠKOG ZLOČINA U DONJOJ GRADINI 1. MAJA
Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina genocida u Donjoj Gradini ove godine obilježiće se u nedjelju, 1. maja 2022. godine u Spomen području Donja Gradina.
Obilježavanje počinje svetom arhijerejskom liturgijom koja će se služiti u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici u 8.30h.
U Spomen – području Donja Gradina u 11.00 časova počeće okupljanje učesnika parastosa i pomena, a od 11. 15 časova do 11.45 planirano je polaganje cvijeća, vijenaca i paljenje svijeća.
Nakon toga učesnici će krenuti u pomen povorci do grobnog mjesta „Hrastovi“ gdje će biti služen pomen žrtvama ustaškog zločina genocida.
Od 12 do 13 časova služiće se parastos i pomen žrtvama ustaškog zločina genocida u sklopu kojih su pravoslavna, jevrejska i romska molitva, a od 13.30 časova planirano je obraćanje zvaničnika.
Veče prije, u subotu 30. aprila u Domu kulture u Kozarskoj Dubici upriličiće se Duhovna akademija čiji je početak zakazan u 20.00 časova.
08.04.2022. – U OTVARANJE NOVOG HIPER MARKETA KOMPANIJA KORT INVESTIRALA ŠEST MILIONA MARAKA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je otvaranje novog objekta KORT marketa značajan događaj za opštinu Kozarska Dubica jer se radi o investiciji vrijednoj šest miliona maraka.
“Investitor je uložio više od šest miliona maraka u jedan ovako vrijedan objekat koji ispunjava sve evropske i svjetske standarde. Ono što je bitno za naš grad jeste da je ovdje zaposleno više od 60 radnika i koristim priliku da kompaniji poželim uspjeh u realizaciji svih planova“, izjavio je Reljić.
U Kozarskoj Dubici juče je upriličeno veliko otvaranje novog objekta KORT marketa – Hiper KORTA na adresi Kralja Petra I Oslobodioca.
Otvaranje novog i većeg prodajnog objekta, ozvaničeno je najprije u krugu poslovnih saradnika, prijatelja i ostalih zvanica, a potom uz degustacije, roštilj, promocije i nagradnu igru za sve zainteresovane građane koji su posjetili novi KORT na dan otvaranja.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi