V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

18.11.2019. - USVOJEN NACRT BUDŽETA ZA NAREDNU GODINU OD 11.274.000 KM
Skupština opštine Kozarska Dubica usvojila je danas Nacrt budžeta za 2020. godinu u iznosu od 11.274.000 KM kojim su budžetska sredstva povećana za 1.410.000 KM ili za 14,3 odsto u odnosu na ovogodišnji budžet.
Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu od 11.877.000 KM kojim je planirano povećanje prihoda za 2.013.000 KM ili za 20,4 odsto u odnosu na budžet.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Nada Grgača najavila je da će završna javna rasprava o ovim dokumentima biti održana 2. decembra u 11.00 časova u prostorijama Skupštine opštine Kozarska Dubica.
Na osnovu javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica putem pribavljanja pisanih ponuda, odbornici Skupštine opštine danas su jednoglasno usvojili odluke o izboru 33 najpovoljnija ponuđača i dodjeli u zakup poljoprivrednog zemljišta.
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Duško Bodilović precizirao je da je usvajanjem tih odluka u zakup ukupno dodijeljeno 196,6 hektara zemljišta za stočarsku, ratarsku i sjemensku proizvodnju.
Jednoglasno je usvojena odluka o osnivanju Parka prirode "Una" čiji su osnivači opštine Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica i Krupa na Uni.
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica Darijan Babić obrazložio je da je odluku o proglašenju Parka prorode "Una" donijela Vlada Republike Srpske.
Odbornici su dali saglasnost na odluku o usvajanju izmjena i dopuna cjenovnika komunalnih usluga odvoza smeća preduzeća "Komunalac" kojim je za domaćinstva i privredu cijena odvoza komunalnog otpada povećana do 30 odsto.
Odbornici su prihvatili informaciju o stanju u oblasti fizičke kulture i sporta na području opštine Kozarska Dubica i informaciju o realizaciji odluke o stipendiranju za školsku 2018/2019. godinu.
15.11.2019. - NAJAVA: XXIX REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Dvadeset deveta redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica biće održana u ponedjeljak, 17. novembra, u velikoj sali Skupštine opštine sa početkom u 9.00 časova.
Na sjednici će biti razmatran Nacrt rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2019.godinu i Nacrt budžeta opštine za 2020. godinu.
Na sjednici će se razmatrati Informacija o stanju u oblasti fizičke kulture i sporta na području opštine, kao i Informacija o realizaciji Odluke o stipendiranju za školsku 2018./2019.godinu.
Odbornici će donijeti rješenja o razrješenju direktora javnih ustanova Dječiji vrtić „Pčelica“ i „Centar za socijalni rad“, te rješenja o imenovanju vršilaca dužnosti direktora u ovim javnim ustanovama, a razmatraće i druga pitanja iz nadležnosti skupštine opštine.
30.10.2019. -SISTEM MENAĐŽMENTA KVALITETA USKLAĐEN SA ZAHTJEVIMA STANDARDA ISO 9001:2015
U Opštinskoj upravi opštine Kozarska Dubica izvršena je treća resertifikaciona provjera u trogodišnjem ciklusu važenja Sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015, koju su izvršili ovlašteni provjerivači sertifikacione kuće TUV Rheinland sa sjedištem u Beogradu.
Nakon resertifikacione provjere, efikasnost sistema menadžmenta potvrđena je na licu mjesta metodom provjere slučajnim uzorkovanjem.
„Ovo se posebno odnosi na usklađenosti tokova rada sa zahtjevima standarda i na opise u dokumentaciji sistema menadžmenta. U obzir su uzete i karakteristike poslovnih aktivnosti u organizaciji, primjeni zakonskih i regulatornih zahtjeva i zahtjeva postavljenih drugim opšte primjenjivim dokumentima. Provjera je učinjena metodom uzorkovanja, sprovođenjem razgovora i pregledom relevantne dokumentacije“, navedeno je u Izvještaju o resertifikacionoj provjeri.
U Izvještaju je konstatovano da je Opština Kozarska Dubica uspostavila i održava efikasan sistem za obezbjeđivanje usklađenosti sa svojom politikom kvaliteta i ciljevima.
Provjerivački tim je, u skladu sa ciljevima provjere, potvrdio da je sistem menadžmenta Opštine Kozarska Dubica usklađen sa zahtjevima standarda i da organizacija održava i primjenjuje zahtjeve standarda ISO 9001:2015., u oblasti javne usluge lokalne uprave i samouprave.
22.10.2019. - ODLUKA O PROGLAŠENJU DANA ŽALOSTI
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić proglasio je danas, 22. oktobra, Dan žalosti na području opštine Kozarska Dubica zbog iznenadne smrti zamjenika načelnika opštine Mile Zlojutra, koji je preminuo preključe u Kragujevcu u 58. godini.
Zastave ispred zgrade opštine, na javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opštine, spuštene su na pola koplja. Na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima.
Mile Zlojutro rođen je 29. oktobra 1961. godine u Bosanskoj Dubici. Za načelnika opštine Kozarska Dubica izabran je 2000. godine i tu dužnost obavljao je do isteka mandata 2004. godine. Dužnost načelnika obavljao je u još jednom mandatu od 2012. do 2016. godine. Obavljao je i druge najznačajnije funkcije u Kozarskoj Dubici.
Smrt ga je zadesila na dužnosti zamjenika načelnika opštine Kozarska Dubica, tokom službene posjete delegacije opštine Kozarska Dubica gradu Kragujevcu u Srbiji.
Mile Zlojutro biće sahranjen danas na gradskom groblju Urije u 14.00 časova.
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas do 12.00 časova biće otvorena Knjiga žalosti, a brojni zvaničnici uputili su telegrame saučeća.
21.10.2019. - OTVORENA KNJIGA ŽALOSTI
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica od 11.00 časova otvorena je Knjiga žalosti povodom smrti zamjenika načelnika opštine Mile Zlojutra, koji je preminuo juče u Kragujevcu u 58. godini.
Knjiga žalosti otvorena je danas do 15.00 časova , a sutra od 8.00 do 12.00 časova.
Mile Zlojutro biće sahranjen sutra u 14.00 časova na gradskom groblju Urije u Kozarskoj Dubici.
Sahrani će, pored ostalih, prisustvovati i delegacije grada Kragujevca i bratske opštine Bela Palanka.
21.10.2019. - PREMINUO ZAMJENIK NAČELNIKA OPŠTINE MILE ZLOJUTRO
Mile Zlojutro, zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica i načelnik te opštine u dva mandata, iznenada je preminuo u 58. godini, tokom zvanične posjete opštinske delegacije Kragujevcu u Srbiji.
Zlojutro, koji je preminuo juče, rođen je 29. oktobra 1961. godine u tadašnjoj Bosanskoj Dubici.
Osnovnu školu završio je u Demirovcu, a gimnaziju u Bosanskoj Dubici. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci 1987. godine.
Obavljao je dužnosti direktora Opštinske uprave prihoda i načelnika Područne jedinice Republičke uprave prihoda Kozarska Dubica u periodu od 1991. do 1999. godine. U više navrata je biran za odbornika u Skupštini opštine Kozarska Dubica.
Bio je član Izvršnog odbora opštine Kozarska Dubica u periodu od 1991. do 1998. godine i potpredsjednik Izvršnog odbora opštine Kozarska Dubica 1996-1997. godine.
Za načelnika opštine Kozarska Dubica izabran je 2000. godine i tu dužnost obavljao je do isteka mandata 2004. godine. Dužnost načelnika obavljao je u još jednom mandatu od 2012. do 2016. godine.
Smrt ga je zadesila na obavljanju dužnosti zamjenika načelnika opštine Kozarska Dubica.
Datum i vrijeme sahrane biće naknadno utvrđeni.
09.10.2019. - NAČELNIK UGOSTIO MALIŠANE IZ VRTIĆA "PČELICA"
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić ugostio je danas polaznike starije grupe lokalnog vrtića "Pčelica" sa kojima je razgovarao o pravima djece i njihovim idejama o budućem izgledu lokalne zajednice.
Reljića je na funkciji načelnika opštine nakratko zamijenio petogodišnji Miloš Šarenac, a mališani su naveli neka od dječijih prava, od kojih su izdvojili pravo na igru, prijateljstvo i druženje i izrazili želju da u Kozarskoj Dubici imaju više igrališta i sadržaja prilagođenih njihovom uzrastu.
Reljić je rekao da su polaznici vrtića "Pčelica" njemu uvijek najdraži gosti, a da je danas izabran i novi načelnik, koji se vrlo brzo uklopio u posao.
"U okviru obilježavanja Nedjelje djeteta predviđena je posjeta načelniku opštine ili kako to dječija mašta kaže, oni su došli kod svoga kralja, pa smo ovdje djecu počastili i informisali o obavezama i poslovima koji se obavljaju u lokalnoj upravi", rekao je Reljić.
On je naglasio potrebu da se svakog dana posveti pažnja djeci koja će u budućnosti predstavljati i voditi lokalnu zajednicu.
"Opština Kozarska Dubica finansijski pomaže `Pčelica`, čiji je osnivač, kako bi što više djece imalo pristup toj predškolskoj ustanovi", rekao je Reljić.
Vaspitač u vrtiću "Pčelica" u Kozarskoj Dubici Dragana Stojanović izjavila je da ova ustanova tradicionalno obilježava Nedjelju djeteta, te da je posjeta načelniku opštine jedna od obaveznih aktivnosti, kako bi se on upoznao i družio sa najmlađim Dubičanima.
Stojanovićeva je navela da se u okviru Nedjelje djeteta posebna pažnja posvećuje aktivnostima koje za cilj imaju da djeca uče o svojim pravima i obavezama u porodici i društvu.
Obilježavanje Nedjelje djeteta predstavlja način da se javnosti ukaže na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta, koju je 1989. godine usvojila Skupština UN.
Nedjelja djeteta obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra, a cilj manifestacije je promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanje šire javnosti o potrebama djece, te njihovim psiho-socijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.
29.09.2019. - OBILJEŽEN DAN SJEĆANJA NA NARODNOG HEROJA MAJORA MILANA TEPIĆA
U Komlencu kod Kozarske Dubice položeni su vijenci na spomen-obilježje narodnom heroju, majoru Milanu Tepiću koji je stradao na današnji dan prije 28 godina.
Pomen je održan na mjesnom groblju u Komlencu u prisustvu rodbine, prijatelja i zvaničnika u okviru Dana sjećanja na narodnog heroja Milana Tepića.
Predsjedik Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić rekao je da je major Tepić srpskom rodu poručio da treba spriječiti ono što im se dešavalo od 1941. do 1945. godine na ovim prostorima i u Hrvatskoj.
Komentarišući to što poslije 28 godina od stradanja posmrtni ostaci majora Milana Tepića nisu isporučeni iz Hrvatske njegovoj porodici i Republici Srpskoj da bi bili dostojno sahranjeni, Ćibić je rekao da je poznato gdje su njegovi posmrtni ostaci, da su službe za traženje uradile svoj posao, ali da treba da budu preneseni u njegovo rodno mjesto.
On smatra da će se na to još čekati, zbog čina koji se dogodio. "Velika je poruka bila majora Tepića i dvije države to moraju razrješiti", rekao je Ćibić.
Potpredsjednik gradske Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila iz Prijedora Slaviša Knjeginić ukazao je na značaj da se insistira da posmrtni ostaci majora Tepića budu predati njegovoj porodici.
Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Dušan Drljić rekao je da o značaju i herojstvu majora Milana Tepića govori istorija posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata.
"NJegov čin je rijedak, jer je dao život za odbranu tada zajedničke domovine, i u proteklom ratu niko nije pokazao takvo junaštvo", podsjetio je Drljić.
Major Jugoslovenske narodne armije Milan Tepić poginuo je 29. septembra 1991. godine u bjelovarskoj kasarni na Bedeniku, nakon što je digao u vazduh vojno skladište i sebe, ne želeći da neprijatelju prepusti oružje kojim bi ubijao njegove vojnike.
Za taj junački čin major Tepić je odlukom Predsjedništva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije posthumno odlikovan Ordenom narodnog heroja.
NJemu u čast, Republika Srpska je ustanovila orden za posebne zasluge u ratu, a odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica 29. septembar proglašen je Danom sjećanja na narodnog heroja Milana Tepića.
Jedna ulica u Kozarskoj Dubici nosi ime Milana Tepića, a u parku Narodnih heroja podignuta je bista s njegovim likom.
Narodnom heroju Milanu Tepiću posthumno je 2007. godine dodijeljen Zlatni grb opštine Kozarska Dubica, koji je uručen njegovom sinu Aleksandru.
Obilježavanjem sjećanja na stradanje majora Milana Tepića u Kozarskoj Dubici je završen ovogodišnji program obilježavanja "Septembarskih dana odbrane" od hrvatske agresije 1995. godine.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi