V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.08.2020. - RELJIĆ: GRAĐANI NAJOZBILJNIJE DA SHVATE SITUACIJU I PRIDRŽAVAJU SE PROPISANIH MJERA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, usljed pogoršanja epidemiološke situacije na području opštine, uputio je apel građanima da najozbiljnije shvate situaciju i da se pridržavaju propisanih mjera, u suprotnom će nadležni biti prinuđeni uvesti dodatna ograničenja kako bi se širenje virusa spriječilo, te sačuvali životi i zdravlje građana.
„Nikako nemamo ništa protiv da se mladi druže i da ugostiteljski objekti rade, ali molim sve građane da se drže propisanih mjera, a to je nošenje maski i distanca, potom pranje ruku i dezinfekcija. Još jednom molim sve da ovo ozbiljno shvate, svakodnevno broj inficiranih raste, a razlog je vrlo jasan, ne poštuju se mjere“, rekao je načelnik Reljić.
On je najavio da će se pojačati inspekcijske kontrole i da će se kažnjavati svi koji se ne budu pridržavali mjera.
„Ovih dana inspekcijske kontrole će biti pojačane. Ponavljam nismo za restriktivne mjere ali ako grđani ne počnu savjesnije da se odnose preama aktuelnoj situaciji i ne shvate da je situacija jako ozbiljna, moraćemo se vratiti prethodnim, strožijim mjerama“, rekao je Reljić.
On je još jednom naglasio da smatra da mladi moraju imati aktivnosti i druženja, kao i to da ugostitelji moraju da rade ali da distanca mora postojati i poštovanje ostalih mjera i da tu neće biti kompromisa jer se situacija drastično promijenila na gore.
„Ljetni je period, ljudi su na kupalištima, kafića rade i to je sve u redu ali distanca mora postojati. Alarm je upaljen i hitno se moramo osvijestiti i svi odgovorno postupati, drugačije ćemo imati problem dubljih razmjera“, rekao je Reljić i dodao da je distanca ključna i da to svi najozbiljnije moraju shvatiti.
On je, takođe, dodao da se strogo moraju prijavljivati svi kontakti sa inficiranim osobama, te da te informacije ne smiju biti nepotpune.
07.08.2020. - NAJAVLJENE POJAČANE KONTROLE POŠTOVANJA MJERA
Zbog sve većeg broja stanovnika inficiranih virusom korona, iz Komunalne policije opštine Kozarska Dubica najavljene su pojačane kontrole poštovanja propisanih mjera zaštite.
Šef Odsjeka komunalne policije Slobodan Pralica rekao je da u ovom momentu ozbiljan problem predstavlja identifikacija kontakata inficiranih osoba, jer je primjećeno da se u nekim situacijama iz različitih razloga te osobe ne prijavljuju svoje kontakte.
“Ovo je ozbiljan problem koji znatno utiče na pogoršanje epidemiološke situacije. Upozoravamo naše građane da su dužni da u uslovima epidemije prijave sve svoje kontakte u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti”, rekao je Pralica.
On je pozvao građane da poštuju sve propisane mjere kako bi se spriječilo nekontrolisano širenje virusa korona i izbjegle velike novčane kazne.
Pralica je naveo da će u skladu sa epidemiološkom situacijom na području opštine, Komunalna policija pojačati svoje aktivnosti na kontroli lica u samoizolaciji, odnosno lica kod kojih je povrđena infekcija virusom korona i njihovih kontakata, te svakodnevno vršiti kontrolu radnog vremena ugostiteljskih objekata i kontrole poštovanja drugih mjera.
Prema njegovim riječima, biće kontrolisane i mjere obaveznog nošenja zaštitne maske u zatvorenim prostorima i održavanje socijalne distance.
Šef Higijensko-epidemiološke službe u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici Borka Knežević konstatovala je da je u posljednjih nekoliko dana u porastu broj zaraženih virusom korona.
Ona je apelovala na građane da poštuju sve propisane mjere da bi zaštitili svoje zdravlje, uključujući mjeru izolacije u slučaju da su došli u kontakt sa osobama kod kojih je povrđena infekcija.
Kneževićeva je precizirala da je danas u Kozarskoj Dubici virus korona potvrđen kod četiri osobe.
Pod epidemiološkim nadzorom, koji uključuje izolaciju, je 140 osoba.
Od početka epidemije, infekcija virusom korona u Kozarskoj Dubici utvrđena je kod 115 Dubičana.
30.07.2020. - ČESTITKA NAČELNIKA I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE POVODOM NASTUPAJUĆEG KURBAN BAJRAMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić čestitali su svim vjernicima islamske vjeroispovijesti nastupajući praznik Kurban bajram.

„Sa željom da praznik Kurban bajram provedete u zdravlju, miru slozi i blagostanju, upućujemo vam najiskrenije čestitke. Neka ovaj praznik ojača istinske porodične i ljudske vrijednosti, te da bude podsticaj za iskrenu toleranciji, razumijevanje i međusobno uvažavanje.“, navodi se u čestitki.
30.07.2020. - Poziv poljoprivredno-prehrambenom sektoru da se odazovu javnom pozivu za podršku
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Duško Bodilović pozvao je danas sve zainteresovane iz poljoprivredno-prehrambenog sektora da iskoriste mogućnost aplikacije za Projekat EU “EU4agri” koji je objavio javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u ukupnoj vrijednosti od tri miliona KM.
“Riječ je o investiciji u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane pandemijom kovida 19.
Na javni poziv se mogu prijaviti preduzeća, preduzetnici i zadruge koji se bave preradom poljoprivrednih proizvoda ili proizvodnjom prehrambenih proizvoda koji su upisani u registar klijenata kod nadležnog ministarstva, odnosno institucije, i koja u vlasničkoj strukturi imaju manje od 25 odsto javnog kapitala ili glasačkih prava tog kapitala i nisu članica holding”, pojasnio je Bodilović i dodao da će biti još sličnih poziva iz oblasti poljoprivrede.
Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 60.000 do 300.000 KM bez PDV-a, te mora obezbijediti vlastito sufinansiranje od minimalno 35 odsto ukupnog iznosa predložene investicije, saopšteno je iz UNDP-a.
Krajnji rok za podnošenje prijava je 30. septembar do 15.00 časova.
Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem web stranice UNDP u BiH www.ba.undp.org pod sekcijom Javni pozivi.
“EU4agri” je četvorogodišnji projekat EU vrijedan 20,25 miliona evra čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH.
Projekat provode i sufinansiraju UNDP u BiH i Češka razvojna agencija.
28.07.2020. - NAJAVA: ZAKAZANA PRVA VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić zakazao je za četvrtak, 30. juli, prvu vanrednu sjednicu Skupštine opštine Kozarska Dubica, sa početkom rada u 14.00 časova.
Na sjednici će biti razmatrane dvije tačke dnevnog reda i to: Odluka o razrješenju zamjenskog člana Opštinske izborne opštine Kozarska Dubica i Odluka i imenovanju zamjenskog člana Opštinske izborne opštine Kozarska Dubica.
27.07.2020. - OBILJEŽEN 27. JULI - DAN USTANKA PROTIV FAŠIZMA
Danas je na partizanskom groblju u Knežici obilježeno 79 godina od ustanka protiv fašizma. Obilježavanje su organizovali Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske, opština Kozarska Dubica i Savez udruženja boraca NOR-a Republike Srpske, poštujući zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije kojim je zabranjeno okupljanje više od 50 lica na javnom mjestu, pa je tako ove godine izostao tradicionalni narodni zbor u Milića gaju.
Cvijeće u Knežici danas su položili ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović i izaslanik predsjednice RS Slobodan Župljanin, delegacija Narodne skupštine Srpske, delegacija opštine Kozarska Dubica koju su činili zamjenik načelnika Dušan Drljić, predsjednik i sekretar Skupštine opštine Milovan Barišić i Nataša Rodić, te predstavnici Prijedora, Gradiške i Kostajnice, NOR-a RS, Trećeg pješadijskog RS puka, Boračke organizacije RS, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša RS, Udruženja veterana RS, Saveza ratnih vojnih invalida, Udruženja civilnih žrtava rata i ostale nevladnine organizacije i udruženja od javnog interesa proisteklih iz otadžbinskog rata, te predstavnici Opštinskog odbora SNSD-a Kozarska Dubica.
„Ovdje na prostoru Krajine činjeni su monstrouzni zločini nad srpskim stanovništvom i onda nije ni čudo da su mnogi borci otišli u rat sa 15 godina“, izjavio je danas u Knežici ministar Milunović. On je podsjetio da je ustanak protiv fašizma podignut 27. jula na Kozari, Grmeču, Grahovu i Drvaru.
“Za vrlo kratko vrijeme ustanici su uspjeli da oslobode to područje, jer je to bio jedini način da odgovore zločincima iz Nezavisne Države Hrvatske da su spremni da brane svoju zemlju, živote, ognjišta i čast”, rekao je Milunović.
On je ukazao da fašistički okupatori i ustaše nisu imali milosti ni prema djeci, ženama i starcima koji su masovno stradali na Kozari.
“Zahaljujući borcima NOR-a i pokretu otpora na ovim prostorima mi danas ovdje postojimo i živimo, te imamo predanje i svijest o tome ko su bili neprijatelji”, poručio je Milunović.
Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dušan Drljić rekao je da je poznato da je opština Kozarska Dubica strahovito stradala u Drugom svjetskom ratu, u kojem je izgubila oko 54 odsto stanovništva.
“Dan ustanka naroda na Kozari, 27. jul značajan je datum koji moramo neprestano obilježavati da ne izgubimo sjećanje na časne učesnike NOR-a”, istakao je Drljić.
Predsjednik SUBNOR-a Kozarska Dubica Milorad Bukva izjavio se da se na ovom groblju u Knežici nalaze 72 grobna mjesta, a na području naše opštine imaju četiri ovakva groblja.
On je podsjetio da je u decenijama poslije rata Milića gaj bio mjesto centralne proslave ustanka naroda i narodnosti BiH u bivšoj Jugoslaviji.
“Na tom mjestu znalo se skupiti 10 do 20 hiljada ljudi, a svečanost je trajala dva, tri dana. Narod je bio ponosan na 27. jul i antifašističku borbu, a Milića gaj bio je simbol slobodarskog duha koji je u ovom narodu uvijek postojao i koji je zahvaljujući tome uspijevao da opstane na ovim prostorima, iako je imao vrlo burnu istoriju, naročito u Drugom svjetskom ratu”, rekao je Bukva.
Ustanak naroda protiv fašističke okupacije pokrenut je 27. jula 1941. godine na Kozari, pod vođstvom doktora Mladena Stojanovića.
17.07.2020. - U ZAVRŠNOJ FAZI IZGRADNJA STAMBENE ZGRADE SA 15 STANOVA
Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić potvrdio je danas da su u Kozarskoj Dubici, u okviru projekta CEB 2, u završnoj fazi radovi na izgradnji stambenog objekta sa 15 stanova.
On je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem i opštinskim zvaničnicima, rekao da se rezalicijom tog projekta zatvaraju kolektivni centri u toj opštini.
“Razgovarali smo i o vidovima pomoći vjerskim zajednicama i ministarstvo će dodijeliti pomoć od 3.000 KM i pravoslavnoj i islamskoj vjerskoj zajednici u Kozarskoj Dubici”, rekao je Lučić novinarima.
On je naglasio da će u budućnosti više sarađivati sa opštinom Kozarska Dubica u smislu realizacije dogovorenih projekata.
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac zahvalio je ministru Lučiću na posjeti opštini Kozarska Dubica, tokom koje je obišao i “Spomen-područje Donja Gradina”.
“Smatram da svaki zvaničnik sa nivoa Republike Srpske i BiH, koji dođe u Kozarsku Dubicu, treba da ode u Donju Gradinu“, rekao je novinarima Banjac.
Banjac je precizirao da je suština posjete ministra Lučića Kozarskoj Dubici buduća realizacija projekta izgradnje zgrade za socijalne kategorije, sa 35 stambenih jedinica, a da se realizacija tog projekta očekuje tokom naredne dvije godine.
„Riječ je o sredstavima koja dolaze iz međunarodne zajednice, a jako nam je značajna podrška ministra Lučića, republičkog Sekretarijata za izbjegla i raseljena lica i Vlade Republike Srpske“, rekao je Banjac.
On je dodao da je tokom današnjeg sastanka dogovorena i pomoć vjerskim zajednicama u Kozarskoj Dubici, te drugi vidovi pomoći i u toj oblasti.
„Kandidovali smo već ove godine projekte uređenja infrastrukture, odnosno asfaltiranja ulica u izbjegličkom naselju „Petar Pecija“, i mislim da će ti projekti, kao i prethodnih nekoliko godina, biti uspješno realizovani i ove godine“, rekao je Banjac.
On je naglasio da zbog teške finansijske situacije Kozarska Dubica mora da koristi sve mogućnosti koje nude projekti i vidovi pomoći sa različitih nivoa vlasti i ocijenio da rukovodstvo opštine na čelu sa načelnikom Reljićem to uspješno čini.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je novinarima da je tokom sastanka informisan o mogućnostima realizacije projekata iz nadležnosti Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, zahvaljujući kojem je u Kozarskoj Dubici izgrađena stambena zgrada za 15 lica iz izbjegličke kategorije.
„Nadam se da ćemo useljavanja vršiti već početkom jeseni“, rekao je Reljić i naglasio da zahvalnost u realizaciji tog projekta opština duguje i narodnom poslaniku Darku Banjcu.
Reljić je naveo da i u budućnosti očekuje kvalitetnu saradnju i realizaciju projekata iz nadležnosti Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, koji su usmjereni na poboljšanje položaja socijalnih i ugroženih kategorija u Kozarskoj Dubici.
10.07.2020. - ZA PETROVDAN RADNO VRIJEME UGOSTITELJSKIH OBJEKATA DO 23.00 ČASA
Zbog složene epidemiološke situacije u Kozarskoj Dubici i Republici Srpskoj, a na osnovu naredbe Republičkog štaba za vanredne situacije, radno vrijeme ugostiteljskih objekata u našoj opštini za Petrovdan biće do 23.00 časa.
U Odjeljenju za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica saopšteno je da će kontrolu poštovanja radnog vremena uoči i na dan tog praznika kontrolisati pripadnici Komunalne policije, a propisane mjere zaštite od širenja virusa korona i drugi inspekcijski organi.
Ugostitelji i građani opštine Kozarska Dubica mole se za odgovorno ponašanje i poštovanje svih epidemioloških mjera kako bi se spriječilo nekontrolisano širenje virusa korona i zaštitilo zdravlje ljudi.
“Petrovdan se u Kozarskoj Dubici tradicionalno obilježavao različitim crkvenim, kulturnim, zabavnim i turističkim manifestacijama. Održavanje tih manifestacija ove godine zbog pandemije virusa korona nije dozvoljeno, a zbog epidemiloške situacije ograničeno je i radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 23.00 časa, prema naredbi Republičkog štaba za vanredne situacije”, saopšteno je iz Opštinske uprave Kozarska Dubica.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi