V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.09.2021. - Potpisan ugovor o izgradnji kanalizacione mreže u ulicama Ive Andrića i Prvomajskoj
U opštini Kozarska Dubica danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji kanalizacione mreže u ulicama „Ive Andrića“ i „Prvomajskoj“.
Vrijednost ovog projekta, koji finansiraju federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice i opština Kozarska Dubica iznosi oko 120 000 KM, a po završetku projekta biće riješeno pitanje odvoda otpadnih i oborinskih voda za oko 200 domaćinstava.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić danas je rekao da je inicijativa za rješavanje ovog pitanja potekla od strane odbornika u Skupštini opštine Jasmina Spahića, te da će opština sufinansirati projekat u iznosu od 23. 000 KM, dok ostatak finansira Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH.
„Mi smo se prije mjesec dana sastali sa ministrom za raseljene osobe i izbjeglice u FBiH Edinom Ramićem i danas smo pristupili potpisivanju Ugovora kojim je definisano da će kroz 50-ak dana biti izgrađena kanalizaciona mreža u ulici Ive Andrića i „Prvomajskoj“ u dužini kilometar i po i time će se riješiti pitanje otpadnih i oborinskih voda u ovom dijelu grada“, pojasnio je načelnik Reljić.
„U svakom slučaju je za pohvalu aktivnost našeg odbornika koji je ovdje predstavnik Bošnjačke populacije i svakako je njegova aktivnost dobar primjer kako treba raditi na suživotu svih građana kako Kozarske Dubice, tako i šire. Opština Kozarska Dubica će uvijek, dok je ja vodim, podržati ovakve projekte, jer je to opšti interes svih građana Kozarske Dubice“, rekao je Reljić.
Jasmin Spahić odbornik SDA u Skupštini opštine, koji je danas u ime Ministarstva potpisao ugovor, naglasio je da nakon 50 godina kreće realizacija projekta koji je od izuzetnog značaja za sve građane Kozarske Dubice, posebno za povratnike.
„Želim da se zahvalim federalnom ministarstvu na čelu sa ministrom Edinom Ramićem i načelniku opštine Kozarska Dubica Radenku Reljiću koji su na moju inicijativu podržali ovaj projekat. Spreman sam da, kao odbornik u SO, u saradnji sa načelnikom opštine i u buduće radim na realizaciji ovakvih projekata, a posebno na projektima koji se odnose na zapošljavanje naših građana, jer smatram da je to najvažniji korak ostanka na prostoru naše opštine“, rekao je Spahić.
On je dodao da je kao odbornik u proteklih godinu dana dao mnogo zalaganja da se realizuje prvi projekat posredstvom federalnog ministarstva.
„Sljedeće godine u planu je asfaltiranje jedne ulice u Jošiku, projekat vrijedan 120 000 KM. Planirano je, takođe, mnogo aktivnosti na polju obilaska određenih iznstitucija koje nam mogu pomoći kada je riječ o dolasku investicija u naš grad“, rekao je Spahić.
Izvođač radova na izgradnji kanalizacione mreže je “Niskogradnja Marjanović” d.o.o. Prijedor.
03.09.2021. - USVOJEN NACRT REBALANSA BUDŽETA U IZNOSU 14.115.000 KM
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojen Nacrt rebalansa bužeta za tekuću godinu u iznosu 14.115.000 KM, što je za 29,1 odsto više u odnosu na budžet.
Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije Vladan Babić obrazložio je odbornicima da je Rebalans bužeta predložen zbog planiranja donacije iz Republike Srbije u iznosu od 3.740.525 KM, planiranja rashoda po osnovu te donacije i uključivanja do sada provedenih realokacija budžetskih rashoda i izdataka.
On je naveo da su sredstva od donacije Republike Srbije raspoređena u skladu sa odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica, koja je usvojena na prethodnom zasjedanju.
Babić je najavio da će završna javna rasprava o Nacrtu rebalansa budžeta opštine za 2021. godinu biti održana 10. septembra.
Na današnjoj, sedmoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica, za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine imenovana je Dragica Zorić, diplomirani pravnik iz Kozarske Dubice, te donesene odluke o raspisivanju javnih konkursa za imenovanje direktora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ i Javnog preduzeća „Centar za informisanje i kulturu“.
Predsjednik skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić u izjavi novinarima konstatovao je da je skupštinsko zasjedanje proteklo u najboljem redu, te da je razmatrano i usvojeno svih 15 tačaka dnevnog reda.
Rokić je najvio da će zbog procedure usvajanja Rebalasa budžeta i odluka iz oblasti poljoprivrede u kratkom roku biti zakazana naredna sjednica Skupštine opštine.
02.09.2021. – NAJAVA: SUTRA SEDMA REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić sazvao je VII redovnu sjednicu Skupštine opštine, koja će se održati 03.09.2021. godine u velikoj sali Skupštine opštine sa početkom u 9.00 časova.
Predloženi dnevni red sjednice ima 15 tačaka, među kojima je i razmatranje i usvajanje Nacrta rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2021. godinu.
Na dnevnom redu je i razmatranje i donošenje rješenja o razrješenju dužnosti predsjednika i jednog člana Komisije za izbor i imenovanje i više rješenja i odluka iz nadležnosti te komisije i kolegijuma Skupštine opštine Kozarska Dubica.
31.08.2021. - NAČELNIK I PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE UČENICIMA I NASTAVNICIMA POŽELJELI SREĆAN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE
Povodom početka nove školske godine, načelnik opštine Radenko Reljić poželio je svim učenicima i nastavnicima da im nova školska godina bude srećna i uspješna.
Reljić je posebno učenicima prvih razreda osnovne škole poželio da im prvi dani u školskim klupama i koraci ka budućem obrazovanju budu ispunjeni srećom i naprednim radom.
“Dragi prvaci, ovo je veliki dan u vašem životu. U osnovnoj školi biće postavljeni temelji vašeg obrazovanja. Upravo na tom mjestu postajete bolji ljudi, a vaši učitelji i učiteljice uvešće vas u svijet učenja kako biste bolje razumijeli život i svijet oko sebe”, izjavio je Reljić i srećan početak nove školske godine poželio svim učenicima s područja opštine Kozarska Dubica navodeći:
"Dragi naši đaci, vi ste budućnost ovog grada i ove zemlje i zato je važno da učite i poštujete školu. Ostanite dosljedni sticanju znanja jer to je najvrjednija investicija”, naveo je Reljić u čestitki.
Početak nove školske godine svim učenicima i nastavnicima čestitao je predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić, poželjevši im uspješan i sretan rad.
“Dragi naši učenici, profesori, nastavnici sretan vam početak nove školske 2021./2022. godine, uz želju da u školu krenete s obnovljenom energijom, optimizmom i željom za postizanjem još boljih rezultata”, naveo je predsjednik Rokić u čestitki i izrazio nadanje da će epidemiološka situacija dozvoliti nesmetan rad u nastavnom procesu.
20.08.2021. - OBJAVLJENA PRELIMINARNA RANG LISTA OPŠTINSKIH STIPENDISTA
Opština Kozarska Dubica objavila je preliminarnu rang listu sa imenima 81 studenta koji su u ovoj godini ostvarili pravo na stipendiranje iz budžeta opštine.
Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Goran Dragaš precizirano je da su za dodjelu stipendija, na osnovu objavljenog javnog konkursa, zaprimljena 84 zahtjeva studenata iz Kozarske Dubice koji se školuju na visokoškolskim ustanovama u zemlji i u inostranstvu.
On je naveo da uslove konkursa nije ispunilo troje studenata, dok je pravo na stipendiju, bez obzira na prosjek ocjena, ostvarilo 20 studenata iz kategorija porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, lica iz porodica sa četvoro i više djece, vukovaca i studenata čije je stipendiranje predložio Centar za socijalni rad.
Podnosioci zahtjeva koji, prema preliminarnoj rang-listi nisu ostvarili pravo na stipendiju, imaju pravo da u narednih osam dana podnesu prigovor načelniku opštine Kozarska Dubica.
Preliminarna rang lista stipendista opštine Kozarska Dubica objavljena ja na oglasnoj tabli opštine i na internet prezentaciji opštine na www.kozarskadubica.org.
Stipendija za sve studente koji su ispunili uslove konkursa iznosiće 500 KM, a isplata stipendija očekuje se već krajem ovog mjeseca.
13.08.2021. - OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA SANACIJU ŠTETE OD ZEMLJOTRESA
Opština Kozarska Dubica poziva građane koji su prijavili štetu od zemljotresa na svojim stambenim objektima da se jave na Javni poziv koji je objavljen na Oglasnoj tabli i internet stranici Opštine Kozarska Dubica, kao i na internet stranici RTV KD.
Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na prioritetnu novčanu pomoć za sanaciju materijalne štete nastale na stambenim objektima na području Opštine Кozarska Dubica izazvane zemljotresom od 29.decembra 2020. godine, objavljen je danas 13. avgusta i biće otvoren narednih 30 dana , odnosno do 13.septembra.
Dodatne informacije građani mogu da dobiju u kancelariji broj 32 u zgradi Opštine ili putem telefona 052/416-027.
Uz prijavu , koju predaju na Protokolu Opštine , potrebno je da dostave i svu potrebnu dokumentaciju koja je navedena u Javnom pozivu.
12.08.2021. - DOM ZDRAVLJA "KOZMA I DAMJAN" - LJEKARI POZVALI GRAĐANE DA PRIME VAKCINU PROTIV VIRUSA KORONA
Iz zdravstvene ustanove Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ u Kozarskoj Dubici upućen je poziv građanima da se bez zakazivanja, svakim radnim danom, jave u Higijensko-epidemiološku službu da bi primili vakcinu protiv virusa korona.
Saopštenje su uputi ljekari zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi, s obzirom da u posljednjih nekoliko ponovo raste broj oboljelih sa težom kliničkom slikom.
„Pozivamo građane na vakcinaciju, bez zakazivanja, da bi na vrijeme zaštiti svoje zdravlje, spriječili rast broja oboljelih, zdravstvene i društvene posljedice loše epidemiološke situacije. Dom zdravlja raspolaže sa dovoljnim količinama vakcine protiv virusa korona i važno je da se građani vakcinišu prije nego što dođe do povećanja broja zaraženih“, saopšteno je iz Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici.
U saopštenju se ističe značaj imunizacije, te činjenice koje dokazuju da, bez obzira na vrstu vakcine, odnosno proizvođača, nisu zabilježene negativne reakcije koje se dovode u vezu sa njihovim djelovanjem.
Apelu ljekara i zdravstvenih radnika pridružio se i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, koji je pozvao građane da se vakcinišu, zaštite svoje zdravlje i zdravlje svojih porodica i sugrađana.
„Vakcinu protiv virusa korona sam primio u prvom talasu vakcinacije, u februaru ove godine, bez bilo kakvih negativnih reakcija. Pozivam građane da slijede primjer velikog broja zdravstvenih, prosvjetnih radnika, policije, novinara, radnika, penzionera i mladih i prime vakcinu, jer imaju priliku da to učine u svom gradu, bez čekanja i odlaganja, i na taj način doprinesu kraju epidemije koja je na velikih broj načina iscrpila gotovo sve društvene kapacitete“, naveo je Reljić.
06.08.2021. - SKUPŠTINA USVOJILA IZVJEŠTAJE O RADU I FINANSIJSKOM POSLOVANJU PREDUZEĆA, USTANOVA, ORGANIZACIJA I UDRUŽENJA
Izvještaje o radu i materijalno-finansijskom poslovanju u prošloj godini Skupštini opštine Kozarska Dubica danas su podnijeli rukovodioci i predstavnici 12 javnih preduzeća, ustanova, organizacija i udruženja, a svi izvještaju su usvojeni većinom glasova odbornika.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić u izjavi novinarima konstatovao je da je danas održana, šesta redovna sjednica Skupštine opštine, protekla u korektnoj atmosferi, te da su razmotrene i prihvaćene sve tačke dnevnog reda.
„Svih 34 tačke dnevnog reda usvojene su sa većinom od 17 odbornika. To znači da skupštinska većina postoji i da je ona stabilna, te da možemo dalje da radimo. Zahvaljujem se svim odbornicima vlasti i opozicije na korektnom radu i učešću“, izjavio je Rokić.
Skupština opštine Kozarska Dubica usvojila je danas Konsolidovani izvještaj o izvršenju Bužeta opštine Kozarska Dubica za period januar – decembar 2020. godine u kojem je iskazan deficit budžeta u iznosu od 1.800.000 KM.
„Protekla godina je bila jako teška, što se odrazilo i na opštinski budžet i nažalost smo ostvarili deficit. Godina korone, vanredni uslovi, troškovi vezani za karantin i veliki broj sudskih presuda koje su teretile opštinu su dovele do toga da na kraju imamo deficit. Međutim, uspjeli smo isplatiti sve svoje obaveze i konsolidovati se u godini koja je bila tako teška“, izjavio je v.d. načelnika Odjeljenja za finansije Vladan Babić.
On je dodao da očekuje da će u buduće opština Kozarska Dubica imati puno bolje izvršenje budžeta, a naročito prihodovne strane, jer su, kako je naveo, neporeski prihodi u prošloj godini izvšeni u iznosu od 1.000.000 KM, što je 50 odsto od planiranog prihoda.
Skupština opštine Kozarska Dubica prihvatila Informaciju o stanju bezbjednosti na području opštine u prošloj godini, koju je odbornicima podnio pomoćnik komandira Policijske stanice u Kozarskoj Dubici Zoran Pekić. U tom izvještaju konstatovano je da je bezbjednosna situacija na zadovoljavajućem nivou.
Na skupštinskom zasjedanju usvojeno je i nekoliko programskih dokumenata, među kojima i Program podsticaja u poljoprivredi opštine Kozarska Dubica, koji će se u tekućoj godini realizovati u ukupnom iznosu od 75.000 KM.
Usvojen je i program održavanja puteva, gradske čistoće i zelenih površina i program zajedničke komunalne potrošnje za tekuću godinu, koji su usklađeni sa planiranim budžetskim sredstvima.
Većinom glasova odbornika usvojeni su i programi rada i finansijski planovi javnih ustanova i preduzeća za tekuću godinu, te Odluka o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica putem pribavljanja pisanih ponuda.
Na osnovu te odluke poljoprivrdnicima će u zakup biti dato 121,8 hektara zemljišta u katastarskim opštinama Maglajci, Koturovi, Gornje Sreflije, Donje Sreflije, Pucari, Vojskova, Bjelajci, Međeđa, Draksenić, Demirovac, Mlinarice, Mlječanica i Klekovci.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi