V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

17.09.2021. - SUTRA OBILJEŽAVANJE 26 GODINA OD ODBRANE ZAPADNIH GRANICA REPUBLIKE SRPSKE
Obilježavanje 26 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske i BiH od hrvatske agresije biće održano sutra,18. septembra, u krugu Spomen-hramu “Svete Petke” kod Spomen-krsta.
Načelnik opštine Radenko Reljić, koji predsjedava organizacionim odborom, a koji se i danas sastao, rekao je da je sve spremno za obilježavanje 26 godine od hrvatske agresije i da će kao i prethodne godine sve biti organizovano u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama koje je preporučio Štab za vanredne situacije Vlade Republike Srpske.
„Zbog složene situacije i pogoršanja epidemiološke slike na području opštine, odlučili smo da „Septembarske dane odbrane grada“ obilježimo u skraćenoj verziji. Već su tradicionalni turniri koje organizujemo u okviru ovog programa održani, sutrašnji datum obilježićemo parastosom i polaganjem vijenaca, imaćemo i tradicionalnu školsku biciklijadu, ali nećemo moći organizovati ručak povodom Dana brigade koji je bio planiran za 25. septembar, jer tu se, inače, okupi oko 300 ljudi i moglo bi doći do širenja virusa“, izjavio je Reljić.
On je kazao da je Organizacioni odbor za obilježavanje Septembarskih dana slušao pravila struke i odlučio programa organizuje u skromnijoj verziji.
„Ono što nas posebno raduje da nam u goste stiže delegacija iz Bele Palanke, koji će prisustvovati i sutrašnjoj ceremoniji i drugim događajima koje organizujemo“, izjavio je Reljić i dodao da će jedna delegacija opštine Kozarska Dubica sutra prisustvovati i centralnoj manifestacije Odbrane zapadnokrajiških opština od hrvatske agresije u Novom Gradu.
U Hramu “Svete Petke” sutra u 09.00 časova biće služena sveta liturgija, a u 10.00 časova ispred Spomen krsta u krugu Hrama služiće se parastos svim poginulim borcima i stradalim civilima, potom će republičke i opštinske delegacije položiti vijence i cvijeće.
Kako je najavljeno iz republičkih i opštinskih insrtitucija, sutra će vijence položiti narodni poslanik Darko Banjac, minister uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, te načelnik opštine Radenko Reljić sa saradnicima, komandir Policijske stanice Bojan Milanković i predstavnici Opštinske boračke organizacije, političkih organizacija i udruženja.
Zbog složene epidemiološke situacije, na današnjem sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje Septembarskih dana odbrane rečeno je da je o preporuci resornog ministarstva otkazan Istorijski čas posvećen događajima iz septembra 1995. godine za učenike osnovnih i Srednje škole.
U Donjoj Gradini, u nedjelju, 19. septembra, datuma koji označava i dan pobjede nad agresijom hrvatske vojske na područje opštine Kozarska Dubica, kod mjesta pogibije policajca Zorana Bulića biće održan komemorativni skup sa početkom u 11.00 časova.
Sedamnaesta “Školska biciklijada” biće organizovana 21. septembra, na relaciji Kozarska Dubica-Moštanica, sa početkom u 10. 00 časova, dok će obilježavanje Dana 11. Dubičke brigade, predviđeno za 25. septembar biti takođe, organizovano 21. septembra u ograničenom broju prisutnih zbog složene epidemiološke situacije.
U okviru “Septembarskih dana odbrane” u Kozarskoj Dubici, 29. septembra u Komlencu kod porodične grobnice biće položeni vijenci povodom 30 godina od pogibije narodnog heroja majora Milana Tepića.
Obiljeržavanju 26. godine od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije u Kozarskoj Dubici prisustvovaće predsjednik Skupštine opštine Bela Palanka Aleksandar Pejčić.
Odbrana zapadnokrajiških opština od hrvatske agresije smatra se događajem značajnim za odbranu Republike Srpske i odlukom Vlade Srpske svrstan je među najznačajnije datume novije istorije.
17.09.2021. - OPŠTINA KONKURISALA ZA PROJEKTE KOJE FINANSIRA MINISTARSTVO FINANASIJA REPUBLIKE SRPSKE
Opština Kozarka Dubica je konkurisala kod Ministarstva finansija Republike Srpske za sredstva u okviru programa Vlade Republike Srpske za koji je najavljeno da će ove godine Vlada izdvojiti ukupno 20 miliona KM za različite razvojne projekte u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj.
Opštine i gradovi su do kraja avgusta trebalo da se prijave za tu pomoć i da kandiduju željene projekte, bilo da je riječ o infrastrukturi, putevima, vodovodu, vrtićima, školama. Ta sredstva, kako je ranije istaknuto, neće moći da se koriste za budžetsku potrošnju, nego isključivo za projekte.
„Kao i druge opštine, mi smo konkurisali za prioritetne projekte ,a rok je bio 31.avgust. Poslali smo više projekata čija je vrijednost milion maraka, a najveći među njima vrijedan je 600 hiljada maraka i odnosi se na dio novca koji treba da se usmjeri na završavanje treće faze vodovoda prema Knežici“, izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je izrazio očekivanje da će ta sredstva stići u što skorije vrijeme,kako bi u potpunosti zatvorili finansijsku konstrukciju i konačno završili vodovod od izvorišta Komlenac prema Knežici.
„Ovi poslovi stoje već nekoliko godina jer nije bilo sredstava iako je opština kao nosilac projekta isfinansirala svoju polovinu sredstava. Nadam se da će uskoro doći ostatak novca od Vlade RS jer radi se o kapitalnoj investiciji kojom će se riješiti problem vodosnabdijevanja na knežičkom području“, dodao je Reljić.
16.09.2021. - SKUPŠTINA U REDOVNOJ PROCEDURI IMENOVALA VRŠIOCE DUŽNOSTI ČLANOVA UO JAVNIH PREDUZEĆA I USTANOVA
Skupština opštine Kozarska Dubica imenovala je danas vršioce dužnosti članova upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač ili suosnivač opština, te donijela odluku o raspisivanju javnih konkursa za njihovo imenovanje.
Odlukom skupštine, imenovani su vršioci dužnosti JZU Dom zdravlja „Kozma i Damjan“, JP „Centar za informisanje i kulturu“, JU Centar za socijalni rad, JU Dječiji vrtić „Pčelica“ i JU Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica, u redovnoj zakonskoj proceduri, zbog isteka mandata prethodno izabranih članova.
Skupština opštine Kozarska Dubica konstatovala je neopozivu ostavku vršioca dužnosti člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ Nine Jauza.
Na osmoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojena je Informacija o realizaciji odluke o stipendiranju studenata za školsku 2020/21. godinu, prema kojoj će opština Kozarska Dubica u tekućoj akademskoj godini stipendirati 81 studenta.
U izjavi novinarima, načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je ovogodišnji konkurs za dodjelu stipendija raspisan kasnije jer je Budžet opštine usvojen tek u šestom mjesecu.
„Našim studentima biće isplaćeno pet mjesečnih stipendija i čim ova odluka stupi na snagu, nastojaću da to bude plaćeno sve u jednoj tranši od 500 KM da bi koliko, toliko pomogli našim akademcima“, najavio je Reljić.
On je dodao da se u tačkama koje se odnose na imenovanje članova upravnih odbora radi o redovnoj zakonskoj proceduri, a da je zasjedanje Skupštine opštine danas proteklo u korektnoj i demokratskoj atmosferi.
Nakon provedenog konkursnog postupka, donesenena su rješenja o imenovanju dva člana Opštinske izborne komije Kozarska Dubica i to Zavišić Jasne i Škara Miroslava, dok je za vršioca dužnosti predsjednika Odbora za žalbe opštine Kozarska Dubica imenovan Stojan Krnjajić, a za vršioca dužnosti člana tog odbora Rajko Prodanović.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić zahvalio je svim odbornicima na koreknom učešću u radu Skupštine opštine.
15.09.2021. - NAČELNIK RELJIĆ ČESTITAO DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I ZAJEDNIŠTVA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić uputio je danas građanima Republike Srpske i Srbije čestitku povodom 15. septembra - Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji od ove godine kao praznik zajednički proslavljaju Republika Srpska i Srbija.
“Ovaj praznik označava nacionalno jedinstvo srpskog naroda, naše zajedništvo, volju i želju da radimo na očuvanju naših vrijednosti i identiteta i budemo tu jedni za druge. Ponosno i istrajno ćemo čuvati svoje tradicije i njegovati bratske odnose”, navodi se u čestitki načelnika Reljića.
U čestitki se ističe posebna zahvalnost predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije na pomoći koju je uputila Kozarskoj Dubici i njenim građanima, te podsjeća da opština Kozarska Dubica ima sporazume o bratimljenju sa nekoliko opština u Republici Srbiji.
“Pored institucionalnih odnosa, naše zajedništvo i jedinstvo iskazuju i brojni pojedinci, naši građani, kroz porodične, prijateljske odnose, te različite oblike privredne, kulturne, naučne, sportske i druge saradnje. Naše jedinstvo očuvalo je srpski narod kroz tešku istoriju, a danas je ono put koji nas vodi ka ljepšoj budućnosti na ovim prostorima”, zaključuje se u čestitki
10.09.2021. - UTVRĐEN PROGRAM OBILJEŽAVANJA SEPTEMBARSKIH DANA ODBRANE
Program “Septembarski dani odbrane”, sačinjen od niza događaja komemorativnog i sportskog karaktera u znak sjećanja na odbranu područja opštine Kozarska Dubica i zapadne granice Republike Srpske od hrvatske agresije u septembru 1995. godine, počeće sutra, 11. septembra, kada će u Sportskoj dvorani biti odigran Memorijalni turnir “Major Milan Tepić”.
Danas je povodom Septembarskih dana odbrane 2021. održan i sastanak Organizacionog odbora, a kojim predsjedava načelnik opštine Radenko Reljić.
Predsjednik Opštinske Boračke organizacije Dragoljub Ćibić istakao je na sastanku da se “Septembarskim danima odbrane” odaje pomen na sve stradale Dubičane i herojsku odbranu grada i zapadne granice Republike Srpske.
Centralni događaj obilježavanja 26 godine od odbrane opštine Kozarska Dubica od hrvatske agresije biće održan 18. septembra u krugu Spomen-hramu Svete Petke kod Spomen-krsta, gdje će u 10.00 časova biti služen parastos svim poginulim borcima i stradalim civilima, potom položen vijenac i cvijeće uz poštovanje svih higijensko-epidemioloških mjera.
Tradicionalni Memorijalni turnir u malom fudbalu “Zoran Bulić Zoki” biće održan u nedjelju, 12. septembra, u Bjelajcima s početkom u 10.00 časova.
Kao i prethodnih godina, 17. septembra, u svim osnovnim školama i Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” u Kozarskoj Dubici biće održan istorijski čas posvećen događajima iz septembra 1995. godine.
U Donjoj Gradini, 19. septembra, datuma koji označava i dan pobjede nad agresijom hrvatske vojske na područje opštine Kozarska Dubica, kod mjesta pogibije policajca Zorana Bulića biće održan komemorativni skup.
Sedamnaesta “Školska biciklijada” biće organizovana 21. septembra, na relaciji Kozarska Dubica-Moštanica.
U okviru “Septembarskih dana odbrane” u Kozarskoj Dubici, 25. septembra biće proslavljen dan 11. Dubičke brigade, a 29. septembra biće obilježeno 30 godina od pogibije narodnog heroja majora Milana Tepića.
Današnji sastanak Organizacionog odbora vodio je zamjenik načelnika Marko Tankosić, a prisustvovali su komandir Policijske Stanice Bojan Milanković, sekretar Skupštine opštine, načelnici opštinskih odjeljenja, direktori javnih preduzeća i šef Odsjeka civilne zaštite, koji su usaglasili zaduženja za realizaciju aktivnosti iz svojih nadležnosti.
08.09.2021. - Potpisan ugovor o izgradnji kanalizacione mreže u ulicama Ive Andrića i Prvomajskoj
U opštini Kozarska Dubica danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji kanalizacione mreže u ulicama „Ive Andrića“ i „Prvomajskoj“.
Vrijednost ovog projekta, koji finansiraju federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice i opština Kozarska Dubica iznosi oko 120 000 KM, a po završetku projekta biće riješeno pitanje odvoda otpadnih i oborinskih voda za oko 200 domaćinstava.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić danas je rekao da je inicijativa za rješavanje ovog pitanja potekla od strane odbornika u Skupštini opštine Jasmina Spahića, te da će opština sufinansirati projekat u iznosu od 23. 000 KM, dok ostatak finansira Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH.
„Mi smo se prije mjesec dana sastali sa ministrom za raseljene osobe i izbjeglice u FBiH Edinom Ramićem i danas smo pristupili potpisivanju Ugovora kojim je definisano da će kroz 50-ak dana biti izgrađena kanalizaciona mreža u ulici Ive Andrića i „Prvomajskoj“ u dužini kilometar i po i time će se riješiti pitanje otpadnih i oborinskih voda u ovom dijelu grada“, pojasnio je načelnik Reljić.
„U svakom slučaju je za pohvalu aktivnost našeg odbornika koji je ovdje predstavnik Bošnjačke populacije i svakako je njegova aktivnost dobar primjer kako treba raditi na suživotu svih građana kako Kozarske Dubice, tako i šire. Opština Kozarska Dubica će uvijek, dok je ja vodim, podržati ovakve projekte, jer je to opšti interes svih građana Kozarske Dubice“, rekao je Reljić.
Jasmin Spahić odbornik SDA u Skupštini opštine, koji je danas u ime Ministarstva potpisao ugovor, naglasio je da nakon 50 godina kreće realizacija projekta koji je od izuzetnog značaja za sve građane Kozarske Dubice, posebno za povratnike.
„Želim da se zahvalim federalnom ministarstvu na čelu sa ministrom Edinom Ramićem i načelniku opštine Kozarska Dubica Radenku Reljiću koji su na moju inicijativu podržali ovaj projekat. Spreman sam da, kao odbornik u SO, u saradnji sa načelnikom opštine i u buduće radim na realizaciji ovakvih projekata, a posebno na projektima koji se odnose na zapošljavanje naših građana, jer smatram da je to najvažniji korak ostanka na prostoru naše opštine“, rekao je Spahić.
On je dodao da je kao odbornik u proteklih godinu dana dao mnogo zalaganja da se realizuje prvi projekat posredstvom federalnog ministarstva.
„Sljedeće godine u planu je asfaltiranje jedne ulice u Jošiku, projekat vrijedan 120 000 KM. Planirano je, takođe, mnogo aktivnosti na polju obilaska određenih iznstitucija koje nam mogu pomoći kada je riječ o dolasku investicija u naš grad“, rekao je Spahić.
Izvođač radova na izgradnji kanalizacione mreže je “Niskogradnja Marjanović” d.o.o. Prijedor.
03.09.2021. - USVOJEN NACRT REBALANSA BUDŽETA U IZNOSU 14.115.000 KM
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojen Nacrt rebalansa bužeta za tekuću godinu u iznosu 14.115.000 KM, što je za 29,1 odsto više u odnosu na budžet.
Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije Vladan Babić obrazložio je odbornicima da je Rebalans bužeta predložen zbog planiranja donacije iz Republike Srbije u iznosu od 3.740.525 KM, planiranja rashoda po osnovu te donacije i uključivanja do sada provedenih realokacija budžetskih rashoda i izdataka.
On je naveo da su sredstva od donacije Republike Srbije raspoređena u skladu sa odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica, koja je usvojena na prethodnom zasjedanju.
Babić je najavio da će završna javna rasprava o Nacrtu rebalansa budžeta opštine za 2021. godinu biti održana 10. septembra.
Na današnjoj, sedmoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica, za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine imenovana je Dragica Zorić, diplomirani pravnik iz Kozarske Dubice, te donesene odluke o raspisivanju javnih konkursa za imenovanje direktora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ i Javnog preduzeća „Centar za informisanje i kulturu“.
Predsjednik skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić u izjavi novinarima konstatovao je da je skupštinsko zasjedanje proteklo u najboljem redu, te da je razmatrano i usvojeno svih 15 tačaka dnevnog reda.
Rokić je najvio da će zbog procedure usvajanja Rebalasa budžeta i odluka iz oblasti poljoprivrede u kratkom roku biti zakazana naredna sjednica Skupštine opštine.
02.09.2021. – NAJAVA: SUTRA SEDMA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić sazvao je VII redovnu sjednicu Skupštine opštine, koja će se održati 03.09.2021. godine u velikoj sali Skupštine opštine sa početkom u 9.00 časova.
Predloženi dnevni red sjednice ima 15 tačaka, među kojima je i razmatranje i usvajanje Nacrta rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2021. godinu.
Na dnevnom redu je i razmatranje i donošenje rješenja o razrješenju dužnosti predsjednika i jednog člana Komisije za izbor i imenovanje i više rješenja i odluka iz nadležnosti te komisije i kolegijuma Skupštine opštine Kozarska Dubica.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi