V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.03.2022. - 07.03.2022. – ČESTITKA NAČELNIKA OPŠTINE I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE POVODOM 8. MARTA – MEĐUNARODNOG DANA ŽENA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine, Vladimir Rokić uputili su danas svim sugrađankama iskrene čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, uz podsjećanje da se obilježavanjem tog datuma slave ekonomska, politička i društvena dostignuća žena, kako kroz istoriju, tako i danas.

“Ovaj praznik sažima veliku istorijsku borbu žena za dostojastvo i ravnopravan položaj u društvu. Borba za ravnopravnost dala je značajne rezultate, ali još uvijek traje i potrebno je zajedničko djelovanje svih aktera u društvu kako bi se stvorili što bolji uslovi i poboljšao položaj žena. Danas žene u Kozarskoj Dubici i Republici Srpskoj obavljaju brojne visoke i odgovorne funkcije, aktivno učestvuju u političkom i javnom odlučivanju što potvrđuje da smo zrelo demokratsko društvo. Vaša uloga u društvu i porodici je neprikosnovena, a društvo koje ne koristi taj potencijal sputava svoj napredak. Srećan vam Dan žena”, navodi se u zajedničkoj čestitki.
07.03.2022. - OBAVJEŠTENJE: STUPIO NA SNAGU PRAVILNIK O NAMJENI I USLOVIMA KORIŠTENJA SREDSTAVA IZ PROGRAMA PODSTICAJA U POLJOPRIVREDI
Iz Odjeljenja za poljoprivredu obavještavaju poljoprivrednike da je na snagu stupio Pravilnik o namjeni i uslovima korištenja sredstava iz Programa podsticaja u poljoprivredi od strane opštine Kozarska Dubica za 2022.godinu.
Stupanjem na snagu ovog Pravilnika poljoprivredici imaju mogućnost da konkurišu za podsticajna sredstva iz opštinskog budžeta, ove godine u ukupnom iznosu od 60.000 KM.
Raspodjela sredstava vršiće se kroz sufinansiranje kupovine mehanizacije,te podršku plasteničkoj proizvodnji, proizvođačima povrća, ulaganjima u pčelarskoj proizvodnji, kapitalnim ulaganjima u voćarskoj proizvodnji, organizovanju manifestacija za unapređenje i promociju poljoprivredne proizvodnje, kao i za interventne mjere i jednokratne novčane pomoći.
Ovim Pravilnikom propisuju se uslovi koje su obavezni da ispunjavaju fizička i pravna lica za ostvarivanje prava na novčane podsticaje, postupci za njihovo ostvarivanje, vrsta, visina i način isplate novčanih podsticaja, rokovi, kao i potrebna dokumentacija i obrasci.
Sve informacije poljoprivredni proizvođači mogu da dobiju u Odjeljenju za poljoprivredu Opštine Kozarska Dubica,kancelarija broj jedan ili putem telefona 052/416-022.
Program podsticaja u poljoprivredi opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu dostupan je na Oglasnoj tabli internet stranice Opštine Kozarska Dubica.
04.03.2022. - DONESENA ODLUKA O KORIŠTENJU DIJELA SREDSTAVA IZ DONACIJE VLADE REPUBLIKE SRBIJE
Skupština opštine Kozarska Dubica održala je danas vanrednu sjednicu na kojoj je donesena Odluka o načinu korištenja dijela sredstava donacije Vlade Republike Srbije u iznosu 596.470,59 KM.
Po ovoj, jedinoj tački dnevnog reda sjednice, načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Danijel Bajalica izvjestio je odbornike Skupštine opštine da će se navedena sredstva koristiti za izmirenje poreskih obaveza Opštine Kozarska Dubica u iznosu od 508.828,59 KM.
Ostatak sredstava od 87.642 KM biće dodijeljeno kao grant Javnom preduzeću „Centar za informisanje i kulturu“ , takođe za izmirenja poredskih obaveza iz ranijeg perioda.
Bajalica je u izjavi novinarima rekao da će navedena sredstva biti isplaćena iz druge tranše donacije Republike Srbije, a da će ostatak sredstava biti utrošen na osnovu odluke koju će donijeti Skupština opštine.
On je naveo da će se na osnovu danas usvojene odluke biti izmirene sve obaveze prema poreskoj upravi što se tiče Opštine Kozarska Dubica, što će doprinijeti stabilizaciji opštinskog budžeta i redovnom radu.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da je vanredna sjednica Skupštine opštine sazvana iz urgentnih razloga da bi se izbjegla blokada računa opštine.
„Mi smo naslijedili te obaveze iz ranijeg perioda kada su bile neke druge političke strukture u vlasti, ali su neke nastale i za vrijeme našeg mandata u periodu pandemije virusa korona kada smo se suočili sa drastičnim padom poreskih prihoda“, obrazložio je Reljić.
Reljić je naveo da je Odluka o načinu korištenja dijela sredstava donacije Vlade Republike Srbije danas donesena po ubrzanom postupku i zahvalio svim odbornicima koji su učestvovali u radu četvrte vanredne sjednice Skupštine opštine i dali saglasnost da se izmiri dug prema Poreskoj upravi Republike Srpske i nastavi neometano vršenje svih funkcija i nadležnosti opštine.
03.03.2022. - OBAVJEŠTENJE: POČINJE PODJELA REGRESIRANOG GORIVA ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavijestilo je poljoprivredne proizvođače da je počela podjela regresiranog dizel goriva za ovu godinu.
Iznos premije je 0,50 KM po litru, a odobrava se 100 litara dizel goriva za hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta, saopšteno je iz resornog ministarstva.
Podjela regresiranog goriva poljoprivrednim proizvođačima u Kozarskoj Dubici počinje sutra, 4.marta, saopšteno je iz Odjeljenja za poljoprivredu.
Nakon što u ovom Odjeljenju preuzmu odgovarajuću potvrdu poljoprivrednici gorivo mogu preuzeti na svim benzinskim benzinskim pumpama na području opštine, a to su: oba prodajna mjesta kompanija „Nestro“ i „Ars“, te benzinske pumpe „Došlić“, „Nešković“, „Gagi trans“ u Drakseniću i „MMS promet“ u Međuvođu.
Potvrde se izdaju u kancelariji broj 1 Odjeljenja za poljoprivredu, radnim danom od 8 do 15 časova.
Prvim obračunom obuhvaćena su 202 poljoprivredna proizvođača u Kozarskoj Dubici koja su ispunila uslove, a koji nisu obuhvaćeni prvim biće blagovremeno obaviješteni o narednom obračunu.
Rok za ažuriranje podataka u APIF-u, na osnovu čega poljoprivrednici stiču pravo na regresirani dizel, je 15. maj, a Agencija za agrarna plaćanja će u skladu sa tim vršiti dodatne dopune spiskova korisnika.
Regresirano dizel gorivo korisnici mogu preuzeti do 31. oktobra.
02.03.2022. - ODRŽAN SASTANAK PRIVREDNIKA I PREDSTAVNIKA ZANATSKE KOMORE REPUBLIKE SRPSKE
U opštini Kozarska Dubica danas su boravili predstavnici Zanatsko-preduzetničke komore, Područna jedinica Prijedor koji su se sastali sa registrovanim kozarskodubičkim preduzetnicima.
Načelnik Odjeljenja za privredu Slobodan Premasunac rekao je cilj sastanka bio registracija udruženja u Kozarskoj Dubici, razgovor o problematici sa kojima se suočavaju domaći preduzetnici, razmjena ideja i iskustava kako bi zanatsko-preduzetnička komora zaživjela i kod nas.
„Inicijativa za današnji sastanak krenula je od Preduzetničke komore koji imaju namjeru da animiraju domaće preduzetnike i pokušaju osnovati udruženje koje bi funkcionisalo u našoj opštini. Ovo je prilika i da predstavnici zanatske komore čuju konkretne probleme naših privrednika, te razmjene informacija između jednih i drugih jer poznato je da naši preduzetnici nisu udruženi, svako radi za sebe i ovo je dobar put da urade nešto na razmjeni informacija”, kazao je Premasunac.
Predsjednik Skupštine Udruženja mladih preduzetnika u Prijedoru Darko Bosančić rekao je da je današnji sastanak upriličen sa ciljem da bi se poboljšali uslovi rada privrednika u Kozarskoj Dubici.
„Naše udruženje postoji već 12 godina,na početku je bilo teško ali nakon perioda prilagođavanja situaciji u Prijedoru, mi smo puno toga postigli a sad pokušavamo da naše znanje i iskustvo prenesemo i na opštinu Kozarska Dubica te ostale opštine regije Prijedor. Želimo da pomognemo u formiranju savjeta i poboljšamo uslove rada privrednika“, kaže Bosančić.
On dodaje da okupljeni privrednici mogu lakše tražiti promjene i upućivati zahtjeve nadležnim organima kako bi se poboljašala komunikacija i stanje u ovoj oblasti.
„Najšešći problemi sa kojima se privrednici susreću su siva ekonomija, nerazumijevanje od strane rukovodstva opština i republike, te druga brojna problematika“, dodaje Bosančić. Kozarska Dubica ima 440 registrovanih preduzetnika iz raznih oblasti.
23.02.2022. - OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DODJELU PLASTENIKA
Opština Kozarska Dubica raspisala je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu 20 plastenika površine 100 metara kvadratnih, sa sadnim, odnosno sjemenskim materijalom, te sistemom za navodnjavanje i dodatnom opremom.
Ovim projektom osigurana su donatorska sredstva od strane nevladine organizacije “Muslim Aid Association” u iznosu od 40 odsto, sa istim procentom učestvuje i Opština Kozarska Dubica, dok je učešće korisnika 20 odsto od ukupne vrijednosti plastenika i prateće opreme, odnosno 630 KM.
Pravo na učešće u Projektu imaju prioritetne kategorije stanovništva – nezaposlene osobe ili osobe sa minimalnim primanjima i mlade osobe sa područja Opštine Kozarska Dubica, koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili njihovi uži članovi porodice kao i zemljište ustupljeno na korištenje ili u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.
Javni poziv će biti otvoren do 8. marta do 14.00 časova i dio je projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba kroz proizvodnju povrća u plasteniku”.
Obrasci zahtjeva za prijavu mogu se preuzeti u kancelariji broj 1 Odjeljenja za poljoprivredu, a zajedno sa dokumentacijom predaju se u zatvorenoj koverti na protokol Opštine Kozarska Dubica sa naznakom „Za javni poziv za dodjelu plastenika i opreme“.
Javni poziv je objavljen na web stranici Opštine Kozarska Dubica, na oglasnoj tabli Opštine Kozarska Dubica i web stranici RTV Kozarska Dubica
Sve dodatne informacije mogu se dobiti u kancelariji broj 1 Odjeljenja za poljoprivredu, Opštine Kozarska Dubica, svakim radnim danom od 8.00 do 14.00 časova i na kontakt telefon 052-416-022.
22.02.2022. - POTPISANA SAGLASNOST O OSNIVANJU REGIONALNOG SAVJETA ZA OBRAZOVANJE I ZAPOŠLJAVANJE
Gradonačelnik Prijedora i načelnici opština prijedorske regije Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Krupa na Uni i Oštra Luka, potpisali su saglasnost o osnivanju Regionalnog savjeta za obrazovanje i zapošljavanje za regiju Prijedor.
Imajaću u vidu trendove i izazove sa kojima se susreću u ovoj oblasti, potpisnici Sporazuma zaključuju da je koordniaciju lokalnih mjera i projekata podrške potrebno podići na viši nivo, gdje je obrazovanje, u funkciji potreba lokalne i regionalne ekonomije, od prioritetnog značaja.
Regionalni savjet za obrazovanje i zapošljavanje za regiju Prijedor svojim savjetodavnim djelovanjem unaprijediti će međuopštinsku saradnju i povećati nivo prilagođenosti obrazovanja specifičnostima ekonomije lokalnih zajednica na kratkoročnom i dugoročnom nivou.
Regionalni savjeti za obrazovanje Republike Srpske osnivaju se na inicijativu Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske i punu podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i GIZ-s.
Načelnik Odjeljenja za drustvene djelatnosti Grada Prijedora Monja Kasalović je izjavila da je cilj ovog Savjeta da se uspostavi mehanizam koordinacije između srednjih škola, Ministarstva prosvjete i kulture RS, Unije udruženja poslodavaca RS, lokalnih poslodavaca i Agencije za ekonomski razvoj grada “PREDA-PD”.
Načelnik Odjeljenja za srednje stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske Tijana Radević-Drljača izjavila je da je zadatak Regionalnih savjeta je bolja međusobna povezanost između škola, poslovne zajednice i loklanih zajednica odnosno da je potrebno usaglasiti obrazovne politike i tržište rada.
Saglasnost o osnivanju Regionalnog savjeta za obrazovanje i zapošljavanje za regiju Prijedor, u ime opštine Kozarska Dubica potpisao je zamjenik načelnika opštine Marko Tankosić, koji je prisustvovao sastanku u Gradskoj upravi grada Prijedora.
Najavljeno je da će u najkraćem roku biti održana konstitutivna sjednica tog tijela.
21.02.2022. - NAČELNIK RELJIĆ I MINISTAR JUJIĆ PRISUSTVOVALI MANIFESTACIJI POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA MATERNJEG JEZIKA
Svako je čuvar svog jezika, a njegova sudbina povezana je sa sudbinom naroda, rečeno je večeras u Kozarskoj Dubici, na prvoj kulturnoj manifestaciji, povodom Dana maternjeg jezika.
Govoreći o jeziku i njegovom značaju za identitet naroda, predsjednik Udruženja lektora Republike Srpske Aleksandra Savić istakla je da je počastvovana i oduševljena činjenicom da je ovakva svečanost upriličena povodom Dana maternjeg jezika.
"Svake godine na neki način obilježimo ovaj datum putem medija ili društvenih mreža, ali na ovakav način da se govori o najvažnijim stvarima jezika, još nije urađeno. Poslali ste poruku iz svoga grada kako se treba odnositi prema jeziku, a svako od nas je čuvar svog jezika", izjavila je Savićeva novinarima na svečanosti u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, kojoj je prisustvovala i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić.
Jujićeva je podsjetila da se Međunarodni dan maternjeg jezika obilježava u cijelom svijetu 21. februara, a da je osnovni cilj podizanje svijesti o značaju maternjeg jezika.
"Unesko je svojim zaključkom iz 1999. godine uspostavio Dan maternjeg jezika. Na ovaj dan promovišemo jezičku i kulturnu različitost, odnosno, višejezičnost, te su manifestacije ovog tipa za svaku pohvalu", rekla je Jujićeva.
Profesor Duško Pevulja istakao je u Domu kulture, gdje je manifestacija održana, da se kroz priču i pjesmu o jeziku, živu riječ domaćih pisaca može sačuvati svoj jezik, i da, ako se poznaje, zna njegova istorija i sudbina, jer sudbina jezika povezana je sa sudbinom njegovog naroda.
Načelnik opštine Radenko Reljić pohvalio je organizaciju manifestacije jer sala Doma kulture bila prepuna publike.
"Nadam se da će ovakvih manifestacija biti više, naročito tokom proljeća i ljeta jer građani su željni ovakvih događaja. Ovo dešavanje zaslužuje pažnju i u budućnosti nadam se da neće izostati obilježavanje Dana maternjeg jezika u Kozarskoj Dubici", rekao je Reljić.
Kulturno–umjetnički program uveličali su Srpsko pjevačko društvo "Višnjić", koje radi u sastavu Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta", učenici srednje i osnovnih škola pod mentorstvom profesora srpskog jezika i književnosti.
Organizatori događaja bili su opštinski odbori SNSD-a, NPS-a, SP i NDP-a.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi